maanantaina, lokakuuta 23, 2017

Chemical weapons in Syrien


Photo from US official report ---Text is so little, but ... it's true (?)


Use of Chemical weapons


*

... [Fi] Tässä törmää voimakkaasti niin sanotut West trolling manipulaatiot niiden vastakkaisiin arvioihin ja tietoihin ... Norjalainen rauhantutkija Johan Galtung?*
Gas ... [2013][SK]

Yhdysvallat syyttää Syyrian hallitusta kemiallisten aseiden käyttämisestä kapinallisia vastaan.
Presidentti Barack Obaman avustajan mukaan hallituksen joukot ovat käyttäneet muun muassa hermokaasu sariinia useita kertoja. Sariini on hajuton ja väritön neste. Se muuttuu helposti kaasuksi, joka lamauttaa hengityksen.
Amerikkalaisten mukaan kemiallisilla aseilla tehdyissä iskuissa on saanut surmansa 100-150 ihmistä. Tiedot perustuvat tiedustelulähteisiin.
Yhdysvaltain päätöksellä saattaa olla ratkaiseva vaikutus sodan kulkuun. Obama ilmoitti jo viime kesänä, että kemialliset aseet ovat ”punainen viiva”, jonka ylittäminen pakottaa Yhdysvallat harkitsemaan kovempia keinoja sisällissodan lopettamiseksi. YK:n mukaan sodassa on kuollut tähän menessä 93 000 ihmistä, mutta todellinen määrä on todennäköisesti paljon suurempi ... 


Later more3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

... Tässä törmää voimakkaasti niin sanotut West trolling manipulaatiot niiden vastakkaisiin arvioihin ja tietoihin ... Norjalainen rauhantutkija Johan Galtung?

...

~ https://yle.fi/uutiset/3-9897566 -

"Lähteet: YK:n turvallisuusneuvostolta päätös Syyrian kemiallisten iskujen tutkinnasta

Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinto on toistuvasti kiistänyt käyttäneensä kemiallisia aseita vuodesta 2011 jatkuneessa sisällissodassa. ... "

Ilkka Luoma kirjoitti...

Syyrian sisällissodan historiaa - näin selostettuna:

~ https://yle.fi/uutiset/3-9552638 -

.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Johan Galtung: ”Syyrian kemiallisen aseiskun takana on Yhdysvallat”