maanantaina, heinäkuuta 01, 2019

HS: Israelin ohjusisku tappoi 15 Syyriassa




HS:

Israelin ohjusisku tappoi 15 Syyriassa

...
Ilkka Luoma 

Tässä kohdin esitän kysymyksen lukijoille, joilta toivon asiapohjaisia kommentteja ja vastauksia ... Miksi Israel käyttää suoraa sotilaallista voimaa - ulottaen sen oman maansa rajojen ulkopuolelle, ilman sodan julistusta tai ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa - vieraalle maalle, itsenäisiin YK-jäsenvaltioihin? 

Onko Israelilla jokin erityinen erioikeus, esimerkiksi sen historiaan vedoten - suorittaa pommituksia tahtonsa mukaan ja uskolla USA' n jatkuvasti turvaavaan suojelukseen. Mikä on se mahti, joka antaa tällaisen oikeuden ja miten sitä käsitellään lännen miehen mediassa kontra esimerkiksi Syyrian laillisen hallinnon järjestyksen ylläpitoon omassa maassaan, joskus myös kovin menetelmin. 

US perääntyi iskustaan Irania vastaan - ei ollut pitäviä todisteita rynnäkköhyökkäyksen toteuttamiseen, entä Israel? Olisiko tällä nyt tähän Syyrian iskuun jokin uskottava ja puolusteleva syy ja todiste - iskunsa oikeutukseen? 

Entä Israelin de facto ydinase, miten se suhtautuu amerikkalaiseen tavoitteeseen estää kaikin keinoin muiden - esimerkiksi Iranin ydinase, jonka kehittämiseen ei ole edes todisteita, vain syyteluulottelua - ehkä siitä saaden tekosyy "2003 irakmaiseen" sotahyökkäykseen Irania vastaan. Millaisella oikeudella Israel pitää itsellään vahvasti arvioitua ydinasetta?


---

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Israelin ilmavoimien taisteluiskut tulevat perinteellisesti suoraan mereltä - harhautustarkoituksessa, jolloin ilmatorjunta alkaa jo kansainvälisestä ilmatilasta lähestyvää viholliskohdetta, tutkalla ...

Israel käyttää rynnäkkökoneissaan häirintäjärjestelmiä, jopa niin, että ilmassa on erillisia harhautuselektroniikan erikoiskoneita (Growler) "houkuttelemaan" torjuntaohjuksia - tässä tapauksessa häirintäkoneet ovat kiertäneet kehää torjuntaohjuksen lentolinjalla siten, että häirintäkoneen takana on Kypros - sillä tarkoitus onkin ollut harhauttaa torjuntaohjus putoamaan Kyproksen saarelle - provokaatiomielessä? Tässä israelilaiset ovat taitavia.

Herää kysymys miksi on käytetty vanhaa vuosikymmenien takaista torjuntajärjestelmää, kun käytössä olisi ollut modernimpiakin ... ehkä niitä käytettiin, ja Israel ei perinteellisesti tunnusta omien koneiden putoamisia ---

Miksi Syyriassa olevat venäläiset eivät itse torju aggressiivista vihollista, joka varmasti nähdään tutkassa ja satelliitista (ehkä venäläiset olivat etukäteen tietoisia hyökkäyksestä!) ... samoin taistelukoneista ammuttujen hyökkäysohjuksien lukittumiset saadaan selville, ellei käytössä olleet risteilyohjukset, jotka hakeutuvat maaliin sisäisen ohjelman avulla . ja ne eivät tarvitse lukituksia.

Miksi Israel käyttäytyy aggressiivisesti ja miksi lännenmiehen media käsittelee aihetta ikäänkuin hienostuneena tarkkuusoperaationa, joka tuhoaa vain terroristeja ja sotilaskohteita (tarkoituksella raflaavalla ilmaisutyylillä - toistellen laatumedian käyttämää hienostuneisuutta) - niin, ja millä mandaatilla - kuka kertoo?
.