perjantaina, lokakuuta 27, 2023

Balticconnector kaasuputki murtui -

 B|2697|440935|C


Kartta: ~ https://www.fleetmon.com/maritime-news/2023/43417/chinese-container-ship-invisible-anchors-collapsin/

"

Chinese container ship invisible anchors, collapsing containers and BalticConnector mystery

"


 - tahallinen ja tahaton?

( .. huolimattomuutta vai paniikki sään ja teknisen vian suhteen - oliko jopa kokemattoman kiinalaiskapteenin oheen venäläinen kokenut niin sanottu luotsi ruorissa; onhan Suomenlahden kansainvälinen merireitti kovin kapea - vain noin 10 kilometriä .. )



Uutisvyöryä joissa nähdään etukäteissyyllisyys vihjeellisesti Venäjän ja Kiinan suuntaan ---

https://yle.fi/a/74-20056967 -
"Professori: Kiinan sekaantuminen kaasuputken katkaisemiseen olisi ”aivan poikkeuksellinen historiallinen käänne
Kiinan valtio on tuskin putkirikon takana, mutta merikapteeni on voinut saada Venäjältä lahjuksen, sanoo tutkija."
-Yle-toimittajina Jani Parkkari, Mika Hentunen ja Sakari Nuuttila
-Tutkijoina Lauri Paltemaa ja UPI - Jyrki Kallio


__ __ __
PROLOGI - Aiempi todellinen kaasuputkien räjäytyssabotaasi - NS - Nord Stream 1 & 2, jossa myös alussaan syy väitettiin tyrkkäämällä Venäjän kontolle -mediabuustauksena, tosin muun muassa saksalaiset ovat päätelleet eräin osin näin -CIA' n "avustamana":

I - ~ https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000009638679.html -
"CIA tiesi Ukrainan armeijan suunnittelevan Nord Stream -putken räjäyttämistä, kertoo Washington Post
Lehden mukaan tiedot Nord Stream -kaasuputkeen suunnitellusta ukrainalaisiskusta jaettiin CIA:lle kesäkuussa 2022. Kaasuputket vaurioituivat räjähdyksissä saman vuoden syyskuussa."
-Toimittajana Anniina Korpela

II - ~ https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/rajayttiko-nord-stream-putket-sittenkin-ukraina-jarisyttava-tietovuoto-haagista-alankomaiden-sotilastiedustelu-varoitti-ciata-kesalla-2022-ukrainan-aikeista/5b7915a6-8cf3-42ef-ae8b-d4c32904b94e -
"Räjäyttikö Nord Stream -putket sittenkin Ukraina? Järisyttävä tietovuoto Haagista: Alankomaiden sotilastiedustelu varoitti CIA:ta kesällä 2022 Ukrainan aikeista
Televisiokanava NOS: n tietovuodon mukaan sotilastiedustelu MIVD pitää Ukrainaa vakavasti epäiltynä"
-Toimittajana Tuomas Kangasniemi


__ __
Ongelma on lähinnä siinä, ettei ymmärretä, eikä ymmärrys aina riitä kuin tahallisuuden näkökulmaan, ja Venäjän etukäteissyyllisyyteen.

Annetaanhan tutkijoiden tehdä työnsä!

..
Kiina ja sen Koillisväylä-hankkeet

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html - |  ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/koillisvaylalta-suomen-lapi-muualle.html - ]

Kiina on jo ilmoittanut, että on valmis osaltansa syventymään asiaan ja omaltakin puolen selvittämään tapahtumia, odottaen ensin vankkoja aihetodisteita, joita nyt näyttäisi olevan tarjolla.

Tässä vaiheessa tilanne näyttää laivan kapteeniin nähden yllättävältä, siis huolimattomuuttaan tehdyltä vahingolta, jossa uusi yhtiö, uusi kapteeni ja uudet sopimukset kuin uusi väyläkin "säikäyttivät" kapteenin puhumattomaksi -

.. jääden odottamaan ylempiensä ohjeita!

__ __
Hetkellä, jolloin vahinko tapahtui oli sääoloiltaan hyvin vaikea,
.. kapteenille outo laiva (?) ja väylän kapeus kansainvälisenä kulkureittinä - noin 10 kilometriä, lisäsi vaikeuskerrointa ohjaamiseen.

Emme voi unohtaa, että kiinalaislaiva tiesi erinomaisen hyvin Nord Stream' in neljän putken olevan lähes laivan "alla", oli merkittävä varovaisuuden - huolenaiheen lisääjä, sillä on varmaa, että venäläiset olivat juuri noista NS-putkista informoineen tarkoin. Jokainen kapteeni tietää ankkurin käyttökelpoisuuden kovilla sääolosuhteilla.

Sen sijaan tuo BalticConnector (BC) saattoi olla vain "sivulause" kapteeni ohjeistuksessa, jos sitäkään.

__ __
Jäänmurtokyky kaverina - oltiinhan matkalla lopulta Koillisväylälle!

Se, että atomikäyttöinen venäläisalus oli "seurassa" (edellä vai jäljessä -saattaa olla tärkeä tieto!), oli ymmärrettävää, sillä Koillisväylällä tarvitaan jäänmurtokykyä ja nyt tämä uusi rahtiyritys tarvitsi kaiken avun erikoiselle kokonaiskulkureitilleen.

Kokemattomuus on osa tätä vahinkoa (jos sellainen?), jossa olisi tarvittu liki luotsia ruoriin ..
.. - ja jos saadaan selville tämän "syyllisyyden" taakka juuri tälle kiinalaisalukselle; antaa se selvän konseptin mitä asia hoidetaan.

Kiinan valtio tulee apuun, sillä tapahtuma ei tue vahinkonakaan mitenkään Kiinan edunvalvontaa, mutta Kiina tullee vaatimaan tarkat todisteet, jotka nyt jo näyttäisivät olevan vankat - ankkurin osalta.


Koillisväylä on Kiinalle tärkeä hanke |*

-ja sen hoitamiseen tarvitaan lähes koko sen reittimatkaltaan Venäjän tuki, kulkeehan väylä Venäjän rannikkoa pitkin.


|*https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/kiinalaiset-purjehtivat-jaamerelta.html - 

|*https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/12/vihertyva-kiina-on-meille-suomalaisille.html - 


__ __ __
VÄLI-INFO
US Navy ampui alas iranilaisen matkustajakoneen
[ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Iran_Airin_lento_655 - ] Persianlahdella vuonna 1988 - kansainvälisiltä merialueilta ohjusristeilijältään - yli 300 menehtynyttä; USA korvasi matkustajien omaisille kuolemantuottamuksensa, mutta ei oivaltanut pyytää anteeksi Iranilta, josta kone nousi kohtalokkaalle lennolleen -iranilaisena siviilikoneena. Alas ampuminen oli ilmiselvä vahinko ja luulo uhatuksi tulemisesta, mutta Yhdysvallat korvasi tapahtuman.


__ __ __
Nord Stream maakaasuputket olivat lähes tuon kiinalaisaluksen "alla" -haverin sattuessa ---

Oltiinko kuinka lähellä noiden NS-putkien ja BC' n risteyskohta - on huomioin arvoinen tutkimustieto - muutoinkin kiinnostaa onko BC putki vedetty NS-putkien yli, mikä lienee todennäköisintä.
..
__
132474 | 1064 | 3491



|  100  SUOMI24  455  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  | 



__

2


Kiina tehnee tarkan tutkimuksen ko. rahtilaivan varusteista alkaen ankkuripelistä ja päätyen laivan lokikirjaan - unohtamatta peräsintä ja komentosillan vahtijärjestystä kuka, ketkä milloin ja miten - siis miehityksen tarkastelu suhteessa vallitsevaan tapahtumahetken säätilaan.

__ __ __
Tutkimukset jatkuvat ja väitesyytteiden |** alla olevalla "laivallakin tulee olla puheenvuoro" -entä Venäjällä? -!!

Onkin nyt kiintoisaa jäädä odottamaan varmennettua lopputulosta, joka syntyy aivan varmasti, kun taas NS-putkien räjäyttämisen tutkimukset ovat salaperäiset ja vähäiset tiedon todellisen datan osalta.

Saattaa olla vielä joillekin sangen kiusallista |e, jos jo tiedetään jotain sellaista NS-putkista, jotka viittaavat hankaliin valtiosuuntiin, sillä etelämpänä Itämerellä tapahtui ilmiselvä räjäytystyö sabotaasina, kun taas tämä BC näyttää tahattomalta huolimattomuudelta yllättävien teknisten vikojen yhteistapahtumana -säätilaa unohtamatta.


|e "Tämä on pakko tehdä” – Jukka Savolainen kertoo meripuolustuksesta, jota Nato nyt tarvitsee"

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8915c655-6326-4f83-9505-d054005a0c44 - 

Iltalehti-ote: 

" .. Nyt Naton tulee nimittäin miettiä toimia sen varalle, että jokin taho yrittäisi tahallaan katkaista useampia merenalaisia rakenteita. .. "


IJL-kommentti ylläolevaan: "Miten Jukka Savolainen hybridoisi tilanteen, jossa Ukraina osoittautuu Nord Stream putkien räjäyttäjäksi ja miten tuon ajatuksen pohjalta Nato siihen suhtautuisi, kun nyt lähes kaikki Nato-valtiot aseistavat juuri Ukrainaa tuossa itäslaavien välisessä "sisällissodassa" ..? Entä Suomi -nyt nato-maana, miten toruisimme Ukrainaa, jos saksalais-hollantilais-amerikkalaislähteet ovatkin oikeassa epäilyissään Ukrainan syyllisyydestä NS-putkien räjäyttäjänä?"

+

"Kiihtyykö adrenaliini kostuttamaan Jukankin housut märiksi, kun tämän 1941-uho näyttäisi kiihtyvästi läikkymään housut sepaluksen tietämiltä .. ? -tässä kohdin on pakko käyttää hersyvää sananvalintaa -puolihuumorina, kun professoritkin jo kostuttavat valtiopäämiesten housuja -- ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8ea3b446-21a6-443a-87d4-c21214d41698 - " -otsikoituna näin: "Professori Putinin Kiinan-matkasta: ”Palasi housut märkinä Moskovaan



__ __
Mediajunnaus - ja kaivelu, joka voi olla joskus jopa aiheellista!

Kiintoisaa kaikkiaan on se, että media, eräät poliitikot kuin jopa "asiantuntijat" leimasivat syyllisjonoon väitteinä lähes heti Venäjän ja venäläiset -

.. eikä tuosta syyttelyn "West trolling manipulation" apparaatista ole vieläkään päästy eroon, vaan haetaan kaikin keinoin yhteyksiä Kiinan ja Venäjän väliltä, jopa salaliittomaisin perustein, jotta syyllisyys saadaan niin sanotusti itään.

Mutta! Odotellaan rauhassa -

.. sillä ainakin Kiina tulee vaatimaan huolellista tutkimusdataa julkiseksi, mitä on saatu selville, ja jos kiinalaisalus on toiminut huolimattomasti selvin huolimattomuuksien syin - niin Kiina maksaa tuon putken korjaamisen -näin nähdään mielestäni tilanne selvässä tapauksessa.

__ __ __
EPILOGI - Puhukoot sitten lopulta vankat todisteet haveriasian oikeaan tilaan ja näin media, ehkä poliitikot ja "asiantuntijatkin" saavat ehkä väristyksiä yksipuolisista näkökulmistaan, kun väitteet sinkoilivat vain Venäjälle ja itään.


Yllätyksiä voi silti olla vieläkin edessä!



|** IS: "SUOMESSA viime viikkojen suuri uutinen on ollut BalticConnector-kaasuputken katkaisu Suomenlahdella. Syyllisiä arvaillaan.

Ei tarvitse olla mikään Sherlock Holmes päätelläkseen mahdollisen syyllisen, sanoo brittiläinen toimittaja ja tietokirjailija Luke Harding.
– Tietysti todisteita tarvitaan. Mutta minusta näyttää, että se olisi venäläisten työtä. Se on heidän tyylistään, näytetään keskisormea.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009951065.html -


Näyttääkö viemärimedia Suomesta myös keskisormea Venäjälle?

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html - 




Ei kommentteja: