maanantaina, lokakuuta 30, 2023

Löydämmekö jotain yhteistä Pohjois-Koreasta ja Israelista?

 III-|2699|441341|MS?!

Piirroskuva: ~ https://www.globalis.fi/teemat/rauha-ja-turvallisuus/ydinasekiristys-ja-kauhun-tasapaino

"Ydinasekiristys ja kauhun tasapaino"

+

YK:n [yleiskokouksen ensimmäinen komitea] vahvisti 149-6 äänin [?], että Israelin on luovuttava ydinaseistaan |e

https://www.kansalainen.fi/yk-israelin-on-luovuttava-ydinaseista/ - 

https://vastaansanomat.com/2022/10/31/ykn-yleiskokouksen-enemmisto-vaatii-israelin-on-luovuttava-ydinaseistaan/


***


|e TARKENNUS: " .. Israelin on hävitettävä kaikki ydinaseensa ja asetettava ydinlaitoksensa Kansainvälisen atomienergiajärjestön toimivaltaan, YK:n yleiskokouksen ensimmäinen komitea totesi ensimmäisessä äänestyksessä äänin 152-5.

Viisi maata, jotka vastustivat perjantain päätöstä, olivat Kanada, Israel, Mikronesia, Palau ja Yhdysvallat. 24 muuta maata, mukaan lukien Euroopan unionin jäsenet, pidättäytyivät äänestämästä.

Egyptin esittämä päätöslauselma kehottaa Israelia liittymään ydinasekieltosopimukseen viipymättä, olemaan kehittämättä, valmistamatta, testaamatta tai muutoin hankkimatta ydinaseita, luopumaan ydinaseiden hallussapidosta ja asettamaan kaikki vaaralliset vartioidut ydinlaitoksensa viraston täysimääräisten suojatoimien piiriin tärkeänä luottamusta lisäävänä toimenpiteenä alueen kaikkien valtioiden välillä ja askeleena kohti rauhaa ja turvallisuutta. .. " -Katso myös ~ https://www.jpost.com/international/article-720993

|e - Entä Pohjois-Korea ja miten on ICAN, jossa myöskin Suomi äänesti tyhjää!  

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/05/avataan-jo-aiempi-natoon-esivaihe-nato.html - 
" .. Samalla poliitikot, jotka tietävät, voisivat kertoa kansalle millainen yhdiste on pöytäkirjan ja ICAN sopimuksen allekirjoittamattomuuden välillä. Oliko niin, että allekirjoitettu Nato MoU sopimuspaperi esti liittymisen YK:n ICAN ydinkieltosopimukseen? .. " ~ https://rauhanliitto.fi/rauhanliitto/ajankohtaista/tiedotteet/ykn-ydinaseet-kieltava-sopimus-astuu-voimaan-50-maa-liittyi-ydinasekieltoon

  



Israelin ydinase voi räjäyttää maailmanpalon .. ?

[20U19]  --  YK:n tutkijat: Israel saattoi syyllistyä sotarikoksiin Gazan protesteissa – sotilaat ampuivat lapsia ja lääkintähenkilökuntaa
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006017960.html -


Kaksi voimallisesti esillä olevaa asiaa - Israel ja Pohjois-Korea - molemmat ydinasevaltioita, eikä kumpikaan päästä tutkijoita tarkastamaan atomiasevarantojaan! Toinen sotii liki jatkuvasti - toiselle riittää vain "uhkailu" ---



Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla

EU ja lähes kaikki maat tuomitsevat Pohjois-Korean ohjuskokeet vaaraksi maailman rauhalle. Israelia ja palestiinalaisia kehotetaan malttiin ja rauhanomaisuuteen tunnustamalla, että vain he voivat sopia keskinäiset asiansa. Kaikki muut maat saavat tehdä ohjuskokeita, paitsi Pohjois-Korea. Mikään muu maa ei saa harjoittaa yksipuolista miehitystä, rangaistusmatkoja vieraan maan alueelle ja siviilien murhaamista korkeateknologialla, paitsi Israel.



Otsikon asetelma on yllättävä, mutta siinä piilee kaksi erilaista mielivaltaa


Pohjois-Korea katsoo itsellään olevan samanlainen sotateknologian tuotekehitys- ja testausoikeus kuin kaikilla muilla maillakin. Muu maailma ei katso hyvällä Pohjois-Korean kokeita ja tuomitsee maailman yksinäisimmän ja yhden köyhimmistä maista vaarana maailman rauhalle. Israel on saanut rauhassa testata ja kokeilla jo vuosikymmenien ajan, amerikkalaisten hiljaisella tuella omat atomikokeensa.



Näissä kahdessa asiassa paistaa länsimainen kaksimielisyys ja vahvemman laki. Israelille myönnetään oikeus miehitykseen, atomiaseeseen ja suoraan väkivaltaan selostuksella, että juutalaiset saavat turvata luvatun maansa rauhaa ja kansalaisten turvallisuutta. Israel käyttää huipputekniikkaa ja voimaa kiusallista naapuriaan kohtaan, joka ei voi vastata yksipuoliseen saarrostukseen kuin kotitekoisilla ihmispommeilla ja raketeilla, joiden teho on murto-osa Israelin voimankäytöstä.

Molemmin puolin murhattujen, miltei aina viattomien ihmisten, kuolin suhde on tyly; Israel tappaa miltei 3-10 kertaisen määrän, kuin palestiinalaiset. 

Länsimaisen ajattelun ja oikeudentunnon pitäisi tuomita molempien murhat ja kannustaa vahvempaa olemaan viisaampi ja tekemään konkreettinen aloite.


Nyt (28.10.2023) - YK' n yleiskokous vaatii suurella enemmistöllä humanitäärisen tauon saattamista voimaan heti Gazaan |1 - 120 maata äänesti *kyllä" taistelujen päättämiseksi heti, vastaan äänesti 14 valtiota ja 45 maata äänesti 'tyhjää", joukossa Suomi!


|1 ~ https://yle.fi/a/74-20054074/64-3-187266 - 

"Päätöslauselma jakoi länsimaita, Suomi pidättäytyi äänestämästä"


|1 ~ https://yle.fi/a/74-20057573 - 

Yle-ote: " .. UM Elina Valtonen (kok.) ja PM Petteri Orpo (kok.) puolustivat Suomen äänestyskäyttäytymistä  -  -- sillä, että heidän mukaansa päätöslauselmassa ei tuomita terroristijärjestö Hamasia ja sen tekemiä iskuja.

– Perustelut eivät vakuuta. Päätöslauselmatekstissä hyvin selvästi tuomittiin kaikki palestiinalaisiin ja israelilaisiin kohdistuvat iskut ja terroriteot, [Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja kansanedustaja Li Andersson sanoo. .. " + 


" .. Hamasta ei oltu nimeltä mainittu, mutta ei myöskään Israelia. Olisimme halunneet nähdä, että Suomi olisi tässä noudattanut joidenkin EU-maiden, muun muassa Ranskan, Belgian ja Espanjan, sekä esimerkiksi Norjan esimerkkiä ja äänestänyt päätöslauselman puolesta, Andersson sanoo. .. "


__ __ __

HYVIN VAKAVA EKSTRA!


Pidemmällä juoksulla Suomi teki raskaan virheen tuossa YK-yleiskokouksen äänestyksessä ja näin ajautui osaamattomuuttaan "sodanlietsojien joukkoon" hyvin yksipuolisena asettumisena tapahtuvan lähes kansanmurhan edessä - entä uusi ulkoministerimme kokoomuksesta - Elina Valtonen*; jonka suusta pulppusi puhdasta tietämättömyyttä, ajattelemattomuutta ja osaamattomuutta!


|*https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/um-elina-valtonen-puhetta-ilman.html - 

"UM Elina Valtonen - puhetta ilman valtioviisautta tosiasioita tunnustamatta?"


Elina - nyt ystävällisesti esittäen vakava ja huolestunut kysymys kansalaisilta Sinulle: 

Miten suhtaudut tämän päivän tapposuhteeseen ~1:8 |2 ja saat arvata miten päin tuo on - on muuten ollut vuosikaudet suunnilleen tuossa tapposuhteessa! 


|2 HS-linkki:   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009908207.html -

"Gazassa kuolleita jo yli 8 000, kertoo terveysministeriö
Gazan alueen sotatoimissa on kuollut jo 8 005 ihmistä, joista 3 342 on lapsia, Hamasin johtama Gazan terveysministeriö kertoi sunnuntaina.



__
132635 | 1065 | 3487



|  33  SUOMI24  166  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |



__

 



Ei kommentteja: