tiistaina, huhtikuuta 29, 2014

Suurvaltataistelu - Onko Ukrainassa voittajia?

Nato-johtaja tanskalainen Anders Fogh Rasmussen, joka sai natojohtajan tittelin kiitoksena ollessaan tukijoukkona, kun USA Bush jr. valehteli koko maailmalle Irakin joukkotuhoaseista YK:n yleiskokouksessa. Nyt Rasmussen uhoaa ”rautaa rajalle” - Ukraina tapahtumien lietsonnassa.

Nato on häviämässä Ukraina mittelön. Nato puskee rautaa ja uhkaa – Venäjän presidentti toppuuttelee ja luottaa Itä-Ukrainan venäläismielisten voimaan suistaa Ukrainan armeijan yksiköitä pois Kiovan laittoman väliaikaishallinnon alaisuudesta.

Ovatko Itä-Ukrainan separatistit samalla viivalla kuin Kiovan Maidan aukion valtaajat? Kumman puolella USA on? Entä Venäjä? Ja lopulta miten EU-Bryssel näkee Kiovan mellakat versus Itä-Ukrainan vastaavat? Kummalla on oikeutus ja kummalla ei – ja millä perustelulla?

...
Kuka oli pommittamassa Libyaa 1], kuka suunnitteli Syyrian massapommituksia? Libyassa Venäjä myöntyi YK turvaneuvoston kokouksessa – antaen puolestaan luvan länsivoimien siviilipommituksiin Libyassa. USA ja tietyt EU-Nato maat hoitivat loput – tältä ajalta ovat YLE TV1 uutisoinninsta kuuluisat ministeri Alexander Stubbin sanat haastattelijalle: ”ME pommitamme, ME tuhoamme ...” - myöhemmin rauhannobelisti Martti Ahtisaari 2] yhtyi Stubbin sanoihin – osapuilleen.


Nyt Ukrainan itäosissa on alkamassa siviilien kannustama puolustus,

kun tavalliset venäläismieliset siviilit haulikoin, automaattiasein ja kepein, kivin ja venäläisin asein koettavat pysättää Ukrainan huolella tähän tehtävään sopiviksi valittuja ammattisotilaita [?] kohtaan – joiden turvana on tankit ja taisteluhelikopterit. Mihin saakka valtion ylläpitämä armeija ja turvallisuuskoneisto saa kurittaa omaa väestöään? Miten oli Tshetseeniassa – antaisiko Moskova tähän vastauksen?


Itäisessä Ukrainassa saattaa ola venäläisiä yksityisarmeijoiden palkkasotilaita,

kuten USA aikanaan lähetti Halliburtonin ja BlackWaterin * yksityisarmeijoita Irakiin – näin Bush jr. pääsi sanomaan, ettei Irakissa ole US Armyn sotilaita. Yksityisarmeijoita käytetään näissä hygieniaiskuissa, jottei valtion oma maine tuhriinnu vereen.


Venäjä on jo voittanut Ukraina casen – Krim on jo liitetty,

ja Ukraina ei tehnyt asian eteen mitään -tajuten samalla, että kansanäänestys oli sanansa sanonut selvällä äänten enemistöllä. Venäjä ei hevillä lähetä omia sotilaitaan Itä-Ukrainaan, vaan Ukrainan armeijasta loikkaa riittävä määrä sotilaita venäläismielisten puolelle, jolloin tilanne ikäänkuin raukeaa ja venäläiset/ venäläismieliset saavat kielisuojan ja liittovaltioperiaatteet turvakseen.

...
Suomalaisista vakaan ymmärryksen sekä itä-länsiajattelun kulmakiviä näyttäisivät olevan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Euroopan sotilastiedustelun päällikkö Georgij Alafuzoff ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Georgij_Alafuzoff - , herrojen kokonaisvaltainen hyväksyntä Europan kokonaisuudesta ylläpitää meilläkin kansallista sitoutumattomuutta Natoon ja sen jäsenyyteen.

...
Ukrainalaiset eivät halua reviirillistä veljessotaa

he haluavat hyvät suhteet niin itään kuin länteen 3] – USA:n takavuosien huippuvaikuttaja Henry Kissinger juutalaisena oivalsi, että Ukrainan tie ukrainalaisille on 'meidän suomalaisten tie'sotilaallinen sitoutumattomuus ja aseellinen puoluettomuus, aivan kuten meillä kansakuntamme selvä enemmistö haluaa 4], jo halunnut vuosikausia, sanoen jatkuvasti 5] Natolle täyden ein.


JK.
Venäjän ”voiton” kruunaa mahdollisesti syventyvä suhde maailman suurimpaan – Kiinaan, joka ei tavoillensa uskollisena puutu muiden kolmansien itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin – jos Kiina lähentyy raaka-ainerikasta Venäjää – on talous- ja mahdollisesti myöhempi sotilaallinen kaava – Kiina + Venäjä > USA + EU – mahdollista, tämä ei liene lännenmiehen tavoite eikä tarkoitus …~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/onko-eu-usa-kiina.html - ja ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu - [BLOG/IL_US_P/IL]

VIITTEET
1] Lännenmiehen rehellistä väkivaltaa Libyassa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/67978-rehellinen-vakivalta -
[?] On todennäköistä, että CIA johtaja käydessään Ukrainan laittoman väliaikaishallituksen luona Kiovassa – neuvoi käyttämään ”halliburtoneita ja blackwatereita” - tarjosi ehkä jopa ukrainalaisten käyttöön amerikkalaisia yhtiöitä, joiden ammattiturvamiehet olivat kouliintuneet jo Irakissa, kun Bush nuorempi halusi käyttää amerikkalaista voimaa sotkematta siihen ensin Yhdysvaltojen armeijaa ---
5] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 -

EXTRA
Ukrainassa käydään reviiritaistelua – kohta jopa veljessotana? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165729-ukrainassa-kaydaan-reviiritaisteluja -


Ilkka Luoma

SENT

Sent: Tuesday, April 29, 2014 3:00 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Onko Ukrainassa enää kansalaisten valtioyhtenäisyyttä?
...

Onko Ukrainassa enää kansalaisten valtioyhtenäisyyttä?

(Suurvallat kiristelevät hampaita, Nato vyöryy itään ja Venäjä käpertyy siilipuolustukseen, toivoen apua Kiinasta - maailman suurimmaksi kohoavasta talousmahdista - mutta mihin jäi Ukrainan ihmiset tai se kahtia revitty kansa, mikä osa heille jäi?)


AL US Vf IL BL - BLOG 34942
---16042014---

MOTTO - ”Aika ei kulje mihinkään”

doc.: ukraina_venalaiset_voittivat pelin_16042014.doc – OpenOffice Writer

554 | 5490

Ei kommentteja: