torstaina, maaliskuuta 03, 2016

TRUMP


(Media vihmoo tv-kasvosta ja USA’ n presidentin esivaalien tähtiesiintyjästä uhkaa ja ennakoimattomuutta. Trump on monille epähenkilö – vailla selkeästi tunnistettavaa tulevaisuuden suunnitelmaa. Trump: ”Voimme tehdä Amerikasta suuren jälleen!” |0)


[ … kansalainen Erik viehättyy Donald Trumpin vahvasta ja karismattisuuteen pyrkivästä esiintymiskielestä – puheineen. Kansalainen Alice innostuu otsatukasta, ja ihmettelee millaista uskonnollista kantaa Donald tulee esittämäänkään ja puhuuko hän kuitenkin palturia. Monet pohtivat mihin voisi uskoa ja luottaa, kun presidentinvaalit ovat täyttä ”hollywoodmaista sirkusta” – valittiinhan aikanaan B-luokan näyttelijä Ronald Reagankin presidentiksi |1 – vieläpä jatkokaudelle! … ]


Trump on maallisesti rikas ja sellaista rikkautta USA’ ssa ihaillaan

USA on yrittämisen mallimaa, oveluudella, pinnallisuudella ja ahkeruudella – unohtamatta kykyä luoda uusia menetelmiä (Facebook) tehdä vaikutetta (Google) ja rahaa (Bill Gates ja Microsoft). Trump edustaa kaikkea tätä, siksi hän viehättää monia ja nousee entisen presidentti Bill Clintonin vaimona tunnetun Hilaryn rinnalle lopulliseen koitokseen.


Trump räväyttää, mutta vain vaaleissa! |2

Mikäli Donald, miltei Ronald, on vähääkään normaali jenkki – niin vaalipuheet nyt ovat vain projektin ensivaihetta, jolla sytytetään, kuten lausahduksella ”tehdään Yhdysvalloista jälleen suuri|3. Trump liikemiehenä oivaltaa, että Venäjällä on maailman suurimmat raaka-ainevarat ja Kiina voi syleillä Venäjän liki ystäväkseen, ja se ei käy USA’ lle. Tämän Trump tajuaa – hän onkin jo arvellut tulevansa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa hyvin toimeen.


Sen sijaan Kiina tuottaa hiuskiehkuraan harmautta

Sillä Kiina on jo päättänyt, ettei maailmaa enää tällä vuosisadalla johdeta yhden navan politiikalla. Maailma ei tarvitse yhtä maailman poliisia – se tarvitsee kaksi ja Kiina tulee olemaan se toinen |4. Vahvistaakseen kiinalaista vuosisataansa Peking on päättänyt rakentaa rautaisen hyväilyn alkaen Venäjän Siperiasta ja päätyen kiinalaisen liike-elämän leviämiseen kaikkialle Venäjälle. Rakkaus on joskus henkeä salpaavaa. Tämäkään ei käy USA’ lle!


Trump tietää, että USA on maailman suurin saastuttaja per kansalainen – vai tietääkö?

Donald tietää jopa, että USA’ n hegemonia on kasvatettu viimeisen reilu 100 vuoden aikana, syömällä kehitysmaiden eväitä ja päästämällä materiaalisen elintason jätökset yhteiseen ilmakehään – kaikkien haitaksi |5. Vasta viime vuosina Kiina – neljä kertaa väkirikkaampana on ylittänyt päästöt absoluuttisesti |6.


Miten ehdokas Trump erottuisi presidentti Trumpista?

Suuresti, sillä valinnan vahvistuessa, muuttuu mies, mikäli hänellä on yhtään itsesuojeluvaistoa. Retoriikka ”tehdään USA’ sta jälleen suuri”, voi olla kohtalokasta, jos yhteisymmärrystä ei synny Kiinan ja Venäjän kanssa.

Olisikin viisasta, että mahdollisen valintansa jälkeen Trump käy kiireesti kiinalaisuuden ja slaavilaisuuden peruskurssit – vähintään historiallisesti, kulttuurillisesti ja yhteiskuntajärjestyksellisesti. Muinoinen Ronald ei käynyt näitä kursseja, vaan Reagan luotti vaimoonsa Nancy Reaganiin. Entä Donaldin vaimo, onko hänellä kahvinporoista katsomisen taitoa?


Miten Trump suhtautuu EU’ hun ja tunteeko hän Suomen?

Suomen ikioma ”pikkutrumppi”, nykyinen ulkoministeri Timo Soini (Ps.) sanoi, että tullaan kaikkien kanssa toimeen, valitsivat amerikkalaiset sitten kenet tahansa |7. Timo on retoriikan mestari ja olisikin kiva tietää ”lähteekö Trumpillakin hauet kaislikosta – melonin kokoisin nenähernein”. Entä Trumpin banaanit ja lakritsit tai kiristääkö Trump jo nyt kypärän remmejään?

Vakavasti ottaen epäilemme, ettei Trump tunne meitä, edes Jean Sibeliusta eikä Paavo Nurmea. Onko sillä sitten niin suurta väliä – välissä on Atlantin valtameri ja jarruna vielä Englanti mutta mahdollisesti kiihdykkeenä Nato – Isäntämaa pöytäkirja |8, jonka olemassaolon neuvonantajat kiireesti tulisivat informoimaan – ei meidän Suomen takia, vaan siksi, että Suomi sattuu pitämään Euroopan pisintä maarajaa Venäjän kanssa!

 Jarrujen ja kiihdykkeiden sijaan Venäjä, toinen ydinasesuurvalta on tuossa koko 1300 kilometrin matkalta meissä suoraan kiinni – kansakuntammehan mielellään sanoo, että ”pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”.


Mitä Trump tekisi presidenttinä?

Ei ainakaan rakenna muuria Meksikoa vasten, eikä torppaa muslimien maahantuloa. Tai jos rakentaa, niin ei maksata sitä Meksikolla ja jos kieltääkin muslimien maahantulon, niin vain pahimmilta, jotka CIA ja NSA hänelle ystävällisesti neuvoo.

Vaaleissa on paljon retoriikkaa, se me ollaan nähty Suomessakin muun muassa pikkutrumpin – Timo Soinin puheista ennen vaaleja ja vaalien jälkeen. Vaalilupaukset ovat usein vain tyhjiä puheita – kansakuntamme onkin tykännyt sanoa Soinille ja muille vaalipuhepettureille |*, että ”puhu sinä, me pidämme hevosta” – entä amerikkalaiset, missä ovat heidän hevoset?
|* Miten te kehtaatte, ja kyllähän te kehtaatte! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/miten-te-kehtaatte-ja-kyllahan-te.html -


USA’ ssa presidentillä on vahva neuvonantajakaarti

Ronaldilla oli neuvonantajien lisäksi unia tulkitseva Nancy. Donaldilla lienee omat salaiset menonsa – olihan hänen isäkin jotenkin karkotettu Ku – Klux – Klanista |9, jota itse Donald ei muista. Mutta olihan se vihje jostain okkultismista. Kaikki mysteerinenhän on suosiossa Yhdysvalloissa, uskonlahkot, maailmanlopun ennustajat ja - odottajat kuin uskovaiset, jotka eivät hyväksy Kuussa käydyn ja Maankin ollessa vielä litteä. Ovatko Donaldin ajatukset lopulta kuinka litteitä?


Sitten se ennuste, Hilary vai Donald?

USA’ ssa voi nyt myös tapahtua ”haloset”, ja valtio saa ensimmäisen naispresidentin, onhan hänellä kiistatta tukenaan ja äänestäjille viimeistään äänestyskopissa turvallinen valinta-argumentti – Bill Clinton, ex-presidentti. Bill osaa neuvoa mitä nappia pitää painaa, jos ydinohjukset pitää laukaista – naisethan eivät aina löydä autostaan edes etuvalojen pesinkytkintä – tuolloinhan näkisi paremmin eteensä …

(Viimeinen lause on hirtehisellä huumorilla, mutta tietyllä vakavuudella – kuitenkin kunnioittaen naisen osaamisalueita myös presidenttinä – eihän meidän Tarja Halonenkaan mitään pahaa tai väärää lopulta tehnyt, piti suhteet jopa Putiniin hyvinä ja oikoi myös USA’ n ex-presidentti George W. Bushin solmion siistimpään asentoon …)EXTRA
UPI-FIIA, ohjelmajohtaja Mika Aaltola ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001130065.html -


Tekstinumerointi

|2 Räväytyksestä – suomalaisin miettein ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001129832.html -
|7 Nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Soini: ”Kaikkien kanssa toimeen” ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1456543243575 -
|8 Nato – Isäntämaa pöytäkirja [fi] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -
|9 Ku – Klux – Klan ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan -


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL | PZ | FB | BL | BLOG 70622
--- 02032016 ---

DOC: TRUMP_02032016 – Microsoft Word Starter

825 |926
.1012.

Ei kommentteja: