tiistaina, maaliskuuta 15, 2016

Venäjä ilmoitti odotetusti osittaisen vetäytymisen Syyriasta

blogID 12100979
...

Kerättyjä suomalaisen median kirjoituksia Venäjän vetäytymisestä, joka ei ole kokonaisvaltainen poistuminen, vaan Venäjän kaksi sotilastukikohtaa suojausjärjestelmineen jäävät paikoilleen.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ilmoitti, että he voivat jakaa ISIS -pommitukset amerikkalaisten kanssa. Toisaalta Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti jo heti alussaan syksyllä 2015, että Venäjä tekee rajoitetun ja määräaikaisen operaation Syyrian laillisen hallinnon ja presidentin kutsusta.

Otteita suomalaisesta mediasta, nyt jokainen lukija voi itse päätellä millaisella formaatilla meidän toimittajakunta käsittelee itäistä rajanaapuriamme – mediakohtioittain on linkki itse juttuun ja siteeksi on laadittu allekirjoittaneen huomioita kyseisestä tekstistä. Toimittajien teksti on kursivoitu.


1
HS: Putin: Venäjän pääjoukot alkavat vetäytyä Syyriasta tiistaina
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1457931605218 -... Melkoinen poliittinen liike, tosin käytäntö näyttää todellisuuden. Näin toimien Putin ajaa Bashar al - Assadia nopeammin valvottuihin vaaleihin - asemastaan. Ilmoituksesta huolimatta Venäjän ilmaiskuvoima säilyy Syyriassa ja aiempi tavoite pommitusten jaosta USA' n kanssa voidaan toteuttaa. Venäjä viipyi vain noin puoli vuotta - USA on viipynyt jo kohta kaksi vuotta.


2
Suomalaistutkija Putinin vetäytymispäätöksestä: ”Ilmoitus jättää hirveän paljon auki”
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001138306.html -... Näinköhän meillä osataan arvioida Putinin liikkeitä?


3
Voiko Venäjän sanaan luottaa – onko se jo saavuttanut tavoitteensa Syyriassa? ~ http://yle.fi/uutiset/voiko_venajan_sanaan_luottaa__onko_se_jo_saavuttanut_tavoitteensa_syyriassa/8744076 - [ Voiko suomalaisten asiantuntijoiden sanaan luottaa – millaisella tarkoitushakuisuudella esimerkiksi UPI-FIIA toimii, erityisesti Charly Salonius-Pasternakin suulla ja kynällä ]


4
"Putinin ilmoitus oli yllätys" ~ http://yle.fi/uutiset/putinin_ilmoitus_oli_yllatys/8744075 - Havaintoja Moskovasta - suomalaisin Yle silmin ja korvin. Pelissä on myös systemaattinen sotimisen harjoittelu, jota monet maat harjoittavat omien valtapyrkimyksiensä ohella.


5
Venäjän mukaan jokainen pommi osui maaliinsa Syyriassa ~ http://yle.fi/uutiset/venajan_mukaan_jokainen_pommi_osui_maaliinsa_syyriassa/8745132 -... Länsimedia väittää 1700 siviilin kuolleen venäläisten Syyria pommituksissa. Entä kuinka on tapettu USAF pommituksissa? Millaisen kutsun USA sai Syyriaan? Entä Venäjä? Kuinka kauan USAF on rynnäköinyt Syyriaan, entä Venäjä? Länsi kiittää Venäjän osittaista poistumista, entä kiitettäisiinkö USA' n lähdöstä?


6
Venäjän Syyria-operaatio aikajanalla – "tavoitteet saavutettiin" vajaassa puolessa vuodessa ~ http://yle.fi/uutiset/venajan_syyria-operaatio_aikajanalla__tavoitteet_saavutettiin_vajaassa_puolessa_vuodessa/8744763 - [ muistamme USAF’ in rynnäköineen Syyriaan jo yli puolentoista vuoden ajan – millaisin tuloksin?]


7
USA:lta palaa Syyriassa yli 10 miljoonaa euroa päivässä – katso mihin rahat menevät ~ http://yle.fi/uutiset/usalta_palaa_syyriassa_yli_10_miljoonaa_euroa_paivassa__katso_mihin_rahat_menevat/8742392 -... "pitkään sotaan" - Venäjä operoi 9000 pommitusta puolessa vuodessa; USA on rynnäköinyt jo puolitoista vuotta - entä pommitusten määrä? Miten paljon tapettuja siviilejä USAF’ in ja tämän kumppaneiden pommituksissa saatiin aikaiseksi? Millaisella mandaatilla USAF rynnäköi Syyriassa?


8
[HS] Satojatuhansia kuolleita, miljoonia pakolaisia ja tuhoutunut maa – Syyrian viidellä sotavuodella ollut kova hinta
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458018308637 -... Hetkinen kiinnitetäänpä huomiota HS artikkelikuviin, linkin alta katsottuna.


9
[HS] Venäjä saavutti Syyriassa yhtä ja toista – mutta operaatio näyttää keskeneräiseltä
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458010865649 -... Voisi myös kysyä millaista jälkeä kolme kertaa pidempään pommittanut ja rynnäköinyt USAF on saanut aikaiseksi Syyriassa, muuta kuin pitkään jatkunutta "elävän lihan" taistelukoulutusta, jopa ilman mitään mandaattia!
EXTRA 1 ja 2

[HS] Venäjän ulkoministeri syyttää Turkkia hivuttautumisesta Syyrian alueelle
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1457840479082 -... Turkkilaisten rooli on suurempi kuin meillä osataan ajatellakaan. Katsokaamme turkkilaisten operointia kurdeja vastaan.

Raa’asta kansanmurhasta ISIS’ in nousuun ja pakolaiskriisiin - näin Syyrian viisivuotinen konflikti eteni 
~ http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016031121251870_ul.shtml -... Esimerkki uutisoinnista, josta on jätetty liki kaikki se oleellinen pois, joka vaikuttaa todellisiin tapahtumien kulkuun.Aika tulee näyttämään miten tämä Putinin ”yllätysveto” vaikuttaa

Rauhanneuvottelujen kierros numero II pitäisi alkaa nyt. Nykyisen laillisesti valitun itsevaltaisen sukupresidentin Bashar al - Assadin status ei ole ainakaan nyt neuvottelujen keskiössä. Arvaan jo nyt kirjoittaa, että Venäjä on valmis ”uhraamaan suojattinsa”, mikäli lopputuloksena olisi laaja rauhantila koko Syyrian vaikutusalueelle.

Lupaus, ettei USA itsevaltaisesti ilman minkään kansainvälisen yhteisön mandaattia ryhdy sotilasiskuihin – ainakaan ilman, että sopii tilanteesta ao. valtion ja Venäjän kanssa – varmaan edesauttaa kokonaistilannetta ja vähentää ydinasesuurvaltojen välistä jännitettä!


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja ja – aktivistiDOC: Venäjä ilmoitti odotetusti osittaisen vetäytymisen Syyriasta_15032016 – Microsoft Word Starter

| 588 |


.

Ei kommentteja: