torstaina, huhtikuuta 03, 2014

Poikavauvojen ympärileikkaus kielletään?

Suomessa lainsäädännöllisesti (poikien)/poikavauvojen ei-lääketieteellistä ympärileikkausta pidetään ongelmallisena tapauksena, säädettäessä sen kieltävää lakia. Eräissä uskonnoissa – lähinnä Islamissa ja juutalaisuudessa ympärileikkaus on vuosisatainen perinne ja tässä ei pojan omaa mielipidettä kysytä. Oikeuskin Suomessa on hyväksynyt tämän toimenpiteen.


Tyttöjen/tyttövauvojen vastaava toimenpide on esimerkiksi Afrikassa yleistä – ja sekin perustuu piintyneisiin tapoihin, joiden muuttaminen koetaan vaikeaksi. Suomessa suomalaisuuteen ei liity ihmislasten sukuelinten silpomista, sitä pidetään kohtuuttomana toimena pienelle ihmiselle, joka joutuu silpomisen seuraumukset kantamaan mukanaan lopun ikäänsä.

MTV3 Uutiset (02.04.2014 klo 19:00) kysyi Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvoston 1] puheenjohtajalta Gideon Bolotowskylta 2], mitä tapahtuisi, jos Suomen laki kieltäisi poikavauvojen silpomisen eli ei-lääketieteellisen ympärileikkauksen – vastaus oli yksiselitteinen (ei sanatarkka lainaus) ---

Juutalaiset lähtisivät pois maastamme, he eivät voisi olla ja asua niin anti-semitistisessä maassa, joka ei salli ympärileikkausta eli he muuttaisivat pois Suomesta. Suomi on edelleen ja ainakin toistaiseksi vapaa maa, ja täältä saa muuttaa muualle – olipa syy mikä tahansa. Pitäisikö nyt juutalaisten vuoksi sallia poikavauvojen sukuelimien ei-lääketieteellinen silpominen edelleen, jotta voisimme pitää heidät maassamme?

...
Uutisissa näytetty filminpätkä itse ympärileikkaustapahtumasta ei ole suositeltavaa katseltavaa, mikäli sitä lähtee MTV-Katsomosta tai muualta ”kaivamaan” esille.


PS.
Tämä on US-Puheenvuoroon lähetetty 2106. artikkelini – ja samalla tuli täyteen täydet viisi vuotta Puheenvuorossa. Kiitän US toimitusta annetusta mahdollisuudesta – blogialue on erinomainen, ja se toimii nyt hyvin ja loogisesti – varsinkin haut jutuista operoituvat hienosti.


Ilkka Luoma


AL US Vf IL BL - BLOG 33444
---02042014---

doc.: juutalaisten_ymparileikkausrituaali_02042014.doc – OpenOffice Writer

183 | 1699 

Ei kommentteja: