tiistaina, marraskuuta 12, 2013

Juutalainen sotahaukka Avigdor Lieberman

Hän ehdotti 1998 Egyptin hukuttamista pommittamalla Assuanin pato vastineeksi Egyptin tuesta Jasser Arafatille. Vuonna 2003 hän vaati Israelin palestiinalaisvankien hukuttamista Kuolleeseenmereen ja tarjoutui kustantamaan bussikuljetuksen. Toukokuussa 2006 hän vaati knessetin Hamas-johtoisen palestiinalaishallinnon kanssa neuvotelleiden arabijäsenten teloittamista.[5] Arabikansanedustaja Ahmed Tibi vaati Liebermanille rikossyytettä rasismista ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Israelin valtionsyyttäjä vapautti Liebermanin syytteistä, mutta ilmoitti olevansa jyrkästi eri mieltä hänen kanssaan … ” ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Avigdor_Lieberman - [wiki]


-ylläoleva on lainaus suomenkielisestä Wikipediasta. Avigdor Lieberman vapautettiin syytteistä ja hän palaa Israelin ulkoministeriksi.; voimme arvata, että Liebermanin paluu rauenneiden kansankiihottamissyytteiden jälkeen ei saata helpottaa neuvotteluja esimerkiksi siitä, kuinka Israel palauttaa laittomasti rakentamiensa siirtokuntien maa-alueet niiden oikeille omistajille.

Israel elää paljolti pelkästään USA:n tuen ja rahoituksen varassa. USA:n 16 miljoonaa juutalaista ovat siksi voimakas poliittinen vaikuttajaryhmä, että heidän edessään ovat taipuneet kaikki USA:n viisi edellistä presidenttiä.


Maa on tarkoitettu kaikille, eikä kellään ole mitään etuoikeuksia

Juutalaisilla on yhtäläinen oikeus elää kuin millä muulla kansalais- / kansanryhmällä tahansa. Palestiinan historia on verinen, petoksellinen ja valloittajahenkinen. Kolmen uskonnon keskipiste kulminoituu Jerusalemiin, joka tulisi julistaa vapaaksi ja valtiottomaksi ykseyden keskukseksi ja YK:n rauhanturvaajien ylläpitämäksi juutalaisuuden, kristinuskon ja muhamettilaisuuden kohtaannoksi – esimerkkinä hyvästä tahdosta.


Sotahaukka Lieberman?

Liebermannin kaltaiset henkilöt eivät ainakaan helpota koko Lähi-idän alueen rauhoittamisessa. Rauhaa ja ykseyttä eivät tue Israelin ydinase ja laiton miehitys kuin Gazan kaistaleen kuristus – samoin kuin Länsirannan pilkkominen. Muurin takaa on vaikea nähdä rauhan mahdollisuutta? ---

...
Vuonna 2006 kirjoitimme artikkelin ”muurin kätkemästä rauhan mahdollisuudesta” - aihealue kirvoitti Suomessa yli miljoonaa lukijaa liikkeelle ja perustelemaan kantojaan yli 16.000 kommentilla – aihe on tosiaan suosittu, kirvoittava ja intohimoja herättävä. Noiden kommenttien joukkoon mahtuu säkenöintiä, roskaa, herätystä, hyväntahtoisuutta, sotaisuutta kuin myös perusteetonta ylistystä vain yhden näkökulman puolesta.


[TIEDE.fi – Keskustelut] ”Eivätkö juutalaiset näe rauhaa muurinsa takaa?”

[24.05.2006] Israel ja USA pääosissa ovat onnistuneet lyhytnäköisessä politiikassaan asettamaan vastakkain palestiinalaiset. Rahan valta on suuri. Nälän koittaessa ollaan valmiit taisteluun vaikka maamiehiä vastaan. EU säesti parlamentarismin ylimpänä ystävänä rahahanojen sulkemista demokraattisesti valitulle Palestiinan Hamas-johteiselle hallitukselle. 


Hamas ei ole tunnustanut Israelia, ...vielä

Saavuttaessaan laillisissa vaaleissa enemmistön palestiinalaishallintoon, ei Israelin tunnustus ollut päällimmäisiä asioita. Voittajan täytyy aina purkaa ylimääräinen tunnekuohu ennen kuin palataan arkeen. Hamas on kuitenkin koko vallassoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan. Hamas opettelee hovikelpoiseksi.
Israel ja USA:n George W. Bushin hallinto päällimmäisinä näkivät aikansa tulleen ja vaikeuttavat kaikin keinoin demokraattisesti Palestiinan kansan valitseman hallituksen toimintaedellytyksiä. USA uhraa omia, pahasti vajeellisen liittovaltion, varoja Irakiin pontimena demokraattisesti valittava uusi Irak, jossa kansa vapailla vaaleilla valitsee hallintonsa.

Palestiina teki sen sijaan ”demokratiat” ja USA osoittaa suurta kaksinaamaisuutta näiden kahden eri maan asioissa. USA:n edut ja valvottavat etupiirit ovatkin hyvin erilaiset. USA pelaa aina Israelin päätyyn ja Irakissa politiikkaa ohjaa energia. Palestiinalla ei ole mitään, ainoastaan kansallistunteensa, jota nyt murennetaan Hamasin ja Fatahin vastakkainasettelulla.


Israelin yksipuolisesti rakentama muuri eristää myös sen itsensä

Muuri on ajattelujäänne turvasta, ymmärtämättä, että lopullinen rauha tulee rinnakkain- ja sisäkkäinelosta, jossa kumpikin tunnustaa toisensa. Ihmisinä, muurin molemmin puolin, kummallakin on samanlainen nahka ja ruoansulatus kuin myös toiveet hyvästä elämästä. Molemmin puolin peruskansalaiset ovat väsyneitä loputtomaan kahinointiin. Ääriainekset rapauttavat tavallisen kansan orastavat toiveet uteliaisuudesta kokea toisen erilainen maailmankatsomus.


Hamas kykenee turvaamaan järjestyksen Palestiinassa

Hamas ei ole asettanut kyseenalaiseksi Mahmud Abbasin presidenttiyttä. Israelin uudella pääministerillä Ehud Olmertilla pitää olla kyky hillitä omia äärijuutalaisia aineksia. Äärijuutalaiset eivät ole sen enempää Jumalan valitsemia kuin palestiinalaisetkaan.

Historiaa

Jumala on luvannut maan kaikkien ihmisten asuttavaksi. Noin 4000 vuotta sitten Egyptin suuret faaraot hallitsivat nykyisiä palestiinalaisten ja israelilaisten alueita. Nykyiseltä Turkin alueelta tulleet heettiläiset olivat egyptiläisten vakiovastustajia päätettäessä kaupallisista eduista ja rajankulusta.


Venäjä näkee tasapainoittajan aseman uutena ratkaisijana valtariidassa

Presidentti Vladimir Putin ymmärsi kutsua Hamasin vierailulle Moskovaan ja järjestää rahoitusta Palestiinan hallinnon ylläpitämiseksi. Venäjän asema on mielenkiintoinen, kun ajatellaan, että Israelissa on suuri Venäjältä/entisestä Neuvostoliitosta tullut juutalaisvähemmistö. Israelissa on ollut havaittavissa jännitteitä uusmaahanmuutajien ja aiemmin alueelle tulleiden välillä.


Israelilla ei ole mitään etuoikeuksia muihin nähden

Israelilla ei ole mitään etuoikeutta muurien pystykseen, kuin ei myöskään valloitettuihin alueisiin. Palestiinalla ei ole myöskään mitään etuoikeuksia, vaan yhteistoiminta säätää rinnakkaiselon, jossa toivottavasti taloudelliset aktiviteetit estävät myöhemmät väkivaltaiset välienselvittelyt.

Molemmat osapuolet kansalaisina pelkäävät vallitsevaa jännitettä. Israel ylläpitää alueen vahvinta asevoimaa "itsetodisteluna" vastineeksi sotaiselle retoriikalle, mihin arabimaat useasti ilmaisuissaan pyrkivät. Länsimaalainen tulkinta ei aina ymmärrä retoriikan luonnetta.


Myötämielisyys, valloitettujen alueiden luovutus takaavat parhaiten rauhan alueelle,

sillä palestiinalaiset ovat yhtä väsyneitä jatkuvaan sotaan, murhiin ja väkivaltaan. Ihmiset haluavat rauhassa elää arkielmäänsä; syödä, jatkaa sukua ja harjoittaa uskontoansa sekä tyypillisä tapojaan.


Vahvemman ja viisaamman hienotunteisuus”

Israelin taloudellisesti vahvempana ajattelisi ymmärtävän vastaantulon ja näin parhaiten takaavan itselleen normalisoituvan yhteiskuntaelämän. Israelin sotahaukat eivät halua tasapainoa. Pitääkseen valtaansa yllä, haukat haluavatkin lietsoa väkivaltaa ja pelon ilmapiiriä. Toisen puolen samankaltaiset äärinekset helposti ryhtyvät samaan; kierre on valmis.

Israel ei voi kostaa muinoin juutalaisten kohtaamia kärsimyksiä. Mikään inhimillinen kristillisyys ei kehoia vastaamaan pahaan pahalla. Tänään ei voi enää ratsastaa ikuisuusteemalla Saksan kolmannesta valtakunnasta – siellä rikoksia tehneet ovat jo kuolleet.


Ilkka Luoma


...
Markkinointi-isku
Tue Suomen tasavallan presidentin valtaoikeuksien lisäämistä – anna äänesi kansalaisaloitteelle numero 615” ~ https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/615 - [kansalaisaloite]


doc.: palestiina_12112013.doc – OpenOffice.org Writer

818 | 7596 … 16115 | 1121188


USAL - IL

Ei kommentteja: