lauantaina, elokuuta 31, 2024

Kuume nousee ympäristössämme!

 IP|2939|525439|CC



"Kuumuus ja kuivuus piinaavat Eurooppaa – Ranskassa pulaa juomavedessä ja Britanniassa Thames lyhentynyt
Ranskassa kuivuus vaikuttaa myös ydinvoimaloiden jäähdytysjärjestelmiin."

*******

IPCC ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/08/ipcc-onhan-nyt-jo-tosi-kyseessa.html   - 

Kirjoitus vuodelta 2017 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/etelainen-eu-kuivuu-aroutuu-jopa.html -  

-- IJL-BLOG

"Eteläinen EU kuivuu – aroutuu, jopa aavikoituu!"

__ __

HS-ote: "Sääkartat hehkuvat tulipunaisina, kun maailma kärvistelee äärimmäisessä kuumuudessa ja kuivuudessa. Lämpöennätykset paukkuvat vuodesta, kuukaudesta, jopa päivästä toiseen. Maapallon mittaushistorian kuumin päivä oli sunnuntaina 21. heinäkuuta, kunnes keskilämpötilaennätys rikkoutui jo seuraavana päivänä. Iranissa on ollut paikoin lähes 50 astetta. .. "
HS-otsikko: "Pääkirjoitus | Lämpö nousee, teot jäissä"

__
IL-ote: " .. Koko maailman ilmastoon vaikuttava systeemi on vaarassa romahtaa jo 2030-luvun lopulla, kerrotaan tuoreessa tutkimuksessa. Tutkimusta ei ole vielä vertaisarvioitu. ..
..Kyseessä on niin sanottu Atlantin termohaliininen kierto, joka tunnetaan lyhenteellä Amoc. Kierron heikentymisestä on varoiteltu jo useamman vuoden ajan.
Kierron ansiosta esimerkiksi lämmintä merivettä kulkeutuu trooppisilta leveysasteilta pohjoisemmaksi. Lyhykäisesti kierto mahdollistaa asuttavat olosuhteet pohjoisessa, kun taas etelässä se hillitsee korkeita lämpötiloja. .. "


YLE-ote: "Se tarkoittaa sitä, että ihmiskunta on kuluttanut seitsemässä kuukaudessa ne luonnonvarat, joiden tulisi riittää koko vuodeksi. .. .. Global Footprint Networkin mukaan käytämme luontoa 1,7-kertaa nopeammin kuin planeettamme ekosysteemit pystyvät uusiutumaan"



__ __ __
IJL-kommentti mielikuvaharjoitteluna:

DRAFT VER 0.5 -- "Ihminen on ainoa eloa jatkava evoluution tuottama, ehkä lopulta epäonnistuva ja ympäröivää luontobiologiaa tuhoava (rajoittava) kehitysohjelma.

Ihmiskunta tarvitsee valtavasti ympäristön eri esiintymiin kasaamia maaperävarantoja; niiden eri muodoissaan.
Samalla ihminen käyttää suhteettomasti koko eliö- ja oliokunnalle "tarkoitettuja" biologisia varantomahdollisuuksia -omaan massapainokokonaisuuteensa nähden ..

- muun muassa syöden jo itsensä erityisesti länsimaissa ylipainoiseksi! Viisasta vai tyhmää - mutta nyt kamppailemme itse aiheuttamamme ilmastomuutoksen ympäristökatastrofin ympärillä.


Miksi meitä ohjastaa näyttämisen ja vertailun rujo "ihmiskeksintöinen laki"

Mikä tekee kasvuhokeman, vai olisiko kasvussaan sinivalas erinomainen esimerkki - ei ole sillä sinivalas on evoluution "ohjastamana" kasvanut hiljalleen kokoonsa, kuten norsukin ja muinoiset dinosaurukset - erityisesti silloiset kasvissyöjädinot. Syy meidän ihmisten jättiympäristöjälkeen löytyy tuolta himosta saada kerralla enemmän ja ajanjaksossaan nopeammin -siinäkö se?

Ei aivan kaikki, sillä ehkä suurin ongelmamme on "toiminnallinen kellotaajuutemme"; sen tarkoittaen liiallista toimintanopeutta, johon evoluutio (sopeuma) ei ehdi mukaan.

Voimme puhua miljardien vuosien vanhan evoluutiota kuljettavan kantoaallon päällä ratsastavasta evoluution informaatioaallosta (string theory?), joka kuljettaa staattista "tietovirtaa - käyttöj'rjestelmää" - tietojyvänä aikayksikköä kohden -

.. ollen "liian hidas meidän omaan toiminnallisuuskellotaajuuteemme nähden"

- siis osin jo harmonisoitunut luontobiologia ei ehdi mukaamme "hevosemme selkään", missä me liiallisitsekkäinä haluamme kulkea oman kiihtyvän kehitysliukuhihnan mukana. Tässäkö olisi se avain ymmärryslaajennukseemme, jotta tasapaino palaisi;

.. eikä evoluution tarvitsisi tehdä "sattumalta" tai "aikojen alusta" olevan kantoaallon päällä ratsastavan tietovirran toimenpiteitä - tuhoamalla epäonnistuneet kehityskohteet?

- kuten ihmiskunnan, siis meidät, ,, vaikka ihmiskuntakeskuudessamme vallitsee epätasapaino sellaisella voimalla, vaikkapa lännnen ja idän välillä - aiheuttaen jo hurjistuvan vastakkainasettelun, mikä voi johtaa suursotaan atomiaseineen, tuhoten itsemurhana suuren osan ihmsikuntaamme.

Jos katsomme oikeasti aiheutettuja ympäristötuhoja eri valtioiden kesken oer asukas ja kumuloiden - on länsi se suurin ympäristötuhoaja.


Tuleeko "kurinpalautus" sitten joskus kaukaa universumista,

.. henkevyytenä, joka hallitsee universaalin meille vielä tuntemattoman käyttöjärjestelmän, joka itseasiassa voisi vaikuttaa tuon kantoaallon päältä, mutta miten?
Fotonivirta, vai avaruudellinen taustasäteily - niin sanottu kolmen Kelvinin säteilynä -

.. läheten lopullista absoluuttisuutta (nollapisteenä), jossa oletettavasti liike eli sen myötä aikakin pysähtyy? Mihin syvyyksiin saakka tuo liikkeen pysähdys ulottuukaan?

Absoluuttinen nollapiste saattaa jäädyttää aikajanallisen hetken sen lopulliseen vakauteen, jossa ei enää mikään liiku - ei edes tietovirrat, mitä ne sitten lopulta ovatkaan.


Siirtyykö tieto kuolemamme kohdassa -

.. on meille suuri arvoitus, mutta universumin kokonaisevoluutio hallitsee, pysäyttäen itsenä ikuiseen lepoon, kun absoluuttisuus on saavuttunut .. !

__

| SUOMI24 |


--

Ei kommentteja: