sunnuntaina, heinäkuuta 14, 2019

Miksi Yhdysvallat hyökkää - haluten olla maailmanpoliisi?




...
HS:
"Sotaan ei vain ajauduta, vaikka moni varoittelee Iranissa käyvän niin: Näin Yhdysvaltain sodat ovat alkaneet aiemmin

Yhdysvalloilla on todella pitkä sotahistoria, mutta koskaan se ei ole päätynyt sotaan vahingossa. Jonkun täytyy aina antaa käsky. ... "

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006173809.html  -


...
Kommenttini:

Hieno kooste HS' lta! Monilla lukijalla avautuu tämän myötä silmä todellisuuteen, mitä maailman ehkä sotinein valtio todellisuudessa tekee.

Ehkä sen ylivoiman tuntu herättää helpommin aggressioita vapauden puolustajana, ja näin on helpompi töräyttää torveen ja komentaa sinitakit ratsuille - tänään ratsuina ovat USAF ja US Navy - lentotukialuksineen, jotka kuvastavat US' n maailmanherruutta sota-asioissa. Tosin nyt tilanne on kääntymässä, mikäli Venäjän ja Kiinan lähentyminen tulee koskamaan myös sotilaallisia tekijöitä ... jää nähtäväksi.

Viimeisin US "rynnäkkö" tehtiin Syyriaan, toisintona, mutta varovaisemmin kuin Irak 2003 - eli US/CIA aloitti jo 2013 Syyrian laittomien kapinallisten salaisen aseistamisoperaation - tosin pr. Donald Trump päätti sen jo vuonna 2017 [ ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005297252.html - ] ...,

... mutta jo vuonna 2014 USAF iski ja aloitti Syyrian pommitukset - perustelulla ISIS. Tosin aiempi presidentti Barack Obama hyväksyi Syyrian laillisen presidentti Bashar al-Assadin eliminoimisen - kuten kävi aikanaan Irakin lailliselle johtajalla Saddam Husseinille ja Libyan Muammar Gaddafille - molempien maiden vaipuessa kaaokseen.

Myöhemmin vielä vuosi sitten Trump komensi ohjusvoimansa liikkeelle ja ammutti Syyriaan vajaat sata ohjusta/risteilyohjusta - kuvaavaa oli se, että Trump kehaisi Floridan ranchillaan vierailleelle Kiinan presidentti Xi Jinping' lle aloittaneensa juuri ohjusiskun Syyriaan - kuiskaamalla tämän Xi' n korvaan -kiinalainen luotettava lähde, joka haluaa pysyä nimettömänä - kertoi tilanteen. Xi ei ollut reagoinut mitään - vain hymyili arvoituksellisesti - Trump oli langennut alkeelliseen kehuskelun ansaan. Xi tiesi tuossa hetkessä saaneensa yliotteen Trumpista.

US lla on maailman kallein sota- ja hyökkäysvoima, ollen enemmän kuin kolme seuraavaa yhteensä. US on maailman suurin asekauppias, ollen myös eräs sotineimmista kansakunnista ( ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Military_history_of_the_United_States - ]

...
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006150337.html -
.

Ei kommentteja: