perjantaina, huhtikuuta 09, 2021

Amerikkalainen väkivalta - valtiollisena kuin yksilöllisenä

X  | 


Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-10474518

"Väkivalta on yhtä amerikkalaista kuin kirsikkapiirakka" – 


YLE: "

Kirjeenvaihtajalta: Biden haastoi asejätit – nyt puhutaan historiallisista muutoksista Yhdysvalloissa

Bidenin mahdollisuudet muuttaa aselakeja eivät koskaan aiemmin ole olleet näin hyvät, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen arvioi."

https://yle.fi/uutiset/3-11875915  - 


...

Amerikkalainen väkivalta puhuttaa maailmalla, eikä vain sen omana asiana

- vaan erityisesti sekaantumisena maailmallisesti omin us-asein vieraiden valtioiden sisäisiin asioihin ja ongelmiin.

Tämä vuosisata kertoo jo US-hyökkäyksistä - YK-mandaatilla tai ilman mitään mandaattia: Afganistan, Irak, Jemen, Somalia, Libya ja Syyria ... Mikä voisi olla näiden ulos lähdettyjen US Army- ja USAF- väkivaltapyrkimysten syyn ja seurauksen lait, kun amerikkalaiset ovat tottuneet käymään sotaa lähes koko ajan - löydämmekö yhtään sotimatonta vuotta - pitkiin aikoihin?

Mitä merkitseekään valtiollinen sekaantumisen väkivalta omiin kansalaisiin, kun valtion asein käydään kurittamassa ja "opastamassa" hyvien tapojen mukaiseen yhteiskuntamalliin - länsiohjattuna. Ovatko aseet hyvä puhemies rauhan ylläpidolle?

Entä aseet oman maan sisällä, varsinkin USA' ssa, jossa väkivalta kouluista massamurhiin ovat "joka viikkoista" tapahtumasarjaa.

Nyt uusi us-presidentti Joe Biden avaa ovia - sulkeakseen aseiden käytön "puhemiehenä" - suunta on oikea, ja vaikutteellinen, varsinkin, jos tuo monille yllätyksellinen aseteollisuuden syytesuoja poistetaan!

Toisaalta ase ei yksin tapa. Aseen taakse tarvitaan aivojen ohjaamat kädet. Herääkin kysymys, miksi Yhdysvalloissa väkivalta on niin taajaa ja tiivistä.

Onko amerikkalainen yhteiskunta sairas, ja jos on, miten se parannetaan?

USA ei ole ainoa valtio, jossa väkivalta rehottaa, mutta USA voisi olla maailmallishegemoniallinen esimerkki muille, kuinka väkivalta taltutetaan ja tarkoittaisiko se sitä, että US Army ja USAF poistuvat maailmallisesti ulkoisten valtioiden konflikteista - vetäen omat sotilaat kotiin, kuten aiempi us-presidentti Donald Trump olisi halunnut (?)

Mutta! Väkivaltaa muodossa ja toisessa on ollut aina. Ihminen löysi riitakumppanin kun sen "ensimmäisen vierelle syntyi se toinen". Eikä tässäkään vielä kaikki, vaan ihminen osaa jo riidellä itsensäkin kanssa. Heikkous vai vahvuus?

Aikanaan apina huomasi voimansa kun kopautti löytämällään karahkalla toista apinaa otsaan - syntyi eriarvoisuus voimien osalta, ja lopulta nokkeluudessa keksiä entistä tehokkaampia aseita - nyt ollaan ydinaseissa, jotka lymyilevät syvistä vesistä uhaksi koko ihmiskunnalle.

Tarttuisitko aseeseen, jos valtiolta sellainen käsky kävisi? Entä mikä rajoittaa sinua, kun et kumminkaan toista ihmistä ammu, tämän ollen ylivoimaisen enemmistömme tahto ja periaate!


__ __ __
26102023
"Yli 20 kuollut ja kymmeniä loukkaantunut joukkoampumisessa Yhdysvalloissa – Sadat poliisit jahtaavat tekijää"


..
92 SUOMI 24 691 | TIEDE | FB | Vapaa sana | FB BLOG |


__ __
Päivitetty 26102023

Ei kommentteja: