maanantaina, lokakuuta 24, 2022

Edustaako UPI johtaja Mika Aaltola verhottua 1941-uhoa ja uhkaa?

 i|2361|368263|ez


Kuva: ~ https://kaksplus.fi/perhe/tuore-isa-mika-aaltola-ja-vauva-ovat-jo-luoneet-omat-rutiininsa/ - . Perheyhteys on toivottu ja oikeutettu Onni ja Elämän täyttymys -kaikille ihmisille, heidän tarpeilleen lisääntyä ja hoitaa lapsiaan kaikin keinoin, jotta Elämä olisi edelleen turvallisesti mahdollista. Toivotamme Aaltolan perheelle kaikkea hyvää ja menestystä.

Tässä hyvin amerikkalaiselokuvatyyppinen ydinperhekuva - koirineen ja kuva-kulmineen. Suomalaista Onnea on osata elää kaikkiin ilmansuuntiin tasapuolisesti, puolueettomasti ja sekaantumatta muiden omiin sisäisiin asioihin. Toivottavasti herra Aaltolan puheetkin linjaisivat meille kaikille suomalaisille sitä hyvää huomista, jossa osaamme Elää huomaavaisesti ja diplomaattisesti niin itään kuin länteen. 

Nyt ei ole vastakkain asettelun aika, ainakaan Suomesta, mikä ei ole minkäänlaisen uhan tai vaaran edessä .. tällä hetkellä. Vaaran ja uhan lietsonta on epäkansallinen teko ja on näin uhka kansalliselle turvallisuudellemme.


***


Olisiko jopa mahdollista, että Mika Aaltola on amerikkalaisten asiamies - CIA koulutettuna? -toistaiseksi todisteettomana arviona, 'Bellingcat-tyyppiset' selvitykset jatkunevat.


[U] - Näyttää siltä, että mediapooli on päättänyt tukea aivan uutta presidentti-ilmiötä |1 - Mika Aaltolaa, joka ei nauti laajaa kansalaistukea, eikä edes edusta Ulkopoliittisen Instituutin peruskirjan puolueettomuutta, asiantuntijuutta tasapuolisena ja puolueettomana toimijana kansanedustajiamme ja kansalaistemme suuntaan.
.
|1https://yle.fi/uutiset/74-20002021 -, otsikoituna näin:
"Mika Aaltola kärjessä Ilta-Sanomien presidenttikyselyssä – ”Jos ehdolla on pelkästään vanhaa kaartia, tuntisin yhä enemmän kiusausta laittaa korteni kekoon”"
-toimittajana Veikko Eromäki ja STT.

.

Nyt kuitenkin läntisen maailmallisuuden omaksunut perinnemediamme on kovasti innostunut Aaltolasta aivan uutena vaihtoehtona kansakuntamme vaativampaan tehtävään - tasavallan presidenttiyteen --- lopulta kansalaistemme ja Suomen pahaksi vahingoksi (?)

Ei vain manipulatiivinen paatos, vaan räikeä yksipuolisuus ja Natoon liki liittyvä fanaattisuus ja Venäjän uhan lietsominen on meille täällä idän ja lännen vedenjakajalla suureksi haitaksi ja lapsillemme ja heidän lapasilleen suurongelmaksi. Miten Aaltola tukee tätä yksipuolisuuden viestiä - ehkä esimerkiksi käynee tämä https://yle.fi/uutiset/3-12664830 -, otsikoituna näin:

"Mika Aaltola: Väestönsiirroissa Venäjän miehittämillä alueilla ihmiset päätyvät suodatusleireille – "Siinä pyritään juurimaan pois ukrainalaisuutta"" -toimittajina Mikko Pesonen ja Seija Vaaherkumpu. |2
.
|2 Ehkä kyseessä on myös Ukrainan noin kuuden miljoonan venäläismielisen ja -kielisen huolehdinta, joista ei tämä meidän paatoksellinen mediapooli juurikaan mitään kirjoita - ei edes verovaroin ylläpidetty Yleisradio. Samalla voimme aivan maniosti perehtyä Minskin sopimuksen täyttymättömyyteen - eräs ajatusrakennelma löytyy täältä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/minskin-sopimus-on-kuollut-kauan.html - .
.

--
(Vuodelta 2014) UPI-FIIA 1] on eduskunnan valvoma ja ylläpitämä Ulkopolitiikan instituutti, jossa palkollisina pitäisi olla alan huippuosaajia ja laaja-alaisia näköalatutkijoita katsekyvyllä niin itään kuin länteen. Suomihan on tunnetusti niin länttä kuin itääkin.

Suomalaiset aiemmat poliitikot osasivat luovia erinomaisesti suurvalta Neuvostoliiton kanssa – osasimme yksin operoida torjuntavoiton Talvisodasta ja Jatkosotaan taas jouduimme ajopuuna, jonka peräsintä pitivät ”oikean laidan kokoomuslaiset piirit - suursuomineen”.


Voidaan myös todeta, että presidentti Urho Kekkosen oivaltava ja itsevaltakeskeinen peli Moskovan Kremlin kanssa loi osaltansa meille ainutlaatuisesti nykyisen vaurautemme perusbetonin – idänkauppaa eivät vaivanneet ali- tai ylijäämät; pääsimme myös eroon 'ei aina niin kurantista' tavarastakin, joka ei olisi länteen kelvannut.

Nyt UPI-FIIA tutkija Mika Aaltola kirjoittaa vähintäänkin omalaatuisesti (omia) näkymiään ”Kamppailu Suomesta” jutussaan http://www.politiikasta.fi/artikkeli/kamppailu-suomesta -. Näyttää voimakkaasti siltä, että Aaltola vuodattaa amerikkalaistyyppistä laajentumishalukkuutta ja harjoittaa puolisokeutta idän suuntaan.

Tulee mieleen takavuosilta silloisen dosentti Markku Ruotsila' n kirjoitus - ”suomalaisten USA-antipatioista” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/usa-vihastuttaa-ja-ihastuttaa.html [arvio 2006]


Mikä ajaa Aaltolan projisoimaan Venäjän meille taloudellisen manipulaattorin asemaan,

kun muistissamme on USA:n kieltämät teknologiakaupat muinoiseen Neuvostoliittoon (tästä aiheesta on seikkaperäinen seloste pienellä harmituksen esityksellä vuorineuvos Tauno Matomäeltä – Rauma-Repolan oivasta mahdollisuudesta avata aivan uusi vientiala huipputeknologiana, jonka USA meiltä kielsi)

Ihmetyttää teennäinen, ja miltei väkisin keksityltä selosteelta tuntuva Venäjän kauppamanipulaattorin asema, jolla [Venäjän presidentti Vladimir] Putin haluaisi nyrkkiotetta maastamme. 


Miksi Aaltola haluaa unohtaa kaiken sen taloudellisen hyödyn niin Venäjältä *] kuin samankaltaisena Ruotsista tai Saksasta – miten nämä taloudelliset hyödyt eroavat toisistaan – miten Venäjän antama (alijäämäinen) kauppamme olisi arvottomampaa kuin kauppa esimerkiksi länsimaiden kanssa – venäläisten energiatoimitukset ovat olleet aina käytännössä kohdallaan.

.

*] Tässä tarkastellaan asiaa laajemmasta hahlosta - vientitoiminta Venäjälle koko muusta maailmasta ~ https://www.etla.fi/ajankohtaista/kolumnit/eu-asettaa-kauppapakotteita-mika-on-vaikutus-eri-maiden-vientiin/ - miten EU' n ja USA' n asettamat pakotteet ovat sitten todellisuudessa vaikuttaneetkaan.

.

--

Ystävällisesti kannustaisin Aaltolaa perehtymään slaavilaiseen 2] ja venäläiseen historiaan 3]

… ja Venäjän syntyyn sekä kauppapolitiikkaan Venäjältä katsottuna – myös itään ja sen kehitystä, josta välkkyy talouden kaavamahdollisuus - ”Kiina + Venäjä > USA + EU” - ajatuksella 4] - ”Maailma on muuttuvainen, Eskoseni”.

Aaltola maalaa myös kummallisesti meidän riippuvuutta ja siitä muodostuvaa uhkaa idän energiasta – taitaa ainoana virtana mistä päin tahansa – Venäjän kaasun olleen täysin katkeamaton virta maahamme – ilmeisesti siitäkin halutaan maalata vaikeuksien optio teollisuutemme energiankäytölle.

Loviisan ydinvoimalakin on toiminut ongelmitta kymmeniä vuosia – sen sijaan lännen toimittamaa Olkiluoto III:sta saanemme odottaa ”kymmeniä vuosia” - sen valmistumista, kaikkien vaikeuksien jälkeen.


Tekisi mieli kysyä, mistä Aaltola on saanut sivulauseellisen antipatiansa Venäjää kohtaan [ ~ http://www.politiikasta.fi/artikkeli/kamppailu-suomesta - ] >


.
PS. 1941-uholla tarkoitetaan ajanhetkeä, jolloin Suomi kävi voimalla revanssiin yhdessä aseveljensä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa hyökkäyksellisenä Jatkosotana! **

--


..
87614

..
TIETOISKU!


Kiihdyttääkö Aaltolan arviot ja mielipiteet nyt laajasti esitettyinä kansalaistemme yksipuolista asennetta ja näin luovat tilaa yhä tiiviimmälle vastakkain asettelun tielle?

[673] ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - [4090].--|  249  SUOMI24  571 e  |  13  SUOMI24  109  |  42  TIEDE  245  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB  BLOG  |  FB  |  Twitter  | 


.2


Tekisi mieli kysyä, mistä Aaltola on saanut sivulauseellisen antipatiansa Venäjää kohtaan –

… ilman mitään perusteltua argumenttia tosiasioista, jotka olisivat meille ongelmia (aiheuttaneet - nykyaikana) tai vahinkoa tuottaneet. Ehkä Aaltola hätäpäissään keksii Venäjän presidentin, Vladimir Putinin joitain aikoja sitten määräämät puutullit 5], kun emme enää saaneet alihintaan raakapuuta metsäteollisuudellemme …

Miksi muutoinkin lännenmiesten on niin vaikea ymmärtää slaavilaista/ venäläistä ajatuksenkulkua, vaikkapa tässä Ukraina case' ssa http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163481-miksi-lannenmies-ei-ymmarra-venalaista-ajatuksenjuoksua -?

Herää edelleen kysymys, miltä mandaatilta olemme saaneet tärkeään kansalaisten maksamaan Ulkopolitiikan instituuttiin noin 'yksisilmäisen oloisia tutkijoita, joilla ainoa silmä sinertää lännen pakokaasuista'? [fil.]

Olisiko kansalaisillamme oikeus saada objektiivisempaa tietoa ulkosuhteistamme sen mukaisesti, miten todelliset ulkovaltasuhteet toimivat ja tuottavat meille menestystä tai menetyksiä?

Mistä syntyy ohjelmajohtaja Mika Aaltolan lännenmiesmäinen asioiden käsittelytapa? 


Onko se johdantoa vielä kypsymättömästä tutkijaosaamisesta, vai keskeneräisistä resursseista, kun tieto-taitoa olisi pitänyt riittää niin itään kuin länteen? Ei ole korrektia purkaa omia subjektiivisia tuntoja näin oleelliselta ”oppituolilta”.


Klassinen esimerkki läntisen uutisoinnin, maailmamanipuloinnin ja suoranaisten valheiden verkon levittäminen esittäytyy hyvin YLE-Ulkolinjan dokumentista http://areena.yle.fi/tv/2173406 - .3


Olisiko voinut käydä myös näin - 

"

Kolme voittajaa: Ukraina, Venäjä ja yllättäen Suomi!

"

 -kirjoitus ajalta 29-04-2022:

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/04/kolme-voittajaa-ukraina-venaja-ja.html


Ei käynyt, sillä USA länsivasalliensa kanssa sekaantui ja sekaantuu yhä voimallisemmin Ukrainan slaavilaissotaan, jossa ulkovallat ottavat yhä suurempia rooleja tuhottaessa ukrainalaisten elin- ja elonmahdollisuuksia!jat>>>kuuhttps://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/suomessakin-ita-lansi.html - , otsikoituna näin: 

"

Suomessakin itä-länsi vastakkainasettelua, jota UPI-FIIA vahvistaa?

-IJL-kirjoitettuna 16-04-2014...

Linkit ja viitteet 1] - 5] löytyvät täältä


VIITTEET ja LISÄKIRJOITUKSET

3] Meillä ja venäläisyydellä on myös historian juuret ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suomen-yhteinen-historia-ja.html – [2006]
4] Johdettu kaavasta USA + EU > Kiina? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/onko-eu-usa-kiina.html  [2013]

..


Aaltola-ekstra
"

Mika Aaltola valittiin UPI-FIIA' n johtajaksi - jatkuuko yksipuolinen amerikkalaisuus?

-IJL-BLOG

.

__

ILU-MEDIA

IJL-Productions


..

e


5 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: maanantai 24. lokakuuta 2022 12:35

Vastaanottaja: mika.aaltola@fiia.fi; veikko.eromaki@yle.fi; seija.vaaherkumpu@yle.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; antti.pelttari@supo.fi

Kopio: teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; hanna.smith@hybridcoe.fi; kristi.raik@icds.ee; antti.kaikkonen@defmin.fi; tuomas.forsberg@helsinki.fi; Risto E. J. Penttilä

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Edustaako UPI johtaja Mika Aaltola verhottua1941-uhoa ja uhkaa?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: maanantai 24. lokakuuta 2022 12:40

Vastaanottaja: sanna.marin@vnk.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi

Kopio: matti.pesu@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; kai.mykkanen@eduskunta.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Edustaako UPI johtaja Mika Aaltolaverhottua1941-uhoa ja uhkaa?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: maanantai 24. lokakuuta 2022 12:46

Vastaanottaja: sinikukka.saari@fiia.fi; annika.saarikko@vm.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; juho.eerola@eduskunta.fi

Kopio: Saska Saarikoski; leena.meri@eduskunta.fi; antton.ronnholm@sdp.fi; kimmo.kiljunen@eduskunta.fi; juho.romakkaniemi@chamber.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; SARVAMAA Petri

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Edustaako UPI johtaja Mika Aaltola verhottua 1941-uhoa ja uhkaa?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: maanantai 24. lokakuuta 2022 12:52

Vastaanottaja: markus.lohi@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; ville.skinnari@formin.fi; ville.simila@hs.fi; marja.sannikka@yle.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi

Kopio: matti.kalliokoski@otava.fi; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi; arto.luukkanen@perussuomalaiset.fi; matias.turkkila@perussuomalaiset.fi; mikko.hautala@formin.fi; timo.kivinen@mil.fi

Aihe: II: Kansalaiskirjoitus: Edustaako UPI johtaja Mika Aaltolaverhottua1941-uhoa ja uhkaa?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

V e-mail:

Lähetetty: maanantai 24. lokakuuta 2022 15:38

Vastaanottaja: satu.hassi@eduskunta.fi; sari.essayah@eduskunta.fi; Sarkomaa Sari; paivi.rasanen@eduskunta.fi; minna.nalbantoglu@hs.fi; eero.mantymaa@yle.fi

Kopio: matti.koivisto@yle.fi; mari.jantti@yle.fi; markku.hurmeranta@sanoma.fi; Katri Kallionpää; katri.kulmuni@eduskunta.fi; jouni.ovaska@eduskunta.fi; joonas.kontta@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Edustaako UPI johtaja Mika Aaltolaverhottua1941-uhoa ja uhkaa?


..