keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2016

Brysselin kostonisku, uskoen tekonsa oikeuteen


(Otsikko on hätkähdyttävä – ja yhtä hyytävä oli Belgian kuninkaan Leopold II:n |1 toimet Afrikan Kongossa; tapetun mustan kuitiksi kelpasi tuotu vasen käsi, jolla nosti tapporahan. Rujon hyytävää, ja aina viattomat kärsivät)

[ … sivusta seurannut Erkki halusi nähdä kaikki kuvat itsemurhaiskijöiden aiheuttamasta katastrofista, siksi taajaan meidänkin media lietsoo aihetta |2. Tätäkin lentokenttä ja metroiskua on huudatettu uutisoinnissa |3 – toistokierteellä – jo kymmeniä kertoja – ja kaikki tämä palvelee iskun tekijöiden takaisia voimia, jotka juuri haluavat tämän julkisuuden! … ]


Eurooppa on sovelias kohde. Lontoo, Pariisi, Madrid ja nyt Bryssel – näillä täytyy olla jokin yhteinen nimittäjä – unohtamatta 9/11 kaksoistornien lentoiskua.  Yhdeksi nimittäjäksi saamme Naton – lännen sotilasliiton. Tämä ei riitä. On jotakin muutakin, paljon patoutuneempaa. Tarkastellaan historiaa |4. Eteen tulee vääjäämättä kolonialismi |5
|5 Kolonialismi ja imperialismi ~ http://www.tieteessatapahtuu.fi/0805/sarkka.pdf -


Lähi-itä on ruutitynnyri

Koko Lähi-itä oli englantilaisten ja ranskalaisten hallinnassa |6. Rajoja piirreltiin mielin määrin ja raaka-aineita vietiin Eurooppaan pilkkahintaan. Omaa kristillisyyden uskoa vietiin alusmaihin – jo läheisen Jerusalemin tähden, olihan se kolmen uskonnon alkukoti.  Täytyy myös tarkastella arabien, muhamettilaisten ja juutalaisten kipupisteitä |7 – unohtamatta valkoisen eurooppalaisen isännän otteita.


Kolonialismi

Eurooppalaiset valloittivat miltei koko maapallon – Amerikoista Aasiaan. Tavoitteena oli saada riittävä raaka-ainesaanto kehittyvälle teollisuudelle, siis lopulta kulutukselle, jonka myötä muun muassa kuningashuoneet rikastuivat ylläpitämään sotavoimia ja laivastoja tuoden järjestystä valloittamillaan alueilla. Alussa esitetty yhteys mustan Afrikan liitoksesta Belgiaan oli karmeudessaan poikkeuksellinen.

On selvää, että eurooppalaiset isäntämaat ryöstivät alusmaitaan. Alusmaina olivat myös Lähi-itä, Afrikka ja Aasia – juuri sellaiset valtiot, joista tulee nyt EU - Eurooppaan hallitsemattomasti pakolaisia |8 – elintaso- tai muista hädän syistä.

EU – pääkaupunki Bryssel on ottanut paljon vierastyöläisiä kaupunkiinsa, niin paljon, että sinne on muodostunut puolittaisia ghettoja, kuten Ranskaankin. Muistamme Ranskan mellakat jo kymmenen vuoden takaa |9. Kaikkeen tähän juontuu syy-yhteydet dominoina kolonialismiin. Voisimme varovaisesti sanoa, että nyt niitämme sitä mitä kylvimme. Ihmisten muisti on pitkä.


Euroopasta lähti liikkeelle maailman vallankumous

Uteliaina ja riittävän laivanrakennustekniikan kehittäneinä muun muassa portugalilaiset ja espanjalaiset löytöretkeilivät itselleen uusia mahdollisuuksia laajentaa valtaa, kauppaa, ryöstöä ja kuningashuoneidensa rikastumista tai niiden velkojen maksua.  

Muistamme koko Väli- ja Etelä-Amerikan valloituksen. Tuolloin ja myöhemminkin oli kiivaimmillaan ristin ja miekan tie |9 – alkuasukkaan kuin eurooppalaisen henki oli halpa. Valkoinen koki olevansa ihmisyyden herra – hyväksymässään sivistyksessä.


Nyt tämä vallankumous on kesken –

EU on suurimman haasteensa edessä. Rajat pullistelevat, pakolaisia tulee kaikista väylistä, ja kun tukit yhden – aukeaa toinen. Voimme vain arvailla kuinka paljon pakolaisten sekaan on soluttautunut ”soluja”, jotka vain odottavat toimenpidekäskyjä – jopa Suomeen. Olemmehan Irakissa USA:n rinnalla kouluttamassa kurdeja sotimaan |10. Olemme myös Afganistanissa – talebanien ja muslimien maassa |11.


Miksi Euroopassa ei katsota asioita niiden ytimiin?

Nyt uutisointi tuottaa aineistoa hirveyksistä, kuolleiden määrästä – haavoittuneista, verisistä kuvista ja meidän vapaudesta kuin erinomaisuudesta kansojen joukossa. On aivan selvää, että teot ovat ehdottoman tuomittavia, mutta tuon hokeminen ei estä seuraavia iskuja.

Nuo seuraavat iskut estyvät vain yhdellä tavalla; on avattava kaikki mahdolliset keskustelukanavat ja tartuttava härkää sarvista ja katsottava tämä syy-seurauksien dominopeli sen alkujuurille saakka. Ei ole muita vaihtoehtoja.


Maapallo ei ole vain lännenmiehen pallo,

 … se ei ole mustien pallo – ei kiinalaisten pallo. ei myöskään minkään yhden uskonnon pallo. Me olemme ihmiskunnan ja muun biosfäärillisen elämän pallo, jonka kaikki ihmisyyden voimavarat on keskitettävä jättimäisen ympäristö- ja ilmasto-ongelmien hoitoon |12. Tuohon hoitoon tarvitaan niin muslimi, kristitty kuin pakana tai keltainen -, punainen -, musta - ja valkoinen mies.


Lopulta kysyn miksi me suomalaisina olemme Afganistanissa ja Irakissa kuin Afrikan Malissa? |13 Eikö meidän olisi syytä keskittyä omiin ongelmiimme – näin me emme luo alustaa meille näihin terrori-iskuihin. Kantavatko päättäneet poliitikot vastuunsa, jos me saamme ensimmäisen iskun|14 tänne rauhaisaan lintukotoomme?


EXTRA
Terrorismin taakse kätkeytyy pohjaton epätoivo ja mistään välittämätön piittaamattomuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/07/terrorismin-takana-piilee-eptoivo.html -Tekstiin liittyvät viitenumerot

|4 Eurooppalainen siirtomaapolitiikka ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Eurooppalaisten_siirtomaavalta -
|6 Picot & Sykes salainen sopimus ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot_Agreement -

|7 [tyhjä]


|12 Ympäristö- ja ilmasto-ongelmat ~ http://www.hs.fi/tiede/a1458537700454 -Ilkka Luoma
KansalaiskirjoittajaAL | US | PZ | BL | BLOG 72005
---22032016---

DOC: Kostoisku_terrorismi_22032016 Microsoft Word Starter

615 | 735.

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Jatkokirjoitus Brysselin terroristi-iskuun, käyttäen suomalaisen median otteita

(Kuhunkin otteeseen on lisätty niin kutsuttu omaingressi - kursivoituna, allekirjoittaneen huomio itse jutusta)

Perustuu alkuperäiseen kansalaiskirjoitukseen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/brysselin-kostonisku-uskoen-tekonsa.html -

1
Nyt löytyy jo asiasisältöä ja nimenomaan lähiajan nykytavoitteet terrori-iskuille. Syitäkin esitellään tämän päivän lähtökohdista. Edelleen puuttuu syvällisempi analyysi.
[HS] ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458638876475 -

2
Brysselin isku
[HS] ~ http://www.hs.fi/m/aihe/brysselinisku/.. Kooste.

3
Iskuilla Eurooppaan pitkä historia – Isis kuvioihin vasta viime vuosina
[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/iskuilla-eurooppaan-pitka-historia-isis-kuvioihin-vasta-viime-vuosina/5803970 ... Lähihistoriaa, mutta syy-seuraussuhdetta ei viedä riittävän kauas, että todelliset syyt paljastuisivat.

4
Kokoomuksen kansanedustaja vaatii puolueen viestintäpäällikön eroa Bryssel-viestinnän vuoksi
[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kokoomuksen-kansanedustaja-vaatii-puolueen-viestintapaallikon-eroa-bryssel-viestinnan-vuoksi/5803960 - Prototyyppi - kokoomuslainen liikkeellä.

5
PS - kansanedustaja kutsui Brysselin iskuja after partyiksi: "Vitsailen ja vi**uilen mieleni kuntoon"
[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ps-kansanedustaja-kutsui-brysselin-iskuja-after-partyiksi-vitsailen-ja-vi-uilen-mieleni-kuntoon/5803622 -... Reviiripuolustajat äänessä.

6
Asiantuntija MTV:lle: Näistä syistä Isis iski Brysseliin
[MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/asiantuntija-mtv-lle-naista-syista-isis-iski-brysseliin/5804006 -... Tyhjähköä selitystä, kun tarkkaan luetaan.

7
Asiantuntija: Brysselin iskuissa on tyypilliset globaalin jihadismin piirteet
[Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/asiantuntija_brysselin_iskuissa_on_tyypilliset_globaalin_jihadismin_piirteet/8760305 -... jälleen melko tyhjää tekstiä.

8
Ulkoministeri Timo Soini: Euroopassa on vakava terrorismiongelma
[Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/soini_euroopassa_on_vakava_terrorismiongelma/8761040 -... Soinilta melko turhaa tekstiä - ne vakiot, jotka tiedetään. Sen sijaan voisi miettiä miksi näitä iskuja tulee.

9
Analyysi: Eurooppa vapisee – terroristit tuntuvat olevan jatkuvasti askeleen edellä
[Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_eurooppa_vapisee__terroristit_tuntuvat_olevan_jatkuvasti_askeleen_edella/8760900 -... Näinköhän pidätetty kertoo ja pettää toverinsa? Ei, mieluummin kuolee, sillä kosto suuntautuisi hänen perheeseen ja sukuun. Sen sijaan hän voi kertoa miksi isketään. Tähän tosin tiedetään jo vastaukset.

10
Terrorismista Euroopassa kertovia taulukoita voidaan projisoida moneen tarkoitukseen - erilaisin, mutta toteen perustuvin grafiikoin.
[Infographic] ~ https://www.statista.com/chart/4093/people-killed-by-terrorist-attacks-in-western-europe-since-1970/ - Havaitaan, että terrori-iskuja Euroopassa on tehty 1970 – luvulta lähtien paljon enemmän kuin viime vuosina – ja tiheämmin.261 |