perjantaina, lokakuuta 13, 2023

Maailmanpoliisi: Yhdysvaltojen roolitehtävä lähenee loppuaan

 YHDYS|2683|438375|VALLAT



Yhdysvaltojen laivaston - US Navy' n ylpeys - ensilinjan lentotukialus maailman merillä valvomassa amerikkalaisten ja näiden liittolaisten etuja - pienenä länsiosuutena ihmiskuntamme kokonaisuudesta - edustaen näin noin 1,2/8,2 osuutta ihmispopulaatiostamme. Suuret lentotukialukset ovat hyvin haavoittuvia sotakoneita, joilla on todellisuudessa vain rauhanajan uho- ja varoitusominaisuus - muutoin sodassa tuo kolossi voidaan upottaa kovin pienillä "sijoituspanoksilla" .. nykymaailman tekoälyohjattuna drone-aikakautena .. entä ydintorpedot satojen kilometrien päästä - laukaistuna sukellusveneestä, pinnan alta!?

** LAOS - CHAOS **


Historiallisesti maailman eräs sotineimmista valtioista |e ajautuu ratkomaan omia sisäisiä ongelmiaan, ja vähentämään toimiaan kaikkialla muualla ..
-entä raaka-ainevarantojen varmistus valtavaan tuotantokoneistoon - Yhdysvaltoihin?

__
[20U16] - PROLOGI - Yhdysvallat sai aikanaan marraskuussa 2016 uuden presidentin – Donald Trump' in |1, liikemiehen tai poliitikon. Aktiiviset liikemiehet eivät ehdi sotimaan, mutta juonittelevat poliitikot ehtivät. Esimerkkejä on jo liikaakin!

__ __


[ … kansalainen John on miettinyt, että amerikkalaisten liki jatkuvat sodat ylläpitävät mukavasti työllisyyttä [ https://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ - ]; onhan Yhdysvallat maailman suurin asekauppias ja maailman tuhoisimman ja kalleimman armeijan ylläpitäjä – sotien muun muassa vuosina 2001-21 ”rauhantehtävissään” monissa lähinnä kehitysmaissa …

… kansalainen Alice on taas tyytyväinen, että USA harjoituttaa armeijaansa aina kaukana omilta rajoilta, mutta on samalla surullinen, kun veteraanit jo nuorina häiriintyvät, yksinäistyvät ja ryhtyvät monien osalta kostoväkivaltaan, jopa poliiseja kohtaan – ehkä siksi, että heidät on unohdettu, kuten aikanaan vietnam-veteraanit … - ehkä uusi Amerikka ei halua enää omia poikia ja tyttöjä muiden sotiin?
.. ]

__ __ __
Nyt ensi vuonna 2024 Valkoinen talo saa uuden isännän tai emännän
[Presidenttiehdokas Trumpin valintapuhe ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001224790.html - Trumpin aiemman kauden esiajoilta ][IS]

__ __ __
USA on murroksessa, erityisesti sisäinen väkivalta |* on kiehunut yli äyräiden ja kotiaseista ei luovuta, koska se aikanaan luotiin jokamiehen oikeudeksi puolustaa itseään ja perhettä – lännenmies tyyliin. Asekulttuuria on tehostettu valtavalla arsenaalilla niin kodeissa kuin Yhdysvaltojen sotavoimissa. USA on mitä ilmeisimmin maailman sotinein valtio – viimeisen 80 vuoden aikana (?)

|*https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/04/amerikkalainen-vakivalta-valtiollisena.html -
"Amerikkalainen väkivalta - valtiollisena kuin yksilöllisenä"

__ __ __
Trumppismi
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-jyraa-vaihe-one-maalissa.html - ]

Donald on toivottavasti valiintuessaan toiselle kaudelleen edelleen eri maata kuin muinoinen Ronald (Ronald Reagan – presidentti ja B-luokan näyttelijä, kerrottiin). Ronald julisti Neuvostoliiton ”pahan valtakunnaksi|** |Kuva 1
- Donaldilta ei ole vielä kuulunut mukaelmaa – ”Venäjä – pahan valtakunta|2, |3, päin vastoin, Donald kertoi halustaan tulla toimeen toisen ydinasesuurvallan johtajan, presidentti Vladimir Putinin kanssa – aika näyttää 

-nyt tarvitaan tosiaan se toinen kierros ja presidenttikausi. Lupaili jo korskeana lopettavansa Ukrainan sodankin vuorokaudessa! (?)



Putin kertoo - Trump kuuntelee; uskoisin, että kemiat ovat suosiolliset ylläpitämään yhdessä maailmallista rauhaa - entä Kiina ja sen presidentti Xi Jinping?



**

|2 Mistä Venäjän uhkaa luodaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html - 
|3 Venäjäkin pitää pilkkoa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-koettaa-luhistaa-putinin.html - 


.. ..
Ehdokaspuhe Trumpilta - ensimmäinen koitos
[Presidenttiehdokas Trumpin valintapuhe ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072221942785_ul.shtml - ][IL]

Nyt vaaditaan Natoon liittyviltä ja liittyneiltä jäsenmailta täyttä panostuksellista osallistumista omaan puolustukseen ja sotilas- ja hyökkäysvoiman ylläpitoon ja kehittämiseen.

USA ei enää tule sietämään vapaamatkustajia, ja jokaisen on avattava valtiokukkaron nyörejään, turvatakseen sotilasliiton yhteisen taisteluhalun – ”yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta” -muskettisoturien periaatteella.

..
Lainaus suomalaisesta mediasta linkkeinä:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001224733.html -

A - Kommentti linkkiin …
”... Obaman aikakausi päättyi aikanaan. Uuden presidentin taas alkaa - nyt nykyisen Joe Biden' in jälkeen. Oli tämä uusi presidentti mies tai nainen, jää nähtäväksi vetääkö USA taisteluvoimansa pois sodista ja sotien uhkista, jotka se on paljolti kosto- yms. toimin aloittanut, osin jopa laittomasti ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. Irak ja Syyria, ja niin edelleen. 


(IS-linkki on oman kirjoituksensa arvoinen, siksi räikeää yksipuolisuutta se läntisen viemärimedian esityksenä ylläpitää [allekirjoittanut])


__ __ 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072121941969_ul.shtml -

B - Kommentti linkkiin …
” … On vain ajan kysymys, jolloin USA' n maailmanpoliisirooli päättyy. Eurooppalaiset huolehtivat itse turvallisuuskysymyksensä maanosassaan, joka ulottuu aina kauas Venäjän sisämaahan - Uralille saakka |4.
Katsomalla karttaa tilanne kirkastuu. USA on jo menettänyt maailman suurimman talouden tittelin IMF' n mukaan Kiinalle |5. USA ei ole enää suurin ja mahtavin, taloudessa ..”

::
|e ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -

__ __
VÄLIEKSTRA 1
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/10/kuinka-suurvallat-sotivat-omien.html -
"Kuinka suurvallat sotivat omien tarpeiden saattamana"

VÄLIEKSTRA 2
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/10/usa-haluaa-suomen-alueita-kayttoonsa.html -
"USA haluaa Suomen alueita käyttöönsä kriisissä*"


..

Kuva 1




..
__
131193 | 1056 | 3449


|  93  SUOMI24  261 |  VU  |  FB  | Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |



__

2


Trumpin puhe, kun virallinen nimitys ensimmäisen kauden presidentiksi oli julkistettu - siitä tässä suomalaisanalyysia:

Trump vaatii Yhdysvalloista suurta ja mahtavaa lain ja järjestyksen yhteiskuntaa

Nyt pitää katsoa, että USA on aina ykkösenä itselleen, kun tehdään päätöksiä kotona!
- maailmallisesti muillekin Yhdysvalloista on tehtävä turvallinen. Työ alkaa kotoa, ja jatkuu kotiin - amerikkalaisetkin voivat keskittyä omiin sisäisiin asioihin -lopulta.

__
Trump mahtailee:Minä tiedän miten se tehdään” - siis miten USA' sta tehdään jälleen ”The Great" -itselleen.

Donald saattaa aprikoida mystistä itää - "The Great Eastern" –maailman suurinta taloutta IMF' n mukaan – Kiinaa |6,


.. jonka tuhansia vuosia vanha kulttuuri, kaupankäynnin mentaliteetti ja lännelle kummallinen toisten asioihin puuttumattomuus - sekaantumattomuus kasvaa tämän vuosisadan maapallovaikuttajaksi.


Kuva ei kaipaa sanallista selvitystä - se kertoo enemmän kuin 1000 sanaa!

**
__ __
Trumpin luulottelema uhka, mutta lopulta mahdollisuus omalle The Great' ille on juuri idässä, kauko-idässä,

… mutta paljon kauempana, Euroopan läpi katsottaessa kuin Venäjä, joka maailman suurimpana varantolähteenä voikin olla yllättäen liittolainen Yhdysvalloille!
Mystinen kauko-itä - Kiina on jo niin suuri ja vaikutusvaltainen, ettei USA tule edes voimiltaan kutistuneen EU' n kanssa yhdessä pärjäämään kiinalaisten talousoffensiiville, joka on käynnissä jo kaikkialla maailmassa |*

|*http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -


Nyt ovat kiinalaisten talousmaihinnousut esimerkiksi yhtiöiden ostoina - perustamisina käynnissä - uusissa painopistevaltioissa -kehittyvissä ja kehitysmaissa (BRICS).

VÄLIHUOMIO!
Kiinan keskushallinnolla on sellainenkin harvinainen suunnitteluryhmä kuin '100 vuoden toiminta- ja arvioennakointiryhmä'! -lännessä hyvin vähän tunnettuna.

__ __ __
Entä me EU-periferia Suomi ja suomalaiset?
(Kun hoksaamme jälleen keskittyä meidän omiin tärkeisiin asioihin - sen sijasta kuin nyt, sekaantuessamme muiden kolmansien omiin asioihin - muun muassa aseiden toimittajana Ukrainaan - se ei ole meidän tehtävä!)



Suomen eduskunta täysremontissa - ulkoa ja sisältä, entä remotti itse edustajiin; miten saamme heidät aidosti kansansa palvelijoiksi ja - näköisiksi?!


Suomi on linjannut jo aiemmin lopulta kansakuntansa enemmistötahdon vastaisesti sotilaspoliittisen liittoutumisen Natoon - lännen sotakoneeseen sekä omanlaisensa idän toimintapolitiikan -tuhoten sen kokonaan Venäjän suuntaan. Nato ei ole meille mahdollisuus - se on selvä uhka.

Trump ei häiriinny vaikka Suomi eroaisi Natosta, sillä se rauhoittaisi välittömästi tilanteen koko Pohjois-Euroopassa - Skandinaviassa. Entä Ruotsi, kun se herää arvostamaan omaa yli 200 vuotiasta täyttä rauhan aikaa - eikä liitykään Natoon?

____
Meiltä on jälleen nousemassa aivan uusista piireistä aitoja ja totuudellisia venäjäntuntoja, joita tullaan kysymään muualta -valtioiden herätessä kaikkialla valtavaan nyt lähinnä lännestä masinoituun idän ja lännen väliseen vastakkain asetteluun |!!

Tämä rooli ymmärtää niin itää kuin länttä sopii meille Suomelle ja itäiselle karhunaapurille, kun jälleen oivallamme viisauden alun olevan tosiasioiden ymmärtämisessä ja tuntemuksessa.
Näin me säästymme konflikteissa sodilta ja maihinnousuilta – nythän vain länsi on tehnyt meille maihinnousuja, tosin toistaiseksi rauhanajan merkeissä.

____ __
Meillä Suomessa on selvä tehtävä!

Valtio- ja ulkopolitiikan koneistomme on synnytettävä vahva näkymä Yhdysvaltoihin ja sen uudelle tulevalle presidentille, että me tiedämme idän – tervetuloa kysymään ja keskustelemaan meille, aina – me junailemme uusia avauksia ja neuvottelupöytiä kaikille, niin riitautuneille kuin tietämättömille.

__ __ __
Me olemme valmiit ETYK II 2025 projektiin, jotta tilanne maailmalla saadaan rauhoittumaan

ETYK muuntuu MTYK 2025 -nimiseksi (Maailman turvallisuus- ja yhteistyökokous 2025), koska kutsumme mukaan isänmaallisuuspresidentti ja tohtori Urho Kekkosen hengessä maahamme myös Kiinan ja Intian valtiojohdon.

Tässä MTYK 2025 toteuttamisessa on meille täyden rauhan takaava tehtävä ja päämäärä toteuttaa suomalaista suoraa kansalaisviisautta -

Näin merkittävään voimainponnistukseen tarvitaan niin todellinen ulkopolitiikan tuntija presidentiksi kuin ulkopolitiikan avustavat mestarit – – kaikki kolme kärkijohtoon, mutta keitä he ovat jääkööt se kansalaisten syvälliseen tietoon.

Tässä on Suomen uusi turvallisuuspolitiikan suunta ja päämäärä.



__
PS1. 

Tämän suomalaissuunnitelman USA' n uusi ensi vuonna valittava presidentti hyväksyy, uuden us-presidentin ollessa Trump - Donald Trump -kaikkine "poliittisajojahtisin syytteineen" - ---




Kuva kertoo USA' n sotilasmahdin; tässä mitä ilmeisimmin ammutaan US Navy' n ohjusristeilijältä ohjus Syyriaa kohden - sodassa, jonka lopputulosta emme vielä tiedä - se kuitenkin tiedetään, että US CIA aloitti Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen jo vuonna 2013, myöhemmin juuri Trump presidenttikaudellaan päätti tuon salaisen CIA-aseistamisoperaation!


**


__

3


Avauksen viitteet ja linkit:

|1 Donald Trump haastaa koko median! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213353-trump -
"Trump"
" .. (Media vihmoo tv-kasvosta ja USA’ n presidentin esivaalien tähtiesiintyjästä uhkaa ja ennakoimattomuutta. Trump on monille epähenkilö – vailla selkeästi tunnistettavaa tulevaisuuden suunnitelmaa. Trump: ”Voimme tehdä Amerikasta suuren jälleen!” |0)

|0 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ku-klux-klan-tukee-donald-trumpin-presidenttikampanjaa/5760252 – .. "
..
..

|4 Eurooppa jatkuu Uralille asti! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html -
|5 ~ http://www.marketwatch.com/story/its-official-america-is-now-no-2-2014-12-04 -
|6 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous-3467790 -





____ __
Amerikkalainen unelma kokee haaksirikon?
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/259223-amerikkalainen-unelma-maailman-herruudesta/ -
"Amerikkalainen unelma maailman herruudesta!"


-kuvassa kiinalainen terrakotta-armeija Suomen Paasikiven aukiolla katsoo kohden näkymättömissä olevaa C.G.E. Mannerheimin patsasta .. 






__

4


Entä amerikkalaisten äänestäjien unelmien täyttymys?





Kyllä. USA saisi Trumpista miehen, jolla on munat, ja joka uskaltaa myöhentää – jopa alkukantaisin menetelmin, mutta väkevästi, miehisesti ja sellaisella intensiivisyydellä, että hätää kärsivä kansanosa, joita on on paljon – Yhdysvalloissa yli 60 miljoonaa elää köyhyysrajan alapuolella (työt ovat monin osin siirtyneet Kiinaan - onko paluumuuton aika?) – äänestää Trumpia.

Samoin kaikki miehisyyttä aseen kantona arvostavat äänestävät Donaldia sekä naiset, jotka ajattelevat, että mies on perheen pää. Saattoi olla, että riekkuminen Trumpin puristeluista ja nipistelyistä kääntyikin lopulta itseään vastaan! Entä nuo viljalti viljellyt ja lannoitetut syytteet Trumpin pään menoksi - miten amerikkalainen niihin lopulta suhtautuu?

PS2.
Onko US liittovaltion virkamiesten pidättäydyttävä vaalien alla kertomasta tosiasioista, etteivät äänestäjät saa kiusallisia totuuksia tietoonsa ennen äänestyspäätöksiä? 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016110222553340_ul.shtml -



__

EPILOGI


Meillä on lopulta vain ja ainoastaan kaksi merkittävää tehtävää, jotka mahdollistavat terveen suvunjatkamisen - turvassa ja luottamuksen vallitessa!


Meitä kaikkia elättävä luontobiologia sen harmonisessa elämän monimuotoisuudessaan - puhdas kierrossa oleva vesi Elämän lähteenä ja elon jatkajana - synnyttäjänä. Kuva alla Kesälahden Puruveden Hummonselältä --- 


Photo by IJL-Productions


Lapset ja nuoret

-ilman heitä ei ole tulevaisuutta -tämän toivoisi tarttuneen valtiojohtoon, kun sokeudessaan operoivat sotapsykoosissaan kansakuntamme Natoon, Ukrainan sotaan ja uhkaan, jossa joudumme taisteluihin kolmansien takia - ulos omasta Isänmaastamme! 






_______

ILU-MEDIA

IJL-Productions




Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


171023 -Total Visits: 931537 Total Visitors: 133248  

101023 -Total Visits: 924563 Total Visitors: 131851   

031023 -Total Visits: 916765 Total Visitors: 130470   

260923 -Total Visits: 910235 Total Visitors: 129746  

190923 -Total Visits: 906593 Total Visitors: 128966   

120923 -Total Visits: 900102 Total Visitors: 128017       

220823 -Total Visits: 832204 Total Visitors: 125125


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e


Ei kommentteja: