lauantaina, huhtikuuta 27, 2013

Asia, josta ei puhuta - SS

SS


!
27.4.2013 15:06 Ilkka Luoma 

129 kommenttia 
·          
Tätä kirjoitusta ei pitänyt kirjoittaa. Tämä tyrmätään heti – vaikka sitä ei edes luettaisi loppuun. Herkkänahkaiset ja yleensä vähemmän tietävät, ”tietävät” tästä aihealueesta ”eniten”, ainakin omasta mielestä. Saksassa tämä on virallisesti kielletty – siitä saa puhuakin vain kuiskaten. Kysymyksessä on Saksan kolmannen valtakunnan Schutzstaffel 1] eli lyhennettynä kylmät väreet aikaansaava SS.

Saksalaiset olivat oivaltaneet lehtitiedon mukaan, että heidän suositun televisiosarjasta hyvin tuttu tähti Horst 'Derrick' Tappert olikin palvellut SS:ssä, tarkemmin ilmaistuna Waffen SS:ssä 2] – II Maailmansodan itärintamalla, joka oli sotana maailman historian verisin, raaoin, tappavin sekä siviileille armottomin – siellä ei säästelty keinoja, puolin eikä toisin, se oli tuhoamistaistelu, jossa paha kostettiin pahalla.

Suomalainen kosketus eliittijoukkoihin

Suomalaiset aihetta lukeneet muistavat panttipataljoonan 3], joka oli nimityksenä virheellinen – meidän nuoret miehet menivät vapaaehtoisina Waffen SS:ään – itärintamalle, kokivat liki Stalingradin ja Kaukasuksen. Suomalaiset SS-miehet saivat arvostetun aseman taistelijoina (myös saksalaisten SS-miesten keskuudessa), jotka täyttivät määräykset ja toteuttivat hyvin annetut tehtävät, loppuun saakka.

SS on tabu –

SS oli alun alkaen Adolf Hitlerin henkilökohtainen vartiokaarti, jonne pääsyyn oli erittäin tiukat vaatimukset. Vain pohjoinen ”arjalainen” rotu, riittävän pitkinä, kelpasivat – rikosrekisteriä ei saanut olla ja muutoinkin piti olla täysin nuhteeton elämäntapa, eikä ”väärää verta suvussa” suvaittu. Tuolloin ihanteita maalattiin rotuopeista, joiden tutkintaa Suomessakin harjoitettiin – muun muassa lasten lääkärinä kuuluisaksi tulleen Arvo Ylpön 4] toimesta.

Hitlerin valiokaarti laajeni nopeasti, laskelmoivan, hiljaa puhuvan ja hyvämuistisen Heinrich Himmlerin 5] toimesta eliittiarmeijaksi 6], jossa palveli yli 10 maan kansalaisia (eräänlainen ylieurooppalainen sotavoima) – muslimeja myöten! Erityisen kunnostautuneita vierasmaalaisia olivat eestiläiset, tanskalaiset ja itävaltalaiset – tosin Anschslush 7] oli Itävallan liittänyt Saksaan jo 1930 -luvun loppupuolella.

SS oli laaja organisaatio,

kuin valtio valtiossa, sillä oli oma liiketoiminta, varainhankinta, teollisuustuotanto, sairaalajärjestelmät ja omaa asetuotantoa – näin se täytti kaikki ne elementit, joilla muodostetaan eliittijoukot, joita kaikki viholliset pelkäsivät ja jopa kunnioittivat. Tässä kirjoituksessa emme puutu kuin Waffen SS:n ominaisuuksiin ja tekoihin – tuo toinen puoli SS:stä on saanut riittävästi synkkää mainetta ja palstametrejä toimistaan keskitysleireissä ja niin edelleen.

Kansallistunteen kohottajat

Kolmannen valtakunnan kansalaiset olivat ylpeitä Waffen SS -joukoista; he tiesivät systemaattisen propagandan myötä näiden joukkojen olleen nk. tulipalojoukkoja, jotka hälytettiin paikalle, kun Wehrmacht 8] ei enää pystynyt saavuttamaan asetettuja tavoitteita, syystä tai toisesta.
Waffen SS taisteli raskain omin tappioin – heillä oli vala, joka oli annettu suoraan Adolf Hitlerille – se ei sallinut joukkoantautumista. Tunnetuimmat SS-divisioonat olivat Das Reich 9] ja SS Leibstandarte Adolf Hitler 10] sekä suomalaiset vapaaehtoisetkin sisällään pitänyt SS Wiking 11].

Miksi tällainen luomus piti tehdä?

Syy on hyvin selvä; tänäänkin esimerkiksi USA:lla on vastineensa – Delta Force, englantilaisilla on omansa ja meilläkin on taistelusukeltajat tai vaikkapa laskuvarjojääkärit. Kautta aikain on rakastettu jostain erikoisesta, sellaisesta, joka tekee enemmän kuin muut, uhrautuen ja itseään säästämättä.
Waffen SS oli ikään kuin ylimmän johdon luottoarmeija (joka tosin rintamilla oli alistettu Wehrmachtin alaisuuteen omina yksiköinään), jossa lopulta palveli yli miljoona miestä (Wehrmacht noin 15 miljoonaa) – kaatuneiden määrä suhteutettuna vakioarmeija Wehrmachtiin oli kaksin-kolminkertainen. Toisaalta viholliset tunsivat erityisen hyvin Waffen SS:n toimintatavat, jolloin viholliselle aiheutetut tappiot olivat tuntuvia.

Sodissa ei tunneta sääliä ja usein kaikki keinot ovat sallittuja –
[ … tässä emme voi unohtaa amerikkalaisten massiivisia mattopommituksia Pohjois-Vietnamissa 1965-1971, jonne pudotettiin enemmän pommeja kuin koko II Maailmansodassa Eurooppaan yhteensä – lähinnä siviilien sekaan! … ]

Hävinnyt joutuu aina kantamaan vastuun rikoksista ihmiskuntaa kohtaan. USA ei joutunut kantamaan mitään vastuuta 400.000 japanilaissiviilin murhasta Hiroshiman ja Nagasakin atomipommiverilöylyissä- mutta USA oli voittajavaltio ja perusteli atomiaseiden käyttöä omien sotilaiden säästönä.

Waffen SS kantoi raskaan taakan maineestaan –

usein rintamalla vangiksi joutunut SS-sotilas ammuttiin sen kummemmin kyselemättä. SS:n malli toimia oli suoraviivaisen raaka, ja tästä ominaisuudesta hinta maksettiin vuosien 1945 - 1948 aikana – esimerkiksi Neuvostoliittoon vangeiksi passitetuista SS-miehistä ei juuri kukaan palannut kotimaahansa, ei edes ruumisarkussa.
Maineesta maksettiin, ja sotatilan ollessa yllä, uhrautuvaisesta työstä saatiin erikoiskohtelu. Saksalaiset tiesivät rintamalla olleiden SS-joukkojen saavutukset ja heitä ihailtiin Saksan turvana ja pelastajana.
Kuriositeettina on mainittava, että viimeiset toukokuussa 1945 Berliiniä puolustaneet joukot olivat ulkomaalaisia Waffen SS -joukkoja, tanskalaisia, ukrainalaisia, jopa ranskalaisia … mainittakoon, että sodan ajan kuuluisin taistelijamme Lauri Törnikin 12] palveli lyhyen ajan Waffen SS:ssä, saaden II luokan rautaristin palveluksistaan Saksan kolmannelle valtakunnalle.
  
...
Tosiaan tätä kirjoitusta ei pitänyt koskaan tulla,

tämä on pannassa – ja siihen ei voi koskettautua, vaikka nuo erityiskoulutetut miehet täyttivät vain annetut käskyt – vastuu kannettiin saksalaisen tavan mukaan ylimmässä johdossa, ja he ovat tekonsa maksaneet, usein hengellään.
Nyt voisi olla aika katsoa tätä osaa Saksan kolmatta valtakuntaa kiihkotta, sillä entisiä Waffen SS -miehiä on edelleen paljon hengissä ja he nauttivat hiljaista arvonantoa ilman sanoja nykyisistäkin saksalaisista – Waffen SS edusti kansallista tunnetta, ja tänään Saksa on Euroopan rauhan takuumies yhdessä Venäjän kanssa, sekä ennen kaikkea Euro EU - Euroopan veturi ja maksumies.

Se mitä Saksa ei saanut 1933 - 1945 asein, saa se sen nyt osaamisella, rahalla ja tuotannon voimalla – unohtamatta sen ylivertaista kykyä tuottaa sellaista laatua, mistä usein muut vain uneksivat ” ...

..
Tämä kirjoitus on samalla kunnianosoitus niille suomalaisille miehille, jotka vapaaehtoisina menivät isänmaan asialla Saksaan palvelemaan aseveljeä, joka suuresti vaikutti itsenäisyytemme säilymiseen kesällä 1944 – joka samoin tätä edellisinä talvina ruokki kansaamme, kun oma vilja oli loppu. Suomalainen SS-sotilas oli arvonsa mittainen, ja vaikutti Saksan ylimmän johdon auttamishaluun niinä hetkinä, kun vihollinen kävi päällemme liian ylivoimaisena.

VIITTEET
4] Arvo Ylppö ~ http://www.hs.fi/muistot/Arvo+Ylpp%C3%B6/a1364352283583 - lisäksi ”Palanen tutkivan journalismin mustaa historiaa” ~ http://www.tutkiva.fi/images/mot-analyysi.pdf -
7] Kun Itävalta liitettiin Saksaan ~ http://de.wikipedia.org/wiki/Anschluss_%C3%96sterreichs -
9] SS Panzer Division ”Das Reich” ~ http://de.wikipedia.org/wiki/SS-Verf%C3%BCgungsdivision -
12] Lauri Allan Törni ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Lauri_T%C3%B6rni -


Ilkka Luoma
~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi  - 
..
|  AL  |  SUOMI24  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  | 

BLOG 17713 IL

7 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Perussuomalaisen kansanedustajan Olli Immosen myötä on jälleen aiheetta ponnahtanut pintaan yhdistäminen kansallissosialismiin ja sen kovimpiin ytimiin - SS' ään, tässä kertomus sen rintamaosuudesta - Waffen SS' stä ...

~ https://youtu.be/AKzi6nlMckI -

Ilkka Luoma kirjoitti...

More Waffen-SS
~ https://youtu.be/XRj1Gbn2pJw -

Ilkka Luoma kirjoitti...

Itsenäisyyspäivä 6.12.2016 ---

Menossa klo 17:23 Itsenäisyysparaatin kenttähartaus - Kajaanissa, Suomessa. Armeija rukoili.

SS ei rukoillut, se taisteli annettujen päämäärien saavuttamiseksi.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Särötön kuva ”tavallisista suomalaispojista” SS-joukoissa romuttuu vuoden tärkeimmässä sotahistorian teoksessa -HS

~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005866918.html -

Ilkka Luoma 17.10.2018 - 16:48 kommentti:

Suomessa oli jo 1930-luvulta lähtien sympatioita Saksan kolmatta valtakuntaa kohtaan, niin Olavi Paavolainen kuin Eino Kaila - ehkä jopa maineikas Arvo Ylppö (?) ja Nevanlinna oppineiden maailmasta. On selvää, että Waffen-SS Vikingin oli helppo saada suomalaisia vapaaehtoisia. Suomessa sympatiat Saksaa kohden ulottuvat jo 1900-luvun alkupuolelle, jatkuen yhä. SS herättää tunteita, kiihtymystä, intoa, vihaa ja katkeruutta ... Eräs asia oli kuitenkin selvää, jos mietimme vain sotilaallisia ansioita - ne olivat kiistattomat ja menetykset kaikkinaisesti suoraan verrannollisia sotilaalliseen tuloksenkykyyn.

.

Ilkka Luoma kirjoitti...

IS:
Kansallisarkisto tutki, syyllistyivätkö suomalaiset vapaaehtoiset juutalaisten, siviilien ja sotavankien surmaamisiin SS:n Wiking-divisioonassa.

Selvitys julkaistaan kokonaisuudessaan englanniksi Kansallisarkiston verkkosivuilla kello 13. ISTV välittää suoran lähetyksen kello 13.

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005993825.html -

Ilkka Luoma kirjoitti...

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/79712/asia-josta-ei-puhuta-ss?changed=1549640098 -

...
IS: "Suomalaisista SS-miehistä julkistetiin tänään sotarikosselvitys"
~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005993825.html -

Ote: " ... Kansallisarkisto tutki, syyllistyivätkö suomalaiset vapaaehtoiset juutalaisten, siviilien ja sotavankien surmaamisiin SS:n Wiking-divisioonassa.
Selvitys julkaistaan kokonaisuudessaan englanniksi Kansallisarkiston verkkosivuilla kello 13. ISTV välittää suoran lähetyksen kello 13.

Englanninkielistä julkaisua Kansallisarkisto selittää sillä, että selvitys on vastaus Simon Wiesenthal-keskuksen esittämään pyyntöön tutkia SS-Divisioona Wikingin suomalaisten vapaaehtoisten roolia juutalaisten, siviilien ja sotavankien surmaamisiin Saksan itärintamalla vuosina 1941–1943. Hanketta esiteltiin tiedotustilaisuuksissa Israelissa ja Yhdysvalloissa viime vuonna.

Selvitystä pyysi Wiesenthal-keskuksen Jerusalemin-toimiston johtaja Efraim Zuroff tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä. Selvityspyyntö johtui dosentti André Swanströmin esille tuomasta suomalaisten SS-miesten kirjeestä. Siinä korjaamon tukitehtäviin joutuneet SS-miehet pyytävät päästä rintamalle taistelutehtäviin, perustelunaan muun muassa se, että ”juutalaisten ampumiseen riittää kehnompikin ampumataito kuin omaamamme”. Swanström tulkitsee kirjettä niin, että se todistaa suomalaisten olleen osallisia ampumisiin. ... "

Ilkka Luoma kirjoitti...

Pitkä ja ilmeisen tarkoitushakuinen kirjoitus - tarkka ja huomattavan selventävä kuvaus, jolla pyritään kääntämään aiemmin luotu "totuuden käsite" suomalaisista Waffen-SS' n sotilaista, jotka olivat kaikki vapaaehtoisia, vieläpä valtiomme virallisesti siunaamina.

"Ammuttiin" on tosiaan passiivimuotoinen verbi-ilmaus, ei siis tarkoin tiedetä kuka/ ketkä tekivät. Ei ole todisteita, vaan johtopäätöksiä kunkin oman tarkoitus- ja päämäärähakuisuuden mukaisesti. Näinkö halutaan ilman vankkaa näyttöä osallistua kollektiivisesti Saksan kolmannen valtakunnan eräiden toimijoiden kiistämättömiin sotarikoksiin, nyt Suomestakin - olimmehan Kolmannen valtakunnan aseveli, ilman virallista allekirjoitettua sopimusta.

Suomalaisia SS-miehiä ei voida edelleenkään kiistatta ja todisteellisesti yhdistää suoraan mihinkään sotarikokseen. On aivan varmaa, että SS-Wiking-divisioona on nähnyt kaikenlaista. SS oli laaja organisaatio ja noissa joukoissa oli muitekin kuin rintamataistelijoita, joissa niissäkin oli puhtaasti saksalaisia SS-divisioonia, joille on kyetty todistein sälyttämään sotarikoksia - mm. SS-Totenkopf*.

Kun arvioidaan Waffen-SS' ää, olisi huomattava monia heitä itseään sitovia tekijöitä, joissa itse SS kantoi vastuuta tiukalla organisaatiokurilla, missä yksittäinen sotilas "vapautettiin" tekojensa vastuista - "oli pakko totella" -kaikkien armeijoiden käyttämä keino, jotta asetetut tavoitteet saavutetaan.

Suomalaiset aihetta lukeneet muistavat panttipataljoonan, joka oli nimityksenä virheellinen – meidän nuoret miehet kokivat liki Stalingradin ja Kaukasuksen. Suomalaiset SS-miehet saivat arvostetun aseman taistelijoina (myös saksalaisten SS-miesten keskuudessa), jotka täyttivät määräykset ja toteuttivat hyvin annetut tehtävät, loppuun saakka.

Hitlerin valiokaarti laajeni nopeasti, laskelmoivan, hiljaa puhuvan ja hyvämuistisen Heinrich Himmlerin toimesta eliittiarmeijaksi, jossa palveli yli 10 maan kansalaisia (eräänlainen ylieurooppalainen sotavoima) – muslimeja myöten!

~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006036663.html -

HS: "Mitä isä teki?

Lennart Kihlström palveli vapaaehtoisena natsi-Saksan SS-joukoissa. Hänen poikansa Lars kävi lukemassa isänsä sotapäiväkirjan Kansallisarkistossa ja järkyttyi.

Marko Junkkari HS
Julkaistu: 17.3. 2:00 , Päivitetty: 17.3.2019 - 6:10 ..."