tiistaina, lokakuuta 25, 2022

II - Itsenäisyytemme viimeinen säie on olla ilman Natoa

 |2362|368860|e

.


Katso myös ~ https://www.desili.fi/tag/itsenaisyys/ - |  ~ https://slideplayer.fi/slide/4870646/ - |  ~ https://www.finlandiakirja.fi/fi/catalog/product/view/id/192005


***


..


Kansakuntamme herää mediapaatoksen ja -manipulaation jälkeen "vanhaan hyvään aikaan", jolloin olimme sotilaspoliittisesti puolueettomia ja sitoutumattomia - kysytäänkö ennen ensi kevään eduskuntavaaleja kansaltamme suoraan sen Nato-mielipidettä - kansanäänestyksellä?

Palaavatko suomalaiset juurillensa?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17424532/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato-kansanaanestys -
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/miksi-helsingin-sanomat-muutti.html -



..

[U] Tutkitaan asiaa muutamien vuosien takaa!

(Yle Puhe haastatteli 21. lokakuuta 2015 kahta kansanedustajaa – perussuomalaisten Tom Packalenia ja Rkp’ n puheenjohtajaa ja entistä puolustusministeriä Carl Haglundia. Natokriittisyys ja ”natottaja” olivat vastatusten, miksi näitä nato-uskovaisia kutsutaan – tässä sotilaan näkökulma – tohtori ja evp. ev. Pekka Visurin puheenvuoro: http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/ei-osu-eika-uppoa/ - )


[ … kansalainen Erkki ihmettelee sitä, miksi monet äänekkäät poliitikot eivät osaa nähdä kansakuntamme vakaata enemmistömielipidettä olla ilman Natoa. Samaan aikaan kansalainen Liisa, äitinä pohtii sodan vievän poikansa. Liisa ymmärtää, että natojäsenyys tekisi konfliktissa meistä idän ja lännen välillä automaattisesti vihollisen ja taistelualustan. Siksipä naiset eivät miehiä vähemmän halua Natoa … ]

Nato on USA johtajansa vuoksi sotaisa konklaavi. USA’ n sotien määrä 1] on vertaansa vailla, ja aina kaukana omilta rajoilta, muiden maille rynnäköiden ja toisten valtioiden alueilla sotien. Irakin sota, Kosovon pommitukset ja Syyrian 2] jo vuosi sitten aloitetut USAF ilmavoimarynnäköinnit ovat vieläpä toteutettu ilman mitään kansainvälistä mandaattia.


Suomi on poikkeuksellisessa asemassa, monen syyn vuoksi

Olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Olemme itse, niin lännestä kuin idästä, ja meillä on poikkeavan monivaiheinen suhde itään – alkaen Novgorodista Ruotsin alamaisena ja jatkuen Venäjän tsaarien kanssa Suuriruhtinaskuntana. Lopulta Venäjällä bolsevikkien oma vallankumousaamu myönsi meille itsenäisyystunnustuksen 4. tammikuuta 1918 itsensä Leninin ja Stalinin nimikirjoituksilla.


Jotta voisimme katsoa syvällisesti suhdettamme itään,

… nimenomaan EU-alueen pisimmän Venäjän maarajan haltijana; on meidän nähtävä myös rajanaapurimme tarpeet. Rauha ja ystävyys säilyvät vain molemminpuolisella ymmärryksellä toistensa tarpeista. Meidän vieressä välittömästi on Venäjän toiseksi tärkein ja merkittävän kaupunki – Pietari.

Pohjoisessa, reilu 1000 kilometrin päässä ovat Venäjän, ydinasesuurvallan tärkeimmät atomisukellusveneiden tukikohdat, jotka ovat Naton ja USA’ n erityisen mielenkiinnon ja huolen kohteina. On varmaa, että Venäjä puolustaa ydinasesuurvaltana 3] kaikin keinoin näitä kahta maa-aluekohdetta, jotka varmasti ovat Naton sotilaskartalla maalikohteina.


Pohjoisen ulottuvuus ja Suomen mahdollisuudet

Venäjällä on Naton kanssa pieni pätkä maarajaa pohjoisessa, Norjan kanssa. Meille on mielenkiintoisena mahdollisuutena Petsamon, ”oikean kätemme” uudelleen järjestelyt, joissa Venäjä pääsisi samalla eroon harmillisesta natomaarajasta. Meille Jäämeren radan ulottuminen aina Petsamon satamaan Liinahamariin saakka olisi kaupallinen lottovoitto – pitkällä jänteellä.

Nyt jo tiedämme, että Kiina etsii kaupallisia väyliä Eurooppaan ja Koillisväylä on yksi sellainen – lyhin merireitti Eurooppaan. Me voisimme vuokrata Saimaan kanavan tavoin maa-alueen Petsamoon ja aina sulaan Jäämeren satamaan saakka ja luoda sinne eräs Koillisväylän päätepiste. Uskoisin, että Kiina olisi halukas rahoittamaan tätä hanketta [?]


Suomi tarvitsee idänpolitiikkaan win – win tilanteita

Edellä oleva on loistoesimerkki, siinä Venäjä saisi ”puskurin” itsensä ja Naton väliin. Samalla tavalla Ruotsin kuningas 1809 päätti tehdä itäisestä maakunnastaan – Suomesta, puskurin Tukholman ja Pietarin väliin; ja tuostahan alkoi Ruotsin yli 200 vuotta kestänyt rauhanaika. Siksi onkin mielenkiintoista nähdä oikeasti onko Ruotsi hakemassa lopulta Naton jäsenyyttä, joka ei sinänsä meidän kansalaisia ole innostanut sen enempää Natoon, vaikka Ruotsi siihen liittyisi!*]

*] Suomi ei Natoon – vaikka Ruotsi liittyisi [2013] ~ http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_ei_natoon_edes_ruotsin_perassa/6689463 -


Ruotsi valtiona heittäytyi puolueettomiksi, kun Talvisota 4] alkoi

Suomalaiset muistavat Ruotsin valtion ehdottoman periaatteen olla auttamatta Suomea, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen – Talvisota oli näin syttynyt. Näinköhän Ruotsi haluaisi sitoutua Suomen itärajaan 5] – joko natokumppanina tai Ruotsin ja Suomen välisenä sotilaallisena yhteistyönä?



Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmoittanut,

… että hän kunnioittaa 6] Suomen omaa näkemystä Natosta, tähän on uskominen, sillä Putin tietää kansakuntamme vakaan ja kestävän natovastustuksen. Ehkä meissä kansalaisissa elää presidentti J.K. Paasikiven viisaus tunnustaa tosiasioita: 



 Pidä ystävä lähellä ja vihollinen kaukana



.

|  313  SUOMI24  523  e |  TIEDE  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |  24  a |

.


..
87908

..



2


Eteläinen naapurimme Viro on Natossa

Viro oli osa Neuvostoliittoa vuosikymmenet ja maassa asuu suuri venäläisvähemmistö – meillä ei, vaikka venäjänkieli kohta ylittää pakkoruotsimme. Viro pelkää ja heidät laitetaan pelkäämään. Viron eräät poliitikot suorastaan kerjäävät sotilaallista huomiota 7]. Muistamme Ämarin ilmasotaharjoitukset 8] kesältä 2015, jonka harjoitusviholliskohteeksi itse USA’ n presidentti Barack Obama nimesi Venäjän. Meidät kutsuttiin mukaan, mutta miksi?


USA on käynyt kaikki sotansa 100 vuoden ajalta kaukana omilta rajoiltaan

Viro ja Baltia ovat kaukana ja Baltialla on natotakuut, jotka lopulta antaa USA. USA on tänäänkin niin monessa sodassa mukana, ettei se halua hajottaa armeijaansa kaikkialle. Kiina aiheuttaa kaikkinaisessa kasvussaan 9] erityisiä pohdintoja USA’ ssa, miksi sen pitää olla aina maailman poliisi?*]

*] Maailmanpoliisin romahdus? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html -


USA haluaa, että Suomi huolehtisi Viron ilmahyökkäyskyvyn

… ja näin sitoa suomalaiset mahdolliseen Itämeren – Suomenlahden konfliktiin, jossa Nato haluaa pussittaa Pietarin ja Kaliningradin (samalla ymmärrämme Murmanskin radan ja Kuolan kuin Koillisväylän huomisen tärkeyden, reittinä sisäiseen Venäjään). Toinen pussitus tapahtuisi Turkin kapeikossa, missä Mustameri padotaan.

Mikäli Viro joutuisi konfliktiin Venäjän kanssa, olisi USA’ n etu, jos Suomi kantaisi sotilaallista vastuuta Viron suuntaan – ja natojäsenenä se tehtävä meille loksahtaisi, kuten Ruotsille natojäsenenä Latvia ja Liettua. Tämän meidän kansalaiset ymmärtävät – on eräs syy, miksi kansakuntamme ei halua Natoon *].

*] Kymmenen vuoden kansalaiskyselyt Natosta ~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/10152892842862364 - tai ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=859780397443435&set=a.188201801267968.49260.100002344473022&type=1 -


..


3



Ei kommentteja: