sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2014

Rauhannobelisti jenkaa meitä Natoon!

Presidentti ja Nobelin rauhanpalkinnon saanut Martti Ahtisaari kannustaa Suomea liittymään Natoon 1]. Suomessa kansalaiset, jotka lopulta ”ruumiit pesevät”, ovat suurena enemmistönä, verrattuna Natoon haluajiin, olleet toistuvasti vuodesta toiseen Natoon liittymistä vastaan.

Muistamme Martti Ahtisaaren kommentoinnin, kun natomaiden sotakoneet aloittivat Libyan pommitukset. Muistamme myös ministeri Alexander Stubbin rohkeat lausunnot TV-Uutisissa: ”Me pommitamme, me tuhoamme...” ]2 - kun USA sotakone rynkytti Libyan maaperää.

Jatkuvasti herää kysymys, miksi Suomen kansalaisten nato-mielipidettä ei arvosteta – tosin meillä on mielipiteen vapaus. Heitot, ettei kansalaisilta tarvitse kysyä ”elämääkin tärkeämpää asiaa”, vaan Nato kysymys voidaan ratkaista parin sadan poliitikon voimin, on miltei räkäisy kansan suuntaan - vaikkakin nuo parisataa ovatkin kansan tahdosta Arkadian mäellä valitut, mutta millä äänestysprosentilla!


Ahtisaari vetoaa Nato jenkaamisessaan taloudellisiin syihin

tarkemmat erittelyt jäivät kertomatta. Taloudellisesti se merkitsisi lopullisesti yksipuolistumista esimerkiksi natoaseisiin, ja näin esimerkiksi Venäjän ja Kiinan aseiden rinnalle otto kilpailuna eliminoituisi. Tänään meille merkittäviä talouskumppaneita ovat myöskin Venäjä ja Kiina.


Maailma jakaantuu kahteen leiriin

Voisi arvella, että rauhanmies Ahtisaari olisi ymmärtämässä mitä merkitsee polarisoituminen – nyt selvästi alkaen talouskaavasta Kiina + Venäjä > USA + EU 3] saattaa joidenkin vuosien päästä olla totta. Entä jos tuo kaava projisoituu myös asevoimaan? Mikäli näin, maailma tarvitsee uusia ”sveitsejä, itävaltoja ja irlanteja” välittäjiksi 4], kun voimakeskittymät sapelinkalistuksen jälkeen istuvat rauhanhieromispöytään.


Suomella on mahtava mahdollisuus olla idän ja lännen välillä

meihin luotetaan nyt jo Kiinassa, joka nousee USA:n ohi kaikilla mittareilla. Olemme vieläkin uskottavammassa asemassa kuin Itävalta tai Irlanti, jopa Ruotsikin, jotka ovat myöskin natottomia maita Euroopassa. Meiltä kysytään mitä Venäjällä tapahtuu – kiinalaiset kysyvät meiltä miten me näemme EU-Euroopan kehityksen.


Edelleen ihmetystä herättää tämä Martin voimakas natotus,

eikö hänelle hoksaudu mieliin, että heti Natoon liittymisen jälkeen avaudumme taistelukenttäehdokkaaksi – jo sijaintimme vuoksi. Eikö Martille avaudu ajatus, että joudumme välittömästi uusien (atomi?)aseiden maalituksen kohteiksi ja samalla itärajamme muuttuuu tosissaan asevarikoksi, kun Venäjä keskittää suuret voimat teräsrenkaana Pietarin ympärille – Kannakselle päin. Turvatakseen Kuolan niemimaan ydinsukellusveneiden tukikohdat – natosuomi leikattaisiin kahtia tuolta Rovaniemen korkeudelta.


Mikäli pysyttelemme kansan tahdon mukaisesti Naton ulkopuolella,

ylläpidämme erinomaisia talousmahdollisuuksia, meille jo muutoinkin tärkeään Venäjän talousalueeseen – onhan Venäjä maailman suurin raaka-aineaitta, ja noita raaka-aineita EU-Eurooppa ja Kiina himoitsevat. Kiina ostaa mieluusti Venäjän ylijäämäenergiat ja Baikalin veden, jos EU säätää lisää estoja ja näin eristää Venäjää eurooppalaisesta kehityksestä.


Euroopalla on yksi tie,
[ … nokkelimmat ovat huomanneet, että Eurooppa jatkuu Uralille saakka… ]

jonka presidentti Martti Ahtisaari olisi voinut oivaltaa ja olisikin odottanut, että juuri hän – rauhan miehenä – olisi kannattamassa Saksankin haaveilemaa Euroopan omaa puolustusjärjestelmää, jossa Venäjä on täytenä jäsenenä mukana. Tämän tyyppisiä reaalimaailman ajatuksia rauhanmieheltä ei ole kuulunut.

Arvellaan, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö olisi Saksa -vetoisen eurooppapuolustuksen 5] varovainen kannattaja [?].

...
Joka tapauksessa suomalaiset ovat kansanviisaudessaan 6] oivaltaneet ajat sitten erityisasemamme ja sanovat kallupista toiseen täyden ein Natolle – se on kuin kansalaisen arkijärkeä vältellä ongelmia hyväksymällä presidentti J.K.Paasikiven lailla tosiasiat viisauden aluksi.

VIITTEET
4] Suomalaiset Ukrainan EU-Venäjä tunnustelijaksi? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovittelijaksi-akselille-eu.html -
5] Eurooppapuolustus venäläisten kanssa yhdessä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/157949-kokoomusnuoret-jenkaavat-meita-natoon -
6] Kansan arkiviisautta! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – 167/7543

EXTRA
Kun lännenmies ei oivaltanut itäisen maan poliittista herkkänäköisyyttä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165433-tienanmenin-vaiettu-salaisuus-25-vuotta -
Kuka ja mikä lietsoo – missäkin … USA:n presidentti Bush nuoremman suoranaiset valheet Irakista hätkähdyttävät edelleen ~ http://areena.yle.fi/tv/2173406 - jäljellä katseluaikaa 11.4. lähtien 28 päivää.
'Perässähiihtäjä' – HS tähtitoimittaja Unto Hämäläisen kolumni ~ http://blogit.hs.fi/perassahiihtaja/2014/04/11/pitaisiko-suomen-vetaa-selvemmin-omaa-linjaa-venaja-suhteissa/ -


Ilkka Luoma


SENT

Sent: Saturday, April 12, 2014 1:57 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Rauhannobelisti suosii varauksetta Natoon liittymistämme!
...

Rauhannobelisti jenkaa meitä Natoon
(Presidentti Ahtisaari vetoaa taloudellisiin syihin Natoon liittymisen argumenttina. Miksi “suurvalta” EU:n jäsenenä sitoutuisimme erikoisesta asemastamme USA johteiseen Natoon, joka tosin tarjoaa “suurvalta” EU:n sotateknologian selkärangan – kun me voisimme olla rauhanlähettiläs idän ja lännen välimaastossa)


AL US Vf IL BL - BLOG 33996
---11042014---

doc.: ahtisaaren_natotus_11042014.doc – OpenOffice Writer

534 | 5183

Ei kommentteja: