torstaina, lokakuuta 27, 2022

Miten yhdysvaltalaiset itse olivat vastuussa US-hyökkäyssodista 2001-21?

c |2365|369588|ex

.


Kuva: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001164094.html -, IS-otsikoituna näin: 

"

Vietnamin sodan aikaiset B-52:t alkoivat pommittaa Isisiä – kyytiin mahtuu 32 tonnia pommeja

"

 -toimittajana Timo Myllyniemi. IJL: Nythän vuosien jälkeen onkin kyse kantaako Yhdysvallat vastuuta aiheuttamistaan siviili- ja yhteiskuntatuhoistaan, jotka aikaansaatiin raskailla USAF-pommituksilla!


***


..


PROLOGI - Millaista vastuuta kansakunta asukkaina käyttää sodissa, niiden aloittamisissa kuin saavutetuista | aiheutetuista vahingoista, kuolleista ja seurauksista, jotka ovat aina enemmän tai vähemmän hyväksyttyjä | tuomittuja - riippuen katsantokannasta, arvomaailmasta ja ideaalitavoittelusta.--
Asioita voidaan tarkastella vähintäänkin kahdella tavalla -

.. itäisellä ja läntisellä tavoitteella. Nyt HS esitti tuon läntisen Venäjän uhanluonnin periaatteen, jossa itse venäläiset saadaan epäilyksien, syytteiden kuin sotilaallisen väkivallan aiheuttajien joukkoon |1 - varsinkin alleviivaten HS-otsikkoa. Nyt onkin hyvä tutkia itse tutkimusta ja nähdä se internet-paneelisesti tehtynä!
.
|1https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009129896.html -, HS-otsikoituna näin: "Yli puolet suomalaisista ajattelee, että tavalliset venäläiset ovat vastuussa sodasta" -HS-toimittajana Anni Keski-Heikkilä.
.USA kävi omia raskaita hyökkäyssotia vuosina 2001-21,

.. kaikkiaan useisiin valtioihin, lähinnä kehitysmaihin - luettelona tässä: Afganistan, Irak, Jemen, Somalia, Libya ja Syyria - voimme vain arvailla kuinka paljon siviilejä näissä us-hyökkäyssodissa ja USAF-massapommituksissa tuhottiin, ja millaisin motiivein!

Muistamme myös USA' n esittämät valheet YK-yleiskokoukselle 2003 - Yhdysvaltojen maanitellessa hyökkäyslupaa Irakiin YK-lupaa us-hyökkäykselle ei tullut, silti USA hyökkäsi tunnetuin seurauksin. Muutoin hyvämaineinen UM ja kenraali Colin Powell lateli näitä valheita YK' lle - hänen myöhemmin katuen sanojaan ja valheitaan.

..
Herää kysymys suoritettiinko tuolloin 20 vuoden us-hyökkäyssotien aikana minkäänlaista kansalaistutkimusta Suomessa; miten nähtiin itse amerikkalaisten vastuu noihin hyökkäyssotiin. Ei tehty, se kuitenkin tiedetään, miksi ei ja miksi nyt - ehkä tuo on se oleellisin kysymysasettelu.Toinen merkittävä keskustelu ja kysymysasettelu voidaan nähdä pakotteista ja kansalaisvarojen takavarikoinneista

Asetettiinko Yhdysvaltoja vastaan minkäänlaisia EU-pakotteita, kun tämä kävi näitä omia us-hyökkäyssotia, joista vain Libya vuonna 2011 sai YK Turvaneuvoston luvan USAF-pommituksille - Venäjän avulla!

Olisiko us-vastaisten EU-pakotteiden tavoitteena voinut olla amerikkalaisen sotakassan pienentäminen - kutistaminen |e, jottei noita ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia us-hyökkäyssotia ei olisi voitu niin voimallisesti käydä.Miksi mitään EU-pakotteita ei asetettu Yhdysvalloille?

Paha ja kiperän kiusallinen kysymys nato-marinoiduille nykypoliitikoille, kun projisoimme sitä meneillään olevaan EU' n Venäjän pakotteisiin - jotka olivat ja ovat itseasiassa kädenojennus Venäjälle (!) ja omaan EU-nilkkaan potkaisu |E -

.. kuten nyt taloudessa ja epätasapainottuvassa EU-'valtioliitossa' tänään nähdään - meneekö Saksa* lopulta omille amerikkalaista napanuoraa katkaisevalle tielle - jää lopulta nähtäväksi. Onhan selvää , että eurooppalaista rauhaa voivat tehokkaasti vaalia vain juuri Saksa ja Venäjä - yhdessä!**
.
|*https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009151395.html -, HS-otsikoituna näin: "Liittokansleri Scholz vierailulle Kiinaan – mukaan delegaatio liikemaailman johtajia" -HS-toimittajana Saara Aholainen.
.
|*https://yle.fi/uutiset/3-12664858 -, Yle-otsikoituna näin: "Saksan liittokansleri Scholz kannattaa Hampurin sataman osittaista myyntiä Kiinalle, vaikka yhteensä kuusi ministeriötä vastustaa kauppoja" -toimittajana Leonard Wilhelmus.
.
|**https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/saksa-heraa-menneisyyden-siteista.html -, -IJL-BLOG.
UUTISEKSTRA
https://yle.fi/uutiset/3-12664230 -
"Analyysi: EU-tarvitsisi vahvan johtokaksikon, mutta Saksa ja Ranska eivät siihen pysty – tässä viisi riidanaihetta", -toimittajana Anna Karismo.

.. vaikka vielä vuonna 2021 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17017516/saksa-ja-ranska-ajavat-uutta-lahentymista-venajan-kanssa! -, otsikoituna näin: "Saksa ja Ranska ajavat uutta lähentymistä Venäjän kanssa!" -24-IJL.

.
.

.
Miksi suomalaisilta kysyttiin ylläolevan HS-tutkimuksen kaltaisesti Venäjän kansalaisten osuutta ja vastuuta Ukrainan slaavilaissodassa,

.. jossa on lopulta kyse slaavien keskinäisestä välien selvittelystä - eräänlaisesta sisällissodasta, johon ulkovallat ottavat nyt kiivaasti osaa - niin Venäjänä kuin Euroopan Unionina ja Yhdysvaltoina! Miksi Venäjä ja miksi EU/USA?

Ja miksi tuo HS-kysymysasettelu suomalaisille, ja miksi ei aikanaan samaa kysytty kohteena Yhdysvaltain kansalaiset tai jopa niiden EU-maiden kansalaiset, joiden isänmaa otti sopuleina osaa US-hyökkäyssotiin Afganistaniin, Irakiin, Libyaan ja Syyriaan!

..
Mitä ilmeisimmin HS-selite kansalaisiamme kohtaan kysymysasettelulle olisi nyt oleva sota Euroopassa, siis juuri Euroopassa. Samalla voisimme palauttaa mieliin USAF-pommitukset Eurooppaan Jugoslavian hajoamissodissa, Kosovossa ja Serbia pommituskohteena - unohtamatta USAF-pommi-iskua Kiinan suurlähetystöön Belgradissa. Olisiko tuolloinkin pitänyt kysyä kansalaisvastuuta Yhdysvalloista?
--


.

EKSTRA 1

Lisää tietoisesti yksipuolisuustarkoitettuja kansalaiskyselyjä - internet-paneelista (?)

~  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009150909.html -, otsikoituna näin: 


"

Näin moni suomalainen pelkää Venäjän hyökkäävän Suomeen – yksi puolue selvästi myönteisempi Naton sota­toimille


" -toimittajana Olli Söderkultalahti.

.
..
88609


..


|  101  SUOMI24  304  |  TIEDE  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB  |  FB BLOG  |  Twitter  |--

e


Ei kommentteja: