maanantaina, maaliskuuta 07, 2016

[Link] Ydinsota

[LINK][ORIG] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/ydinsota.html
...(Evoluutioon on aina kuulunut väkivalta |1, tavoiteltaessa tai puolustettaessa reviiriä |2 tai jopa sille lisää elintilaa – näin ihmiskunta tarvitsee aina aika-ajoin annoksen sotaa |3, jotta keskeneräinen henkisyytemme saa tasapainonsa)


[ … kansalainen Erkki miettii asemaansa täällä meillä Suomessa, ollaanhan me historiallisesti, kulttuurillisesti, jopa kielellisesti idän ja lännen vedenjakajalla |4, ellemme peräti etuvartiona jollekin. Kansalainen Liisa miettii niitä kymmeniä tuhansia viattomia japanilaisia siviilejä, enimmäkseen vanhuksia ja lapsia, jotka höyrystyivät taivaan tuuliin ensimmäisten atomipommien räjähdyksissä 1945 … ]Ydinsotaa ei ole käyty, lukuun ottamatta noita Japanin Hiroshimaan ja Nagasakiin Yhdysvaltojen toimesta pudottamia testiatomipommeja. Pudotuksen motiivina oli säästää ihmishenkiä, julman inhimillistä, mutta osin totta. Pudotuskäskyn antoi Yhdysvaltojen presidentti Harry S. Truman.


... jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/ydinsota.html - jälkeen

...Leipätekstin numerointi|10 Nykyajan kostoaseiden esimerkiksi sopivat hyvin kahden ydinasesuurvallan strategiset ydinsukellusveneet, joissa suurimmissa on jopa 200 ydinkärkeä – kukin voimakkaampi kuin Hiroshiman atomipommi. Venäläisten Borei - ja Typhoon (Akula) - sukellusveneluokat ja niiden Bulava monikärkiohjukset – USA’ lla on vastaavat tai miltei vastaavat Ohio – luokan ydinsukellusveneet.


...Ei kommentteja: