tiistaina, marraskuuta 01, 2016

Itsenäisyyshistoriaa kirjoitetaan uudestaan!


(Venäläinen Suomessa asuva ja suomalaisen kanssa naimisissa oleva historianharrasta kirjoittaa avaavasti uutta lukua ensi vuodelle – kysymys meille hyvin herkistä vuosien 1938 – 1945 ajoista, jolloin mitattiin suomalaista itsetuntoa, -kykyä ja uhrautuvaisuutta yhteisen päämäärän eteen)

[ … kansalainen Erkki on ollut hiljainen mitä Kollaalla 1939 tapahtui – samoin Talvisodasta selvittyään Erkki oli Tali – Ihantalassa, vuonna 1944, jolloin jälleen oli kysymys isänmaasta ja sitä kohtaan luodusta aidosta uhasta ja todellisuudesta, jossa oltiin selkä seinää vasten

kansalainen Liisa tiesi millaisia uhrauksia Lotat olivat tehneet isänmaansa hyväksi. Liisa myös ymmärsi, että me kannoimme suhteellisesti ottaen raskaan uhrauksen – vihollinen oli toki menettänyt enemmän, mutta tämän resurssit olivat kaikin osin ylivertaiset. Meillä oli tosi kyseessä, venäläiset pystyivät katsomaan vaihtoehtoja; Liisa tiesi, että Berliini pelasti meidät loppukesästä 1944! … ]


Jokainen valtio, varsinkin oikeassa sodassa ollut haluaa nähdä itselleen voiton tai edes ”voiton”. Me olimme ylpeitä kansallisesta yhteishengestä, jermut laittoivat rintamilla kaikkensa peliin – itse sotimisessa. Sen sijaan emme ymmärtäneet kaikin osin neuvottelun politiikkaa, vaihtokauppoja, emmekä taitavaa diplomatiaa selvästi vahvemman edessä.


Poliittisen silmän puoliumpinaisuus maksoi meille 60.000 kaatunutta 

Sotaväki teki isänmaallisen työn, sen sijaan useat poliitikkomme, presidentti Risto Rytiä lukuun ottamatta |1, eivät ymmärtäneet poliittisia realiteetteja. Ennen Talvisotaa annoimme mahdollisuuden luovuttaa Leningradin liepeiltä otetut lentovakoilukuvat saksalaisille, tästä Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin ei pitänyt. Jatkosodan annoimme alkaa hyökkäysvalmistelijana ja puoliaktiivisena ajopuuna – luovutimme muun muassa ennen Jatkosodan alkua koko Pohjois-Suomen Saksan sotakoneelle – Wehrmacht’ lle. Tästäkään Stalin ei pitänyt.


Uuden historiatulkinnan ensimmäinen avaus – numero 1

... Mikä raja onkaan Kotka - Kouvola linja? Mitä merkitsi Stalinille allekirjoittamansa Suomen itsenäisyystunnustus 4.1.1918? Mitä sitten merkitsi Stalinille tsaarin suuriruhtinaskunnalleen lahjoittama Vanha Suomi |2 1810-luvulla? Miksi Stalin arvosti Juho - Kusti Paasikiveä ja C.G.E. Mannerheimiä?


Ensimmäiselle avaukselle vastaus Suomesta – numero 2

... Stalin kaatoi todellisuudessa maailman tehokkaimman armeijan - Saksan Wehrmachtin ja Waffen – SS’ n |3. Halutessaan Stalin olisi ajanut Turkuun asti. Nyt turha isänmaallinen korskeus pois ja silti vilpitön arvostus rintamalla menehtyneille ja heille, jotka vielä palasivat kutistuneeseen Suomeen. 

Stalinin tavoite oli Vanha Suomi, mutta saksalaisten avulla se kävi aikaikkunaan nähden vaivalloiseksi ja liki mahdottomaksi - oli kiire Berliiniin, siellä oli Stalinin, diktaattorin tavoite, joka oli kuitenkin myöntänyt yhtenä allekirjoittajana Suomelle itsenäisyyden 4.1.1918. Tämä unohtuu helposti. Samoin se, että Stalin arvosti suuresti venäjää puhuvia Paasikiveä ja Mannerheimiä. Ensi vuonna auennee uusia venäläislähteitä - 2017 "sodimme" uudestaan Talvisodan lopun, Jatkosodan alun ja lopun. Erityisesti aukeaa uusia näkymiä Talvisodan aatosta |4.


Suomalainen vastine edelliseen suomalaiseen arvioon – numero 3

Stalin halusi 1944 korkeintaan niin sanotun Vanhan Suomen, jonka tsaari oli lahjoittanut kenenkään pyytämättä Suuriruhtinaskunnalleen Suomelle 1810-luvulla.


Miten suhtaudumme juuri nyt, kun vuosi 2017 lähestyy –

 … omaan erityislaatuiseen historiaan ja menestyksemme haastavista ja erikoislaatuisista lähtökohdista – olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla |5, itsehän olemme niin lännestä kuin idästä. Lisäksi kansakuntamme ei halua Natoon |6, vaikka erityisesti suurin mediamme – Helsingin Sanomat |7 – jenkaa meitä suurella infoähkyllä lännen sotakoneeseen. Meidän paikka on olla idän ja lännen välillä se ainoalaatuinen välitysneuvottelija ja sanansaattaja niin idästä länteen kuin lännestä itään |8.


Me haluamme tietää mitä oikeasti ja tasa-arvoisesti käsiteltynä tapahtui vuosina 1938 – 1945

On selvää, että me näemme tavallamme ja että nykyinen Venäjä näkee taas omalla tavallaan. Voittaja piti meitä kehässään vuosikymmenet. Taitavalla politiikallaan, niin itsensä kuin kansakuntansa nimissä, presidentti Urho Kekkonen loi meille irtipääsyn puolueettomuuteen. Idän karhu oli näin oppinut luottamaan pieneen länsinaapuriinsa, jottei se laske maahansa karhulle vihamielisiä uhkaamiskandidaatteja sotavoimana ja/tai asevarikkoina.


Lopultahan kaikki on kiinni luottamuksesta

Olemmeko nyt rikkoneet tuon luottamuksen hengen – solmimalla esimerkiksi Nato – Isäntämaa pöytäkirjan |9, jonkin kummallisen meidän sisältä luodun uhan ”valtuuttamana”? Suhde-elvytys itään voidaan aloittaa kiihkottomalla historiatarkastelulla sekä delegaatiolla Kremliin – tutustumaan vielä julkiaukeamattomiin arkistoihin, jolloin voimme yhdessä nähdä totuus vuosilta 1938 – 1945. Onko tässä se avain tiekarttaan, jolla jatkamme jo yli 70 vuotta kestänyttä rauhanjaksoa |0 – hamaan tulevaisuuteen?

Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” – emme voittaneet aikanaan vihollistamme, nyt teemme siitä ystävän. Emme rakenne vastakkainasettelua, vaan eheytämme kauppapolitiikkaan myöten kanssakäymisen, sillä aktiivinen kauppamies ei ehdi sotimaan.


EKSTRA

HS Unto Hämäläisen liki yksioikoinen, mutta oikeaakin näkökulmaa Suomen kohtalon hetkistä vuonna 1939 – Terijoen hallitus, Suomen Kansantasavallan kartta, ja muu on Hämäläisen arvuuttelua. Siltä osin ennakoivaa, että juuri vuonna 2017 ja erityisesti 4.1.2018 tuotaneen paljon uutta tietoa juuri Talvisodan aatosta ja Jatkosodan lopusta – Suomen kohtalonhetkistä ~ http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1414555952183 -

Linkkiliitteet

|1 Presidentti Risto Ryti … | Ryti uhrattiin – hänen tieten
Ryti erosi, Mannerheimistä tuli presidentti ja Ryti-Hitler sopimus mitätöitiin. Stalin oli tietoinen Rytin tekemästä sopimuksesta Hitlerin kanssa – kuka sopimuspaperin vuoti Moskovaan, ei ole siitä tiedossa. Stalin arvosti Mannerheimin hitlerpetosta ja jätti myöhemmin, henkilökohtaisella käskyllä Andrei Zdanoville 6], että Mannerheimiä ei tulla käsittelemään sotasyyllisyysoikeudenkäynneissä. Näin myös tapahtui. Toisaalta Zdanov tiesi Leningradin piiritysaikaisena 1941 - 1943 johtajana, että Mannerheim oli nimenomaan antanut käskyn, etteivät suomalaiset joukot hyökkää itse kaupunkiin! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/1944-rintamakarkureista-lento-osasto.html -
|4 Uuserkkolaisuus ~ Toistuuko tänään neuvottelukyvyttömyys idän kanssa – kuten tapahtui 1939?
|6 ~ Kokoomus haluaa ohittaa Nato – kansanäänestyksen! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -
|7 ~ HS Kari Huhta peri edesmenneen HS-kolumnisti Olli Kivisen manttelin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html -


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | T | VU | BL | BL | PZ | BLOG 91303

DOC Itsenäisyyshistoriaa kirjoitetaan uudestaan_30102016 – Microsoft Word Starter
PVM 30102016|883|

Ei kommentteja: