maanantaina, tammikuuta 29, 2024

Rauha Eurooppaan - Ukraina jaetaan

UKRAINE|2733|465426|UKRAINA



Oliver Stone - Ukraina tulessa -löytyy muun muassa Youtube' sta


*****


[ ~ x - ]

136548 | 1075 | 3559

Unkari ja sen PM Victor Orban ymmärtävät mikä on kokonaisvaltainen tie eurooppalaiseen rauhaan - yhdessä Venäjän kanssa! |1 Yllättävääkö? Ei suinkaan, kun ajattelee ennakkoluulottomasti -ilman sumentuneita nykypäivän länsilaseja |2

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/venaja-ja-saksa-euroopparauhan.html -
Vuodelta 2014!: "Venäjä ja Saksa - euroopparauhan takuumiehinä!"

|2 West trolling manipulation -ilmiö
~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/252561-ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling-manipulation-puree/ -
IJL-US-Puheenvuoro: "Itä – länsiottelu lähestyy – West trolling manipulation puree!"


__
On myös viisasta tarkastella sellaisella terävyysosaamisella, jossa oivalletaan maanosamme sotaan valmistautumis- ja sotahistoria vuosilta 1933-45;

- erityisesti Adolf Hitlerin johtaman Saksan kolmannen valtakunnan laajamittaisena suurhyökkäyksenä Josif Stalinin Neuvostoliittoon, vuonna 1941. Mehän Suomena otimme osaa myös tuohon voimainponnistukseen - "Lebensraum im Osten" |3 tavoitteena - Suur-Suomi ajatuksen voimistamana |4 -hyökkäysoperaationa. Oli kyse Operaatio Barbarossasta, johon ottivat osaa myös Unkari, Romania, Italia ja Kroatia ---

|3 ~ https://de.wikipedia.org/wiki/Lebensraum_im_Osten -
"Lebensraum im Osten ist ein politischer Begriff, der mit der „germanischen“ oder „arischen“ Besiedlung von Gebieten außerhalb der deutschen Grenzen, vor allem im (nördlichen) Mittel- und Osteuropa, verbunden ist. .. "

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/05/syyllisyydet-sotiin-ja-sotasyylliset.html -
"Syyllisyydet sotiin ja sotasyylliset"
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/04/mita-yhtalaisyyksia-loydamme.html -
"Mitä yhtäläisyyksiä löydämme presidenteistä Risto Ryti ja Sauli Niinistö?"


__ __ _
Nythän useimmat suomalaiset poliitikot ja erityisesti viemärimedia |5, jota IS-toimittaja Kreeta Karvalakin edustaa, vaikkapa tästä kirjoituksestaan |KK -on hyytävästi joukko- ja sotapsykoosissaan -sokeutuneena 1941-nato-fantasioituneessa uhossaan!

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html -
"Viemärimedia huutaa lööpeistään!"
|KK ~ x -
"x"


__ __ __ __
Entä Unkari, joka kantoi myös aikanaan suuren uhrin tuolloisen Neuvostoliiton pakkasen puremilla aroilla ..

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/11/unkari-viisaasti-huolehtii.html -
"Unkari viisaasti huolehtii ensisijaisesti omista eduistaan"


__ __ __ __ _
Oli myös aika jolloin meidän TP Sauli Niinistö ymmärsi mitä merkitsisi eurooppalainen yhteispuolustus |6,

.. mutta sitten vilahti presidentillinen berberi nurin ja väärinpäin - Suomi Natoon ja äkkiä -kysymättä kansaltamme sen omaa mielipidettä!

__ __ __ __ _
Kantaakohan Sauli vastuunsa, kun eläkkeelle kohta vankan päivätyön tehtyään ponnahtaa ..

-hoitamaan pientä poikaansa - Aaroa, kun samaan aikaan jo "UPI-asiantuntijoiden" myötä maalataan täyttä uhkaa Venäjästä, jo vuodelle 2025 (!) -kun kannustettiin johtavan UPI-tutkijan Charly Salonius-Pasternakin kiihkoisesta mielikuvituksesta reserviläisille voimistuvaa terveyttä, niin mielen kuin fysiikankin osalta.

__ __ __ _
Karkasiko nyt näin Charly' n mopedi vikuroivaan hallitsemattomuuteen?

-Salonius-Pasternakin rauhattomasti harhailevat silmät kertoivat jotain sellaista, mitä ei enää kansakuntamme arkiviisaudesta saateta ymmärtää! (?)

__ __ __ __
Entä Unkari, joka osaa nähdä tosiasioita omaksi ja eurooppalaistenkin viisaudeksi -maalattaessa uutta turvallisuusnormaalia koko maanosamme eduksi ja hyödyksi?


EKSTRALINKIT - Unkari

A https://yle.fi/a/74-20064287 -Yle: "Guardian: Unkarin pääministerin liittolaiset lobbaavat USA:n republikaaneja Ukraina-tuen lopettamiseksi -- Unkarin pääministeri Viktor Orbán luottaa siihen, ettei Ukrainan apupaketti ei tule menemään läpi kongressissa, kertoo diplomaattilähde."

B https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010048587.html -HS: "EU-ulkoministerit tapaavat, Unkari vastustaa keskeisimpiä suunnitelmia -- Poliittisen jumin odotetaan aukeavan aikaisintaan loppuviikosta EU-maiden poliittisten johtajien huippukokouksessa. Sekin näyttää nyt silti epävarmalta."


.. .. .. .. .. ..
Unkarissa on hoksattu eräs viisaus arkikansaisena älykkyytenä

-hiukan muunnellen meidän omaa suomalaista kansanviisautta:


"Tyhmästä ja ajattelemattomasta valtiojohdosta kärsii koko kansakuntaruumis"


-nyt voimme vauhdittaa tuon "perusvitamiinin imeytymistä" kohottamalla näkemys:
"Tunne eilinen, niin tänään saatat oivaltaa huomisen"
-sen arvoon arvaamattomaan ..

-- ja suunnaten opastaen sen sisältö meitä johtavien poliitikkojen aivoituksellisiin tulokulmiin; heidän toivottavasti kokien siitä aidosti mietitty turvallisuusympäristö ääniestäjiemme rauhoittamiseksi, kun meilläkin lähestytään ensi vuoden presidentinvaaleja!

Ratkaiseva tavoite uudelle kohta valittavalle presidentillemme:
"Kuka heistä otettaisiin vastaan niin Kremlissä ja Valkoisessa talossa?"
-arvattavasti vain yksi vankan ja kokemusrikkaan ulkopoliittisen harkinta-analyysin omaava henkilö on tämä ..

-mutta osa tärkeistä kannatuskorteista "ohjautui" Viron Tallinnaan ja näin nuo kansalaisten kannanottot eivät ehtineet tärkeään laskentaan pääsystä presidenttikilpaan tänän armon vuonna 2024!

Posti vastaa! - ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000010083324.html - otteeltaan näin: "– Lähetyksen seurantatiedoissa oli valitettavasti virheellinen koodi inhimillisestä syystä johtuen. Myös kansainväliset seurantasivustot näyttävät tiedot lähetyksessä olleen koodin perusteella virheellisesti, Bjarland kertoo. Virheellisellä koodilla viitataan virheelliseen seurantatunnukseen. Postista ei tarkemmin kommentoitu, minne heidän tietojensa mukaan paketti olisi keskiviikkona (20.12.) päätynyt."


-arvauksia peliin, kuka otettaisiin vastaan molemmissa ydinasesuurvalloissa 😉

Lisätty 23012024 - Nyt voimme antaa vastauksen: Paavo Väyrynen, Suomen kokenein ulkopolitiikan ministerikokemus -edelleen, tosin demareiden Erkki Tuomioja koputtelee jo lähellä ovea, mutta voimme arvata, että molempien aktiiviaikakausi on jo takana (?) -kysymysmerkki Väyrysen osalta. Teemme tähän jossittelun, besserwisseröintinä:

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/01/jossitellaan-paavo-vayrynen-mukana.html - IJL-BLOG:

Jossitellaan - Paavo Väyrynen mukana toisella kierroksella!

-- ja jäämme pohtimaan miten olisi Paavolle ääniä kertynyt, jos olisi ollut 2024 presidentinvaaleissa mukana. Syy miksi jossittelemme on mielestäni hyvin aiheellinen; sillä Väyrynen olisi ollut ainoa Natoa vastustanut ehdokasvoima, ja näin hän olisi voinut saada paljon ääniä (jopa 18-23 prosenttia) --

-- meiltä suomalaisilta, jotka eivät halua Natoa -sen luoman vaaramomentin vuoksi ---

__ __ __ _

EKSTRA!

Slovakia ennustelee jo varovaisesti Ukrainan jakoa - todellisuusviisaana ja kuitenkin Naton jäsenvaltiona!  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8dcec8c4-d474-4208-ab0c-6976694992e2 - , mutta ymmärtäen Venäjän merkittävyyden Euroopassa, ollen sen suurin valtio - niin asukaslukuna kuin pinta-alana. Venäjän merkitys energia- ja raaka-ainelähteenä kuin ravintopotentiaalina on erityisen merkittävää - ja tämän Slovakian Fico näyttää huolellisen analyysinsä jälkeen terävästi ymmärtävän.

Iltalehti-ote: " .. Ficon mukaan Ukrainan liittyminen Natoon ”olisi pohja kolmannelle maailmansodalle”. Pääministerin mukaan ainut tapa saada Venäjän hyökkäys Ukrainaan loppumaan on, että Ukraina luovuttaisi osan alueistaan miehittäjille. .. " 

-IL-toimittajana Silja Laitinen.

__

|  153  SUOMI24  700  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |



Yläpuoli: Karttaa huolella lukien näemme Venäjän olevan Euroopan suurin valtio; tämän ominaisuuden toimittajakunta, tietyt poliitkot kuin uskovaistuneet natottajatahotkin ovat sokeudessaan unohtaneet, miksiköhän - syy lienee selvä. Nämä Nato-kiimaantuneet ja EU-liittovaltiokehityksen kannattajat haluavat piirtää Euroopan itärajan omin päämäärin - kyselemättä suurimmalta - Venäjältä mitään. Näin tältäkin osin läntisesti ohjattu idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy --- 

&

Alapuoli: Sama Eurooppa nähdään vihreänä tässä alla, samalla huomaamme Venäjän kiintoisan ja uskoisin toimittajienkin hoksaaman ominaisuuden - Venäjähän jatkuu kauas Aasian puolelle ja tuottaa pitkän maarajan myös Kiinan kanssa. Tuo maaraja voisi ennakoida kahden suurvallan - Kiinan ja Venäjän lähestyviä yhteistoimintasuhteita-kaupallisesti, ehkä sotilaallisesti ja erityisesti tilanteessa, jossa eräs maailman suurimmista varantovaltioista - Venäjänä kiinnittyy tuotannollisesti ja logistiikaltaan Kiinaan, joka on tänään maailman suurin kansatalous, tuotantokone kuin vientivaltio. Näin voisimme nähdä BRICS-valtioiden kasvavan mahdon jo pelkästään sen maailmallispopulaationsa ylivoimaisen suuruuden osalta. Länsi saattaa jäädä omilleen oamn noin vajaan miljardin ihmisensä kanssa ja BRICS kalastaa itselleen koko muun ihmiskunnan kauppana ja turvallisuuspoliittisena yhteistoimijana (?) Aika näyttää --- 


****

Mitteleuropa




Ote ylläolevan linkin alta saksankielisenä 

Mitteleuropa

Schnittstelle Europas: Das Programmgebiet verläuft entlang großer Teile des ehemaligen Eisernen Vorhangs und umfasst Regionen mit erheblichen sozioökonomischen Unterschieden. Gleichzeitig ist es ein wichtiger Knotenpunkt für europäische Verbindungen. Ziel des Programms ist es, Regionen und Städte zusammenzubringen, um durch transnationale Zusammenarbeit den räumlichen Zusammenhalt zu fördern und gemeinsame Herausforderungen zu bewältigen."

****



Yleistoteamuksena voisimme kysyä mediapooliltamme sekä viemärimedialta mitä kaikkea teidän toimittajien tietämää jätetään julkistamatta syyllä, ettei se ole soveliasta tietoisluodulle nato-käsikirjoitukselle - eikä näin sovi meneillään olevaan Venäjän tarkoitushakuisesti luotuun uhkaan, jonka pontevana tavoitteena on antaa "järkiperäinen" selite, miksi liityimme pikavauhtia Natoon, kysymättä kansaltamme edes mielipidettä. Miksi toimittajat; mahdollisesti hekään eivät tiedä syvällisesti todellisuutta, siksi tiukkaa sopuloitunutta 1941-uhoa on joukkopsykoottisena ilmiönä maasutettu, -tiedä mitä pinnan alla tapahtuu kaikkinensa! Niinpä toimittajien sokeuteen ummistuneet silmät eivät avaudu -todelliseksi turvaksi maallemme ja meille suomalaisille. Ja näin saamme olla kuplassa, joka saa vauhtia sotapsykoottisista poliitikoista, jotka ovat hullaantuneet Naton oletettuun ja luuloteltuun turvaan - Yhdysvaltojen ydinasesateenvarjoineen.

****


Karttaa katsoen voisi nähdä hahmotusta miten tämä Ukrainen jako voisi tapahtua venäläis- ja ukrainalaisosaan --- 

&

Alla nähdään Ukrainan kielisukulaisuus ja sen käyttöasteet ukrainalaisten osalta - sekin kertonee jotain miten tuo Slovakiankin miettimä Ukrainan jako voisi tapahtua, jakona, jossa luodaan inhimilliset, kielelliset kuin toiminnalliset olosuhteet turvattuina ja keghityskelpisina myös Ukrainassa vaikuttaneille noin kuudelle miljoonalle veänjänkieliselle, ehkä myös -mieliselle (?)



****

Alla: On myös hyvä hahmottaa Ukrainan alueen historiaa, jotta voisi kattavasti ymmärtää miksi siellä nyt osaltansa soditaan tuossa itäslaavien sisällissotamaisessa tapahtumasarjassa, jossa on elementtejä puolin ja toisin raakuuksista ja siviiliväkivallasta, josta esimerkkinä käynee tapahtuma Odessasta, mikä saattoi herättää Kremlin, lakinsa puolesta, jossa on luvattu suojelua venäläismeilisille muualla kuin itse Venäjällä - niin? Tässä tuo linkki Odessa murhapolttoon: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html - otsikoituna toimittaja Arja Paanasen toimesta ja näkemyksestä Ilta-Sanomista näin: 

"IS vieraili Odessan palotalossa: "Vain fasistit voivat tehdä tämänVenäläismielisten mielenosoittajien surmanloukuksi koitunut ammattiliittojen talo avattiin sunnuntaina Odessassa yleisölle sen jälkeen, kun vainajat oli saatu kuljetettua pois palaneesta talosta."



Ylläolevaa karttaa voidaan myös pitää eräänä lähtökohtana miten voisimme nähdä tulevan Ukrainan jaon, niin venäläismielisille kuin kiovalaisille nationalisteille. Ehkä tuon tyyppinen jako, josta on hahmotettavissa niin sanottu venäisyyden ja kiovalaisuuden eroavuus tuottaisi rauhan ja jopa ystävällisen rinnanolon; ovathan nämä sotaa käyvät itäslaavit lopulta satone vuosien sukulaissieluja genetiikaltaan, niin hyvässä kuin pahassa  ... Tuossa kartassa on Ukrainan presidentinvaalien kannatukset kahden kilpailijan välillä -  Viktor Janukovyts ja Julija Tymosenko

***



______

ILU-MEDIA

IJL-Productions




Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


3001224 -Total Visits: 1069055 Total Visitors: 155308

__ 

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Copy from SUOMI24' sta - tänään 30.01.2024 --
~ x -

"Ei EU ole mikään rauhanliike, kun katsoo Financial Times'iin vuotanutta suunnitelmaa, jossa EU-komission päämääränä on tuhota Unkari ja sen talous.

https://rumble.com/v4a3c6b-us-base-hit-americans-dead-us-prepares-iran-attack-ukr-kupiansk-collapse-eu.html

Kohdasta 1h 12 min eteenpäin.

Tuo kaikki johtuu komission vääristä päätöksistä Ukrainan konfliktissa. Ne ovat tuhonneet Saksan talouden ja tyhjentäneet useiden maiden asevarastot.

Pakotteista Venäjää vastaan oli ainoastaan hyötyä Venäjän taloudelle ja se sai enemmän tukea maailmalta kuin EU pokotteilleen. Maan talous kasvaa ja Bricks-yhteisö porskuttaa vakaassa myötätuulessa.

Vain paniikki päättäjien joukossa voi luoda tuollaisia suunnitelmia yhtä jäsenmaata kohtaan. Paniikki, koska mitä jää EU:lle käteen projekti Ukrainasta? Miljardien menot, tuhottu kansa ja miljardien jälleenrakennuskustannukset.

Jaettiin ne jäljelle jääneet rauniot miten tahansa. Miten viljelysmaat muuten jaetaan, kun Zelensky on jo luovuttanut niitä USA:n BlackRockille ja Vanquardille? Nuo tahothan ovat maailman kaikkien politikkojen rahoittajia, joten yhdeltäkään EU-päättäjältä ei tule vastustavaa ääntä noiden maiden omistuksesta. Ne tulevat kuulumaan yhtiöille.

Sohvaperunoille tiedoksi ns. kehitysmaiden tehtaiden tilasta. Kaikissa maissa, joita Länsi luulee teollisesti taantuneiksi, kuten Kiina, Venäjä ja osin muut Aasin maat ja joissa ei ollut huipputekniikkaa käytössä 50- 80 luvulla, ovat jättäneet väliin tuon kauden tuotantotekniikan.

Ne ovat investoineet suoraan nykyajan huipputekniikkaan ja niiden tuotantolaitokset ovat suurimmalta osalta vuosikymmeniä edellä suomalaistakin tekniikkaa. Käykää tehdaskierroksella jos siihen on mahdollisuus ja todetkaa mikä onkaan Suomen takamatka kärkimaihin.

Ja netistä ei niitä kärjessä olevia tuotantolinjoja ole näytillä.