lauantaina, syyskuuta 02, 2017

Yle yritti Venäjän uhkaa - presidentti Niinistö aloitti vaalikampanjansa-presidentti Sauli Niinistö toppuutteli Yle-toimittaja Seija Vaaherkumpua*, eikä tarttunut edes kokeneimman ulkopolitiikkamme ammattilaisen, kansanedustaja Erkki Tuomiojan hyvin aiheelliseen ulostuloon häpeästä miten suomalainen media toimii vastakkain asettelijana maailman turuilla ja toreilla --- [1

* ~ https://areena.yle.fi/1-3831825 – TV1 Ykkösaamu
...
[1 ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005346593.html – kommentti tähän alla [1A


Niinistö otti myös kantaa Kiinaan, joka on presidentillemme tuntemattomin rasti. Meillä ei osattu tarttua verhottuun viestiin [2, jonka lähtökohdaksi on asiantuntijapiireissä arvioitu Pekingiä. Oliko presidenttimme tuolloin toukokuussa 2017 hereillä, vai eikö neuvonantajat oivaltaneet viestiä ja sen mahdollisuutta? Ruotsalaiset tarttuivat sen sijaan ideaan [3.

Kysymyksessä oli Pohjois-Korean avaus neuvotella Suomen kanssa ikivanhasta laskusta ja sen hoitamisesta! Kiina ei ole hylkäämässä rajanaapuriaan, vaan tavoittelee koko Korean niemimaan tyhjentämistä vieraiden ulkoisten valtioiden taistelu- ja hyökkäysvoimista.


Afganistanissa olemme ulkoakin käydyn sisällissodan osapuoli

Niinistö oli vaikeassa asemassa Yle haastattelussa*, kun kysyttiin mahdollisten suomalaisten sotilaiden määrän lisäämisestä Afganistaniin – Sauli joutuu ainakin sisällään miettimään millainen vaikutus on Suomeen kohdistuvaan siviiliterrorismiin, syyllä, että olemme tapahtumissa, jotka eivät meille kuulu – tarkoitan Afganistania [4, Irakia [5 ja Afrikan Malia [6 ---


Eurooppalainen puolustus – vaihdetaan vain kokardia

Niinistö oli selkeä eurooppalaisesta puolustuksesta, alussaan yhteistoimintaa Naton kanssa – koska se on pakollista – toisaalta Natollakaan ei ole sotavoimia, vain jäsenistönsä armeijat – päällimmäisenä maailmalla eniten sotiva Yhdysvallat – toistaiseksi maailmanpoliisiroolia kantava ainoa ydinasetta käyttänyt valtio.Venäjä tarjoaa jotain sellaista mikä tulisi ymmärtää ottaa vastaan - kokonaisvaltaista eurooppalaisten puolustusta - aikanaan Saksan kolmas valtakunta ei saavuttanut hyökkäyksellään 1941 edes Euroopan äärirajoja - puhumattakaan tuolloisen Neuvostoliiton kaukaisia rantoja Aasiassa.


Eurooppa on maanosa, joka jatkuu Venäjän Uralille saakka – voisimme pitää presidenttiämme niin fiksuna, että hän jo mielessään ajattelee sellaista eurooppalaista yhteistoimintapuolustautumista – ilman valtiollista uhkaa (mitä kohtaan puolustautumista – haitallisesti kiihtyvää ympäristömuutosta vastaan!), jossa koko maanosa on mukana. Oivallus, joka ei ole tavoittanut poliittisia pintamietiskelijöitä, joilla on kiire ylläpitää - vain omaa karriääriä.


Niinistön rooli voisi olla Pohjolasta välittäjä, täältä idän ja lännen vedenjakajalta!

Kaikki on kiinni maineesta, jossa mitataan luotettavuutta, johdonmukaisuutta ja puolueettomuutta. Niinistö on jo tuolla tiellä, joka on reunuksiltaan kivetty.

Vain täysin itsesuojeluvaistoton henkilö tai ryhmä ajaa Suomea Natoon, se olisi kohtalokasta meille ** – fiksuimmat ovat ymmärtäneet ajat sitten sijaintimme – se on olemista kiinni Venäjän Pietarin puolustusvyöhykkeessä, etelässä, ja kiinnioloa pohjoisessa Venäjän ydinaseuhkatasapainon varikoissa – Kuolan niemimaassa.

Kuolassa ovat ne kuuluisat Venäjän pohjoisen laivaston strategiset ydinsukellusveneet, jotka pitävät yllä ydinasemaailmanrauhaa – yhdessä amerikkalaisten vastineidensa kanssa. Näillä asioilla Moskova ei leiki, vaikka voisikin vuokrata meille ratapohjan Petsamon Liinahamariin! ***
...


Elämme todellisten mullistusten aikaa – olemme Arktisen neuvoston puheenjohtaja, neuvosto johon Kiina on saatujen tietojen pohjalta hakemassa liittymisaudienssia täysjäseneksi [7 – ehkä juhlakokouksessa Rovaniemellä, jossa presidentit – Niinistö, Xi Jinping, Vladimir Putin ja Donald Trump kohtaavat, voisimme nähdä ja kokea jotain uutta mullistavaa.

Rovaniemellä saisimme uudistetun ”vuoden 1975”, jolloin presidentti Urho Kekkonen kopautti ETYK-puheenjohtajanuijalla merkittävän kokouksen päättyneeksi. Vuonna 1975 Kekkonen voimapresidenttinä sai tunnustuksen Suomen puolueettomuudesta – kaikilta ilmansuunnilta. Näin syntyi kestävän kehityksen ajatus --- ”Suomi – idän ja lännen vedenjakajalla – rakentaa välittäen suhteita”.


[1A … ... i Erkki Tuomioja kirjoitti täyttä asiaa. Meidän media on jotenkin suuttunut kansalle, kun se enemmistönä vastustaa systemaattisesti Natoa. Media sen sijaan yrittää jengata meille Venäjän uhkaa, jotta median mielestä ajattelemattomasti yksinkertaisen kansan tahto saataisiin kääntymään sotilasliitto Naton suuntaan, joka nyt muun muassa koettaa ylläpitää rauhaa Afganistanissa. Kohta meiltä pyydetään lisää sotilaita, olemmehan jo Afganistanissa sodan osapuoli. …

[1B … ... Vanhan sananlaskun mukaan: "Niin koira älähtää, kun kalikka kalahtaa", sopii tähän kuin kuuma veitsi voihin. Erkki Tuomioja kirjoitti sävähdyttävästi näkymän toimittajan uhan luomisen synkkään maailmaan lipaisuna Yhdysvaltain presidentti Trumpia kohtaan. Yle' n toimittaja halusi luoda kysymyksellään vastakkainasettelun maailman, Itämeren terveisinä kaukaisen meren taakse, jonne oli menty kalaan suuren myötätuntosaaliin toivossa. Kysymys oli kuulunut osapuilleen ja syvimmältä tarkoitukseltaan näin - auttaako USA, jos Venäjä hyökkää Suomeen? Tässä herää kysymys, oliko toimittaja natohuuruissaan rakentamassa kysymyksellään viestiä Trumpille, että elämme pelon ja uhan maailmassa täällä peräpohjolassa. Toinen hyvä sananlasku tuleekin sitten Kiinasta - "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana". Soveltakoot tätä kiinalaista viisautta kukin tavallaan. …

[2 ~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000664924.html – Pohjois-Korea on velkaa Suomelle
[2 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 – Pohjois-Korea ehdottaa neuvottelua vanhasta velastaan!
[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/milloin-saamme-terrorismin-ensi-iskun.html – Milloin saamme Suomeen ensimmäisen terrori-iskun? Olemmehan myös Afrikan Malissa – ranskalaisten pyytämänä – EU -sääntöjen puitteissa.

[7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html – Hakeeko Kiina Arktisen neuvoston täysjäsenyyttä?


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T BL BL BL FB FB FB BOG 150187

DOC sauli_niinisto kay jo vaalikampanjaa_02092017.doc – OpenOffice Writer
PVM 02092017

702_6740

Ei kommentteja: