perjantaina, heinäkuuta 05, 2024

Miten onnistuisi maallemuutto?

 COUNTRY|2908|498682|SIDE



 
****



Lähemmäksi ravintoa, likemmäksi vesiä ja lopulta onnistuneesti paluu rauhallisuuteen --- kyllä maalla on mukavaa - olisiko?

__ __
Aloitetaan historiasta, läpiajosta tehostamiseen ja lopulta aiheutettuihin ongelmiin - terveysongelmiimme?

HS-ote: " .. Tutkimuksessa huomattiin, että viljelykiertohistoria vaikuttaa pitoisuuksiin. AMPA- ja glyfosaattijäämien pitoisuudet olivat merkittävästi korkeampia viljavaltaisessa viljelykierrossa kuin nurmi- tai vilja–nurmivaltaisessa viljelykierrossa .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/suomi/art-2000010536549.html -
HS-otsikointi:
"Suomen pelto­maista löytyy yleisesti torjunta-aine­jäämiä, osasta myös nykyisin kiellettyjä aineita
Tutkimukset | Suurimmassa osassa tutkituista pelloista riski ympäristölle oli pieni. Suurin riski ympäristölle havaittiin vihannespelloilla."

Toimittajana Markus Puolakanaho STT

__ __
IJL-kommentti laajana aineistona ja yllättävänä ehdotuksena syvällisen tutkimuksen piiriin - byrokratisoitunut virkakoneisto, luomu ja desentralisaatio |1 paluuna maalle |2 -perheinä .. - ehkäpä luomun pariin:

" .. Mikä olisi virkamiehistön oikea koko

-- tämä onkin suuri, miltei elämääkin suurempi juttu. Koko yhteiskunnan arvopohjaistuminen hyöty- ja tuotosnäkökulmiin voidaan aloittaa tästä virkahallintokoneiston täydestä remontista.


Mittaus alkaa ruoka- ja ravintotuotannosta –
[ … arable land - peltoviljelymaa-alueet ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Arable_land - ]


.. tiedämmehän, että virkamieskin tarvitsee leivän ja päivittäisen aterian. Tänään maatalous ei työllistä juuri mitään vastaavuutta sen oleelliseen merkitykseen nähden.



Täysluomuun siirtyminen avaa uudet työllistymismahdollisuudet ja paluun maalle

– nykyinen noin 80.000 2] (vuonna 1986 luku oli ~ 240.000) työllistyvyys pitää vähintään viisinkertaistaa 400.000:een ja tämä luku on pohja kaikelle muulle, mikä elantoa sekä työtä antaa ja ihmiskaltaista inhimillisdemokratiaa valvoo.

Tekoälyinen automaatio 3] hoitaa ”turhat” työt historiaan ja paluu maalle on tosiasia. Maatalous on elinehto, sillä kaupunkilainenkin on oivaltanut, että maito, porkkana ja lisäaineeton ruisjauho Sale' een ja K-Market' tiin tulevat maalta, mielellään vieläpä suomalaisesta luomutuotannosta. Lähituotanto, luomu ja maataloustuettomuus ovat huomisen avainsanoja.


''  Maksamme ravinnostamme sen oikean hinnan - mikä se muuten olisi?


Kahdeksankertaisuudessa piilee asian ydin! (?)

Kreikkalaiset filosofit määrittivät jo ~ 3.000 vuotta sitten, että suurin palkkaero voi olla kahdeksankertainen. Jos maatalous tuottaa työtä suoraan ihmisille 8 x 50.000 maatalousyksikköä (=perusmaatilaa) eli 400.000 ihmiselle, niin muiden ammattien työntekijöiden ja esimiestason henkilömäärä on 8 x 400.000 eli 2,4 miljoonaa työntekijää ---

… Kuten edellä oli todettu tekoälyllinen automaatio huolehtii rankalla kädellä turhat ihmisduunit pois ja voimmekin nyt säätää sopivan kertoimen pudottamaan ihmistyötä pois –

.. olisiko se esimerkiksi 10 prosenttia, jolloin ihmisiä töihin tarvitaan noin reilu 2,1 miljoonaa + maatalouden 0,4 miljoonaa – ollaanko lähellä todellisuutta?
Mitä loput yli 2,5 miljoonaa tekevät, no hehän ovat alaikäisiä, opiskelijoita ja eläkeläisiä ja työttömyys on liki nolla! 4]"


Kahdeksikon organisaatiot!

Organisaatiot muodostetaan samoin tällä kahdeksan luvulla – 8 henkilöä tarvitsee ryhmänvetäjän ja ensimmäinen päällikkö tulee kuvaan mukaan tuossa 64 henkilön kohdalla. Johtajaa tarvitaan vasta määrässä, joka vastaa 8 x 64 eli 512 henkilöä. Näin organisaatio litistyvät ja tehostuvat. Johtajalla on esikunta – kahdeksan henkilöä. Organisaatiot ovat kolmikerroksisia, tai vähemmän. .. "

__ __ __
Ensiviitteet:
|1 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Hajasijoitus - eräänä selitemuotona
|2 ~ https://yle.fi/a/3-11233350 -

"Murtuuko megatrendi? – Maallemuutto voikin olla tulevaisuudessa suosittua
Sitran tulevaisuusselvityksessä näkyy useita maaseudun nousua lupaavia asioita."

..
2] Katoavat työpaikat [YLE] ~http://yle.fi/uutiset/ovatko_alasi_tyopaikat_katoamassa_katso_laskurista_miten_rakennemuutos_on_muuttanut_suomea/7148743 -
3] Autorobotisaatio kehityksensä alussahttp://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-esiteollinen-robotisaatio-hanhiparven-lento -
4] Työttömyys luo lisäongelmiahttp://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20282-tyottomyys-ei-ole-pelkka-ongelma-vaan-syy-lisaongelmiin -



__ __ __

EKSTRA


Kyllä maalla on mukavaa – mutsie.fi - 


Ote ylläolevasta linkistä: " .. Yhtenä aurinkoisena aamuna tepsuttelimme paljain jalon tytön kanssa puutarhaan ja napostelimme viinimarjoja suoraan pensaasta. Myöhemmin napsin äidin kasvihuoneesta lämpimiä pieniä tomaatteja ja korianteria maasta. Mietin, kuinka kurjaa olisi, jos en voisi viedä tytärtäni maalle. Jos meillä ei olisi mummilaa landella. Olen asunut Helsingissä yli kymmenen vuotta, mutta olen sielultani ihan landepaukku. On ihanaa, että lapseni saa viettää aikaa mummilassa, metsäretkillä ja rantasaunalla. Ihmetellä mummin kukkamaita, omenapuita ja marjapensaita. Lähteä mummin kanssa bongaamaan lähimetsässä asustavia liito-oravia. Työntää varpaat multaan. .. "


..

__
155286


|  27  SUOMI24  169  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  | FB tilannehuone  |  X  |



_

2


x


__



..

Kiinalaiset kiiruhtavat hitaan määrätietoisesti

CHI|2907|498014|NA


Kuva: IJL-Productions in China by Nikon

*****


 -kiihtyvällä vauhdilla?

Herää tietenkin kysymys itsensä Kiinan haitaksi, onneksi vai mahdollisuuksiksi saavuttaa moniarvoinen maailma - sopivaksi elää kansallisille perinteille nähden maailma reviirillisesti kaikille sopiviksi evoluution vuosimiljoonia kestäneen periaatteen mukaisesti.

__ __ __
Ja sitten aivan erinomainen Helsingin Sanomien kolumni - ymmärryksen oireellisen heräämisen voimalla! (?)

HS-ote: " .. Sen tiedämme, kun hauta avataan, mutta milloin? Se säästetään varmaankin johonkin juhlapäivään. Mutta millä vuosisadalla? Liian aikaista sanoa. .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010541144.html -
HS-otsikointi:
"Kiinan keisarilla on haudassaan oma tähtitaivas
Kolumni | Kiinassa taivaan ilmiöitä on kirjattu muistiin yli 6 000 vuotta, mutta ensimmäisen keisarin hautakumpua ei ole avattu vieläkään."

HS-toimittaja - kolumnistina Timo Paukku



__ __
IJL-kommentti: "Kiina on maailman vanhin yhtäjaksoinen korkeakulttuuri [1, joka oli jo 1400 -luvun alkupuolella maailman mahti – niin merenkulussa kuin kaupassa. Kiina ulotti tuolloin keisari Zhu Di' n aikana dzonkkilaivastonsa ”kaikille maailman merille” [2 - suurempina kuin oli kuunaan nähty.

Kiina oli ja on enempikin kauppias- kuin sotakansaa. Tänään eniten maailmassa sotii Yhdysvallat."

-- IJL-mielipidekirjoitus jatkuu täältä - linkkeineen:
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/09/pitaako-kiinan-taipua-lannenmiehen.html - otsikoituna näin:
"Pitääkö Kiinan taipua lännenmiehen tahtoon?"

__ __
Loppulause toiveikkain oletuksin mahdollisuuksiin pysyen pinnalla tässä idän ja lännen vastakkainasettelun pyörremyrskyssä

Miten tämä kaikki projisoituu meihin suomalaisiin?

Niin mekin Suomessa – emme tule puuttumaan muiden sisäisiin asioihin, … olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla – ja meillä on vieressä maailman se toinen ydinasesuurvalta, joka arvostaa sotilaallista liittoutumattomuuttamme, kuten Kiinakin.


Samalla meille on avautunut mukava ”kolo” Kiinan ja Venäjän välistä

– olla heille molemmille luotettava, puolueeton osaava välittäjä ja kauppias täyttämään tiettyjä erikoisaloja, joissa olemme parhaita – unohtamatta jalostunutta matkailuelinkeinoa [15

… kiinalaiset ovat hyvin uteliaita ja haluavat nyt nähdä, kun pienellä osalla on varaa (mihin varaa?)…

--  ottakaamme vastaan tuo mahdollisuus valistuneesti ja jalostuneesti [16 – ymmärtäen oman luontomme ainutlaatuisuus.

__ __ __ _
EKSTRAT
[2013] "Ojensiko Kiina kätensä - kenelle?"
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/ojensiko-kiina-katensa-kenelle.html -
..
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/kiinalaiset-purjehtivat-jaamerelta.html -

"Kiinalaiset purjehtivat Jäämereltä Suomeen"

__
PS1.
Kiina aiempi muutosjohtaja Deng Xiaoping sanoi arvoituksellisesti:
"Menkää ja rikastukaa"
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/07/mita-deng-xiaopingin-kehote-menkaa-ja.html -
Otsikoituna näin: "Mitä Deng Xiaopingin kehote "Menkää ja rikastukaa" merkitseekään Kiinassa - lopulta?"

__
PS2.
Emme voi tässä unohtaa läntisen maailman jälkikolonisaatiotakaan!

- varsinkin USA' n toimina hyökkäys- ja kuritussotina ja käyttää omaa USD-valuuttaansa houkutteena "viidelle hyvälle ja vaikeuksiksi kuudelle kauniille" - samalla kun itse USA velkaantuu yhä rajummin |6 - sen materiaali- ja energiatarpeiden aiheuttama erittäin haitallinen ympäristöjalanjälki on valtiona maailman suurin |7 - sen kumuloituvana mittauksena - unohtamatta sitäkään, että mittaus voidaan tehdä per asukas -periaatteella.



Herääkin kysymys keillä (millä valtioilla) on oikeus kuluttaa ja miten paljon tuhoten yhteisen biologismaailman mahdollisuuksia elättää koko biodiversiteetti ja siinä sivussa koko ihmiskunta!

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html -

__
[155183]155283


SUOMI24  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB tilannehuone  |  X  |


__


keskiviikkona, heinäkuuta 03, 2024

Pekka Toverin vaaralliset huudahdukset vievät Suomea sotaan?

Sodan|2906|497227|lietsoja -- "Pekka Toveri"


Kuva ~ Suomi ei ole sodassa Venäjän kanssa, eikä toivottavasti joudukaan sotaan, joten sotapuheille ei löydy katetta – maltti on tässäkin valttia | Lapin Kansa - 


Sanoisinko "suuri k*setus!"



"Entinen sotilas, nykyinen poliitikko Pekka Toveri (kok.) totesi äsken, että Suomi käy sotaa Venäjän kanssa. Vaikka hän on sittemmin tarkentanut lausuntoaan nykyaikaisen sodan erilaisilla määritelmillä, vahinko ehti tapahtua – sodan pelko otti uusia kierroksia."


*****

III - Pekka Toverin uskottavuus on jo koetuksella?

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/06/ii-pekka-toverin-uskottavuus-on-jo.html -
"II - Pekka Toverin uskottavuus on jo koetuksella?"
..
[Onneksemme on vain ajan kysymys, jolloin kansakuntamme neuvoo ohjeistaen:

"Puhu sinä - me pidämme hevosta!",

.. ja eroamme tiedon todellisen avautuessa Natosta, Yhdysvalloista ja noiden todellisista tavoitteista (Afganistan |A) - me emme halua olla lännen sotakoneen taistelualusta itään - Venäjälle!] -

|A ~ -- Ilkka Luoma --: Valtiojohtomme pimitti todellisuuden Afganistanin taakse! -

"Valtiojohtomme pimitti todellisuuden Afganistanin taakse!"
|A ~ https://yle.fi/a/3-11965705 -
"Suomen pisin sota loppui tällä viikolla – Afganistanin operaatio maksoi satoja miljoonia, mutta mitä sillä saavutettiin?
Viimeisetkin Afganistanissa palvelleet suomalaissotilaat palasivat tiistaina takaisin Suomeen."


__ __ 
HS-ote: " .. ”Venäjä laajamittaisesti suunnittelee, valmistelee ja tekee sabotaasia ympäri Eurooppaa. On esimerkiksi räjäytetty asevarastoja, tehty salamurhia, katkottu kaapeleita ja käydään jatkuvaa informaatiosotaa ja kyberhyökkäyksiä. Lisäksi uhataan länttä ydinaseilla, käytetään pakolaisasetta, tehdään GPS-häirintää ja niin edelleen. Ja tämä kiihtyy jatkuvasti”, Toveri perusteli kantaansa HS:lle. .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010536057.html -
HS-otsikointi:
"Toveri julisti sodan, valtiomme ­johto vaikeni
HS-analyysi |Tulevan europarlamentaarikon, kenraalimajuri evp Pekka Toverin väite Suomen ja Venäjän välisestä sodasta on kokoomukselle vähintäänkin kiusallinen, .."
HS-toimittajana Teemu Luukka

__ __
IJL-kommentti: "Evp. upseeri Pekka Toveri on koulutettu Yhdysvalloissa; hänellä lienee vahva us-paatoksellisuus päällä ja usko lujasti Nato' n ja US-DCA-sopimuksen |1 voimaan, kun uskaltaa "hevostella" täältä Venäjän viereltä - idän ja lännen vedenjakajalta |2 sotatilaa tuon toisen suurydinasevallan kanssa.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/12/dca-n-myota-nayttaisi-valtiojohdon.html -
"DCA' n myötä näyttäisi valtiojohdon kiihko lisääntyvän!"
|2 ~https://keskustelu.suomi24.fi/t/17283061/suomi-on-idan-ja-lannen-vedenjakajalla! -
"Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla!"


__ __
Herää kysymys onko Pekka sokeutunut niin sanottuun 1941-uhoon |3 ja uhkarohkeuteen,

.. kun Naton jäsen nyt Suomena ollaan ja sotapsykoosissa olevien poliitikkojen luottoarvo on suuri erityisesti Yhdysvaltojen tuloon apuun, jos laaja sotilaallinen konflikti syntyy Venäjän kanssa. Varsinkin, kun US taistelukykyisyyttään lisäten sotaharjoituksiaan operoiden jo Lapissamme, tuolla josta on vain ~ 13 minuutin USAF-lentorynnäköinti Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden Kuolan niemimaan tukikohtiin |4.

|3 ~ -- Ilkka Luoma --: [24] - II - Valtiojohtomme 1941-uhon piirissä? -

"[24] - II - Valtiojohtomme 1941-uhon piirissä?"
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -
"Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"


.. .. ..
Noista Kuolan tukikohdista operoivat Borei |* - Bulava |B strategiset ydinsukellusveneet |4, joiden tuhoiskuvoiman USA tietää erityisen tarkoin.
Näitä tuhoja US välttelee valtiotaan kohtaan ja oletettavaa onkin, että Yhdysvallat jättää tulematta Suomen apuun, jos Venäjän kanssa meiltä syttyisi provokaatiosota, jota jo tässä Pekka Toveri maalailee intomielisesti liipaisinsormi värähdellen ..



-!- ja nyt tähän kohtaan kysymys myös Pekalle:
"Milloin ja miten Venäjä on meitä Suomea ja suomalaisia kohtaan sotilaallisesti uhkaillut?" -

.. vastaatko Pekka aivan aikuisten oikealla rehellisyydellä ja unohda nato-moodisi ja tuo meille niin ehkä kohtalokas1941-uho |3 - jos kaltaisiasi sodanlietsojia on riittävästi .. , ja käytäthän sitä erinomaista tiedustelutietoa, mitä oletamme Sinun tietävän?"

|* ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Borei-class_submarine -
|B ~ https://en.wikipedia.org/wiki/RSM-56_Bulava -


__ __ __
EKSTRA 1
HS-ote: " .. ”Virallinen totuus on, ettei Suomeen kohdistu välitöntä sotilaallista uhkaa. Suomi ei ole sodassa Venäjän kanssa. Venäjä tekee [välineellistettyä pakolaismaahantyöntöä] hybridi­vaikuttamista |H!, mutta sen nimen­omainen tarkoitus ja pyrkimys on pitää toimet sellaisella tasolla, ettei sodan kynnys ylity”, [Jukka] Kopra sanoo HS:lle. .. "

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010536213.html -
HS-otsikointi:
"”Suomi ei ole sodassa Venäjän kanssa”, kommentoi puolustus­valio­kunnan Jukka Kopra Pekka Toverin puheita"
..
|H!https://yle.fi/a/3-9128359 -
"Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni
Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti."
..
HUOM! -Näinköhän tuon norjalaistutkimus on jäänyt lukematta tai ymmärtämättä monilta kiihkopoliitikoiltamme, jotka tahtovat ehdoin tahoin rikkoa hyvän maineemme ihmisoikeuksien osalta? (!)



__ __ __ _

[2] - Uho kasvaa jo presidentillisesti ja PM Petteri Orpo seurailee marionettina!

__ __ __

EKSTRA 2

Pääkirjoitus: Stubb ja hallitus linjasivat suorasanaisesti Putinin Venäjän uhaksi Suomelle - Pääkirjoitus - Ilta-Sanomat - 

IS-otsikointi: "Pääkirjoitus: [TP] Stubb ja hallitus linjasivat suora­sanaisesti Putinin Venäjän uhaksi Suomelle "

-IS-pääkirjoitustoimisto



__ ____ _

[3] - 1941-uho kasvaa täältäkin - kolumnistina Jari Ehrnrooth

__ __ __

EKSTRA 3

Yle-linkki ~ https://yle.fi/a/74-20094594 - 

Yle-otsikointi: "Jari Ehrnroothin kolumni: Emme voi loputtomiin elää muita kansoja uhkailevan Venäjän ehdoilla 

-- Putin on uusi Hitler, mutta mikä ja kuka hänet kukistaa, Ehrnrooth pohtii kolumnissaan."


Yle-ote: " .. Kuin pahaa unta, joka ei ollutkaan unta. Putinin uusfasistisen Venäjän hyökkäys Ukrainassa jatkuu kolmatta vuotta, ja elämä Euroopassa on muuttunut ahdistavaksi. ..

|2| .. Kansan parissa yleisiä keskustelunaiheita ovat, milloin ja minne Putin hyökkää seuraavaksi, missä ja millaista rikollista hybridioperaatiota Venäjän agentit lähtevät seuraavaksi vyöryttämään, minkä elintärkeän kaapelin tai putken Kremlin roistot kohta katkaisevat. ..

|3| .. Kun Venäjä valtasi Krimin vuonna 2014, Ben Zyskowicz kysyi eduskunnassa, onko Putin uusi Hitler tai uusi Stalin. .. ""



__ __ __ __ __ __ __ __

[4]-- Ilkka Luoma --: Ydinsota ja aiemmin siviilejä tappaneet atomipommit


"YLÄKERTA ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010135601.html - 


Holtiton sotapuhe saattaa lietsoa hysteriaa


HS-ote: " .. TURUN SANOMAT toteaa, että turvallisuuspoliittisen tilanteen kiristyminen näkyy mediassa päivittäin muun muun muassa Ukrainan sodan, Lähi-idän tapahtumien sekä Kiinan ja Taiwanin kireiden välien vuoksi." .. " -Mielipide/ Muut lehdet




__
155183


|  81  SUOMI24  272  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB tilannehuone  |  X  |


__





_

2


x



..