tiistaina, kesäkuuta 25, 2013

Göpekli Tepe


Göpekli Tepe. Turkki hakee EU jäsenyyttä 1]. Turkkilaiset mellakoivat oireellisesti. Turkin alueelta lähti ratkaisevin (kohtalokkain?) kehitys – nimittäin kaupungistuminen ja hiukan sitä ennen kyky viljellä maata – ruohokasvi alkuvehnä oli pikkiriikkisen mutantoitunut pitämään siemenensä kiinni varressa, kypsyttyäänkin – näin se oli helpompi valjastaa systemaattisen viljelyn piiriin.

Kaivaukset nykyisen Turkin alueella Göpekli Tepe´ssä 2]  alkoivat niinkin myöhään kuin vuonna 1994 – ja vasta nyt ollaan ratkaistu tämän vanhimman keskittyneen ihmisasutuksen arvoitus – 12000 vuoden takaa. Metsästäjä-keräilijä oli muuttuva maanviljelijäksi ja maanviljelijät mahdollistivat sellaistenkin ihmisten elämän ja toimeentulon, jotka eivät itse suoraan ravintoaan hankkineet.


”Loiseläjien joukko”

Näin oli syntynyt ”loiseläjien joukko”, joiden ammattikehitys on tähän päivään mennessä levinnyt valtaviin mittoihin, joita kehittyneissä läntisissä markkinatalousmaissa vain noin 2-4 prosenttia väestöstä elättää (maatalouden osuus kokonaistuotannosta - populaatiokokona) –

… voimmekin kysyä kehitettiinkö todella Göpekli Tepe´ssa se kohtalokkain ”keksintö”, joka ajaa ihmiskunnan tuhoon – mahdottomana biosfäärin yhtälön osasena, varsinkin, kun olemme väkilannoitteilla oppineet vahvistamaan ruohokasvien kasvuisuutta ja satoa. Vieläkään emme ole oppineet biosfäärin biomassojen tasapainoa ja koosteisuutta!

Yhteiskuntaihmisen kehittäjät – turkkilaisten esi-isät?

Olisiko näin nerokas valtio kuin Turkki nyt hyväksyttävä entisenä sulttaanien suurvaltana EU:n jäseneksi  3] – toiseksi suurimmaksi, heti Saksan jälkeen. Mitä turkkilaisten tämän päivän oireelliset mielenosoitukset merkitsevät –

… onko tämänkin suhteen tässä modernissa, mutta perinteikkäässä muslimimaassa alkamassa yhteiskuntakehitys, joka ohjaisi uusille valtarakenteille – koko EU:ta 4] ajatellen, aikakautena, jolloin kiinalaisten valta ja vaikute on leviämässä kaikkialle maailmaan 5].


Turkki oli suurvalta,

ja ulotti janitsaarisotilaansa aina Wienin porteilla saakka – tuoden yhtenä muhamettilaisuuden Eurooppaan – pysyvästi, tahdoimmepa kristittyinä sitä tai emme. Osmanit 6] pitivät hallussaan suurta osaa Lähi-idän Rooman aikaisia maita – ulottaen turkkilaista vaikutusta kaikkialle valtakuntaansa – romahtaakseen I Maailmasodan jälkeen nykyisen muotoonsa ja kokoonsa – odottamaan ”päiviä parempia”. Mikä on tämän päivän Göpekli Tepe 7]?

VIITTEET
2] Göpekli Tepe ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6bekli_Tepe – [wiki]
4] Vastentahtoinen ja eripurainen EU ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/eu-on-keinotekoinen-liitto-pakosta.html - [BLOG/IL]
6] Osmanien valtakunta ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Osmanien_valtakunta - [wiki]
7] YLE ~ http://areena.yle.fi/tv/1919253 - [Kasvimaailman mahti]


Ilkka Luoma
ALFbUS

BLOG 20 134 | 1 446  - IL

---24062013---

Ei kommentteja: