keskiviikkona, toukokuuta 15, 2013

Mikä on maanpuolustustahtosi?


Kesken kautensa eroava Katais-sextetti koettaa vaivihkaa jengata *] suomalaisia Natoon – käyttämällä jopa epäsuoria keinoja, muun muassa osin natosopuloitunutta mediaa. Ruotsalaiset jättivät tahallaan huomaamatta venäläiset ärsykekoneet Pääsiäisen alla – kun Putinin ilmavoimat koettelivat ruotsalaisten heräämiskykyä.


Suomessa oma apu on ollut paras apu – tätä kansan syviin riveihin juurtunutta voimaa on autettu lähinnä saksalaisten taholta useaan otteeseen – sotilaallisesti viimeeksi 1944 kesällä, kun armeijamme ylipäällikkö C.G.E. Mannerheim vaati presidentti Risto Rytiä hakemaan apua suoraan Saksan kolmannen valtakunnan Adolf Hitleriltä – apu tuli ja Suomi uhan väistyessä rikkoi Ryti-Hitler sopimuksen ja teki pakkoraossa aseiden laskun – venäläisen miehitysuhan edessä.


Suomi ja Ruotsi ovat kaksi eri asiaa – meitä ei voi verrata aiheen osalta keskenään

Ruotsi on länsimaa ja Suomi länsi-itämaa. Me olemme niin idästä kuin lännestä. Ruotsalaiset ovat saaneet olla selkämme takana rauhassa aina vuodesta 1809 lähtien; tuolloin Ruotsi jätti itäisen maakuntansa itsensä ja Venäjän väliin puskuriksi – vaikka sotilaallista kykyä olisi ollut karkottamaan venäläiset joukot.

Ruotsi oli käynyt useita sotia Venäjää ja tämän edeltäjää Novgorodia vastaan ja valtakunnan itäraja oli seilannut edestakaisinliikettä monin eri aikakausin – vieläkään ei ole täyttä tietoa tai juridista asiakirjaa, missä menee todellinen nyky-Suomen ja Venäjän raja!


Lopullinnen itärajan ratkaisu saattaa jo häämöttää!

Moskovassa puhutaan jo avoimemmin täysin itsenäisestä Karjalan Tasavallasta, johon karjalaisperäiset kunnat molemmin puolin rajaa voisivat liittyä – tuosta uudesta valtiosta tulisi meille puskuri Venäjää vastaan, se olisi vapaakauppa-aluetta, laillinen veroparatiisi ja suuri maataloustuottaja väheneville ravintomarkkinoille.


...
Mitä me kirjotimme jo vuosia sitten suomalaisten omasta puolustustahdosta – se ei ole muuttunut mihinkään ja armeijamme nauttii kansalaistensa suurta arvonantoa – ja arkikansa on valmis rahoittamaan kotimaisia asehankintoja pidemmälle kuin nykyinen puolipakolla pusattu sextettihallitus, joka tänään kouristelee ennen loppuaan.

PS. Saammeko uuden eduskunnan, uuden pääministerin 1] ja hallituksen syksyllä 2013?

1] Onko Keskustan puheenjohtaja Juha sipilä seuraava pääministerimme? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137170-paaministeri-juha-sipila ---


ARTIKKELI 19.02.2006 [BLOG/IL]
Suomi on aina turvannut omaan armeijaan

YLE haastatteli vuonna 2005 [silloista] puolustusvoimien komentajaa, amiraali Juhani Kaskealaa saadakseen selville mikä erottaa Suomen ja Ruotsin erilaiset näkemykset mm. itäisestä uhasta. Suomen mies auttoi jo Ruotsin vallan aikana kuninkaan joukkoja antamalla silloisiin suurvaltasotiin hakkepeliittoja, jotka tunnettiin sitkeinä ja uskollisina taistelijoina. Ruotsi otti 1939-44 hoitoonsa sotalapsiamme pois vihollisen lentopommien alta.


Amiraali Kaskeala hyvin perustellusti selosti Suomen tarvitsevan ensinnäkin varusmiesarmeijan, kuin myös osallistumisen rauhaan saattamistehtäviin ulkomaille. Suomessa ei pakoteta ketään turvaamaan rauhaa tai myöhemmin ammattisotilaina ratkomaan konflikteja. Suomi on jo nyt tunnettu ja luotettava kumppani, lisäksi sotilaamme nauttivat suurta luottamusta eri osapuolien taholta.


Nuorisomme ei kaihda armeijaan menoa,

se on sukupolvien ajan ollut kunniakysymys ja velvollisuus niin tätä päivää kuin historiaammekin kohtaan. Ruotsi käyttää runsaammin rahaa armeijaansa, vaikkei se pysty mobilisoimaan kriisin hetkellä yhtä merkittävää miesvoimaa.

Suomen on luotettava omiin kykyihinsä ja kansalaisemme laajasti kannattavat varusmiespalvelusta sekä riittäviä määrärahoja pitääksemme uskottavaa puolustuskykyä yllä.

Suomi on jäänyt aiemmin yksin ja me emme voi luottaa kuin itseemme. Edesmennyt Isänmaamme sinivalkoinen omantunnon ääni jalkaväen kenraali ja Mannerheim-ristinritari Adolf Enhnrooth kertoi vain suomalaisten itse puolustavan parhaiten maatansa. Hän tiesi mistä puhui.Maailmassa on aina konflikteja,

aina löytyy eripuraa kuinka öljy, vesi tai ruoka jaetaan. Suomalaiset ovat YK-tehtävissä hyvin arvostettuja ja heidän palveluksiaan pyydetään enemmän mitä voidaan antaa. Suomi on antanut Euroopassa asukaslukuunsa nähden suurimman panoksen kansainvälisiin rauhantehtäviin ja huomattavasti enemmän kuin Ruotsi.Suomalainen YK-sotilas 2]

Tulevaisuudessa hyvin koulutetut sotilaamme voisivat olla kaikkien arvostamia oikeudenmukaisia sotilaita apuna niin luonnon katastrofeissa kuin ihmistenkin välisissä konflikteissa. Turvaamisoperaatiot ovat vapaaehtoisia ja maastamme löytyy kansallista henkeä lähteä hoitamaan näitä uhrejakin vaativia tehtäviä.

Huomenna upseerimme ja sotilaamme voivat olla arvokas vientituote; rauhanturvaaminen voisi olla tavaramerkkimme maailmalla ja se vaatii uskottavaa taistelu-, koulutus-, ylläpito-, kalusto- sekä varusteominaisuuksia.
2] Suomi voisi olla rauhanturvaamistehtävien suurvalta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html [16122010]


Amiraali Kaskeala puhui Suomen kansan enemmistön kannatuksella

Suomen on syytä pitää asevelvollisuusarmeija myös idealla: armeija tekee pojista miehiä. Armeijamme potee jatkuvaa rahanpuutetta, vaikka kansalaisilta kysyttäessä he antaisivat suuremman tukensa uskottavan puolustuksen kohentamiseksi. Toivomme amiraali Kaskealalle voimia ylläpitää keskustelua yllä. 

Suomi tarvitsee vahvan armeijan, emme tarvitse Nato-kytköstä 3], nykyinen yhteensopivuus riittää.

3] Natoon liittyminen toisi meille yllättäviä vaikeuksia ja jättäisimme jälkeläisillemme ongelmallisen perinnöt liittymällä nyt tai huomenna – on myöskin mahdollista, että nykymallinen Nato hajoaa jo lähivuosina, koska EU-Euroopan voimamies ja talousveturi Saksa haluaa omat Euroopan puolustusjoukot, joissa mukana olisi myös Venäjä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html [15012008]Suomen armeija on pidettävä asianmukaisessa kunnossa!

Suomen armeijalle on hankittava heidän tarvitsemat aseet, ylläpitokyky, huolto sekä koulutus, myös reservin osalta. Suomen on saatava omat erikoisjoukot nykypäivän nopeatempoiseen konfliktihallintaan sekä kaikki kyvyt vastata myös tietotekniikan mukanaan tuomiin haasteisiin.

Eduskuntavaaleissa kansa voi sanoa sanansa mielipiteenään Suomen puolustusvoimista. Todenhetkellä me voimme luottaa vain itseemme ja kykyihimme.


**] Kuvateksti
” … Pasin ympärille koottu "ambulanssi", esille Helsingin Messukeskuksessa 1. marraskuuta 2005, klo 17:59. Photo by Ilu 2006. DSC_9884.JPG. 1/60s, f3.5, 27mm. Nikon D70”


...
Ilkka LuomaALUS
BLOG 18366 IL
---15052013---

Ei kommentteja: