tiistaina, huhtikuuta 17, 2018

Paavo Väyrynen putsasi pöydän!*


Paavo ilmoitti kerrasta asiat selväksi – hän erosi perustamastaan Kansalaispuolueesta, jonka idea oli ja on edelleen jotain aivan muuta kuin yleisesti ajatellaan ja tiedetään. Nyt kuitenkin Paavo Väyrynen putsasi kentän ja ryhtyi puhtain asein taisteluun Keskustan puheenjohtajuudesta – tuoden todellisen vaihtoehdon.

Syy Keskustan puheenjohtajuuden tavoitteluun on kirkas – perinteellinen alkiolainen koko maan puolue on ajautunut nykyisen puheenjohtajansa myötä kestämättömään tilaan – hyvin monien kokeneiden keskustavaikuttajien mielestä –

Keskusta ei voi olla koko maan puolueena Kokoomuksen apupuolue, eikä pääministerinä toistaiseksi Juha Sipilä ole syvimmiltään keskustalainen – Juha huomasi, että vahvalta Keskusta-alueelta Pohjois-Pohjanmaalta on helpoin tie poliittiseen vaikuttamiseen.

Keskustakenttä uskoi uuteen alkuun Sipilän johdolla – alamäkien jälkeen, ja valitsi uutta verta johtajakseen ja johtotähdekseen. Nyt näyttää siltä, että Keskustan kentälle on nyt kuitenkin kasvanut voimakas oppositio (?)

Ensimmäisen uusnousun Keskustalle loi kuitenkin 2011 presidentinvaaleista Väyrynen, jonka ehdokkuus toi puoli miljoonaa ääntä ja näin Paavo yhdisti Keskustan, ja myöhemmin eduskuntavaaleista Juhaan uskoen väki äänesti Sipilän pääministeriksi. Näytti hyvältä.


Sitten tehtiin raskas virhe – Sipilä syrjäytti ulkopolitiikan ammattilaisen!

Paavoa ei otettu hallitukseen – ja siellä taas, nyt jossiteltuna, Väyrynen olisi ollut se ainoa oikea ulkoministeri, kun demaritkaan eivät hallitukseen nousseet. Nyt ulkoministerinä häärii reissu-Timo, persuista ”poispotkittu” Timo Soini [1, joka mitä ilmeisimmin kadonneeksi arvellun maineen myötä suunnittelee ”kataisia” - pakoa Suomesta johonkin hyvään ennalta pedattuun virkaan [2jää nähtäväksi.


Paavo perustaa oman puolueen, joka on oikeastaan avoin kansanliike saman mielisille

Kansalaispuolue on kuin EU-parlamentissa oleva Paavonkin ryhmä – Alde [3, joka on monien puolueiden ja toisiaan seurailevien ajatusmaailmojen yhtenäinen edunvalvontaryhmä – eräänlainen EU-parlamentin sisäinen kansalaisliike, jossa saman mieliset kohtaavat.

Näin Paavokin halusi Kansalaispuolueen olevan – yhteiselin, ikään kuin EK tai SAK, jotka molemmat edustavat laajaa kenttää – kuitenkin yhteisin perusajatuksin, silti sisältäen joukon erilaisia ”liittoja”, joilla on erityisiä tavoitteita omiin tärkeisiin ajatuksiin.

Paavo loi kansalaisten yhteisten asioiden uudistuksen – reformin, merkittävyydeltään liki kuin SDP' n Forssa, jossa viitoitettiin pitkälle suomalaisten hyvinvointia.

...
On tulossa aika, jolloin Kansalaispuolue ymmärretään koko suomalaisen kansanosan yhteisliikkeeksi, joille merkitsevät esimerkiksi kansallinen itsemääräämisoikeus, tasainen järkevästi asutettu Suomi [4, elinehtoistettuna ja tasa-arvoistettuna.
[4Kiintoisaa, sillä näin Helsinki menettää majoriteetin olla Vapaavuoren pelikenttä – suurimpana ja ”kauneimpana” – näin pääkaupunkiseutu muodostuisi käytännössä viideksi 200 000 asukkaan kaupungiksi. Entä pääministeri Juha Sipilä toistaiseksi Keskustan puheenjohtaja – onko hän ajan tasalla ja kartalla? ” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251892-maakuntamalli-radikaalisti-kaupunkimalliksi -


Edellisten lisäksi aito puolueettomuus ja sekaantumattomuus lännen kuin idänkin sotiin ja pakotteisiin, ilman Natoa – idealla, jonka jo kuuluisa kenraali ja Mannerheim ristinritari Adolf Ehrnrooth sanoi: ”Suomi on hyvä maa, ja sitä puolustaa parhaiten itse suomalainen!


Onko nyt odotettavissa, että Kansalaispuolueen asiat laitetaan kuntoon?

Olisi toivottavaa, että nyt sotakirveet haudataan ja nähdään kansallinen etu ja kansakunnan tulevaisuus – sillä Kansalaispuolue on nyt alussaan mitä hienoin politiikan kehitysnäkymä, pitkiin aikoihin.

Kansalaisliikemäinen Kansalaispuolue – KaPu – on jotain ainutlaatuista, ja olisi surullista, jos muutama myrsky vesilasissa kaataa aidon politiikan kentän uudistusohjelman!


Paavo ilmoitti rehdisti, jo aiemmin: Eroan Keskusta, jos en tule valituksi puheenjohtajaksi!

Nyt Paavo putsasi pöydän – peli on nyt auki, rehellinen ja sääntöjen mukainen. Nykyinen Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tietää keskustakentän paineet niskassaan – kenttä vaatii superreformia.

Suomi on laaja ja hieno maa, jossa toivottavasti huomenna asuu kansa, joka kokee asuvansa paikassa, jolla on perusasioiltaan yhtenevät toimintaedellytykset, ainakin siltä osin mitä lainsäädäntö ja valtiolliset toimet voivat edesauttaa.

Paavolla on edessään – uskaltaisin väittää – kaikkien aikojen puheenjohtajavaalipuheen paikka – yhdistää näin Keskusta jälleen vahvan kannatuksen aidoksi Keskustaksi, joka osaa ajatella koko Suomea.


Mikäli Paavo ei voita puheenjohtajavaaleja – eikä juna ole silloinkaan mennyt!

Nokkelana innovaattorina tohtori Väyrynen löytää liikkuvan junan – jälleen ja Suomi saa myöhemmin ansaitsemansa ulkoministerin, ellei jopa enemmän – sillä poliittista järkevyysikää on vielä ainakin 10 vuotta jäljellä, jotta terveeseen eläkkeellä oloonkin jää vielä aikaa.

Suomalaisten ei kannata menettää Paavon ylivertaista kokemusta, varsinkin, kun muisti on parempi kuin monilla huomattavasti nuoremmilla. Maailmantila on nyt muuttumassa sellaiseksi, ettei meillä ole varaa kevytkenkäisiin ulkoministereihin. Suomi tarvitsee Väyrysen kokemuspatterin, jossa virtaa riittää vaikka muille jakaa.


PS – Teksti on allekirjoittaneen mielipidekirjoitus, eikä edusta välttämättä mainittujen henkilöiden virallisia kannanottoja eikä näin sido ketään tai edusta välttämättä muihin liittyvää todellisuutta.


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 166127

DOC paavo_vayrynen_12042018.doc – OpenOffice Writer
PVM 12042018

667_5800

Ei kommentteja: