tiistaina, helmikuuta 28, 2017

Trumpin salainen maailma –


 … ainakaan perinteellisen median HS - toimittaja Saska Saarikoski aloitussanoillaan ei tunnu herkistyvän Uuteen Uljaaseen Maailmaan!
Saarikoski tänään 23. helmikuuta 2017 näppäili kolumnin otsikon näin:


”Lännen hyödylliset idiootit Putinin apureina – Takinkääntö on ollut Suomessakin vauhdikasta”

Herää kysymys konservatiivisuuden mediahuipusta. Onko Saarikoski rämettynyt mediaaniseen suohon olla näkemättä tapahtumaketjua, tai oikeastaan katkonaista tapahtumasarjaa, jossa Yhdysvaltain uusi uljas ”TheGreat” presidentti Donald J. Trump on lähtenyt toteuttamaan vaalilupauksiaan ja juuri äänestäjilleen.

Toteuttaako Trump näin ennakoimisen ja ennustettavuuden betonijalkaa huomiselle? Aiemminkin henkilöt, jotka tietävät mitä pitää tehdä – ovat se paljastaneet jo ennen valtaa!|1 Oliko nyt Trumpin vuoro kertoa etu käteen mitä huomenna tekee? Trumpia haukutaan arvaamattomaksi.

 

Perinteellinen media otti Trumpin hampaisiin ja nyt hampaat saivat liian kovan palan

Kehote kuuluu: Silmät auki nyt ja herkkyys pois takataskusta. Olisiko mahdollista, että Trump valmistelee ilma- ja henkisen elintilan niin laveaksi, jotta sinne mahtuu sensaatio ajankohtana, jolloin vaalilupaukset täytettyään äänestänyt kansa hyväksyy luottamuksen jatkuvan annon presidentilleen ja tämän jopa radikaaleille toimille.

 

Trump on saattanut kuulla Kiinasta viestit ja taloustilastot

Kiinalaiset sanoivat vuosia sitten, että aika jolloin yksi valtio tulee määräilemään muiden yksittäisten maiden ja/tai valtioryhmien toimia ja tekoja – on illassaan. Maailma ei ole enää vain amerikkalainen unelma. Maailma on lokeroitumassa usealle reviiritaholle |2 – on EU, on Venäjä toisena ydinasesuurvaltana ja sitten on Kiina, maailman suurin talous jo vuodesta 2014 lähtien. Sanotaan jopa, että elämme kiinalaisten vuosisataa, kuten jo 1400 – luvun alussa elettiin.

 

Trump saattaa liikemiehenä haistaa maailman tuulet paremmin kuin jämähtäneet poliitikot?

Ehkä Trump pesee nyt edestään pois hidasteita, ravistaa puskia ja sytyttää tuleen turhia liikennemerkkejä amerikkalaisuuden polulta, kohti parempaa omavaraisuutta, varaumaa suurille tuntemattomille uhille ja lopulta huolehtia omistaan, joka on useille maille vierasta – valtapolitiikan ajaessa kansalaisten etujen yli.

 

Saska Saarikoski avasi pelin, jossa tunnustus tuli ymmärtämättömyydestä mitä suuressa kuvassa tapahtuu

Selitettä haetaan kaikkialta muualta kuin aiheytimistä, missä vallitsevat perusongelmat lymyävät. Selitettä etsitään vieläpä siten, ettei nykyinen maailmankäsite vajaan 20 prosentin väestöosan valta-asemasta horju.

Valkoinen lännen- ja markkinamiehenä on itse asiassa marginaaliryhmä elävästä ihmisbiomassasta, vaikka kuinka paljon amerikkalaiset (~140 kg/asukas per vuosi) ja länsi - eurooppalaiset (~70 kg/ asukas per vuosi) söisivät lihaa, jonka kasvattamiseen tarvitaan valtavat määrät tuotantovihreää.

Valkoinen markkinamies on pieni vähemmistö Telluksellamme, mutta viimeisen 150 vuoden aikana ylivoimaisesti suurin raaka-aineiden ja energian käyttäjä.

 

Trump oivaltaa?

Ehkä, tai sitten oikeasti The Great America on tähtäimessä, mutta keiden kustannuksella. Amerikkalaisten hiilijalanjälki viimeiseltä 100 vuodelta on niin ylivoimainen, että jos Kiina sen tekee – ei meille suomalaisillekaan enää mitään jää, varsinkin jos intialaiset ryhtyvät kiinalaistalkoisiin. Trump saattaa nähdä oikeasti, että Yhdysvaltain noin 320 miljoonaa on aivan eri kastissa kuin Kiinan 1380 miljoonaa.

 

Trump pesee itselleen kirkasta tietä?

[ … ja käyttää tehokkaasti hyväkseen valitsemaansa eripurahallintoaan – tämä kuulostaa tutulta, jotkut sanoisivat pelottavan tutulta … ]

Olisiko liikemies niin fiksu, että tunnustaa aiemmin tunnustamattomat tosiasiat viisautena, ja ryhtyy vaalilupausten toteuttamisen jälkeen muutosprosessiin, jota ei mediassa osata aikaistettuna ymmärtää, edes oivaltaa? Onko Trump uuden ajan Martti Luther?|3 Trump naulaa teesejään jo koko ajan, mutta keiden oviin ja osaammeko lukea tuota trumppismin ja trumpmedian vaihtoehtoista totuutta?

Herätys! Maailmanpuhdistus on jo käynnissä, jotteivat liian jyrkät uskonnot ehtisi sitä tehdä jo aiemmin. Jokin sota pitää saada käydä, mutta mihin suuntaan ja mitä vastaan? Nyt käydään sodan ensimmäistä vaihetta – informaatiosotaa |4; West trolling >< East trolling – onko tässä pelin ydinhenki?

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/hatkahdyttava-vertailu-donald-trump-ja.html

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/presidentti-trump-on-reviiripuolustaja.html

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/02/uuden-ajan-martti-luther-omien-teesien.html -

|4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -  

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 125793

DOC Trumpin salainen maailma_23022017 – Microsoft Word Starter

PVM 23022017


|584|

maanantaina, helmikuuta 27, 2017

Trumpmedia*


(Perinteellinen media on huuli pyöreänä, kun tiedonkulku ei enää ole täysin heidän käsissään |1. Pahin kolahdus syntyy siinä, kun perinteellinen media, jota myös neljänneksi valtiomahdiksi kutsuttiin – on menettämässä oman lisäväritys tai haalistamisoikeuden – puhumattakaan unohtamisesta ja tietoisesta paitsioon jättämisestä)


[ … kansalainen John Yhdysvalloissa on myöntämässä uudelle valitsemalleen presidentti Donald Trumpille jatkoajan kuuluisaan 100 päivän kuherruskuukauteen. Työnsä meksikolaisille menettäneen kalifornialaisen Tomin kansallistunne on jännittänyt rinnan rottingille – The Great America

 … kansalainen Alice puhkuu reviirinsä puolustamista, kun liukuhihna siirrettiin Kiinaan. Alice ymmärsi nopeasti, että kiinalainen toveri linjalle on paljon, siis paljon halvempi – ehkä ahkerampikin, mutta vahdittavampi? … ]


Trump haluaa pitää vaalilupauksensa ja yksi tekijä siinä tiedonkulku

Perinteellinen media ei ole saanut siipeensä pahemmin, oikeastaan koko luodun ja säännellyn sananvapauden aikana. Meillä saa sanoa miltei mitä tahansa, paitsi herkkyysalueita – joihin emme nyt puutu. Median sananvapaus on aina tähän mennessä kulkenut omaehtoiseen suodattamiseen useimmiten lukijapaneelilukujen ajamana.


Trump ajaa yhden putken informaatiokanavaa elintilaksi

Ehkä Donaldia on kohdeltu aiemmin kaltoin – juuri perinteellisen median taholta ja nyt potut lentää pottuina. Twitter on saanut megalomaanisen mainoskampanjan Trumpin kännykästä. Trump saattaa tietää, että kansa lukee vain kolme lausetta, eli juuri tuon twitteröinnin sanamaksimin.

Meilläkin lööppi huutaa ruokakauppojen kassojen edessä – kahdelta torvelta, aivan vierekkäin. Tasa-arvoa tämäkin. Edes lukulaseja ei tarvita, kun kansaa valistetaan – useimmiten 1-4 sanalla – tähän ei Twitterkään vielä yllä. Moni meistä ei jaksa leipätekstiä lukea, josta olisi käynyt ilmi, ettei lööppi oikeastaan tarkoittanutkaan mitään.


Mitä Trump tarjoaa infokanavana?
[Kriittiselle media-arvioija-ammattilaiselle hyvin innostava kirjoitus! ~ http://yle.fi/uutiset/kaaoksen_kuukausi_vai_yhdysvallat_vuonna_nolla__kuinka_suuri_tuki_trumpilla_viela_on/9465570 - ]

Viihdettä. Leipää on tulossa, jos monenkeskiset kauppasopimukset puretaan ja ryhdytään tekemään diilejä kahdenkeskisesti; näin ajatellen Yhdysvalloille jää vain yksi vahva neuvottelukumppani – Kiina, jonka hauikset riittävät jo nyt maailman suurimpana taloutena, jo vuodesta 2015 lukien.
Sirkushuvit syntyvät sitten itse Trumpilta, kun hän myllyttää julkisesti milloin sitä ja tällöin tätä. Sisällön oikeellisuuttakin voidaan reivata vaihtototuudella ja – faktoilla. Trumpia äänestänyt kansanosa sanoo vain ylpeänä, että Trump toteuttaa nopeasti vaalilupauksiaan, jotta pääsee suurempiin asioihin käsiksi – oman mielensä mukaan toteuttamaan!

Kansan muisti yltää korkeintaan seuraavaan kadun kulmaan. Hauskuus ja vahingonilo muistetaan, jos joku saa näpeilleen, vaikka syyttäänkin. Evoluutio loi meille kehitysrytmin kiihdyttäjäksi ilkeämielen ja kateuden ja tätä Trump osaa ruokkia, vaikka America is Great!


Ruotsalaisetkin saivat osansa – onko meille varattu jotain erityistä?
[Siis Trump puhui osapuilleen totta, jos jätämme hymistelyn pois. Kannattaa kuunnella suoraan Trumpin haastattelu, niin huomaa jotain ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702212200074424_ul.shtml - ]|2

Meidän media on osannut kertoa, että Ruotsin maahantulopolitiikka on synnyttänyt suuria ongelmia, joihin Trump viittasi – sinällään oikein, tosin tässä perinteellisen median West trolling tai oikeastaan Anti-Trump trolling jylisi Ruotsista miltei Trumpille kysymystä ruohoisesta viihdematkasta. Vanha sanonta kertoi jo liperiläisille, että ”siinä koira älähtää, missä kalikka kalahtaa”. Malmö ja Tukholman Rinkeby.
|2 Kansallinen reviiripuolustus nostaa päätään. Reviiriajattelu on vuosimiljoonaisen evoluution tuote ylläpitämään lajikirjon tasapainoa ja harmoniaa, silti sallien lajien sisäisen kilpailun. Reviiripuolustus on evoluution tasapainottamisen menetelmä ja inhimillisyydessään se on vailla vertailua  ~ http://yle.fi/uutiset/trump_naitte_mita_tapahtui_ruotsissa_eilen__ruotsalaisilla_ei_aavistustakaan_mihin_trump_viittaa/9468472-

Mikä on median vastuu?
On ideaalinen tiedonkanava – lähtötiedon arvo 1,0 saapuu tiedon vastaanottajalle arvolla 1,0. Herää kysymys millaista vaihteluväliä perinteellinen media tarjoilee, arvattavasti jotain 0,0 – 3,0 välillä, siksi suuria liioitteluja ja täyttä unohdusta tapahtuu tietämättömänä ja pahimmillaan tietäen. Mikähän olisi keskiarvo?

KOMMENTTI - West trolling ja East trolling nousevat arvokeskustelukeskiöön. Perinteellinen media joutuu itse nyt tarkistamaan työtapojaan, -menetelmiään ja suodattimiaan kuin lisämausteitaan tarkoitushakuisuudessaan. Suoramedia, kansalaiskanavat ja suodattamaton sosiaalinen media ovat huimassa tuotekehitysputkessa. Pysyykö perinteellinen media suodattimineen perässä? Uskonpuhdistuksen jälkeen tapahtuu medianpuhdistus? ~ http://yle.fi/uutiset/hsn_paatoimittaja_trump_yrittaa_tehda_mediasta_poliittisen_vastustajansa/9470750 -  


Trumpmedia ja kansan syvät rivit – millainen tieto riittää?
[Uusi lähtökohta huipulta arkikansalaista, ainakin trumppismin kannattajia miellyttämään. Entä Trumpin oma ego? ~ http://yle.fi/uutiset/presidentti_trump_yllatti_ehdokkaan_rayhahenki_seurasi_valkoiseen_taloon/9466072 - ]

Twiittailu kannustaa kansalaisia omaan suorakanavistoon eli suoramediaan, jolloin tietosisällön arvo vaihtelee vieläkin enemmän, koska hyvä journalismi vaatii silmää, koulutusta ja herkkää vainua tapahtumien taustoille, mutta kuinka syvältä pitää ottaa – kysyy informaatiota lööppeinä kuluttava kansa.

Toisaalta arvaisi suorakanavassa, sen jalostuessa, tiedon totuusarvon kasvavan – näinhän siitä poistuu tiedollinen moderaattori - manipulaattori, eli itse toimittaja (objektiivista toimittajaa ei ole olemassakaan). Ei hätää, toimittajia tarvitaan; on vain itse kysymyksen aika katsoa peilistä oman infotuotannon tuotosarvoa, miten se eroaa tuosta alun ykkösestä.


Tieto lisää tuskaa ja -
 .. ”mitä enemmän tiedät, sen varmemmin koet, että tiedät sittenkin yhä vähemmän

Näinhän on filosofoitu kulmakuppiloista jo vuosikymmenet. Millainen tiedon tuska on kaverilla joka syntyi sinne kuuluisaan Platonin luolan perille, eikä koskaan nähnyt valoa, edes luolan suulta – vain pimeys. Ei ”turhaa” tietoa, kuten rauhassa elävät borneolaiset tai Amazonasin alkuperäasukkaat – ovat vain oman tiedollisen reviirin autuudessa, sillä siinäkin on varmaan aika-ajoin riittämiin. Miten sujuu meidän ihmisten ja meitä elättävän ympäristön välinen ”tiedonvaihto”? Kaikki on niin suhteellista. niin se tiedon oikeellisuuskin!


EKSTRAMEDIA

Perinteellinen media joutuu käymään vielä oman Jaakobin paininsa menettelytavoistaan ja Trump antaa sille liikemiesmäistä kyytiä. Kansalaiskanavat ja suoramediat "tuottajilta kuluttajille" suoraviivaistuvat sekä mediasuodattimet ohentuvat, ehkä poistuvat kokonaan, mutta yksipuolistuvat alussaan ~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaistoimittaja_trumpin_mediasodan_keskella_en_ole_yli_30-vuotisella_urallani_kokenut_vastaavaa/9470190

Trumppistinen SweduGate! Onko Ruotsissa maahanmuutto ja/tai pakolaispolitiikka kunnossa vai ei? Ei ehkä aivan yksinkertainen asia? ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005095869.html -


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | PZ | BLOG 125467

DOC Trumpmedia_21022017 – Microsoft Word Starter
PVM 22022017




|848| 

keskiviikkona, helmikuuta 22, 2017

Isänmaan turvallisuus – ”paras puolustaja on suomalainen itse”*


(Hallitus julkisti uuden puolustuspoliittisen puolustusselonteon eilen 16. helmikuuta 2017 |1 – nyt puolustusministeri Jussi Niinistö sai olla raivaajan asemassa; tarvitaan lisää, lisää ja vielä kerran lisää rahaa aseisiin, välineisiin, palkkoihin ja uusien uhkien torjuntaan – kaikilta ilmansuunnilta)


[ … kansalainen Erkki on jo pidempään ihmetellyt, miksi valtaa pitävä ei osaa arvostavasti ja näkyvästi kunnioittaa kansakuntamme vakaata enemmistötahtoa pelikortista nimeltä Nato – Erkki tietää yli 50 prosentin osuuden kansastamme jo yli kymmenen vuoden ajan antaneen vastauksen: ”Ei kiitos Natolle”

  … kansalainen Liisa tietää, että sota tappaa naisten synnyttämiä poikia, sillä nuo nuorukaiset ovat aina ”etulinjassa”. Liisa asettaakin toiveensa taitavaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, jossa ulkopolitiikka on etusijalla. Liisa tietää että osaavimmat ulkoministerit ovat kokeneita ammattilaisia avoimin silmin niin itään kuin länteen. Turha manipulatiivinen johdattelu West trolling’ na idän eli Venäjän uhasta |2 on tarkoitushakuista provosointia omaa kansaa kohtaan … ]
|* Edesmennyt Isänmaamme sinivalkoinen ääni, Mannerheim ristin ritari ja jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth lausui kuuluisat sanat – Suomi on hyvä maa, ja sitä puolustaa parhaiten suomalainen itse” ** – tätä on syytä kunnioittaa myös he, jotka eivät todellisesta sodasta tiedä ja/tai ymmärrä mitään.
|** ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=841100 – sisältää 240 lukijakommenttia.


Suomen kansa on aina hyväksynyt oman armeijan, yleisen asevelvollisuuden ja riittävät aseet olla kokoomme nähden merkittävän puolustuskykyinen ja omaehtoinen valtio – idän ja lännen vedenjakajalla.

Emme tarvitse sekaantumista suurvaltapolitiikkaan, jota natokytkös vääjäämättä olisi, koska Yhdysvallat on aina Naton sotilasjohtaja. Emme halua olla taistelualusta, emmekä osallinen USA/ Naton sotiin ja taisteluihin. Nato – Isäntämaa pöytäkirja |3 oli kohtalokas virhe, jonka allekirjoittajaksi laitettiin puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg |4.

Miksi kukaan ei ole kertonut kuka, ketkä tai mikä kutsuu tuon Nato – Isäntämaapöytäkirjan Nato/USA taistelujoukot Suomeen – esimerkiksi Lappiin? Miksi tätä ei ole selvitetty kansakunnallamme, joka lopulta aina maksaa kaikki ne virheet, joita valtapoliitikot tekevät? Olisiko nyt aika selostaa yksityiskohtaisesti miten tuo sotajoukkojen kutsu maahamme tapahtuisi?


Hyytävä historia maamme luovutuksesta

Historiaa tuntevat muistavat kuinka Saksan kolmannen valtakunnan asevoima Wehrmacht astui maaperällemme ottaen koko Pohjois-Suomen sotilaallisesti haltuunsa, Neuvostoliiton tieten. Olimmehan juuri nipan napin selvinneet Talvisodasta – torjuntavoittajina. Tuli kuitenkin kiire ”suur-suomeistamaan” maatamme, osin revanssilla – osin Saksaan luottaen; astuimme jopa vanhan rajan yli – vieraalle maalle. Loppu onkin historiaa.


Radikaaliehdotus unohdetulle kansalle, joka aina lopulta ruumiit pesee

”Annamme yksinkertaisen neuvon - Kansa hyväksyy nuo omien Puolustusvoimien määrärahakorotukset ja lisääntyvät asehankintakustannukset, jos valtaa pitävät poliitikot oivaltavat kertoa Natoa hyljeksivälle kansalle, ettemme enää keskustele Natosta - emmekä leiki natokortilla |5 - emme siis hae jäsenyyttä Natoon. Lopetetaan ”eipäs-juupas” -jaarittelu. Jos ja kun kansa luottaa tuohon ilmoitukseen - antaa se hallitukselle luvan kaikkiin noihin hyvin perusteltuihin asehankintoihin, koska tarveseloste on kirkas: 

"Suomi hoitaa itse oman turvallisuuspolitiikan taitavalla ulkopolitiikalla ja riittävällä itsellisellä puolustuskyvyllä - ääritilanteissakin".

Emme voita selvästi vahvempiamme - siispä huolehdimme luotettavalla ja puolueettomalla ulkopolitiikalla, ettei synny epäselvyyttä välillisestä uhastamme ketään kohtaan!” – vastinkommentti mediatekstiin ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005090512.html[HS]


Olisiko vihdoin aika tunnustaa kansamme laaja ja perusteltu mielipide kansamme turvallisuusohjeesta?

Mikäli valtapoliitikot haluavat kansansa luottamuksen, on aika ryhtyä tekoihin ja antaa arvo kansalaisille, jotka tietävät paljon enemmän omasta todellisesta turvallisuudestaan kuin kaukana arjen harmaudesta leijuvat poliitikot. Tässä kohtaa tulee aina mieliin taitamaton ulkopolitiikka ennen Talvisotaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/talvisodan-viimeisella-rannalla-jotain.html

Lopuksi

Kansakuntamme tietää erinomaisen hyvin, ettemme me ole olleet uhattuna, miltään ilman suunnalta. Tätä uhkaa luodaan tietoisesti – osin valtamedioiden taholta. Kuuluisimpana Helsingin Sanomat, joka jo edesmenneen kolumnisti Olli Kivisen johdolla kävi käännytyssotaa lukijoitaan kohtaan |6 – Natoon liittymisen puolesta. Ollin työtä näyttää jatkavan HS-toimittaja Kari Huhta |7.


Meillä on myös toisenlaisia ääniä –

 … avoimin silmin itärajankin taakse |8 katsonut tohtori ja evp. ev. Pekka Visuri, joka osaa faktapitoisesti rauhoitella tilannettamme, joka on jatkunut täytenä rauhantilana jo yli 70 vuotta. Pitää muistaa Ukrainan erityisyys, Krimin historia ja Itämeren ominaisuus Venäjän toiseksi tärkeimmälle kaupungille – Pietarille, unohtamatta Kuolan niemimaata, jossa sijaitsevat maailmanlaajuisen ydinasesodan toinen tasapainoakseli – strategisten ydinsukellusveneiden huolto- ja varustelusatamat.


Muutetaan linja ja heitetään Nato-pelikortti pois –

 … meillä, näin ”sveitsittymisen” ja neuvottelukykyisyyden kasvu-uralla riittää luotu välittäjähyödyllisyys |9 - niin idälle kuin lännelle. Me emme saa luoda minkäänlaista välillistä uhkaa mihinkään ilmansuuntaan.

Arvaan sanoa, että se lähempi ydinasesuurvalta hyväksyy ilman varaumallisia vastatoimia puolustusvalmiutemme määrärahakorotukset ja asehankinnat, kunhan pidämme huolen, ettei maahamme tule millään tavoin muita uhkaavia vieraita hyökkäys- ja taistelujoukkoja – edes harjoittelemaan.  Laivastovierailujakin otamme vastaan kaikista maista – emmekä hyljeksi minkään valtion aluksia.


Tekstiin liittyvä numerointi lisätietoihin



EKSTRA

Tarjolla on myös yllättäviä ajatuksia – Naton sijasta. Yleisenä tietona, että kiinalaiset sanoivat jo pari tuhatta vuotta sitten kaksi tänäänkin toimivaa viisautta: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” ja ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä”, ja tässä yllättävä ajatus ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdotus-strategian-professorilta-suomen-liittouduttava-venajan/ -



Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL | US | PZ | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 124315

DOC Isänmaan turvallisuus_17022017 – Microsoft Word Starter
PVM 17022017





|822|