tiistaina, huhtikuuta 24, 2018

Korealaiset solmivat rauhansopimuksen (?)
On ilmassa tekemisen meininkiä [1 – pohjoisen korealaiset haluavat päättää pitkään jatkuneen jännitteen aiemmin niin yhtenäisten korealaisten välillä. Esteenä voi olla kolmas ulkoinen taho – amerikkalaiset, jotka olivat jo vuonna 1945 jakamassa kilpajuoksuna Korean niemimaata nyttemmin edesmenneen Neuvostoliiton kanssa [2.

Korealaisten suurin uhka on yhteinen – se on ulkoiset taistelu- ja sotavoimat Korean niemimaalla. Amerikkalaisia sotajoukkoja on yhteensä noin 30 000. Lisäksi US-vetoisesti etelän korealaiset järjestävät vuosittaisia sotaharjoituksia niemimaalla – pohjoisten korealaisten harmiksi ja uhaksi.

Vastavoimaksi on pohjoisessa sinnikkäästi kehitetty ydinasetta ja sille kantovoimaa – puheiden mukaisesti jopa Yhdysvaltoihin saakka. Korealaiset pelkäävät sotaa, sillä he tietävät mitä se merkitsi, kun ulkoa tulleet voimat – niin etelästä kuin pohjoisesta sekaantuivat ”pyydettynä” ja pyydettynä apuun.


YK määräsi lännenmiehen sotavoimat Koreaan -

YK määräsi Koreaan kansainväliset, lähinnä amerikkalaiset sotavoimat patoamaan pohjoisen korealaisten etenemistä etelään. Tuossa ratkaisevassa YK-kokouksessa Neuvostoliitto boikotoi äänestystä, sillä se protestoi sitä, että US johteisesti – Mao Tse Tungin* Kiinaa, jo tuolloin maailman väkirikkainta valtiota ei oltu hyväksytty YK' n jäseneksi [3.

Voisimme jossitella … , jos generalissimus Josif Stalinin Neuvostoliitto olisi muodikkaasti äänestänyt YK' ssa tuota sotaan lähtöä vastaan, mitä olisi tapahtunut – ehkä nyt tuo valuvika voidaan korjata? --- Elettiin aikaa, jossa Yhdysvalloissa elettiin ”kommunismin leviämisen kauhun hetkiä – mccarthyismiä [4.


Nyt on tekemisen meininki!

US' n mahdollinen uusi ulkoministeri, entinen CIA-johtaja Mike Pompeo vieraili salaa Pohjois-Koreassa [5 – itsevaltias ja sukuperintöjohtaja Kim Jong-unin luona. Vierailu sääti tulevaa huippukokousta itse US presidentti Donald Trumpin kanssa – ehkä toukokuussa 2018, jota ennustellaan supertoukokuuksi, sillä vierailuohjelmassa saattaa olla myös Venäjän pr. Vladimir Putin, ehkä jopa Kiinan pr. Xi Jinping.


Kim on hakenut turvaa ja selkänojaa – niin Kiinasta kuin Venäjältä
Tausta: US poistuu Syyriasta [6, ja näin tekee tilaa idälle, tässä lännen ja idän ”sodassa” [7 - sanasodassa, informaatiosodassa [8 ja mahdollisessa kauppasodassa [9. Syyria jää Venäjän, Turkin ja Iranin neuvottelupöydille, nyt kun Syyrian laillinen hallinto Bashar al-Assadin johdolla on voittamassa/”voittamassa” Syyriassa vaikuttavat kapinallisterroristit, joita US on salaa CIA-operaationa aseistanut jo vuodesta 2013 [10.

Nyt puhutaan, että US suunnittelee kauppa (sota-) voiman käyttöä seuraavaksi Iraniin [11 – kyseessä sielläkin ”pelko” ydinaseiden leviämisestä …


Entä Korean niemimaa – Pekingin tiekarttasuunnitelma?

Suomi sai erikoisen viestin jo vuosi sitten [27.4.2017 – Yle – LINK], jossa salaperäisesti tarjottiin neuvottelua vanhan paperikonevelan maksamisesta. Oli velastakin kysymys, Kiina oli varmaankin luvannut maksupostin, jos Suomi olisi kopannut otteen tarjotusta neuvottelupallosta – ei kopannut, ei oivaltanut [?]

Herää kysymys ulkopolitiikkamme osaamisherkkyydestä – mitähän tähän sanoisivat kokeneimmat ulkopolitiikan asiantuntijamme – kansanedustaja ja tohtori Erkki Tuomioja ja europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrynen?


Korealaiset ovat sukkuloineen niin Ruotsissa kuin Suomessakin

Aika pian tuon salaperäisen Suomeen toimitetun viestin* jälkeen ruotsalaiset oivalsivat tarjota neuvottelijan pöytää [12 perinteellisestä ei Nato-valtiosta, tietäen, ettei korealainen Kim mieluusti tule lännenmiehen sotakonevaltioon.

Suomalaiset hölmistyivät – ehkä nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini ei edes huomannut ruotsalaisten neuvottelukäden ojennusta koreoiden suuntaan (?) … Niin tai näin – korealaisia on nyttemmin nähty Suomessakin Vantaalla – salaperäisissä neuvotteluissa.

Näinkö Suomelle pelataan sitä kuuluisaa tuhannen juanin välittäjän paikkaa [13, jossa Kiina soittaa ykkösviulua – perinteellisesti ääneti, sillä Kiinalla ei ole tarvetta puuttua ”kolmansien asioihin”.
[13... Kim ei tule Nato-valtioon. Vuosi sitten Suomi sai salaperäisen viestin*, johon ei oivallettu reagoida. Suomi on sotilaspoliittisesti liittoutumaton maa, joka sijaitsee idän ja lännen vedenjakajalla. Suomi oli mahdollinen välittäjä, jonka korealaiset pohjoisesta olisivat halunneet. Entä nyt, kun aikaa on kulunut? Miten Peking vetelee naruja, Pekingillä on erinomainen lentolaivasto … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005647051.html -

Nyt kyseessä on kuitenkin Kiinalle rajanaapuri, kuten muuten myös Venäjälle ja tässä kohtaa idän jättiläiset, niin Venäjä kuin Kiina soittavat samalla tahdilla – samassa orkesterissa, … jonka Trumpin on myös täytynyt kuulla!


Entä nyt?

Lähestymme hetkeä, jossa maailman voisi hengähtää – päästäkseen nopeasti Trumpin ”mielivallan” pauloihin, jossa vaalilupauksensa mukaisesti Donald haluaa välit kuntoon – ehdoillansa – Venäjän Vladimirin kanssa – ehkä seuraavassa ja ensimmäisessä virallisessa tapaamisessaan he yllättävät ja solmivat sinunkaupat – US-kongressin ja amerikkalaisten sotahaukkojen kauhuksi ---

Donald voi olla yllättävä diilintekijä ja Vladimir osaa kompata Syyrian ennalta ja yhdessä sovitun risteilyohjusiskun jälkeenkin. Suurvaltapolitiikka on usein suurta bluffia!

Syyriassa molemmat ydinasesuurvaltajohtajat säilyttivät kasvonsa astumatta liiaksi toistensa varpaille – mediamme vihjailu - väitteellisestä korskunnasta huolimatta.

Viitteet:
[1 ... The Beijing' s Road Map rolling, ehkä aselepo päätetään rauhansopimukseen, joka tuo mahdollisuuden poistattaa amerikkalaiset taistelu- ja sotavoimat pois koko Korean niemimaalta. Historiaa tuntevat tietävät USA' n ja edesmenneen Neuvostoliiton kilpaa jakaneen yhtenäisen Korean jo vuonna 1945, japanilaisten miehittäjien vetäytyessä alueelta vuosikymmenien miehityksen päätteeksi
[3 ” … Ulkoministeri Dean Acheson laati Korealle suunnitelman, jonka presidentti Harry S. Truman hyväksyi, ennen kuin asia oli otettu esille Pentagonissa, kongressissa tai YK:ssa. Koska Neuvostoliitto boikotoi turvallisuusneuvoston kokouksia, USA onnistui saamaan neuvoston mukaan päätökseen, jonka mukaan Etelä-Korealle annettaisiin sotilaallista apua … ” ~ https://maailmanhistoria.net/artikkelit/sota-loi-kaksi-koreaa -
[5... Kim sai ystävällisiä ja rauhantahtoisesti uhoamattomia neuvoja, niin Pekingistä kuin Moskovasta. Jää nähtäväksi millainen vaihtokauppa on syntymässä. Kaukoidässä on totuttu saamaan jotain, jos ensin annetaan. Ehdollisuuden kiinnikeprosentti on edelleen auki! … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005645974.html -
Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 166638

DOC kim_rauhantekija_19042018.doc – OpenOffice Writer
PVM 19042018 - 09:38

830_7596
Ei kommentteja: