maanantaina, toukokuuta 20, 2013

Kadonnutta identiteettiä etsimässä!


Kansakuntaamme jäytää jokin sellainen, joka oudoksuttaa, tekee epävarmaksi ja odotuttaa lujia päätöksiä. Maatamme johtava hallitus on ajopuuna ”kansallisessa hätätilassa”, vaikka yli 60 prosenttia kansastamme nauttii materiaalisesti vauraammista olosuhteista kuin koskaan – pahin uhka ei ole enää kulman takana, sillä olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa ! 1]

Poliittinen ilmastomme on kriisissä; sextettihallitus on halvaantunut. Ei ole johtajaa, eikä kansallista isää, joka ottaisi tiukan ohjausotteen ajelehtivasta kansakunnasta. Raha ei ole enää kaikkea, tarvitsemme myös yhteenkuuluvuutta ja yhteishenkeä --- Onko meillä varaa Jyrki Kataisen väkisin ylläpidettävään hallitukseen? 2]

...
VIITTEET


Mitä me kirjoitimme jo kauan sitten – kun meni niin hyvin, että jotain oli jäänyt näkemättä [03102005][*] …


Ihmeellinen yhteenkuuluvuus ja yhteishenki – missä olette?

Identiteettimme on väärään aikaan kadoksissa, mutta se on helposti löydettävissä kuuntelemalla itseään ja antamalla sen vaikuttaa sinä ainoana hetkenä, jota demokratiaksi kutsutaan. Identiteetti rakentuu vahvoista vaikuttajista, jotka aidosti haluavat edustaa valitsijoitaan.

Politiikanhoito ei ole kyllä - kyllä peliä, vaan myös napakasti ei. Ratkaisevaa on myös radikaali äänestysprosentin muutos ylöspäin. Politiikan evoluution on otettava nyt todellinen muutos, se pienen pieni, mutta ratkaiseva uutuus: yhteenkuuluvuuden henki.

Yhteisten asioiden evoluutio

Evoluutio rakentuu tarkoituksenmukaisista ja koetelluista tapahtumaosasista ja tuloksena on lähes aina toimeen tulevampi rakenne, jossa on pienen pieni uutuus aikaisempaan. Näin hoituu myös laajasti koko maapalloa ajatellen globaali kehitys. Meneillään oleva kehityksen kausi suosii kulutuksen kasvua; erityisesti se toimii ihmisrikkaissa kulutusintoisissa maissa, kuten kauko-idässä.


Miksi läntistä kulutusjuhlaa halutaan matkia?

Länsimaalainen markkinamekanismi on omaksuttu ihailtavan hyvin näissä uusissa kulutusjuhlissa. Länsimaalainen, meidän oma identiteettimme on hämärtynyt; emme enää puhalla yhteen hiileen. Emme keskitä voimavarojamme yhdensuuntaisesti; rakenteemme sosiaalisektorilla ovat luonnottoman raskaat, työnhintamme on liian korkea ja lisäksi vielä kulutamme kukkaroamme kuullen.

Emme suosi omaa tuotantoa ja haluamme luulotella olevamme kekseliäitä ja aikayksikköön nähden tuotteliaita. Olemme aikaansaaneet yhden lyhyimmistä työviikoista ja haluamme olla lomilla pitkään. TV:n katseluajat kasvavat ja uusien sohvien kauppa käy hyvin.

Kehittyvien maiden esiinmarssi

Kehittyvien maiden identiteettiä orastavasti kasvattaa itsetunto omasta tulevasta mahdollisuudesta vaikuttaa laajempiinkin ratkaisuihin, ikään kuin pituutta kasvamalla nähdään oman kotipiha-aidan yli. Valtava kulutus vaikuttaa vakaasti kasvaen yhä väheneviin luonnonvaroihin. Esimerkiksi vielä toistaiseksi USA kuluttaa koko maailman bensiinistä noin 25%, mutta väestöstä se edustaa noin 5%.


Uudet kuluttajat ovat tulleet myös "ilmastosopimuksen uusjaolle"

Kaikkien raaka-ainevarojen kohtalona on joutua kiristyvän kilpailun piiriin; rahalla eli kansakunnan ostovoimalla saa, ja etujen valvonnassa armeijalla pääsee. Uudet kulutusmaat vahvistavat armeijoitaan kiihtyvää vauhtia. Uusia intressinvalvonta-asemia betonoidaan hyvää vauhtia meidän EU-kansalaisten harjoitellessa keskinäistä kisailua ja opettelemalla prosesseja, joissa suuret maat USA etunenässä ovat jo suvereeneja.

Nyt paalutetaan seuraavan vuosikymmenen suurvalta-asemia. USA:n valtahegemonia tulee vääjäämättä pienenemään ja uusia vaikuttajia nousee kauko-idästä.

Länsimaalainen markkinastrategia on perustunut halpoihin raaka-aineisiin,

hyvään osaamiseen eli koulutukseen sekä rahan kanavoimiseen taitavasti. Pääomat liikkuvat esteettä ja tekevät nopeimmin tuottaviin kohteisiin pesiään, kunnes niitä kotiutetaan, ja taas sijoitetaan uusiin tuottoalueisiin. Tästä "länsikotiin" jäävästä tuotosta menee suurin osa sijoittajille.


Osaaminen taas perustuu koulutukseen;

USA:ssa on halutuimmat yliopistot ja siellä opiskelee suuret määrät mm. kauko-idän nuoria. Heidän määrä ympäri maailman on valtava ja voimme vain kuvitella, millaisen määrän tietotaitoa he omaksuvat kotimaansa hyväksi (kuten muuten kaikki muutkin yrittävät tehdä).

Samalla tavalla kauko-idän liikemiehet ulottavat lonkeroitaan yhä laajemmalle ja yhä useampaan maahan. On menossa pääoman ja osaamisen uusjako ja keskittyminen sinne, missä on suurimmat potentiaalit eli ihmisten määrä.

On sanottu, että laatu korvaa määrän; näinhän se on, mutta kun suuresta määrästä saadaan systematiikalla myös suurimmat määrät laatua!

Uhkakuvia ei sinänsä ole;

on aivan normaalia, että maapallon mitassa tapahtuu kulutus- ja osaamiskeskittymien vaihtelua niin taloudessa kuin sotataidossa. Ei ole kovin kaukainen aika, kun Mongoliyhteiskunta Kaanien aikana oli maailman suurin ja vahvin, kunnes se katosi. Hivenen kauemmin sitten Rooma ulotti rajansa maailman senaikaisen suurimmaksi. Vielä taaempana oli egyptiläisten mahti.
...
Suomalaisen yhteiskunnan on löydettävä identiteettinsä

Poliitikkojen on lopetettava itse opittu sanomaton hymistely keskinäisverkostoissansa. On aika tulla ulos kansan pariin ja haistettava eli olla "iholla", mitä tarvitaan ja mitä muutoksia odotetaan.

Kansalaisten on kuunneltava radikaalisti myös itseään ja tehtävä sen "turvallisen" valinnan sijasta uusi linja ja pyöräyttää äänestyslappuun jotain sellaista, jota haluaisi, mutta kun ei uskalla.

Vähintäänkin nyt seuraavissa vaaleissa voisivat kaikki rynnätä uurnille kertomaan kantansa aivan uuden tason äänestysprosentilla; näin myös tulee uutta väriä valiokuntiin, joista on sitten lyhyt matka suureen saliin.


On tullut aika etsiä se kadonnut yhteenkuuluvaisuuden henki, nyt kun Suomen kansa käy kohti ennenaikaisia eduskuntavaaleja. Kataisen hallituksen aika on päättymässä.Ilkka Luoma


Kansalaisaktivisti Helsingistä ---


...
Sent:

Sent: Monday, May 20, 2013 10:59 AM
Subject: VS: KANSALAISMIELIPIDE - Identiteettimme kadoksissa väärään aikaan...
OTS
Kadonnutta identiteettiä etsimässä!
(Nyt on väärään aikaa kadoksissa sellaista, mitä me tarvitsemme juuri nyt)ALUS
BLOG 18497 IL
---20052013---

Ei kommentteja: