keskiviikkona, toukokuuta 29, 2013

Miksi EU haluaa sotkeutua Syyriaan?


EU päätti varata mahdollisuuden aseistaa Syyrian kapinallisia. Syyriassa osa kansasta kapinoi lailllista yhteiskuntajärjestystä kohtaan. Syyriassa laillista valtaa käyttää peritty pakkoauktoriteetti. Miksi EU ja sen myötä natomaat haluavat puuttua vieraan suvereenin valtion sisäisiin asioihin?

Miten lännen puuttuminen Irakin ja Afganistaninin sisäisiin asioihin on muuttanut tilannetta tavallisen kansan näkökulmasta – viimeeksi eilen Irakissa autopommi tappoi jälleen 60 siviiliä. Olisiko Saddam Hussein kyennyt pitämään paremmin järjestystä ja kuria hyvin tuntemassaan valtiossa – nythän amerikkalaisten avulla Saddam tapettiin.


Oleellinen kysymys on se, miksi me valkoiset länsimarkkinatalousoppineet haluamme sekaantua vieraiden itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin? Mitä nyt on odotettavissa, kun EU (jossa Suomikin on tunnetusti mukana, vaikka vastusti tätä Syyria päätöstä Ruotsin ja Itävallan kanssa) aloittaa aseiden viennin?


EU:lla ei ole riittävää potentiaalia puuttua aseellisesti Syyrian tapahtumiin –

Natolla on, kuten se teki Libyassa – USA:n voimallisella tuella. Pitääkö nyt näin, kun Suomi on EU:n jäsen, sotkeutua Syyriaan, myös meidän suomalaisten – vai saimmeko jäävättyä itsemme kielteisellä kannalla pois Ruotsin ja Itävallan tavoin tuosta aseiden alkavasta kilpavarustelusta.

Mihin asekilpavarustelu johtaa – no, se on helppo päätellä; lisääntyvään siviilien tappamiseen, ja siviilien seassa on tunnetusti eniten lapsia, vanhuksia ja naisia – reilua sodankäyntiä, jota nyt EU ja natomaat kannattavat!


Raakaa valtapeliä – miksi Saksa on hiljaa?

Miksi Ranska ja Englanti halusivat aseiden vientikiellon kumoamisen Syyrian kapinallisille – petataanko näin tilaa amerikkalaisten pommitusiskuille, koska heillä on uskottavimmat aseet ja varusteet? Saako Nato jälleen töitä?

Viimeiseksi kysymykseksi jää – mikä oli Saksan kanta Syyrian tilanteeseen. Saksa on Euroopan maksumies ja talousveturi, joka haluaa Euroopan omat puolustusjärjestelyt 1], joissa Venäjä on oleellisena vaikuttajana mukana. Tämä Saksan tie on ainoa keino ylläpitää laajaa rauhantilaan – vähintäänkin Keski- ja Pohjois-Euroopassa.
VIITE
1] Natottaminen on kuolleen miehen politiikkaa!


EXTRA
Kansalaiskeskustelua Natosta, Naton sodista ja tappamisesta...
Ilkka Luoma
ALUS
BLOG 18840/ 1164 – IL
---28052013---

Ei kommentteja: