keskiviikkona, lokakuuta 11, 2023

Gaza - Merkittävä tunnustus ex-PM Tony Blair' lta!

 GA|2684|437952|ZA


Kuva: ~ https://laakaritilmanrajoja.fi/kokemuksia-gazasta-elamme-yota-paivaa-kauhun-vallassa/

"Kokemuksia Gazasta: “Elämme yötä päivää kauhun vallassa.”"


***


 - aiemman pääministerimme Sanna Marin' in |[ALAKERTA] nykyiseltä työnantajalta

" .. – teimme raskaan virheen palestiinalaisille!"

Iso-Britannian entinen pääministeri Tony Blair jatkoi tunnustuksiaan
[1. Nyt Tony paljasti, että tehtiin raskas virhe, kun tuomittiin Gazan alueella Hamasin demokraattinen vaalivoitto – vuonna 2006.

Hamasin vaalivoitto 2006!
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/12/28/hamas-voitti-vaalit -

"Palestiinalaisalueen parlamenttivaaleissa tammikuussa perinteinen valtapuolue Fatah menetti asemansa Hamasille.
Hamas oli edelleen aseellinen äärijärjestö, mutta vaaliboikoteista luovuttuaan siitä kuoriutui myös poliittinen puolue, joka voitti vaaleissa 74 palestiinalaisparlamentin 132 paikasta." -Yle

__ __ __
Jälkiviisaus on turha kuin paavin pallit tai nunnan nännit,

 

 .. mutta tässä kohtaa on hyvä tuoda esille kansalaisnäkemyksiä yli 10 vuoden takaa – liittyen juuri tähän Hamasin vaalivoittoon, joka tuomittiin nopeasti niin Israelin kuin Yhdysvaltainkin toimesta ---

[1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710152200462025_ul.shtml -

Ote linkin alta:

” … Britannian entinen pääministeri Tony Blair myöntää ensimmäistä kertaa, että Hamasin vastainen boikotti Palestiinan vuoden 2006 vaalien jälkeen oli virheliike … ” -Iltalehti

Kommentoimme myös tuota hätkähdyttävää uutisointia:
” … .. UK' n aiempi PM Blair on tunnustanut muitakin laittomuuksia ja virheitä, kuten US taisteluhyökkäyksen ilman mitään mandaattia, jopa valhein, Irakiin vuonna 2003

[2. Näin tällä Irakiin rajusta hyökkäyssodasta muodostui osaltansa maaperä ISIS-järjestön synnylle [3. Onneksemme Nato-sotilasjohtaja USA' n maailmanpoliisiroolin aika on tiimalasissa valumassa loppuunsa … ”


[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/cnn-blair-pyytaa-anteeksi-irakin-sodan-virheita-syy-isisin-nousuun/5514782 -
[3 ~ https://areena.yle.fi/1-4121050 -

[3 ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/15/ulkolinja-isis-syntyi-irakin-tuhkasta

__ __ __
[24052006] ” … Israel ja USA pääosissa ovat onnistuneet lyhytnäköisessä politiikassaan asettamaan vastakkain palestiinalaiset. Rahan valta on suuri. Nälän koittaessa ollaan valmiit taisteluun vaikka maamiehiä vastaan. EU säesti parlamentarismin ylimpänä ystävänä rahahanojen sulkemista demokraattisesti valitulle Palestiinan Hamas-johteiselle hallitukselle.

Hamas ei ole tunnustanut Israelia, ..vielä

Saavuttaessaan laillisissa vaaleissa enemmistön palestiinalaishallintoon, ei Israelin tunnustus ollut päällimmäisiä asioita. Voittajan täytyy aina purkaa ylimääräinen tunnekuohu ennen kuin palataan arkeen. Hamas on kuitenkin koko vallassaoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan ..

 .. kunnes nyt, kun ahdinko ylitti kaikki sietokyvyt - 2023!



Hamas opettelee hovikelpoiseksi - (entä nyt!)

Vuodelta 2006! - Israel ja USA:n presidentti George W. Bushin hallinto päällimmäisinä näkivät aikansa tulleen ja vaikeuttavat kaikin keinoin demokraattisesti Palestiinan kansan valitseman hallituksen toimintaedellytyksiä.



USA uhraa omia omassa Irakin hyökkäyssodassaan vuonna 2003 -,

.. pahasti vajeellisen liittovaltion, varoja Irakiin pontimena demokraattisesti valittava uusi Irak, jossa kansa vapailla vaaleilla valitsee hallintonsa. Palestiina teki näin ja USA osoittaa suurta kaksinaamaisuutta näiden kahden eri maan asioissa.

__ __ __
USA:n edut ja valvottavat etupiirit ovatkin hyvin erilaiset

USA pelaa aina Israelin päätyyn ja Irakissa politiikkaa ohjasi energia ja kosto. Palestiinalla ei ole mitään, ainoastaan kansallistunteensa, jota nyt murennetaan Hamasin ja Fatahin vastakkainasettelulla … ” -vuodelta 2006 kirjoitettuna!

__
Tony Blair on rohkeasti tunnustanut aiemminkin, jopa pyytänyt anteeksi
[~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-says-sorry-mistakes-6699926 - ]

Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin vuonna 2003, syiksi paljastui paljolti valheita, joilla yritettiin myös saada taistelulupaa (maailmanpoliisilupaa *) YK' n yleiskokoukselta – sitä ei tullut.

YK' ssa silloinen US ulkoministeri Colin Powell **, tarkoin tavoitehakuisin CIA selvityksin, koetti osoitella grafiikoin ja satelliittikuvin Irakin massatuhoaseiden suunnittelua ja valmistusta kuin varastointia – mitään merkittävää ei löytynyt, kun amerikkalaiset taistelujoukot kampasivat Irakia – sen sijaan kovat valuutat kelpasivat US – erikoisjoukoille kuin myös Abu Graiph vankilanöyryytykset.

* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html - 

** - Kerrotaan Powell' in katuneen puolivalheitaan YK' ssa?

__ __
Maailmalla pyöri massiivinen 9/11 terrori-iskun jälkeinen CIA-vankilentojen karuselli välilaskuineen, jopa Helsinkiin (?) – pääteasemana Kuuban alueella oleva US-vuokra-alue Quantanamo' n keskitysleiri, jossa eivät päde Yhdysvaltain lait!


__ __ __
Gaza odottaa pelossa Israelin maahyökkäystä - siitä on jo kokemuksia menneiltä vuosilta - maailma jännittää miten Israel kostaa ja millaiseksi muodostuu kuolleiden - tapettujen suhde - toteutuuko 'yksi israelilainen ja 10 palestiinalaista' - kauhua on odotettavissa kerrakseen.

Entä Israelin laittomat siirtokunnan Länsirannalla (West bank), jotka YK on yksiselitteisesti tuominnut laittomina -useita kertoja, tämän aiheuttamatta mitään toimia itse Israelin hallinnon taholta!


__ __ __
Miten kauan palestiinalaisten ahdinko tuleekaan jatkumaan? 

-arvuutellaan maailmalla.


__ __

EKSTRAKUVA



"Gazan pommitukset lopetettava"


**


[ALAKERTA]

Aiempi meidän oma Sanna Marin pyörähti pääministerinämme - täydet neljä vuotta - kantoi vastuunsa koronasta ja teki kansallemme erittäin pahan virheen Natoon junnaamisesta (kysymättä kansaltamme mielipidettä) - yhdessä TP Sauli Niinistön kanssa. Sitten Sanna, siis juuri Sanna teki hyvän vaalituloksen vastuuhallituspuolueesta, mutta jäi kuitenkin kakkoseksi, ellei kolmoseksi. 

Sanna vetäytyi, teki "kataiset" ja pakeni vapaille markkinoille kasvamaan korkoa, oppimaan todellisuutta valtioviisaudesta oivaltamaan tosiasiat kansakuntaedun hyväksi - 

Sanna mennee Naton pääsihteeriksi, ellei viisaus suomalaisena palaa ohjenuoraksi olla jopa maamme tuleva presidentti, kunhan ensin pääsemme eroon Natosta. 

Mutta miksi "shampanjasosialismia" tähän väliin [ HS-ingressi: " .. Sanna Marinia (sd) on syytetty samppanjasosialismista. Historiantutkijan Mikko Majanderin mukaan Suomessa pröystäilyä on perinteisesti pidetty paheksuttavana puoluetaustasta riippumatta .." ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009901797.html - -HS-toimittajana Saara Aholainen
 .. ja miten Sanna nähdään Englannissa [ HS-ingressi: " .. Hän oli se hyvin nuori pääministeri. Hän oli se, joka tanssi. Hän vei Suomen Natoon. Suomen entinen pääministeri Sanna Marin herättää eläviä mielikuvia monissa Britannian työväenpuolueen jäsenissä. Myös Blairin perintö elää vahvana. .. " ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009885949.html - -HS-toimittajana Annamari Sipilä ] aiemman ex-PM Tony Blairin rinnalta "Jeanne d' Arc' na" - valkoisiin pukeutuneena [Kuva SM] puhujana maailman turuilla ja toreilla - viemässä viestiä, mutta mistä? 

Kuva SM

Tästä "isin" ja Sannan huomaavaisesta henkien yhteydestä alkoi valkoisen "Jeanne d' Arc' in" nousu huipulle, ansaitusti - oli alun oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja aitoa Forssan-henkistä sosiaalidemokratiaa - kunnes Nato herkisti raskaaseen kansakuntaa koskevaan virheeseen, ehkä toisen isihahmon Sauli Niinistön ajattelemattomana matkimisena - ymmärtämättä kokoomuksen todellisia tavoitteita, joihin kuului muun muassa kansalta kysymättömyys Natoon menon osalta - MUTTA!  Paljon hyvääkin ja Antti Rinne aiempana epäonnisena pääministerinä auttoi Sannan lentoon ja kiitoon kohden ulapoita ..

***

.. joissa käsiä saa levitellä taajaan, kun käännetään Tony Blairin oppien mukaisesti maailmaa uuteen asentoon - länsimyönteisemmäksi, sillä Tony oivaltaa maailman moniarvoistumisen uhaksi lännen vähemmistöisyydelle ja näin hän hoksasi Sannan, joka jaksaa palavasti heilutella käsiään puheensa tahdissa - kuitenkin niin, että toivomme Sannan ymmärtävän Suomen poikkeavat edut lopullisena puolueettomuuden johtotähtenä ja neuvottelupöytien kattajana maailman riitautuneille ja sotiville -
 
 .. meidän on palattava Paasikivi - Kekkonen -moodiin, sillä asemamme on täysin poikkeava mihinkään muuhun nähden, ja ehkä tämän Sanna myöhemmin oivaltaa, kun palaa noin 12 vuoden kuluttua "maamme äidiksi" - jatkamaan aiemman ensimmäisen naispresidenttimme Tarja Halosen työtä, johon kuului muun muassa Moskovankin ymmärtäminen, lopulta valtiomme eduksi ja hyödyksi!


**
__
130823 | 1055 | 3451



|  34  SUOMI24  221  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  | 



_______

ILU-MEDIA

IJL-Productions




Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


101023 -Total Visits: 924563 Total Visitors: 131851   

031023 -Total Visits: 916765 Total Visitors: 130470   

260923 -Total Visits: 910235 Total Visitors: 129746  

190923 -Total Visits: 906593 Total Visitors: 128966   

120923 -Total Visits: 900102 Total Visitors: 128017       

220823 -Total Visits: 832204 Total Visitors: 125125


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

Ei kommentteja: