sunnuntaina, maaliskuuta 31, 2019

88 Ilkka Luoma - Tähtiliike Helsinki


*


Terve Suomi –
parempi mieli Helsingissä

Ilkka Luoma
88


Tähtiliikkeen kansanedustajaehdokas Ilkka Luoma Helsingistä – numero on 88, joka on monissa kulttuureissa onnennumero – tässä tuplana, vanhin tyttäreni on ”88” – tuo on hänen syntymävuotensa 1988. Ei vain onni, vaikka sitä me kaikki toivomme, vaan teot, jotka pohjaavat lupauksiin. En lupaa paljon – lupaan |1 kuitenkin yhden asian: Kuuntelen, kun joku haluaa puhua asiasta, nyt, huomenna ja aina ---
Tarkennukset – kiinnostuneille
|1 Lupaus kuunnella tarkasti kaikkia, jotka haluavat aidosti sanoa ja kertoa jotain joka askarruttaa – tai haluaa hakea mielipidettä, vastausta tai muuta, joka voisi helpottaa arkista tai juhlavampaakin elämää.


Tärkein tehtävä mitä kansanedustaja voi tehdä – vaikka yksin!

Nyt ennen vaaleja on jo käynnissä sättiminen, vinoilu ja toisensa poljenta – ”et voi olla oikeassa, koska minä olen tätä mieltä” -tätä kuulee liikaa. Suuressa salissa Arkadianmäellä näemme yhteenottoja – aikana, jolloin päällemme käyvät suuremmat ongelmat kuin koskaan |2.

Puhalletaan vastakkainasettelu poikki, kotona ja vieraissa |3 – kunnioitetaan kunkin ajatusmaailmaa Suomessa ja muualla. Haetaan ne yhteiset asiakohdat, joissa jokin kansakuntaa hyödyttävä asia kohtaa – ollaan yhdessä, puhalletaan yhteiseen kokkoon, jotta Juhannuksena on aito kesä ja laiho kasvaa |4

Löydetään yhteistyö – niinpä lupaan olla rakentaja – sillanrakentaja, yhdistäjä, vaikka yksin aloittaen, mutta positiivisuus ja terve uteliaisuus |5 luo yhteyttä nähdä pidemmälle – me emme kukaan ole koskaan kaikilta osin aina oikeassa – en ainakaan minä.Ne viisi tärkeintä tehtävä aluetta, jotka ovat samalla Tähtiliikettä myötäileviä päämääriä luoda yhtenäisempää Suomea – suomalaisille ---


  1. Ympäristöteot alkavat nyt

Mitä se on?

On aika katsoa todellisuutta silmiin, jälkemme meitä elättävään luontoon (=biosfääriin) on merkitsevän suuri, mutta olematon maailmanlaajuisesti. Silti voimme olla tiennäyttäjä, keksijä ja oivaltaja – näin teemme itsellemme kysyntää maailmalta ja saamme työtä ja tehtäviä – runsaasti jatkuvan oppimisosaamisen myötä |6. Luonto on aina yhteinen asia!


  1. Lapset ja nuoret

Mitä se on?

Jokainen meistä on syntynyt yhteen hienoimmista maista – lapset ovat lähes aina terveitä, ja pääsevät elämän alkuun, aina lähes samoista lähtökohdista. Lapsen ensimmäiset vuodet ovat lujittumista omaan äitiin ja isään – he muodostavat ydinperheen, joka tulee olla valtiomme erityisessä suojeluksessa.

Noin kolme vuotiaana alkaa leikin myötä oppiminen yhteisöllisyyteen ja tie varhaiskasvatuksen |7 kautta koulumaailmaan |8, joka jatkuu aina II-asteen loppuun saakka – ilmaisena oppivelvollisuutena. Nuoret ottavat huomenna tulevaisuuden vastaan luottavaisina |9 – sen pohjan luonti on meille aikuisille se tärkein tehtävä |9B.


  1. Ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Mitä se on?

Suomi on sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio |10, kansakuntamme suuren enemmistön tahdosta |11. Kansalaiset ymmärtävät erityispiirteemme olla idän ja lännen vedenjakajalla |12 – läntisenä valtiona, joka osaa pitää silmät auki kaikkiin ilmansuuntiin.

Meidän ei tarvitse arvuutella Natoa, eikä mitään muutakaan sotilasliittoa. Hakeudumme uudelleen itsenäisyyden linjalle |13, kun päätämme meille oleellisista turvallisuuteemme liittyvistä asioista. Emme luo mitään uhkaa ulkoisten voimien myötä maamme rajojen sisäpuolelta |14 – mihinkään ilmansuuntaan.


  1. Pidetään Suomi meille suomalaisille

Mitä se on?

Suomi on omanlainen meille sopiva valtio. Meille saa tulla meidän lakejamme ja sääntöjämme kunnioittaen. Ajattelen näin: ”Kaikille maailman ihmisille on juuri se oikea isänmaa, jossa hänen tulisi tulla toimeen omalla äidinkielellä |15 -tämä ei loukkaa ketään, ei ole rasismia |16, vaan huolehtimista, luoden kullekin turvallinen yhteistö tehdä työtä ja elää.

Kannamme vastuun omistamme ja sen jälkeen muista, sillä maapallo on yhteinen |17 ja meidän olisi näytettävä esimerkkiä muille – siksi hyvin Suomessa menee – ainakin vielä. Nyt on se aika tehdä muutos – vanhat yhden uran ideologiapuolueet ovat historiaa, nyt ollaan tavoitekeskeisiä – kansalaisiamme kohtaan, esimerkiksi suorissa kansanäänestyksissä |18 – vasemmalta oikealle.  1. Terve Helsinki on käyntikortti Suomelle

Mitä se on?

Helsinki ei voi kasvaa hallitsemattomasti |19. Jo täällä oleville on kyettävä tarjoamaan elämän edellytykset – sitä paitsi se on lähtökohdiltaan useille helpompaa kuin muualla Suomessa; täällä on työmahdollisuuksia, opiskelupaikat liki kaikkiin opinahjoihin sekä virikkeellistä vapaa-ajanohjelmaa mitä moninaisimpiin harrasteisiin.

Mutta asunnot ovat kalliita ja niinpä perustamme uuden Arava-säännöstön |20, jolla lähes kaikki pääsevät käsiksi halutessaan omaan asuntoon tai vuokralle siten, ettei viimeistä lanttia tarvitse vuokranantajalle tilittää. Miten se tehdään – onkin sitten sitä työtä mitä eduskunnassa lakeja säätämällä tehdään … samalla tuo koko uusi Arava-järjestelmä ulottuu korjauskertoimin koko Suomeen.
Tarkennukset - kiinnostuneille
|20 Noin 200 miljardin eläkevarmuusvarannosta jyvitetään ”sopiva määrä” rahaa kotimaisten sijoitusten tekoon – asuntoihin suomalaisille, jotka voivat hitaasti tämän rahoitusmallin mukaisesti lunastaa asuntoa omaksi siten, että eläkevarmuusvaranto saa vuosittaisen 3-4 prosentin tuoton sijoitetulle pääomalle. Asunto säilyy varmuusvarannon omistuksessa niin kauan kuin siitä on maksuja tilittymättä – tyypillinen maksuaika voisi olla noin 10-15 vuotta. Oma osuus ostossa on esimerkiksi 15 prosenttia ja sen saa takaisin, jos luopuu asunnosta kesken takaisinmaksun – ilman korkoa, mahdollisen kunnostuksen kustannusten kattamiseksi.


Lopuksi:

Niin – 88, näin ajattelen ja tuolta pohjalta toimin mikäli valitaan eduskuntaan Tähtiliikkeen edustajana. Arvostan kaikki Tähtiliikkeen pääteesejä |21 ja sitoudun niihin terveellä maatiaisjärjellä.

Kansanedustaminen ei ole rakettitiedettä, se on oikeastaan toisten kuuntelemista ja harkintaa nähdä muut vierellä yhdessä tekemässä kansakuntaa luottavaisemmaksi edustajiaan kohtaan |22. Kun on luottamusta, on myös sietokykyä ottaa vastaan vähemmän mukavia päätöksiä. Niitä on kuitenkin edessä. Ollaan rehellisiä toisillemme.
Tarkennukset – kiinnostuneille
Tehdään se yhdessä! Ota yhteyttä – nyt, huomenna ja aina882 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Vuonna 2011 oltiin tätä mieltä - onko mikään muuttunut?

...
Älä lupaa koskaan liikaa!

"Ole iholla ja kuuntele - älä lupaile mitään, ellet tiedä voivasi sitä tehdä. Tee se minkä lupaat. Lupaa vähemmän minkä voit toteuttaa, ja yllätä ystäväsi antamalla enemmän mitä hän odotti". Lupaan vain yhden asian: Kuuntelen tarkalla korvalla mitä ehdokkaalta ja mahdollisesti valiintuessaan kansanedustajalta odotetaan – ja koko vaalikauden ajan!

Itsenäinen Suomi

Sitoutumaton Itsenäisyyspuolue r.p.:n ehdokas Uudenmaan vaalipiiristä. Meidän on estettävä perustuslakiin EU-kirjaus uudessa eduskunnassa. Suomi kuuluu ensisijaisesti suomalaisille ja autamme muita, kun olemme itse täysin kunnossa – näin se on tehok-kaampaa hätää kärsiviä ajatellen.

Suomalaiset puolustavat parhaiten isänmaatamme

Suomi on suomalaisille ja huolehdimme omamme. Kotiutamme sotilaamme sellaisista sodista, jotka eivät meille kuulu, ja jotka eivät ole YK -lipun alla olevia operaatioita. Suomi voi olla ilman Natoa YK-rauhanturvaamisen pieni suurvalta jo huomenna!

Kotimainen ruoka olkoot ylpeytemme!

Tuemme täysillä ruoan lähialuetuotantoa ja kotimaisuutta. Syömme terveellisesti ja hiukan vähemmän – näin voimme maksaa kotimaisuudesta sen vähän korkeamman hinnan – koska samalla työllistämme itseämme. Pitäkäämme omavaraisuudesta kiinni.

Tavoite omaan Uudenmaan vaalipiiriin

Omassa vaalipiirissäni ei pidä enää yhtään pakkokuntaliitosta tai osa-aluepilkkomista Sipoon mallin mukaan suorittaa, jolleivat kyseisen kunnan ja/tai kuntien asukkaat reippaana enemmistönä niin halua. Erityisesti Espoo, oma kotikuntani – voi elää kuntalaisten niin halutessa itsenäisenä ja riittävän vahvana, mitä se itseasiassa onkin. Sen sijaan yhteistoimintaan pääkaupunkiseudun kuntia voidaan kannustaa erilaisia valtioporkkanoin.

Huolehdi lähimmäisesi

Huolehdi nuoret, sillä he maksavat eläkkeemme. Huolehdi vanhukset, sillä he rakensivat meille mahdollisuudet. Eläkeläiset ovat voimavara vailla vertaa – kokemusta ja mielenmalttia vaikeissa päätöksissä. Työaikamme yhteiskuntavastuullisesti suhteutuu odotettuun eliniänodotteeseen – mitä kauemmin elämme terveenä, sen kauemmin teemme työtä itsellemme ja yhteiskunnalle.

Kannusta nuoria!

Kannusta opiskelijoita uteliaiksi, jotta he pärjäävät kovenevassa maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa. Olemme pieni maa, jonka pitää osata aina hiukan enemmän kuin muut – valituilla erikoisaloilla. Kaikessa emme voi olla hyviä.

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma kirjoitti...

Javuonna 2015 mentiin näin ---

Eduskuntavaalit - 2015 Ilkka Luoma
Lyhytkuvaus

Neljän lapsen - 33, 26 ja kaksoset 2v isä Helsingin Lassilasta. Nimellä Ilkka Luoma - 57 vuotta, olen markkinoinut itseäni Kiina konsulttina. Ympäristö, vientikauppa ja puhdas vesi ovat asioita, joiden eteen kannattaa tehdä työtä. Juuri nyt perheen nuorimmat - kaksostytöt, pitävät yllä toimeliaisuutta - päivittäin.

Arvostan, että meillä on työtä, tarpeelliseksi tuntemisen tunnetta ja yhteenkuuluvuutta lähimmäisiimme. Autamme itseämme - suomalaisina, jotta voimme auttaa myöhemmin muita. Aloitamme korjaustyön omistamme. Kuuntelemme ja omaksumme keinoja, joilla suomalainen löytää kadonneen itsenäisyyden.

Lupaan vain yhden asian – kuuntelen säännöllisesti, joka kuukausi ja mahdollisesti päästessäni kansanedustajaksi, vien saamani viestit eteenpäin. Joko meidän viestejä kuunnellaan tai jos ei – niin ryhdymme järjestämään kansalaisaloitteita tai ’kansanäänestyksiä’.

En kaihda sanoa – ”Koti ja Isänmaa”. Uskonnon jättäisin jokaisen henkilökohtaiseksi asiaksi – poimin sieltä vain yhden - perheyhteyden. Perhekeskeisyyteen satsaamme – sieltä kasvavat huomisen osaajat ja tekijät. Lapsilla on niin äiti kuin isä. Näillä mennään!
· ---Liittoudun ihmisiin, joille Suomen Itsenäisyys on tavoite!


...


ENG

Shortly


I am father of four chidren with the ages of 33, 26 and the twins that are 2 years old. My name is Ilkka Luoma. I am a China consultant. The environmental subjects alongside the export trade and clean waters are subjects that I am ready to work hard for. At the moment I am busy with my twins that are keeping me active every day.

I appreciate the fact that we have enough work, we are feeling needed, we are feeling togetherness with our fellow citizens. We need to help ourselves as Finns in order to help the others afterwards. We need to start to repair the things with our own citizens first. We need to listen and to learn the working methods to find our lost independence for our country.

I promise only one thing, which is to listen others regularly, every month and if the case is that I will be selected to be a member of the parliament, I will deliver the messages forward I have received.
As a member of the parliament I would give two options – Either our messages will be heard or if not then we need to take further actions, such as citizens`bills or direct votings.
I am not shy to to say the words ”Home and Fatherland”, religion has to be everyone`s personal choice from where everyone can find support also for the importance of their family. Families are important units of our society, from where we can find our future professionals and doers. Our children have a right for their both parents, for their mother and father. This is how I roll.

I am likely to unite with the people who are working for the same goal as I do, The Indepence of Finland.More information can be found at my candidate blog at ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi