perjantaina, maaliskuuta 29, 2019

Pukkaako sixpack päälle - demarijohdossa 2019


Stubberoinen ja Katiainen halailevat


Arvailu hallituspohjasta on käynnissä, ja yksi logiikka johtaisi edellisen vaalikauden asetelmiinIlkka Luoma 

Jyrki Kataisen sixback oli puolittainen katastrofi, vaikka Jyrkillä oli intohimo tehdä hyvää Suomelle, mutta monikohokas systeemi kaatui ideologioiden ajamiin virheisiin, koska päättäjiä oli eri tahoiltaan liiaksi - eikä ollut poliitikkojen kesken puolueaatteetonta keskinäishenkeä. Katainen pakeni EU-Brysseliin, kesken äänestäjien antamaa mandaattia - vieläpä de facto Alex Stubbille "tarkoitettuun" mandaattipaikkaan - varakomissaariksi. 

Nyt tilanne on toinen - vaalitulos saattaa olla yllättävä, hyvin säväyttävä. Muualta EU' sta on jo malleja kuinka liki nollasta ponnahdetaan presidentiksi - nollasta 10-18 prosentin kannatukseen kansanedustuselimiin - Italia, Saksa jne ... jopa Ruotsi. On reformin aika, ja kansa saattaa haluta suurta muutosta. 
Nyt Suomeenkin on syntynyt aitoja kansanliikkeitä, joille poliittinen aatemaailma ei ole enää merkitsevä, vaan yhteiset tavoiteteemat. On kansalaisliikkeitä, joissa on kansanedustajaehdokkaita vasemmalta oikealla - on Liikettä nyt ja on Tähtiliikkeitä - Italian mallin mukaisesti. Nämä uudet reformistit saattavat yllättäen muuttaa vaalien jälkeisiä asetelmia - sanoisimmeko: Kyllä kansa tietää tai oikeastaan aavistelee muutosta! 

Kun Katainen pakeni EU-Brysseliin, tuli kesken vaalikauden tilalle Alex Stubb ja näin myös Antti Rinne astui parrasvaloihin, jossa hän nyt patsastelee sairautensa jälkeen elämelle nöyränä ja omaten ehkä näin kansalaisten kaipaamaa politiikan inhimillisyyttä - mene ja tiedä. Kansa päättää nyt tilanteen uurnilla! 

Entä vaaka-asetelmaan asettuvat perussuomalaiset, saaden rinnalleen ehkä nämä tähtiliikkeet - näin saattaa syntyä tilanne, jonka purkautuminen vaatii perinteellisiltä puolueilta uutta sopeutumiskykyä hyväksymään kerrankin suuren salin ajatusmaailma, jossa ei pyritä olemaan kukkona tai kanana tunkiolla, vaan osataan puhaltaa kansakunnan yhteisen edun nimissä samaan hiileen - vihreään hiileen! ;-) Esimerkiksi heti vaalien jälkeisen hallituskokoonpanon selvitessä - testiksi asettuu sote!


...
88 Helsinki

Ei kommentteja: