torstaina, lokakuuta 20, 2022

Elämme jo kiinalaisten vuosisataa!

i |2360|367765|e

.


20 vuotta yhteistoimintaa Kiinan kaupan, (ympäristö)teollisuuden, kulttuurin ja sekaantumattomuuspolitiikan saralla - photo by chinese girl in Beijing year 2003 --- 




..

Kiina pelottaa läntisiä - maailmallisesti vähemmistöisiä - valtioita!

Suomestakin läntisesti vähemmistöohjattu mediapaatos käy omaa manipulaatiollista informaatiosotaa maailman suurinta valtiota vastaan - herää kysymys - Miksi? Pelko?
.
https://yle.fi/uutiset/3-12660616 -, YLE-otsikoltaan näin:


"Koronakuri on menestys ja Kiina yhdistää Taiwanin, uhosi Kiinan johtaja merkkipuheessaan"

-YLE-toimittajana Kirsi Crowley.
.

Pallollamme on satoja eri kansallisuuksia, kieliä kuin tapoja elää ja vaikuttaa - sovussa ja riidassa. Jos katsomme riitoja, niiden sotaisia sovitteluja kuin siviiliuhrien määrää, niin USA' n hyökkäyssodat vuosina 2001-21 ovat aivan eri dekadilta kuin muiden yhteensä -samalta ajanjaksolta.

Kiina monine murteineen ja väestöryhmineen on yksi yhä suuremmin vaikuttava valtio - kuitenkin se, joka edustaa ihmispopulaatiollisesta maailmastamme 1,4/8,0 -osuutta ja sen ollen Intian kanssa ( yhteensä 2,8/8,0) hyvin erilainen kuin länsi.



Länsi edustaa noin vajaalla miljardillaan - väestösuhdetta ~1/8 -

.. näin ei ole edes demokraattista perustetta lännellä vaatia muita toteuttamaan lännen elintapoja, ontuvia käytännön elämän arvoja.



Mutta ehkä omalla esimerkillään länsi EU-johteisesti voisi harjoitella diplomatiaa maailmallisen enemmistön suuntaan - ilman us-sotimisen filosofiaa -

.. esittää ideaalejaan ihmisarvosta, sananvapauden vastuusta kuin ajatuksista miten tasa-arvoisempi (kilpailu)talous, raaka-ainehankinta kuin energiankäyttö per henkilö voisivatkaan toteutua.

Kiina on eräs maailman vanhimmista jatkuvista korkeakulttuureista ja on harjoittanut omanlaistaan periaatetta johtaa maailman suurinta kansakuntaa - populaationa. Kiinan kantava voima on hoitaa omat sisäiset asiat itse, eikä halua toisekseen sekaantua muiden itsenäisten omiin asioihin.



Miksi tämä sotkeutumattomuuden asiayhteys on niin vaikeaa lännessä hyväksyä?

Maailmaa ei enää johdeta vähemmistöisin periaattein, eikä ole Pallomme tulevalle elämisen biologiselle yhtenäismahdollisuusvoimalla eduksi harjoittaa yksipuolista koloniaaliseen perintöön perustuvaa hallintamekanismia lännen hegemoniatavoittein.

Maailma muuttuu nyt yksinapaisesta mallista moniarvoiseen tapaan nähdä oikeutus erilaisiin maailmannäkemyksiin ja elämänarvoihin.

Filosofisesti, evolutiivisesti kuin mallipoliittisesti ei ole mitään yksittäistä pakkotapaa elää, toimia ja vaikuttaa. Sen sijaan on esimerkin näyttömahdollisuuksia vapaaehtoisesti esittää kysyttäessä miten meillä - heillä - nähdään elo ja siihen arvoyhteisöllisesti vaikuttaminen.

Kiina edustaa tapaa, jossa ~ 1400 miljoonan ihmisen huolehtiminen on aivan erilaisessa hahlossa ja toimintamallissa kuin tapa hoitaa reilua viittä miljoonaa ihmistä. Meidän tulee täältä Suomestakin ymmärtää, että kullakin suomalaiselle on Kiinassa noin 250 kaveria, toveria kuin mahdollista ostajapotentiaalia.

Emme myöskään ole kuulleet ohjeistusta, missä Enontekiö olisi ollut pakkomielteisesti ohjaamassa, "neuvomassa" kuin vaatimassa Helsingiltä mitään - ehkä korkeintaan pyytänyt miettimään miten Lapin jokien sähköntuottokyky jakaantuisi rehdisti!
--



Kiina on ollut, on ja pysyy - valta vaihtuu sekin siellä joskus!

On täysin kiinalaisten oma asia miten he arvotekijänsä asettavat ja hallitsevat.
Meidän tehtävä ei ole neuvoa maailman suurinta ja tänään jo vaikuttavinta - meillä on noiden uhopainotteisten pakkoneuvojen sijasta mahdollisuus olla kauppias, joka osaa toimittaa luvatusti sopimuksien mukaan ja osoittaa oma luotettavuus, kestävyys ja pitkäjänteisyys.



Läntisyys ei voi enää olla turhasta tutkaileva omin itsekkäin näkökulmin saalistaja!

- brittiläinen imperiumikin kaatui! Länsi voi sen sijaan hyväksyä tunnustaen tosiasiat viisauden aluksi, joissa maailmallisuus muuttuu ja läntinen tapa ohjeistaa koko muuta ihmisyhteisöllistä maailmaa on jo illassaan.

Hallitun rauhan näkökulmista ei ole viisasta asettautua vastakkain asetteluun maailmallisesti enemmistöisen idän kanssa. Vastakkain asettelun sijasta onkin viisasta keskittyä ihmiskunnan tuottamiin ongelmiin, liikakansoitukseen, veden ja ravinnon riittävyyteen tasaisemmin koko ihmispopulaation kesken.

Eräs hyvä keino vähentää ihmiskunnan keskinäisiä konflikteja on löytää ja tunnistaa ulkoisia uhkia Pallomme ulkopuolelta, sillä nuo uhat ovat häkellyttävän yhteisiä ja niiden torjuntaan tarvitaan koko ihmiskunnan panos.

..
PS. Maailman suurin kansantalous - BKT/PPP - Kiina

IMF - https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7 - | ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.html - - jo vuodesta 2016.



..

|  149  SUOMI24  382  |  35  TIEDE  254  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |  FB  |

.



..
87369

..


EKSTRA

18032021 ~ https://www.hameensanomat.fi/uutissuomalainen/3994168

"

USA uhkaa pakotteilla kaikkia Nord Stream 2:een osallistuvia

" -STT/ AFP - näin jo vajaa kaksi vuotta sitten, kun kaasu virtasi Venäjältä Saksaan - häiriöttä. Nyt EU' ssa voivotellaan, kun lannoitetehtaat menevät kiinni, kun ei ole maakaasua, josta valmistetaan lannoitteiden tarvitsemaa ammoniakkia. Kiinaan rakennetaan nyt kovaa vauhtia - kiinalaisvetoisesti - uusia maakaasuyhteyksiä Venäjältä, esimerkiksi kiinalaisen lannoitevalmistuksen eduksi ja sopivalla hinnalla. Niin EU, missä mennään ja miten makaat?



.

POIMINTOJA

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/putinista-tuli-ongelma-xi-jingpinille-tata-kiina-nyt-haluaa-tutkija-arvioi-ylella/9d9eb950-93c9-4fb5-b201-dd8ea5b384da

Kauppalehti: 

"

Putinista tuli ongelma Xi Jingpinille – Tätä Kiina nyt haluaa, tutkija arvioi Ylellä

-toimittajana Jenni Tamminen.


.



2


Miksi lännenmies sekaantuu yhä tiiviimmin muiden enemmistöisten omiin sisäisiin asioihin?

Näin lietsotaan entisestään alkanutta idän ja lännen välistä vastakkain asettumista, enteillen jopa kriisiä - ellei peräti suursotaa?

Miksi tätä jo nykyajan informaatiosotaa johdetaan ja käydään lännestä käsin - onko länsi pelkäämässä että sen vähemmistöinen hegemonia on kaatumassa suuren enemmistön marssiessa toteuttaman omanlaistaan/ omanlaisiaan elämänmalleja, -tapoja kuin kulttuurillisia - ja uskonnollisia painotuksia.

Onko UM Pekka Haavisto sokeutunut ja kuuroutunut oman "erinomaisuutensa ajamana" ja luulona, että lännen pitää olla ideaaleineen opettaja ja jopa aseväkivalloin pakottaja.
.
*** https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009139247.html ***, HS-otsikoituna näin: "Haavisto: ”Liiallinen Kiina-riippuvuus voi olla EU:lle akilleen kantapää”"

-HS-toimittajana Teija Sutinen.



.

EKSTRA

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009139392.html -, otsikoituna näin: 

"

Onko sota Ukrainassa Kiinalle mieluisa vai ei?

" -HS-toimittajana Mari Manninen.

.



3


Miksi emme saa totuudellista kiina-tietoa välikäsimediasta?

Erinomainen esimerkki kuinka läntinen paatosmedia omalla manipulaatiollaan koettaa harhauttaa lukijoitaan ja katsojiaan ---
.
-https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009134500.html --, otsikoituna näin:
"”Mikään tuosta ei ole totta” – HS seurasi Xi Jinpingin odotettua puhetta kiinalais­opiskelijan kanssa"

-HS-toimittajana Mari Manninen.


.
On kovin helppo tehtävä valita mistä tahansa yhteiskunnasta eri mieltä oleva, varsinkin yksi tai kaksi. Kiinassa on ~ 1400 miljoonaa ihmistä - heitä riittää meille suomalaisille noin 250 - jokaista meitä kohden.

Voisi kuvitella että mediatalot valitsevat asemapaikoilleen fiksuja, osaavia ja diplomaattisesti toimivia journalisteja - ei manipulaattoreita, jotka apinoivat esimiestensä ja toistaiseksi vallitsevan ja sokeutuneen kuin kuuroutuneen valtiojohdon tynkäkäsitteitä maailmallisesta menosta.

Journalismi on ehdotonta pyrkyä totuudellisuuteen, ajan käsitteeseen vallitsevista näkökulmista kuin kykyä osata nähdä erilaisuudet uutisarvoisiksi aiheiksi, eikä olla jopa propagandisti pienestä vähemmistöisyydestä mitä läntinen elämänkäsite on omassa pyryssään pitää hegemoniaansa yllä.

Kiina on meille Suomessa sangen outo, vieras kuin tietämättömyytemme kaivo, sillä meillä täällä Suomessa ei ole juurikaan asiantuntijoita, joiden ymmärrys nähdä kiinalaisuus sen oman näkökulman puitteista olisi tuttua ja näin myös hallittua tuotettuna informaationa luotettava läpivalaisuna.

Kiina-asiantuntijoitamme ahdistaa heidän oma läntinen alitajunnasta päälle käyvä näkemyksellisyys ja kyvyttömyys kokea vieraat kiinnostavina, innostavina kuin avaavina mahdollisuuksina kokea tajunnan laajentumaa erilaisuutena.

Maailma ei ole vain läntinen, joka nyt käy kovaa kamppailua valosta olla hegemonia, josta voidaan määrittää elämän arvoja, maailmankuvia kuin ohjeita, jopa asein pakottaen.



Läntinen ohjeistus ei ole enää demokraattisesti mahdollista, sillä se ei ole enemmistö, vaan vähemmistöinen tapa nähdä arvoasetelmat.

Moniarvoisuus siintää jo ymmärrystä ohjaavassa valossa, mikä tuottaa vaihtoehtoja elämän poluille olla erilaisia sellaisella rikkaudella, joka tukee tasaisemmin jakautuvaa maailmaa.

.

TIETOISKU - Tunnustamme edelleen evoluution miljoonia vuosia sitten kehittämät elämänmahdollisuuksien reviirit, niiden velvoitteet kuin sovinnaisuudet ja niiden sisälle oikeudet olla omiensa kanssa tavoillansa - oli se sitten "väärää tai oikeaa" jostain yksittäisestä näkökulmasta!

.

Miksi Suomessa media käy nyt niin kovaa informaatiosotaa itää ja itäistä ajattelumaailmaa vastaan, vaikka itäiset mittakaavat ovat huomattavasti vanhemmat, suuremmat kuin oikeudellisesti asemassa, jossa heidät etujen valvonta on nousemassa tasa-arvoisempaan maailmallisuusasemaan kuin aiemmin oli läntisen mallin perinnekoloniaalisessa arvoasetelmassa.

Teoria ja ideaali eivät ole elämälle useinkaan todellisuutta, vaan puheet jäävät velipuolen asemaan jaettaessa sitä sellaista elämälle oleellista välttämättömyyttä, jonka lopulta filosofisesti yhteinen maaperä tuottaa ravintona lopulta kaikelle biologialle.

Ihmiskunta on sinällään vain pieni osa kierrossa olevasta kokonaisbiomassasta, mutta jäljen jättäjänä megalomaaninen. Korjattavaa siis riittää -ja nyt kiinalaiset ovat tulleet osaltansa myös korjaussarjojen tekijöiksi, sen omalla 1,4/8,0 populaatiovaikutteellaan.



..

EKSTRA 2

Nyt käydään rankkaa idän ja lännen välistä vastakkain asettelua!

V. 2022 - [317] ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17569568/a-on-yha-syvemmassa-emvastakkainasetteluemssa---lannen-ja-idan - [854], otsikoituna näin:

 

"Maailma on yhä syvemmässä vastakkainasettelussa - lännen ja idän välillä

-IJL 24


&


V. 2018 - [673] ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - [4097], otsikoituna näin: 


"Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy

-IJL24



..


EKSTRA 3

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009151395.htmlHS-otsikointi: 


"

Liittokansleri Scholz vierailulle Kiinaan – mukaan delegaatio liikemaailman johtajia

Torstaina kerrottiin, että liittokansleri Olaf Scholz kannattaisi Hampurin sataman osittaista myyntiä kiinalaiselle Coscolle. Scholzin tiedottaja sanoi perjantaina, että Scholz matkustaa Kiinaan marraskuun alussa.


-HS-toimittajana Saara Aholainen.


Näin Saksakin valmistautuu moninapaisempaan maailmaan, jossa ei enää yksi valtio ohjaile, määräile tai viitoita kaikkien muiden yhteiskuntakehitystä.

.


MEDIALINKKEJÄ

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009147988.html

HS-pääkirjoitustoimisto: 

"

Kiina tasapainoilee murroksen hetkessä

"

.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009145299.html

HS-toimittaja Teija Sutinen

"

HS:n näkemässä paperissa jäsen­maita varoitetaan sooloilemasta Kiina-politiikassa

"


.




..

e



4 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: torstai 20. lokakuuta 2022 20:06

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; ville.skinnari@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi

Kopio: Mari Manninen; kirsi.crowley@yle.fi; matti.nojonen@ulapland.fi; mikael.mattlin@utu.fi; jyrki.kallio@fiia.fi; kai.mykkanen@eduskunta.fi; ville.tavio@eduskunta.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Elämme jo kiinalaisten vuosisataa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: torstai 20. lokakuuta 2022 20:12

Vastaanottaja: eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; Eero Paloheimo; matti.vanhanen@eduskunta.fi; mika.lintila@tem.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi

Kopio: katri.kulmuni@eduskunta.fi; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; annika.saarikko@vm.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; matti.kalliokoski@otava.fi; matti.pesu@fiia.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Elämme jo kiinalaisten vuosisataa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: lauantai 22. lokakuuta 2022 11:27

Vastaanottaja: antti.rinne@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; antton.ronnholm@sdp.fi; tytti.tuppurainen@vnk.fi; tuomas.forsberg@helsinki.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi

Kopio: Anu Ubaud; Antero Mukka; Laura Saarikoski; matti.pesu@fiia.fi; kristi.raik@icds.ee; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; saara.aholainen@hs.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Elämme jo kiinalaisten vuosisataa!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: lauantai 22. lokakuuta 2022 11:42

Vastaanottaja: jenni.tamminen@almamedia.fi; Risto E. J. Penttilä; seppo.varjus@is.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; SARVAMAA Petri; ville.niinisto@europarl.europa.eu

Kopio: leena.meri@eduskunta.fi; harry.harkimo@eduskunta.fi; markus.lohi@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; Laura Kosonen

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Elämme jo kiinalaisten vuosisataa!


..