torstaina, heinäkuuta 11, 2019

HS-otsikko-ote: " ...Trump ei maininnut ydinaseita sanallakaan tapaamisessa Kimin kanssa"

Trump & Xi



HS:

Onko Yhdysvallat hyväksymässä Pohjois-Korean ydinasevallaksi? Trump ei maininnut ydinaseita sanallakaan tapaamisessa Kimin kanssa


Ilkka Luoma 

US-presidentti Donald Trump on hyväksynyt tosiasioiden pohjaksi hienostuneen Pekingin tiekartan, joka tasapuolisesti käsittelee ja kohtelee kahden vastakkain olleen toimijan tavoitteita - korealaiset pohjoisesta haluavat, että amerikkalaiset taistelu- ja sotajoukot poistuvat koko Korean niemimaalta ja vastaavasti korealaisten ydinasevalmius purkautuu samassa suhteessa amerikkalaisjoukkojen ja -aseistuksen poistuessa. 

Pekingin tiekartan pohjaydin perustuu vuoden 1945 korealaisten yksipuoliseen ulkoa pakotettuun jakoon - nykyisen kahtiajaon leveyspiirinsä kohdalta. Tuolloinen Neuvostoliitto ja nykyinen US jakoivat korealaiset kahtia - kysymättä korealaisilta mitään. 

Pohjoisen korealaiset kävivät verisen sodan lähinnä amerikkalaisia vastaan. YK valtuutti USA' n taistelukosketukseen ja sotaan Korean niemimaan asukkaita vastaan, sillä Neuvostoliitto pidättäytyi käyttämästä veto-oikeuttaan, koska Manner-Kiinaa (P.R.O.C) ei oltu hyväksytty YK' n jäseneksi, vaan Kiinan sisällissodan hävinnyt Taiwan! Myöhemmin tilanne muuttui ja maailman suurin valtio niin väestöltään kuin kansantaloudeltaan (bkt/PPP - IMF) on nyt YK' n jäsen, kuten myös turvallisuusneuvoston jäsen. 

Trump on päättänyt toteuttaa osaltansa Korean niemimaalle rauhan, joka tuo hänelle ja Kimille Rauhan Nobelin, jolloin Pekingissä arvoituksellisesti hymyillään. Opastajana rauhaan toimii Pekingin tiekartta. Tarkkaavainen media huomasi ennen Trumpin pikapyrähdystä Trumpin tavanneen Japanissa G20-kokouksessa kahden kesken Kiinan presidentti Xi Jinpingin ja vieläkin tarkempi media havaitsi Xi' n vierailleen Pohjois-Korean Pjongjangissa ennen G20-kokousta. 

Kaunis yhtälö ja on valistuneesti uskottavaa, että hienostuneesti Xi neuvoi ystävällisyyttä osoittaen Pekingin tiekartan opasteita - matkalla rauhaan Koreoiden osalta, joiden kummankin valtion suurin kauppakumppani Kiina on. Kiinasta käsin voitaisiin nähdä kahden järjestelmän ja yhden valtion politiikka - toisen järjestelmän haihtuessa hiljaa pois.

...

Ei kommentteja: