sunnuntaina, huhtikuuta 06, 2014

Rotat jättävät laivan aina ensimmäisenä

Nykypresidenttimme Sauli Niinistön historiallinen äänivyöry Uudeltamaalta vuoden 2007 eduskuntavaaleista 1] loi Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataiselle tien hallitukseen valtiovarainministeriksi – Keskusta säilyi tuolloin nipinnapin suurimpana ja Matti Vanhanen jatkoi pääministerinä.


Suomi aloitti jatkuvan velkaantumisen suunnilleen vuonna 2007 [SP], samassa yhteydessä alkoi paha nuorisotyöttömyyden nousukausi. Tuore valtiovarainministeri Katainen laati kohtalokkaat työtätekevän tuloveronalannukset aikakautena, jolloin Suomen Pankki varoitti 2] monista uhista, joita Katainen ei ilmeisesti lukenut tai noteerannut. Veronalennusten sijasta olisi pitänyt luoda työpaikkamobilisaatio työttömyysuhan alla oleville ja erityisesti nuorille 3].

1] Vuoden 2007 eduskuntavaalien äänikuningas
--- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/0...suurimman.html ---
2] Suomen Pankin varoitukset Joululta 2007
--- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/1...sstmme-ja.html ---
3] Kohtalokkaat verotuspäätökset ennen rysähdystä – jääkö meille vain todellinen kulutusvero!
--- http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=872527 ---
--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...erolle-pantava ---Millä ansioilla korkea EU -tehtävä?
Tänään Helsingin Sanomien laatutoimittaja Unto Hämäläinen povaa nykypääministerillemme Jyrki Kataiselle korkeaa EU-tehtävää 4] – kysymys vain kuuluu, että mistä ansioista? Syntyivätkö nuo ansiot ostetuilla myötätuilla Saksasta, kun avokätisesti rahoitettiin solidaarisuuden nimissä Etelä-Euroopan velkamaita? 


Mitä meille suomalaisille on jäänyt käteen Kataisen töistä, muutakin kuin filosofian tohtori Pekka Himasen tulevaisuuden ennusteraportti, jonka sisällöstä ja tilaustavasta taitetaan reippaasti peistä. Tänään on jäänyt käteen kasvava valtionvelka, kasvava nuorisotyöttömyys, työn siirtyminen ulkomaille ja vahvasti oireellistuneet mielenterveysongelmat – juoksimmeko liian lujaa materian, kulutushokeman ja kasvuhuudon perässä?

4] Jättävätkö rotat uppoavan laivan ensimmäisenä?
--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...tamassa-laivan ---Kokoomus on eduskunnan suurin puolue,
arkielämässä se on kuitenkin vallaton ”nukkuvien yhteisö”, jolla ei ole muuta ohjelmaa kuin äänestämättömyys. Kokoomuksen todellinen kannatus kaikkien äänestäneiden joukosta on reilu 13 prosenttia, kun taas nukkuvat saavat aikaiseksi vajaan 40 prosentin ”kannatuksen”! Miksi Kokoomus on niin ylivertainen? 5]

5] Miksi Kokoomus on suurin puolue eduskunnassa?
--- http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=875171 ---


Kokoomuksen kannattajat ovat yhtämieltä asiassa, joka koskee ydinkannattajakunnan varallisuuden vaalintaa, kasvua ja säilymisen turvallisuutta. Kokoomus elää täyttä näyttö- ja vertailutaloutta. Näyttötalous perustuu kilpailun aikaansaamaan menestykseen ostovoiman hamuamissa – on näytettävä materiaalinen muskeli.


Muskeleiden lyhytaikainen ilo ja juovuttava euforia
Muskeleiden vertailussa on vain unohtunut seikka, joka säätelee meidän kaikkien elämää – se on biosfäärin biomassojen kulutuksellinen tasapainosuhde sekä biodiversiteetti, joka taas säätelee sellaista monipuolisuutta, josta miedän elämä viime kädessä siunaantuu. Miksi sahaisimme oksaa, jolla istumme?

Ilkka Luoma
http://jontikka.blogspot.fi
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.kuvat.fi

Tylyä ennustamista – joka toteutui! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/yhtalo-jolla-suomi-vietiin-eu.html -
...
SP viite_Maksutase 12/2012--- http://www.suomenpankki.fi/fi/tilast...se_201212.aspx ---
...
Lisäkirjoitus Joulun 2007 kohtalokkaista päätöksistä ja Suomen Pankin julkisista varoituksista ---
Jouluna 2007 nuori ja tuore valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) hoksasi tuloveron kevennykset lääkkeeksi ravita kotimaista kulutusta, kun amerikkalaisten sub-primekriisiä lähdettiin torjumaan - tosin Katainen oli todennut medialle ja kansalle, että kriisi purjehtii ohitsemme. Näin ei tapahtunut, vaan kansa koki ravistukset jo keväällä 2008, josta alkoi Suomen velkaantuminen ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvu.


Katainen arveli 2007 tuloveron kevennyksien lisäävän kulutusta ja tuovan työtä. Näin ei käynyt. Töissä olevat jemmasivat lisääntyvän palkkanetto-osuuden pankkiin, sijoituksiin ja sukanvarteen - ei kulutukseen. Kataisen olisi pitänyt nostaa väliaikaisesti tuloveroja, jotta olisimme vuodesta 2008 lähtien voineet lisätä työllisyysohjelmia pelastamaan työtehtäviä kansalaisillemme. Tehty verotusvirhe oli kohtalokas.


Jälleen nyt, kun Katainen on pääministeri, annetaan työmarkkinajärjestöille porkkanaa tuloveron kevennyksistä, jottei syntyisi järjettömiä palkkaratkaisuja tuhoksi kilpailukyvyllemme. Miksi Katainen ei oppinut vuoden 2007 virheestään ja on nytkin suuntaamassa työtä tekeville lisää nettoa jemmattavaksi pankkeihin tai vaikkapa sijoituksiin, kun halpoja osakkeita pörssit ovat juuri nyt pullollaan.


Miksi Katainen ei noteerannut Suomen Pankin vakavaa varoitusta jo jouluna 2007? Oliko SP:n demaripääjohtajan varoittava sormi liikaa Siilinjärven miehelle - joka tiettävästi ei juuri koskaan ole tehnyt tavan kansalaisten työtä, kokien arkielämän niukkuutta, onnea ja ahdinkoa? Minkä hinnan kansakunta maksaakaan näistä kohtalokkaista virheistä alkaen joululta 2007 ja jatkuen nyt vuoden 2011 lopulla ja vuoden 2013 alussa?
...
LINK – http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...tolla-huomisen -

ORIG
Julkaistu Iltalehti – 5. maaliskuuta 2013 ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=887770 -

Onko meillä varaa Kataisen hallitukseen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 -
doc.: rotat_jattavat_uppoavan_laivan_06042014.doc – OpenOffice Writer

AL --- US Vf IL - BLOG 33633
BLOG15346IL

---06042014--- 

Ei kommentteja: