maanantaina, heinäkuuta 29, 2013

PersuKeskustan puoluesihteerit kohtasivat - tyhjin lausein!



*

YLE Aamu-TV:ssä kohtasivat tuore Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sekä kokenut kehäkettu Keskustasta – Riikan kolleega Timo Laaninen. Kansan riveistä on kuulunut ääniä yhdistää nämä kaksi puoluetta 1] – jolloin Suomi saisi yhden ylivoimaisesti suurimman puolueen – sanotaanko toivorikkaasti kansanliikkeen – Persukeskustan.

YLE Aamu-TV:n keskustelu tuki tätä kahden nykyoppositiopuolueen yhdistämisaatetta, siksi samasta nuotistosta molempien puoluesihteerien puheet olivat, varsinkin loppupuolella – ”malttia, luottamusta, haastetta ja toivetta”. Tosin Riikan korvantaustat vanhan sanonnan mukaan ovat vielä märät nykytehtävän hoitoon – Timolla taas kuivuutta on kuin beduiinin sandaaleissa.



Persuille naisen valitseminen puoluesihteeriksi oli puolueen puheenjohtajalle, Timo Soinille onnenpotku 2] – on alkanut irtiottautuminen ”viiskymppisten äijien miehittämästä” julkikuvasta – näin Riikka saattaa onnistuessaan houkuttelemaan runsain joukoin naisia liikkeeseen, jonka teemoitusta tänään vielä hallitsevat maahanmuutto, homovastaisuus, ymmärtämättömyys ympäristöasioista sekä aidon työn kunnioittamisen nosto arvoonsa.



Riikalla on paljon oppimista,

sillä puolueen luottamustehtävähenkilöiden sisäsiisteyskurssitkin 3] – osioltaan II – ovat vielä kesken. Kuten todettua, kukaan tai mikään ei ole ”seppä syntyessään” - ja on oikeastaan etu, että asiat opetellaan kantapään kautta – näin muodostuu todellista yhteisten asioiden hoitamisen tuotekehitystä; tältä osin persuilla on selvä etulyöntiasema muihin nähden.



Laaninen on vanhan median kehäkettu,

joka paistattelee uuden politiikan ulkopuolelta tulleen puheenjohtajan nosteimussa. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän 4] vastine Timo Soini ei taas ole tiettävästi tehnyt tavallista työtä juuri koskaan – on siis peruskestopesunkestävä ammattipoliitikko, jolle ”hauet, herneet ja melonit lippalakeissa” ovat tuttuja -harmittomalla ystävällismielisellä toteamuksella todettuna.



Kielikö poskessa?

Molemmat puoluesihteerit olivat kieli keskellä suuta, persusihteeri toisin sanoen kieli poskessa (kuuluisa Timo Soinin huumoritoteamus) – siis suomeksi: ”kummallakaan ei ollut oikeastaan mitään sanomista – sellaista painavaa sanomista, jota kansakunta olisi odottanut”.



Annetaanko ajan kulua –

tosin Suomi -niminen laiva ei odota; olemme suuremman ongelmakasan kynnyksellä kuin ehkä kumpikaan sihteereistä täysin ymmärtää. Ei vain talous ja kansallinen hyvinvointi, vaan ympäristö 5] ja kasvuhuudon virhepolitiikka 6].



Onko meillä varaa Kataisen hallitukseen?
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/onko-meilla-varaa-yllapitaa.html - [BLOG/IL/il]

Pääministeri, Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen 7] ministerikausillaan ja nykyisellä sextetillään on ajanut tahtomattaan, ehkä kyvyttömyyttään kansakunnan toden paikan eteen – ja tähän eivät enää politiikan peruspuheet jatkuvasta kasvuhuumasta, nousevasta ostovoimasta ja kulutuksen kasvusta päde ja toimi.



Vähemmän puheita – enemmän tekoja!

Nyt ollaan sellaisella portilla, jossa tarvitaan riuskoja otteita; joita varovaisten puoluesihteerien puheista ei kaikunut – joko ei ymmärretä, tai ei uskalleta ääneen sanoa tai mikä pahinta – ei edes oivalleta.



Vahvat hallitukset -aikakausi

Suomessa on aika siirtyä vahvojen hallituksien aikakauteen -sellaisen voisivat muodostaa Perussuomalaiset ja Keskusta, vain kahdestaan – täytyy saada yli 100 paikkaa eduskunnasta 8]. Seuraavista ennenaikaisista eduskuntavaaleista sellainen on nyt tarjolla.



Kaupunkilaisten ja maaseutuväen yhdistäminen

Vielä parempaa on yhdistää nämä kaksi alun alkaen agraaripuoluetta, olemmehan muutoinkin miltei kaikki vähintään yhden-kahden sukupolven päässä maaseudun mullasta. Ruokaakin tarvitaan, myös kaupunkilaiset – vaaliäänisaaliista persut hoitavat puolikkaallaan kaupungit ja Keskusta maaseudun, kun Keskusta ei kaupungeissa toistaiseksi yksin pärjää.


Mikäli Keskusta alkaa menestymään kaupungeissa, niin persuja se ei tarvitse. Toisaalta siistiytyessään ja todellisiin asioihin paneutuessaan Perussuomalainen kansanliike ei tarvitse Keskustaakaan – mutta juuri nyt heidän kannattaa paiskata rehtiä yhteistyön kättä. Kansa on heille tänään otollisimmillaan.


VIITTEET
1] PersuKeskusta – yksi puolue! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98254-perussuomalaiset-keskustaan-tai-keskusta-perussuomalaisiin - [US_P/il]
2] Persupomoa veivataan … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143694-persupomo-soinia-veivataan - [US_P/il]
3] Persut suorittavat sisäsiisteyskurssit ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86774-soiniintuneet-halla-ahojen-hakkaraiset - [US_P/il]
4] Pääministeri Juha Sipilä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 - [IL/il]
5] Tuntematon ympäristötuhomahdollisuus! ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/elinehtomme-hiili-katoaa-johonkin-emme-tied-minne - [AL/il]
6] Ikuinen kasvuhuuto ja -hokema ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/71345-miksi-toinen-ansaitsee-50-kertaa-enemman - [US_P/il]
7] Pakeneeko Katainen EU-Brysseliin, kuten Liikanen aikoinaan? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144529-tekeeko-katainen-liikaset-pako-brysseliin - [US_P/il]
8] Persukeskustalle 104 eduskuntapaikkaa!? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=931650 - [IL/il]


EKSTRA
A] Onko meillä varaa ylläpitää Kataisen hallitusta? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 - [IL/il]


Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi
http://www.facebook.com/first.ilkka



Sent

Cc: paula.risikko@stm.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi ; presidentti@tpk.fi ; petteri.orpo@eduskunta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; jussi.halla-aho@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi ; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi

Sent: Monday, July 29, 2013 7:29 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - PersuKeskustan puoluesihteerit kohtasivat - tyhjin lausein

...

PersuKeskustan puoluesihteerit kohtasivat - tyhjin lausein

...
ALUS
BLOG 21 370 | 1 769 IL
---29072013---

doc.: persukeskusta_29072013.doc (OpenOffice/Word-format)


631 | 6321

maanantaina, heinäkuuta 22, 2013

Mielenrauha ja ykseys





ORIG ~ http://ilkkaluoma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/145297-mielenrauha-ja-ykseys  - 
...

[U]

Mielenrauha säilyttäisi ihmisyyden ja tunteen toisista välittämiseen. Rauhaton sielu ajelehtii etsiessään jotain sellaista, jota ei koskaan saavuta. Tyyneys auttaa avaamaan silmät ja huomaamaan, että maailma jatkuu oman itseajattelun ulkopuolellakin.

Miksi me juoksemme ilman päämäärää –
yritämme päästä nopeammin ja nopeammin jonnekin sellaiseen, jota ei ole – koska heti saavuttuamme kiiruhdamme eteenpäin. Aidattu juoksurata sokeuttaa huomaamaan elon lähtökohdan, josta voisimme ammentaa sielullista hyvinvointia, kestämään ne koettelemukset, joita aina ja kaikille vääjäämättä eteen kulkeutuu ---
Miten me näimme elämänasenteen jo tasan seitsemän vuotta sitten, kun saimme mahdollisuuden perehtyä syvyyksiin – sielun ja veden syvyyksiin … [2006]

YLE 1 esitti harvinaisen tasapainoisen henkilödokumentin lauantaiaamuna. Tässä ilman apuvälineitä syvälle liukuva suomalainen kertoi elämästään, tavoitteistaan ja henkisestä rauhasta sekä mielen tyyneydestä. Mieliin jäi toteamus isän hiljaisesta ja puhumattomasta osallistumisesta pojan saavuttaessa Suomen mestaruuden; poika kunnioitti ja ymmärsi isänsä viestin.


Syvyyssukellus, liuku ihmisen alkukotiin, on dokumentin mukaan harmoniaa itsensä, mielenrauhansa ja tavoitteen saavuttamisen välillä. Happi ja seoksena ilma ovat ihmisen elämän ne ratkaisuminuutit, ilman niitä siirrämme itsemme luonnonkiertoon muutamissa hetkissä, siksi tarpeellista tämä palkeidemme toiminta on. Oppi syvyyden hallinnasta oli oppia hallita tuon välttämättömyyden olemus ja vaikute kehoonsa.
Tasapaino
Dokumentissa huomio kiinnittyi erityisesti yksinolon kautta saavutettavaan tasapainoon kehonsa, tavoitteen ja itse suorituksen osalta. Ympäröivistä ihmisistä huolimatta tapahtuman keskipiste on yksin. Saavuttaessaan merkkipoijun syvyyksissä, tiesi saavuttaneensa tavoittelemansa, mutta jäljellä oli vielä paluu. Itse tavoite oli puolitiessä, kuten ihmismielemme, etsiessämme pinnallisen kulutuselämämme joukosta itsensä tuntemista ja sielunsa mielenrauhaa.

Hengitä!
Oppi olemaan hengittämättä on myös oppia sulkeutua itseensä riippumattomaksi ympäröivästä maailmasta, vaikka siinä konkreettisesti eläisikin. Ihmisen mieli länsimaalaisessa kulutuksen täyttämässä elontiessä on välivaihetta mielensä ja sisimpänsä tuntemiseen. Terve sielu ei juuri materiaalista tavoitetta tarvitse. Elämänkaaren jatkumossa ja sen rajallisuudessa sisäinen tyytyväisyys antaa tilaa havaita ympäröivyytensä ja muun luonnon, jonka osasia, halusimmepa tai ei, olemme.
Tavoite
Syvyyssukeltaja antoi ajattelemisen aihetta selostuksessaan, kun lopullinen maailmanennätykseen johtava tavoite jäi saavuttamatta. Samaan aikaan löytyi toinen, joka rikkoi suomalaiselle saavuttamattomaksi jääneen syvyysennätyksen. Kilpajuoksullinen tavoite jäi unholaan ja "hävinnyt" tavoitemieli löysi vakaamman ja omalle sopusoinnulle oleellisemman olotilan.

Sisäinen ääni
Tuo viimeinen tavoite oli ihmisessä itsessään, löytää sisältä äänen portille, joka johdatti ymmärtämään osallistumista maailman kiertoon harmoniassa itsensä ja ympäröivyytensä kanssa. Mielenrauha ja sisimmyyden hiljaisuus täyttivät mielen.
Valiintumaksi saattoi jäädä liuku elämän ja luonnon alkumereen, löytäen itsensä osana kokonaisuutta.


Ilkka Luoma
AL – Fb – US
BLOG 21 232 |  1 711   - IL
---22072013---
doc. Syvyyssukellus_22072013.doc [MS Word]



393 |  3503 

lauantaina, heinäkuuta 20, 2013

Kalle Isokallio - talouden penttilinkola

YLE Aamu-TV:n Jälkiviisaat on luonut ’talous_linkolan’ – Nokian entinen toimitusjohtaja Kalle Isokallio hurmaa nykymallin vastakkaisuudella. Ei ole niin, lomat puoleen – se on kansanterveydellisesti viisasta; Nokialla ei ole osaamista – eikä meidän korkeakoulujärjestelmälläkään – ei tänne kukaan ryntää opiskelemaan jne …


Kalle on mestari olemaan ”vastarannan kiiski”, ja se onkin hyvä, sillä nykyinen poliittinen järjestelmä on mahoutunut omaan kaikkivoipaisuuteensa. Pääministeri Jyrki Katainen 0] ajoi maansa, isänmaansa lähelle ”detroittia” *] – tai ainakin hankalaan tilanteeseen seuraavalle pääministerille 2], joka joutuu paikkaamaan Kataisen sextetin tekemät virheet 3].


Kalle Isokallio 4] saanee suurta eläkettä Nokialta – olihan hän edesmenneen Mika Tiivolan 5] vävy ja sitä myötä hänen ”armostaan” Nokian toimitusjohtaja – vähän aikaa; kunnes Jorma Ollila 6] tuli ja korjasi tehdyt virheet. Kallen appiukko oli se, joka Nokian työvaliokunnan puheenjohtajana ”erotutti” edesmenneen todellisen mr. Nokian – Kari Kairamon, joka oli vuorineuvos – Kalle ei ole tietääkseni vuorineuvos.


Luopuisiko Kalle merkittävästä osasta suurta eläkettään esimerkkinä,

kun hakee tovereille yrityskohtaista palkkaneuvottelua? Ehkä ei – tosin Kalle on oikeassa siinä, että vain menestyvä yritys voi tarjota menestyviä työpaikkoja, kunhan osaavaa ja sitoutunutta ’toveristoa’ saadaan palkkalistoille ja samalla jopa pienomistajiksi.


Kalle on ’talous-linkola’ – hänen lauseitaan on vaikea kumota,

kuten ei osata eikä voida ’torpata’ alkuperäisenkään Pentti Linkolan 7] lauseita – ne ovat ikään kuin aksioomia 8]perustelemattomia totuuksia; mikäli nyt mitään täyttä totuutta on edes olemassa. Kalle ravistaa puskaa ja Pentti kasvattaisi niitä – luonnonmukaisesti – vähemmällä ihmispopulaatiolla.


Yhteistapaaminen – talous ja ympäristö!

Olisi mielenkiintoista järjestää yhteistapaaminen julkisesti televisiossa, jossa Kalle Isokallio ja Pentti Linkola keskustelevat huomisen Suomesta, ympäristön- ja talouden tilasta ja ennen kaikkea ihmisen oikeutuksesta määräänsä suurempaan egoon ja ympäristökuormittamiseen. Ilmoittaudun vapaaehtoisesti tämän keskustelun juontajaksi.


Pahassa jamassa ollaan?

Vakavasti ottaen olemme pitkälti siinä jamassa mitä Isokallio ja Linkola saarnaavat. Läntinen markkinatalous kiihkoahneudessaan ylitti itsensä ja muistomerkiksi kohosi USA:n auto- asetehdaskaupunki Detroit. Ympäristön kestokyky, merten kalakannat, puhtaan veden saanto kuin maaperähedelmällisyyskin tuhoutuvat kovaa vauhtia – olemme syöneet yli biomassamme 9] mukaisen osuutemme maapallon biosfääristä.


Mitä nyt?

Talous kokee reformin, kun palaamme omaehtoistalouden valtapiiriin, opettelemme tulemaan toimeen luonnon kanssa ja hyväksymme tosiasiaksi eutanasian, velan maksun kehitysmaihin ja puolitamme täällä lännessä ylensyöneinä oman materiaalisen ja energeettisen kulutuksemme. Tässähän se on – oletko valmis; onko Kalle ja Pentti myös valmiit?




VIITTEET

*] Uutisointi kertoi, että USA:n autokaupunkina tunnettu Detroit hakee itseään konkurssiin – yli varojen eläminen kostautui ja ’pää tuli vetävän käteen’ – mitä tekee USA:n liittovaltio – se voi vain ”painattaa” lisää rahaa ja pelastaa kaupunki, sillä siitä voi lähteä hallitsematon domino käyntiin ja uljaan markkinatalouden ja vapauden kehto voiajautua maailman suurimpine velkoineen katastrofiin, joka syksisi myös EU-Euroopan todellisiin vaikeuksiin … arvoitukseksi jäisi mitä Kiina tekisi, joka on muutoinkin nousemassa maailman talousveturiksihttp://fi.wikipedia.org/wiki/Detroit - [lainaus - wikipedia]
2] Seuraava pääministeri on Juha Sipilä (Kesk.)? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 – [Iltalehti/IL]
3] Onko meillä varaa ylläpitää Kataisen sextettiä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 – [Iltalehti/IL]
4] Kalle Isokallio ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kalle_Isokallio - [lainaus - wikipedia]
5] Mika Tiivola ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Mika_Tiivola - [lainaus - wikipedia]
6] Jorma Ollilan ollessa Nokian talousjohtaja – kerrotan hänen joutuneen hakemaan yhtiön palkkarahat vaikeina aikoina Lontoosta – suomalaiset pankit eivät enää lainoittaneet ”konkurssikypsää” Nokiaa … myöhemmin Ollilan johdolla Nokia nousi aikansa ja alansa maailman suurimmaksi …
7] Pentti Linkola ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Pentti_Linkola - [lainaus - wikipedia]
8] Aksiooma ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Aksiooma - [lainaus - wikipedia]
9] Biomassa – maapallollamme elämme nk. hiilielämää – ja sen orgaanista kemiaa. Elävä eliöstö  muodastaa biomassan, joka on määrältään 100 prosenttia maapallollamme; meidän ihmisten osuus tuosta 100 prosentista on häviävän pieni – suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin muurahaispopulaatioiden biomassa.



Ilkka Luoma



ALFbUS
BLOG 21 110| 1 686  - IL
---19072013---


doc. Jälkiviisaat on luonut talous_19072013.doc [MS Word]


582 | 5023

tiistaina, heinäkuuta 16, 2013

Kirvesmies




*

Kädentaidot ovat nousemassa arvoonsa. Ennen oli maisterit, virkamiehet, oikeusoppineet ja kynänpyörittäjät kunniassa ja kateuden pistoksissa – oli valkoinen paita ja kravatti. Naisilla jakut, nutturat ja lukulasit. Nyt arvostetaan taitoa, jossa tehdään jotain konkreettista – osataan korjata, nikkaroida ja ollaan samalla miehen näköisiä, jos uroksesta on kysymys …

Tänään YLE Aamu-TV:ssä oli esillä kirvesmies, joka osasi käyttää akkuporakonetta, nitojaa ja muita vempeleitä, joilla valmistui maustehylly. Aamussa olleet juontajat (kaksi naista) olivat silminnähden innostuneita miehestä, joka osasi muutakin kuin puhua – broilerpoliitikkojemme ainut ”hyve”.

Maailmassa me olemme tottuneet saamaan kaiken valmiina

Valmistusketjut ovat jo niin täydelliset, ettei kohta ruoan purentaakaan tarvita, vaan ravinto imeytyy suoraan suolistoon – jopa lihottamatta. Ennen kaikki tehtiin itse, tarvekalut, käyttöesineet sekä muut elämälle välttämättömät kalut ja vermeet

Nyt hankitaan kaikkea sellaista, jota ei itse asiassa välttämättä tarvittaisi –

… markkinamiehet ovat jo pidempään osanneet luoda tarpeet; ja tarvetta osata itse, ei enää tarvita. Siksipä mies, joka osasi jotain konkreetista, herätti ihastusta kauniimmassa sukupuolessa. Vaistoavatkohan naisemme jotain sellaista, mitä me miehet emme oivalla, kun olemme niin kiinni näyttö- ja vertailutaloudessa? 1]

Naiset saattavat alitajunnassaan synnyttävinä olioina vaistota, että maailma muuttuu ja kädentaito herää uudelleen eloon – ei tule liukuhihnoilta rompetta ja roinaa ja ruokakin pitää itse kasvattaa. Nämä ominaisuudet uinuvat useimmissa meissä  - osalla vielä ollen jäänteenä taitoa tehdä jotain sellaista, joka elonkorjuun mahdollistaa!

Naiset ovat aina tehneet valinnat –

… kuka saa oikeuden siittää lapsia ja kenelle. Nyt tarkkaavaisuus on herännyt jo tutkailemaan osaamista, todellista elämän osaamista. Naaraat luomakunnassa ovat aina vertailleet uroksia ja valinneet osaavimmat, vahvimmat ja kykenevimmät. Valkoinen kaulus ja kravatti ei elätä lapsia, vaan se kyky, joka tuo ravinnon ja lämmön perheelle – konkreettisesti, toivottavasti myös henkisesti.

Sortuuko läntisen miehen itsekeskeinen kulutusähkytalous? 2]

Lähestymmekö hetkeä, jolloin yhteiskuntarakenteet sortuvat ja alkaa taistelu elon oikeudesta ja mahdollisuudesta. Kirvesmies tienaa ehkä jo huomenna paremmin naaraan kuin kynänpyörittäjä konttoreista – ehkä asenneilmastokin muuttuu sen oikean ilmaston myötä? Kädentaito on jo noussut arvostuksen portaissa ylemmäksi.

[16072013] YLE AamuTV:ssa kirvesmies rakensi maustehyllyn ihastelevien katseiden alla. Naaras oli herännyt alitajuisiin virtauksiinsa ja katseli jo ’sillä silmällä’ – kykenevää urosta, joka voisi huomennakin elättää ja huolehtia … mihin menemme tänään näyttö- ja vertailutaloudessamme?


VIITE
2] Kun läntinen maailma romahti” ~  http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106219-kun-l%C3%A4ntinen-maailma-romahti  --- [US_P/IL]



EKSTRA



Ilkka Luoma






ALUS

BLOG 20 994 | 1 661 – IL
---16072013---



383  ~  P

tiistaina, heinäkuuta 09, 2013

Älykkäät robotit korvaavat ihmisen?


Robotiikan luovaa älykkyyttä?
Tänään on muotia jälleen puhua robotiikasta, älykkäästä sellaisesta. Luotamme ohjelmointikykyymme ja sen mukanaan tuomiin ratkaisuihin löytää harmonia, onni ja autuus – niin työn jakautumisen kuin ansainnankin osalta.
Samalle viivalle robotiikan kanssa on lajiteltunut niin kutsuttu 3D tulostuskin 0] – ratkaisuksi valmistukseen, materiaalivirtoihin kuin työn teettämiseen. Mitä olemme unohtaneet, jotain sellaista, joka ei luontojärjen valona ole auennut oivaltajille, jotka näkivät vain ”metsän toiselle laidalle”?


Suomalainen insinööri tai muutoin korkeammin koulutettu henkilö ei ole sen parempi kuin huonompikaan kuin esimerkiksi kiinalainen opintoveljensä tai -sisarensa. Työmoraali, tapa tehdä työtä, itsellisyys ja oivalluskyky ovatkin sitten yksilökysymyksiä - ja noita ominaisuuksia kilpailutetaan nyt urakalla, ja maailmanlaajuisesti - siksi tiuhaan töitä siirtyy meiltä muualle. … ”

Luovuuden loppu?
”vaikka suurimmat palikat ovat koostaneet raha, talous, valta ja ahneus – olemmehan kilpailijoita ja voittoon kuin kasvuunkin tähtääviä. Onkohan filosofi Pekka Himanen avaamassa pientä ymmärryksen Pandoran lipasta itse pääministeri Jyrki Kataiselle? Himanen on huhupuheiden mukaan minimalismissaan kasvuteesien hylkääjä ja toimeliaisuuden harras kannattaja, opastaako Himanen Kataista johtajuuden ymmärtämiseen? 4] … ”

...
Nyt puhutaan älykkäistä roboteista – ne ratkaisisivat hyvinvointimme kun ulkoistamme kaiken epämieluisan työn niille/ heille. Olemmepa me hyvin viisaita, kun poistamme itsemme työ- ja muonavahvuudesta – ehkä evoluutio näin ohjaakin meitä! [?] - automatisoimmeko itsemme työttömiksi ja vain palvelemaan toinen toisiamme? 2]

Voisimme muotoilla ensin olemisemme oikeutta ja velvollisuutta:
"Biosfääri syö koko ajan itseään säilyäkseen ikuisesti hengissä, evoluution määräämänä ja ohjaamana" - me ihmisethän olemme lopulta vain pienen pieni hitunen tästä kokonaisbiomassasta, joskin aivan liian suurella sopeumaa häiritsevällä haittajäljellä! - Fb/IL

Sitten tulevaisuusvisio,
kun robotiikan ja monitahotulostajien kannattajat saivat tahtonsa lävitse - olimme poistaneet kaiken omaehtoisen lihasmoottoroinnin, ja kun apuvälineetkin alkoivat tuntumaan vastenmielisiltä ---
”Ja maan täyttivät ihmispäiden kerrokset, joissa lasikuutioihin säilötyt aivot [33cm x 33cm x 33cm] 3] seurasivat toistaan, niin horisonttiin ulottuvina rivistöinä kuin korkeuksiin kurottuvina lasipyramideina – nuo kuutiot olivat läpinäkyviä, kun transparenttisuutta hamusimme ja salaaminenkin kiellettiin.

Noissa lasikuutioissa oli säilöttynä minuutemme –
yksi per lasikuutio. Jokainen oli yhdistetty maan keskipisteestä energiansa pumppaamaan keskustietokoneeseen, joka jakeli säästeliäästi niin onnen kuin surun tunteita. Olimme degeneroineet muut elimemme, paitsi aivot, turhiksi – ja näin apuelimet olivat surkastuneet.
Olimme saavuttaneet nirvanan, jossa mielihyvä seurasi mielipahaa – annosteluohjelmiston mukaisesti. Hiilielämä **] oli näin päättynyt ja tilalle oli tullut vain aivosynaptiikka *] . Ei ollut enää fyysistä väkivaltaa, kun ei ollut käden jatkeena astaloa eikä puukkoa. Keskustietokone ohjasi kaikkea – lasikuutiot olivat sen hermopäitä ja täysin tahdottomia.

Päättöohjelma – jonka virukset ohjasivat 4]
Lopulta keskustietokone valmisteli päättöohjelman ja siirsi varastoidun hyppykäskyn käytäntöön, joka terminoi lasikuutioiden sisällön kaukaiseen uudelleen syntyyn – olimmehan kierrossa ja bittien vääristymä piti oikaista.

Valo sammui ja koitti pimeys –
jokainen lasikuutio hiljeni ja puhalsi lopunkin tuntemusmuistelon tietopankkiin – tulevia varten; varoitukseksi alkeellisen elämämme virheistä ja malliksi keskeneräisyydestä, kun ahneus ja kasvuhokema olivat saavuttaneet yliotteen”



...
VIITTEET
1] ”Luovuus on henki, josta kumpuaa kansakunnan voima ja menestys. Me Suomessa emme voi kilpailla työnhintamme vuoksi liukuhihnoilla ja massatuotteissa. Me voimme kilpailla evolutiivisella kehityksellä, johon luovuus antaa siemenet kasvattamaan meiltä kysyntää oivalluksillemme” -IL/BLOG [X]
2] Automatisoimmeko itsemme työttömiksi ja pelkästään palvelemaan toinen toisiamme? ~http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129293-automatisoimme-itseamme-tyottomiksi ---
3] Tuosta tilavuudesta voit helposti laskea mikä oli maapallon väkiluku …

Ilkka Luoma


BLOG 20 754 | 1 590 – IL
---09072013---

532| 5032 
file – alykas_robotiikka_08072013.doc