sunnuntaina, toukokuuta 27, 2018

Trumpin uskottavuus kuivui Iranin hiekka-aavikoille


Pohjoisen Korean johtaja Kim jong-un antoi kohteliaan perääntymistien US presidentti Donald Trumpille. Kim paheksui USA' n aloittamia sota- ja taisteluharjoituksia [1 juuri suuren ja historiallisen tapaamisen aattona.

Ilmaisten joko täyttä ymmärtämättömyyttä, tai sitten Trump haluaa aloittaa sodan Koreassakin [?]. Saihan edellinen US presidentti Barack Obamakin rauhan Nobelin - sotimalla koko virkauransa ---

Trump menetti luottamuksensa niin korealaisten kuin muun maailman silmissä Iranin kuiville hiekka-aavikoille. Trump ei oivaltanut, ettei tässä kohdassa harjoitella sotaa tulevan neuvottelukumppanin etuovella. Kamelilta lopulta katkaisi selän vertaus ja uhkaus Libyan kohtalolla [2.


Entä suomalainen perinteellinen media?

1 ”Donald Trump perui tapaamisen Kim Jong-unin kanssa – Presidentin mukaan asevoimat ovat valmiina, ”mikäli Pohjois-Korea päättää tehdä jotain typerää”” -HS otsikko – toimittajat Jukka Huusko ja Johanna Juupaluoma.

Ote: ” … Odotin todella sitä, että olisimme tavanneet”, Trump kirjoitti kirjeessä. ”Surullista kyllä, johtuen suunnattomasta vihasta ja avoimesta vihamielisyydestä edellisessä julkilausumassasi, koen että juuri nyt on epäsopivaa järjestää tämä pitkään suunniteltu tapaaminen.” … ”

Kommentti medialinkkiin: ”... US pr. Trumpin olisi pitänyt ymmärtää, että sota- ja taisteluharjoitukset viikolla olivat vastoin diplomatiaa ja herkkänäköisyyttä ymmärtää, ettei sotakoneita esitellä historiallisen tapaamisen aattona. Eikä trumppistinen sanansyönti sopimusrikkona vahvista luottamusta, päin vastoin Trumpin uskottavuus kuivui tässä vaiheessa Iranin hiekka-aavikoille

...
2 ”Trumpin ja Kimin huippukokouksen peruminen ei ollut yllätys, mutta ei se tähän lopu” -HS otsikko – toimittaja Laura Saarikoski.

Ote: ” … Ensi viikolla voi tulla taas uusi käänne. Siihen viittasi myös Trumpin lopetus kirjeessä Kimille. Vaikka hän itse peruutti kokouksen, hän kuulosti melkein anelevalta. Jos muutat mielesi tämän tärkeän kokouksen suhteen, pyydän, älä epäröi soittaa tai kirjoittaa”, Trump kirjoitti … ”

Kommentti medialinkkiin: ”... Peli, jossa Trump ei ole omillaan. Muutama raskas virhe ja pari johtopäätöstä on kuitenkin vedettävissä. Palaamme asiaan. Tässä pelissä olisi kannattanut ottaa vastaan annettu ystävällinen neuvo Kiinasta, olla pullistelematta aseiden kalistelijana. Kaukoidän kulttuurit ovat vanhoja, hyvin vanhoja - näihin nähden US on vasta kapaloissa. Heitto Libyasta oli mauttomuuden huippu ja lorautti vaipat kapaloissa märiksi

...
3 ”"Tämä on takaisku" – Trump selitti päätöstään perua tapaaminen Pohjois-Korean Kimin kanssa” -Yle otsikko – toimittaja Saana Uosukainen.

Ote: ” … Trump sanoi myös toivovansa Pohjois-Korean johtajan toimivan oikein kansaansa kohtaan. Hänestä Koreat ansaitsevat rauhaisan yhteiselon, joka voi toteutua vain jos Korean niemimaalta poistetaan ydinaseet [3 … ”

Kommentti medialinkkiin: ”... Taisteluharjoitus, luottamus kuivui Iranin hiekka-aavikoille ja uhkaus Libyan kohtalolla [4 katkaisivat kamelin selän
...
[4Pohjois-Korea: Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pencen puheet ”välinpitämättömiä” ja ”typeriä” – uhkasi jälleen perua maiden johtajien huipputapaamisen” -HS otsikko - HS-AFP

Ote: ” … Mike Pence sanoi haastattelussa myös, että Pohjois-Korealle saattaisi käydä kuten Libyalle, ellei ”Kim Jong-un tee sopimusta”. Libyan johtaja Muammar Gaddafi tapettiin vuosi sen jälkeen kun maa oli luopunut ydinaseista … ”


Entä nyt?

Pekingin tiekartta oli varautunut tähän mahdollisuuteen. Mikäli rauhantien valmisteluneuvottelut jatkuvat ja tuottavat itse Korean niemimaalle konkreettisia tuloksia – on odotettavissa, että Kiina ja Venäjä luopuvat asetetuista pohjoisen korealaisten kauppapakotteista … Toki Trump kiukuttelee ja uhkailee, jopa kiristää [5kuten on nyt tavaksi havaittu – Trumpin yrittäessä kaikin keinoin täyttää vaalilupauksiaan! [6

...
Viitteet:
[3 Kun vaaditaan, osataan myös antaa eli kaikkien korealaisten suurin ongelma on sodan uhka – ja yksi merkittävistä uhista on amerikkalaiset taistelu- ja sotajoukot eteläisessä Koreassa … niin ydinaseet kuin amerikkalaiset sotavoimat tulee poistaa koko Korean niemimaalta.


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 170875

DOC kim_trump_24052018.doc – OpenOffice Writer
PVM 24052018

556_4886 – 21:15

Ei kommentteja: