torstaina, syyskuuta 07, 2017

Sammon taonta jatkuu – Nordea palaa kotiinPankkiiri ja useiden pörssiyhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos palautti Nordean pääkonttorin Suomeen. Ristiretken ensimmäinen kierros oli näin tehty ja nähty – vain omistus ei ole vielä riittävästi kotona, mutta se onkin seuraavien kierroksien vuoro – Nalle takoo Sampoa ja tuo karanneet pankkimme kotiin – vahvempina kuin lähtivät ---

~ http://www.hs.fi/talous/art-2000005356404.htmlNordea siirtää pääkonttorin Tukholmasta Helsinkiin.

Aamulla 6.9. klo 06:00 arvioimme näin:
    ... Sammon takoja Wahlroos nielaisee koko Nordean, ja tämän jälkeen on vain Sampo, ja näin takavuosien finanssitavaratalo saa muotonsa. Muutto Helsinkiin häämöttää?
    ~ http://www.hs.fi/talous/art-2000005355118.html -    Kuinka hyvin Nalle on perehtynyt G.M. Armfeltin uraan, päämääriin ja saavutuksiin? 


Kirjoitus muutaman vuoden takaa:

Ote ylläolevan linkin alta:
” … Sammon taonta on alkanut
[ kirjoitus vuodelta 2006 – Sammon taonnasta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/11/sammon-taonta-on-alkanut.html - ]

ja lopputulemana Wahlroosin haikailema Pohjoismaiden suurin finanssitavaratalo näkee muutamien vuosien saatossa syntynsä – ja näin Nalle voi hyvissä mielin palata Joensuun kartanoonsa viljelemään kaikkea sellaista, josta saa mukavasti tukiaisia, mutta tuotteethan ovat kuitenkin lisäämässä maamme omavaraisuutta – lähestyttäessä maailmanlaajuista ravintopulaa.

Annetaanhan Nallen rauhassa junailla meiltä karanneet pankit takaisin kotiin – tuolloin koiranleuat eivät enää puhu isänmaattomuudesta. Mediakin huomaa, että suurliikemiehilläkin on arvoja – rahan, ostovoiman sekä näyttö- ja vertailutalouden lisäksi … ”


Wahlroos on suurpääoman edustaja – ollen myös itse suuri omistaja

Nalle on yllättänyt monilla ulostuloilla, ja hän on saavuttanut aseman, että voi oikeastaan laukoa mitä haluaa – menettämättä mitään. Nalle kuuluu siihen armoitetun kovaan sarjaan, jossa ovat ympäristöguru ja maailmanloppu Pentti Linkola ja puolijournalisti pankkiirisukuun naittautunut Kalle Isokallio – nämä kolme ovat useimmiten ”aina” oikeassa – sanoivatpa oikeastaan mitä tahansa – edes terävimmät tähtitoimittajat eivät saa heistä otetta! Niin, lisäisin tuohon luetteloon myös ikipoliitikko Paavo Väyrysen.


Vuodelta 2011 löydämme kovaa työpaikkapeliä, kun yhteistoimintamenettelyllä poistetaan sopimattomia työntekijöitä tuotantolinjoilta – maailma muuttuu ja olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaon taistelussa!

Ote ylläolevan linkin alta:
” … (Uutisointi huutaa tuhansien työntekijöiden vähennyksistä hyvin tuottoisista pankkiyhtiö Nordeasta ja metsäjätti UPM:stä - kapitaalikuningas Björn Wahlroosin komennossa)

[ ... pankit anelivat valtiota apuun kun hallitun riskinoton rahavapautus markkinoi 1990 -luvun alun pankinjohtajat rahan myyntivimmaan - kun kottikärryillä piti kuluttajille rahaa suoltaman korkotuottojen odotushuumassa. Valtiota hätiin huutaneet metsäyhtiöt saivat erinomaista devalvaatiolääkettä pitkät ajat, jolla pönkitettiin liiketaloudellista kasvua kasvun perään ... ]
Nyt nämä valtiolta aikoinaan paljon apua saaneet yhtiöjättiläiset puhaltavat tavallisia ihmisiä pihalle tulevaisuusvaraumien perusteluilla - pitää olla huomennakin kilpailukykyinen. Näin huutaa pääomien takuumies, kapitaalikuningas Björn Wahlroos - sammontaontayhtiöstä 1] Sampo Oyj:stä. Mitä Kalevalan kirous/kunnia meille vielä tuovatkaan? Rahaa ja kulutusjuhlaa vai ympäristötuhoa sekä tuloerokuilun revittämistä?2] Mitä tapahtuikaan aikoinaan Wahlroosin Mandatumissa? … ”


Teksti Nallesta – kun hän ”jakoi synnytysoikeuksia ja ripuloi inhimillisyyttä”!

Nallen poika Tuomas Wahlroos on myös pelimies – mutta pokerissa. Miten lopulta Nallen oma pokeri päättyy, kun kaikki kortit ovat avoinna pöydällä ja potti keskellä – millainen käsi kaappaa koko saaliin ja miten Nalle itse Joensuun kartanossaan lopulta uppoutuu suomalaisen diplomaatin Gustaf Mauritz Armfeltin * kirjakokoelmiin, jotka ovat kuulemma mitä suurimmalla pieteetillä luetteloidut?

* Hänen ansiokseen luetaan muun muassa voimakas vaikutus niin sanotun Vanhan Suomen liittämiseksi suuriruhtinaskuntaan vuonna 1812 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Gustaf_Mauritz_Armfelt - Jäämme pohtimaan millaisessa todellisuudessa herra Wahlroos elää kun hän istahtaa kirjojensa ääreen kartanonsa lempinojatuoliin ja aloittaa unelmointinsa – kysymykseksi ilmaan jää Nallen suhdetoiminta itään – vaimo Saara on kuitenkin nuoruuttaan viettänyt itä-suomalaisessa kaupungissa – Savonlinnassa – Saimaan keskipisteessä.


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 150732

DOC sammontakoja_06092017.doc – OpenOffice Writer
PVM 06092017

529_4897

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.. Nalle takoo Sampoa. Mikä on seuraava liike? Onko Nordea liian suuri sulautettavaksi Sampoon? Wahlroos haaveilu jo kauan sitten finanssitavaratalosta. Osuuspankki on jo sitä. SEB?

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005605235.html?share=c73bb9836a64f6635b6d052185cb47c2 -

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005605235.html -

...