keskiviikkona, syyskuuta 06, 2017

Venäjän Karjalaa ei haluta kehittää?Tyypillinen näkymä Venäjän Karjalasta


Monet ovat tämän tiedon oivaltaessaan aloittaneet väkivahvan parjaamiskampanjan itäistä naapuriamme kohtaan. Me hävisimme osan Karjalasta aloittamamme Jatkosodan myötä - ”lopullisenkin palautumismahdollisuuden” pienestä mahdollisuudesta – näinkö?

Miksi venäläiset Pietarista, siis kulman takaa Karjalaan nähden eivät mitä ilmeisimmin koe vierusmaakuntaansa tai ”tasavaltaansa” kehittämisen arvoiseksi? [1 Tätä kysytään haikeana täältä Suomesta, ja erityisesti evakoiden perillisten toimesta – ikävä kun olisi Karjalan laulumaille.

Tuohon kehittämättömyyteen on ainakin kolme selkeää syytä – yksi on maailmanlaajuinen suurkaupungistuminen, joka ilmiönä näkyy myös Venäjällä. Ei meilläkään niin kovasti olla operoimassa aktiivista elämisen mahdollisuutta Ilomantsin korpiin tai Kuhmon saloille.
[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9787831 - ” … Karjala jäämässä mummojen valtakunnaksi ...” -Yle


Toinen syy on jo venäläisempi, ja tämän selvittäminen lähtee siitä, miten Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini määrittää esteet – lähinnä USA/ Nato-hyökkäykselle. Syy mahdollisiin US-hyökkäysoperaatioiden varautumisiin on selvä, ja onkin varmaa, että amerikkalaisilla on karttaharjoitus olemassa, miten rynnäköidään Suomesta [2 itään – erityisesti kohdilta liki Kuolan niemimaata **.


Asevarustelu, jolla on pidetty maailmanlaajuista kauhun tasapainoa yllä

Kuolassa sijaitsevat Venäjän maailmanlaajuisen ydinasetasapainon vastinkappaleet Yhdysvaltoihin nähden. On siis varmaa, että USA' lla on hyökkäyssuunnitelma, miten nuo Kuolan varikot tuhotaan ja samalla isketään Pietarin puolustusvyöhykkeeseen, koska Pietarin jo psykologinenkin merkitys on venäläisille suunnaton [3 – jopa enemmän kuin Venäjän kehdoksi kerrottu Kiovan Venäjän erityisominaisuus historiasta.
[3Leningradin 900 kärsimyksen päivää ~ https://yle.fi/uutiset/3-9083286Suomi osana piiritystä! -


Karjalan alue laajennettuna aina Jäämerelle saakka
Suomen rajan läheisyydessä - on varattu paljolti amerikkalaishyökkäysten eliminointialueiksi – vaikka Venäjän puolustusdoktriini lähtee liikkeelle jo puolustautumisesta omien rajojen ulkopuolella [4.

Näin on varmaa, että jos US/Nato hyökkäisi Kuolaan, on Suomen Lappi se väylä, josta tullaan – Lapinläänissä + Kuusamo ja koko itärajamme läheisyys on muutoinkin erinomaisten lentokenttien täplittämä – eli nuo lentokentät tuhotaan ensimmäisten puolustustoimenpiteiden aikana.
[4 ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170_uu.shtmlVenäläisen kenraalin kartta -


Miksi kehittää Karjalaa, kun se on määritetty puolustusdoktriinissa puolustusvyöhykkeeksi?

On myös kolmas syys, joka onkin yllättävä!

On tunnettua, että Suomi sijaitsee todellisuudessa idän ja lännen vedenjakajalla – meidän itsemme ollen niin lännestä kuin idästä. Me Suomena ja suomalaisina olemme todellakin erityisessä asemassa – täysin poikkeavassa, jo historiammekin näkökulmasta, jottei meitä voi verrata oikeastaan mihinkään muuhun vierusvaltiotilanteeseen.


On aivan selvää, ettei Venäjä reagoimatta katsoisi kansakuntamme vastaista Natoon liittymistä ---
[ … tässä kohtaa on kiintoisaa huomata, että lähinnä natouskovaiset kokevat tuon mahdollisen reagoinnin ja siitä kertomisen olevan meitä kohtaan uhkaus, eikä siis se olisi oikeutettua Venäjälle ja venäläisille! Pitäisikö Venäjän toimenpiteisiin saada Suomesta lupa – emmehän mekään kysyneet lupaa kun Nato – Isäntämaa pöytäkirjalla sidoimme itsemme vaaralliseen kierteeseen … ]

Venäjä tietää erinomaisesti kansalaistemme enemmistövastustuksen Natoa kohtaan. Moskova on tästä erityisen hyvin tietoinen, jopa niin, että Venäjän presidentti Vladimir Putin arvostaa ja kunnioittaa kansakuntamme näkökulmaa Natosta.

Mikäli ja kun Suomi pysyy poissa Natosta, varustaen itsensä mieluummin idän ja lännen väliseksi välittäjäksi, kuten presidentti Sauli Niinistö hienosti omaa ohjelmaansa toteuttaa ja yhä suvereenimpana [5.

Vaikka on selvää, että kansamme tietää Niinistön natomyönteisyyden – toistaiseksi myönteisenä (?), kunnes saadaan kokonaisvaltainen Eurooppa-puolustus aktivoitua – ilman Yhdysvaltoja – on kansakuntamme tuki Niinistölle kuitenkin rikkumaton.

Suomalaiset arvostavat Niinistön päätöstä olla kohkaamatta Natosta, onhan se arvostuksen osoitus kansakuntamme tahdosta olla liittymättä Natoon, ja tämä kansalaisvakaumuksemme kelpaa myös hienosti Venäjälle, Moskovalle ja Kremlille.

Nyt ja tässä uskallan kertoa, ettei Venäjä liikauta sormeakaan vihamielisesti, edes puhein – kun olemme sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio. Olisikin todellista valtiomiesmäisyyttä presidentiltämme, jos hän toteaisi arvovallallaan, ettei ole mitään syytä keskustella Natosta.

Nato jutustelun sijasta voimme keskittyä osoittamaan ammattimaista tahtoa olla liennyttäjä täällä Venäjälle sen tärkeimmiltä maantieteellisiltä alueilta – liittyen Pietarin puolustusvyöhykkeeseen ja Kuolan niemimaan puolustusdoktriineihin. Aikanaan presidentti J.K. Paasikivi lausui: ”Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen” - toimii, tänäänkin.
...

Niin, mikä tämän kolmas yllättävä vaihtoehto kokonaisvaltaisen Karjalan osalta onkaan?

Mikäli Suomessa oivalletaan yhteisymmärryksellinen status quo myös itään, on meille tarjolla palkinto – Karjalan uudelleen järjestely, joka tarkoittaisi – ei (ehkä) palauttamista ”kotiin”, vaan luodaan mahdollisuus sellaiseen Venäjän puoleisen Karjalan autonomiaan, mikä meille suomalaisille avautui vuonna 1809, jolloin Venäjän tsaari vapautti suomalaiset itsenäisyyden tielle!


Mitä tämä uus-autonominen Venäjän Karjala tarkoittaisi?

Voisin olla varma, että jos kutsu käy näihin neuvotteluihin - olisi meiltä muutamia venäjäkonsultteja neuvottelemassa Suomen ja tuolta osin Venäjän - Karjalan rajan uudelleen avautumisen hyödyistä ja mahdollisuuksista!

Uusautonomia olisi valmistelua johonkin suurempaan liikkeeseen, joka olisi yhteiskuntakehityksen eräs kokeiluprojekti, missä kehitetään kahden yhteiskunnan yhdistämistä ja vapauttamista, mutta mistä … uskomattomin tulokulma tässä olisivat kiinalaiset ja heidän tarpeet.

Tänään me tiedämme hyvin kuinka konsensus ja ymmärrys pelaavat Moskovan ja Pekingin välillä!

Olemme nyt todellakin suurien asioiden edessä – jos vain oivallemme asemamme, jota presidentti Sauli Niinistö ajaa – toivomme myös, että Sauli huomioi tilanteen. Ehkä onkin jo – sillä emmehän me tiedä mitä kolmen suuren keskusteluissa on neljän seinän sisällä käyty.

Ehkä, toivotaan ainakin, että maailma valmistautuu johonkin suureen julkistukseen, jossa selvitetään kolmeen ”pekkaan” niin Korean niemimaa, Irak-Syyria ja kurdit kuin Ukraina sekä Krim – puhumattakaan kansainvälisen terrorin kitkemisestä kolmen suuren yhdessä operoimana.

Tavoite Itämerelle – kaikkien sellaisten valtioiden sotalaivojen poissa pysyminen, jotka eivät ole Itämeren rantavaltioita – miltä tuntuisi? Rauhoittaisiko tilannetta?

Mikä olisi palkintomme?

[** … Suomella on pitkä raja tuohon Kuolan niemimaahan. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini varautuu vihollisen äkkinäiseen taistelurynnäkköön juuri Suomen Lapin läpi. Lapinläänissä ja Kuusamossa on paljon erinomaisia lentokenttiä hyvien maakulkuyhteyksien päissä, aina Ivaloa myöten. Moni saattaa tästä ymmärtää roolimme ja kansalaisenemmistömme voimakkaan Nato vastaisuuden … ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708292200356197_ul.shtml -Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 150368

DOC karjala-03092017.doc – OpenOffice Writer
PVM 03092017

855_7702

Ei kommentteja: