sunnuntaina, marraskuuta 17, 2013

Käykö Euro-EU Saksan lompakolle?

EU-Euroopan voimamies on Saksa. Saksa on ollut useaan otteeseen koko Euroopan talousmoottori ja vientitykki. Saksa hallitsi myös ylivoimaisella suunnitelmallisuudella Eurooppaa – nielaisten idästä liian suuren ”perunan” … voima katosi hetkellisesti Venäjän pakkasaroille 1942-1944.

Tänään Saksa on EU-Bryssel byrokraattien tikun nokassa. Saksa tuottaa itselleen liikaa ylijäämää, ”muiden kustannuksella” ja muun muassa alhaisella minimipalkkajärjestelmällä. Kuinka paljon EU-Bryssel uskaltaa ”ojentaa” suurinta maksumiestä ja eurooppalaisen osaamisen käyntikorttia?

Saksassa on aina ymmärretty, että osaaminen on se ”taikasana”, jolla pärjätään – esimerkiksi oppisopimus-/ mestarifilosofia siirtää osaamisen, yrittämisen ja säntillisyyden tietoutta yksilöllisesti – synnyttäen osaajien verkoston, jolla yli 80 miljoonainen kansa on aina noussut, jopa tuhkasta 1].
1] Saksan 1000 vuotinen kolmas valtakunta 1933-1945 ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=873005 - IL/il]


Miksi Saksa on väkevä?

Tämä kysymys jäytää ranskalaisia, italialaisia ja muita jotka mieluusti ottavat yhteisestä haavista saksalaisten nettoeuroja omaan valtio- ja yhteiskuntarakenteeseen. Sanotaan, että ilmainen raha laiskistaa; ehkä se on niin, jos katsomme esimerkiksi Espanjaa, Kreikkaa ja Italiaa?


Mikä on saksalaisten salaisuus,

sellainen salaisuus, joka nyt kirvoittaa bryssel-byrokraatteja löytämään jotain sellaista Saksan talousluvuista, että kannattaa suurimman nettomaksajan tilikirjoille käydä. Liittokansleri Angela Merkel on osoittautunut jäätävän systemaattiseksi, kun puhutaan Saksan omista eduista – jotka valuvat myös muiden EU-jäsenmaiden eduksi ja hyödyksi – monien mielestä liian hitaasti valuen.


Kreikka operaatiossa Saksa on ollut johdonmukainen,

velka on maksettava – pankkeja on tuettava, jottei omat saksalaiset ”euroopan vakauspankit” horjahtele. Kreikkalaiset jo kaivelevat historiaa ja Saksan ”ikeitä”, kun hekin joutuivat aikoinaan Wehrmacht jyrän alle.


Ase- ja isoveljemme

Meillä Suomessa katsellaan isoveljeä ja entistä aseveljeä ”rakastunein silmin” - tämän Merkel on huomannut meidän pääministeri Jyrki Kataisen silmistä ja avittaneekin Jyrkiä korkeaan EU-virkaan – kun Kataisen maa alkaa meillä kotona liikaa jalkoja polttelemaan. Jyrkin poistuessa Brysseliin – meille kotimaahan jäänee vain kysymys: ”Oliko meillä varaa ylläpitää Kataisen hallitusta noinkin pitkään?2]
2] Onko meillä varaa ylläpitää Kataisen sextettihallitusta? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 - IL/il]


Saksa on Euroopan veturi ja voima,

jota esimerkiksi Kiinassa arvostetaan korkeimmalle tasolle. Kiinalaiset muistavat hyvin 1930 -luvulta, kun Saksan kolmas valtakunta auttoi kiinalaisia japanilaisten ahdistelulta. Kiinassa Adolf Hitler ei aiheuta mitään väristyksiä eikä intohimoja – historiaa katsotaan pragmaattisesti – tosiasiat tunnistaen.


Uuden maailman talousveturi on Kiina –

joka ajaa USA:n ohi, tai joillain mittareilla on jo sen tehnyt. Saksa oivalsi asian yhtenä ensimmäisenä – esimerkiksi Wolkswagen konserni on suuurin Kiinan länsiautovalmistajista. Saksa toimitti maailman ainoan maglev -leijujunan Shanghaihin. Edellinen Saksan liittokansleri Schröder teki historiallisen kauppaväännön Siemensille – tuota maglev -junaa pidetään parhaana Saksan käyntikorttina Kiinassa.


Eurooppalainen puolustusliitto - Venäjällä

Saksa haluaa todellisuudessa muodostaa oman Eurooppa keskeisen puolustusliiton – yhdessä Venäjän kanssa; ehkei me Euroopassa niinkään tarvita USA:n sateenvarjoa, jonka varjo on jättänyt meidät toisen viulun soittajaksi.

Euroopan turvallisuusajattelu onnistuu parhaiten, kun Saksa ja Venäjä ovat samalla puolella – niin kauan kuin Itämeren alittavassa kaasuputkessa virtaa kaasua Saksaan, on meillä Keski- ja Pohjois-Euroopassa rauha.


...
Suomi kulkee Saksan sävelpolkua

hyvä niin, sillä Saksa on ollut viimeisen 100 vuoden aikana ainoa kansakunta, joka on meitä täyden hädän hetkellä auttanut – ensin vuonna 1918 – aina maihinnousulla Lahteen saakka, seuraavaksi 1940 helmikuussa, kun Adolf Hitler ilmaisi ystävällisen tiukasti kolleega Josif Stalinille, että jätetään Suomi rauhaan (Talvisota päättyi maaliskuussa 1940); estipä Hitler Venäjän pyrkimykset vielä syksyllä 1940 – sanoen, että Suomi on siirtynyt Saksan kolmannen valtakunnan vaikutuspiiriin.


Kolmanen kerran Saksa auttoi meitä 1944,

kun marsalkka C.G.E. Mannerheim vaati presidentti Risto Rytiä pyytämään Hitleriltä sotilaallista, taloudellista ja ruoka-apua – apu tuli, Ryti erosi ja Mannerheim irtisanoi Ryti-Hitler sopimuksen – syntyikö tässä petoksellinen pakkotilanne Suomelta Saksan suuntaan – päättäkööt tämän historiantutkijat.


Neljännen kerran Saksa auttoi Suomea taloudellisesti 1994,
[Eläköitynyt valtiovarainministeriön korkein virkamies Raimo Sailas paljasti tämän ”tietäjistä” ensimmäisenä – HS Kuukausiliite 6/2103 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147391-tapaus-raimo-sailas - [US_P/il]

kun rahamme olivat lopussa ja Maailmanpankin holhous kurkisti nurkan takaa; olimme huonommassa tilanteessa kuin Kreikka tänään. Saksalainen pankki järjesti lainoituksen ja velkojemme maksu ulkomaille saattoi jatkua normaalina. Maksoimme myöhemmin sovitusti kaikki velkamme korkoineen Saksaan.


...
Saksa ansaitsee EU-euro-euroopan de facto johtajan tittelin

nyt on hyvät keinot vähissä ja niinpä tarvitsemme poikkeustilanteen voimaa ja määrätietoisuutta – olemmehan maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa ja Kiina etenee – kaikilla rintamilla. Tuolla rintamalla on syytä olla suomalaisina ja saksalaisina mukana.


Entinen aseveljemme 3] on jälleen talous- ja osaamisveljemme – liittykäämme saksalaiseen osaamisallianssiin – entistä tiukemmin. Samalla saamme lisäetumatkaa Venäjän pyrkimyksillemme ja Kiinassa pärjäämme paremmin saksalaisten mukana – rinnan tai alihankkijana.Ilkka Luoma

BLOGs | 26175 | 2834 | 2595 |

...
ALUS - IL


doc.: merkelin_saksa_16112013.doc – OpenOffice Writer


724 | 6567

Ei kommentteja: