perjantaina, lokakuuta 13, 2017

Jossittelu kiihtyy – Venäjän uhkaa maalataan jälleen

!

Helsinkiin tuli uusi Venäjän suurlähettiläs Pavel Kuznetsov – media rynnisti kilpaa kysymään mitä tapahtuu jos Suomi liittyy Natoon [1. Toisaalta media tietää viimeiset reilu 10 vuotta, ettei kansakuntamme halua liittyä Natoon [2, jopa niin, että yli 50 prosenttia kansastamme vastustaa Natoon menoa – hyvin ymmärrettävin syin. Me emme halua olla idän ja lännen vedenjakajalla Naton taistelualusta [** ---
[2 ~ LINKKI – KUVA 1

Kuva 1Aikanaan Venäjän presidentti Vladimir Putin arveli, että Nato mielellään sodituttaa suomalaisia venäläisiä vastaan -viimeiseen mieheen [4. Niin suomalaiset kuin venäläiset sotilasasiantuntijat tietävät, että maamme rajautuu hyvin strategisesti itäiseen naapuriimme – niin Kuolan niemimaa kuin Leningrad oblast ovat tuossa rajaltamme kivenheiton ja poron kuseman päässä.

*

Nyt kun uusi Venäjän suurlähettiläs kertoi Venäjän reagoivan – kiirehti UPI-FIIA ykkösnyrkillään selittelemään jotain sellaista, mikä ei kuulu puolueettomalle ulkopolitiikan tutkimuslaitokselle – Ulkopoliittiselle Instituutille ---

Kommentti UPI-johtaja Teija Tiilikaisen ulostuloon:
... Melkoista Venäjän uhan luontia. Venäjän vastatoimet liittyisivät vain heidän puolustuksen vahvistamiseen Suomen itärajalle - erityisesti pohjoiseen Kuolan niemimaalle ja etelässä Karjalan kannakselle Pietarin edustalle sekä Itämerelle vahvemmat laivastovoimat. Ei muuta.

UPI- johtaja Tiilikaisen pitäisi pysyä asiassa, eikä sekaantua puolitietämättömänä arvailuihin. Nykyään itärajamme on sangen vähävoimallinen Venäjän armeijan näkökulmasta *. Natoon liittymisemme toisi ehkä ohjusmaalitukset maahamme, joita nyt ei ole”

Tässä tuo Kuznetsovin ja Tiilikaisen haastattelu … ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005405524.html -

Ja ote sieltä:
” … – Jokaisella maalla on suvereeni oikeus itse määritellä kansallisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan linja. Luulen kuitenkin kaikkien ymmärtävän, että Naton sotilaallisen infrastruktuurin tulo lähemmäs meidän rajojamme pakottaa meidät ryhtymään asianmukaisiin vastatoimiin, suomea puhuva Kuznetsov sanoi … ”

*


"Piirittääkö" läntinen sotakoneisto Kiina + Venäjää?


Emme halua vaarallista perintöä lapsillemme eikä heidän lapsilleen

Nyt viritetään vähän räväkämmällä sanankäytöllä, sillä Ukraina, mitä ei ole Kiovan Maidan-aukion osalta edes ole kunnolla tutkittu --- aikaansai jopa nato-hysteriaa ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/ukrainasta-alkanut-natohysteria-leviaa.html -

...
Meitä halutaan Natoon, ja erityisesti USA haluaa – tuottamaan Viron valtiolle, Nato-jäsenelle ilmataisteluvoimaa [5, sillä Virolla ei ole omia ilmavoimia rynnäköintiin ja hävittäjätaisteluihin, mutta meillä on – olemmehan varustaneet kohta poistuvat Hornetit ilmasta maahan rynnäkköohjuksin (risteilyohjuksin) – jopa useamman sadan kilometrin taistelusäteellä.

Kansalaistemme viisaus ylläpitää meidät poissa Natosta!
460 lukijakommenttia aiheesta ”Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta!” – ORIG 30.04.2014


...

Meillä on rooli, ja se on olla ilman Natoa

Olemme harvinainen poikkeus – erikoistapaus Venäjän pitkällä maarajalla – meillä on 1340 kilometriä yhteistä kiinnikettä toisiimme, mikä luo samalla erinomaiset taloudelliset ja kaupalliset mahdollisuudet, kuten nyt muun muassa Fortum Oyj oivalsi [LINKKI]!

Näihin mahdollisuuksiin liittyy myös se paras eli yhteistyö Venäjän kanssa, mikä poistaisi sen ainoan ”vihollismahdollisuuden”! → 237 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä” - ORIG 19.12.2013.


Meidän rooli on Pohjolan sveitsi – olla välittäjä, ikäänkuin viestinviejä

Presidentti Sauli Niinistö on hoksannut hienosti roolin, joka takaa meille rauhan, vaikka muualla soditaan. Meitä tarvitaan keskustelualustaksi – ei taistelualustaksi.

Niinistö on tavannut muun muassa ainoana länsijohtajana kaikki kolme suurta eli Kiinan, Venäjän ja Yhdysvaltain päämiehet – se kertoo jotain. Saimme myös ylimääräisen kiitokset jo joitain vuosia sitten, kun Kiinan vastavalittu uusi presidentti Xi Jinping kutsui Niinistön ensimmäisenä länsijohtajana vieraakseen Kiinaan – tätä ei meidän media edes oivaltanut.


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 153023

DOC venajan_uhka_12102017.doc – OpenOffice Writer
PVM 12102017

526_4837

Ei kommentteja: