torstaina, maaliskuuta 24, 2016

Jk 2 - Brysselin terrori-iskut

ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214148-eurooppaterrorismin-alkusyyt-syvalla-historiassa

...

Jatkokirjoitus Brysselin terroristi-iskuun, käyttäen suomalaisen median otteita
(Kuhunkin otteeseen on lisätty niin kutsuttu omaingressi - kursivoituna, allekirjoittaneen huomio itse jutusta)


1
Nyt löytyy jo asiasisältöä ja nimenomaan lähiajan nykytavoitteet terrori-iskuille. Syitäkin esitellään tämän päivän lähtökohdista. Edelleen puuttuu syvällisempi analyysi.

2
Brysselin isku

3
Iskuilla Eurooppaan pitkä historia – Isis kuvioihin vasta viime vuosina
[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/iskuilla-eurooppaan-pitka-historia-isis-kuvioihin-vasta-viime-vuosina/5803970 ... Lähihistoriaa, mutta syy-seuraussuhdetta ei viedä riittävän kauas, että todelliset syyt paljastuisivat.

4
Kokoomuksen kansanedustaja vaatii puolueen viestintäpäällikön eroa Bryssel-viestinnän vuoksi
[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kokoomuksen-kansanedustaja-vaatii-puolueen-viestintapaallikon-eroa-bryssel-viestinnan-vuoksi/5803960 - Prototyyppi - kokoomuslainen liikkeellä.

5
PS - kansanedustaja kutsui Brysselin iskuja after partyiksi: "Vitsailen ja vi**uilen mieleni kuntoon"
[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ps-kansanedustaja-kutsui-brysselin-iskuja-after-partyiksi-vitsailen-ja-vi-uilen-mieleni-kuntoon/5803622 -... Reviiripuolustajat äänessä.

6
Asiantuntija MTV:lle: Näistä syistä Isis iski Brysseliin
[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/asiantuntija-mtv-lle-naista-syista-isis-iski-brysseliin/5804006 -... Tyhjähköä selitystä, kun tarkkaan luetaan.

7
Asiantuntija: Brysselin iskuissa on tyypilliset globaalin jihadismin piirteet
[Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/asiantuntija_brysselin_iskuissa_on_tyypilliset_globaalin_jihadismin_piirteet/8760305 -... jälleen melko tyhjää tekstiä.

8
Ulkoministeri Timo Soini: Euroopassa on vakava terrorismiongelma 
[Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/soini_euroopassa_on_vakava_terrorismiongelma/8761040 -... Soinilta melko turhaa tekstiä - ne vakiot, jotka tiedetään. Sen sijaan voisi miettiä miksi näitä iskuja tulee.

9
Analyysi: Eurooppa vapisee – terroristit tuntuvat olevan jatkuvasti askeleen edellä 
[Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_eurooppa_vapisee__terroristit_tuntuvat_olevan_jatkuvasti_askeleen_edella/8760900 -... Näinköhän pidätetty kertoo ja pettää toverinsa? Ei, mieluummin kuolee, sillä kosto suuntautuisi hänen perheeseen ja sukuun. Sen sijaan hän voi kertoa miksi isketään. Tähän tosin tiedetään jo vastaukset.

10
Terrorismista Euroopassa kertovia taulukoita voidaan projisoida moneen tarkoitukseen - erilaisin, mutta toteen perustuvin grafiikoin.
[Infographic] ~ https://www.statista.com/chart/4093/people-killed-by-terrorist-attacks-in-western-europe-since-1970/ - Havaitaan, että terrori-iskuja Euroopassa on tehty 1970 – luvulta lähtien paljon enemmän kuin viime vuosina – ja tiheämmin.


Perustuu alkuperäiseen kansalaiskirjoitukseen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/brysselin-kostonisku-uskoen-tekonsa.html -

261 |

Ei kommentteja: