tiistaina, syyskuuta 26, 2017

Kiinalaiset ostavat Finnairin – kova olettamus, mutta väkevän looginen!



Näinkö käy? On todennäköistä, että Finnairin paras kumppani on jokin Kiinan valtion hallitsemista lentoyhtiöistä – esimerkiksi Air China. Nythän ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö Lucky Air aloittaa säännölliset reittilennot Helsinkiin [1 ja kohta mitä ilmeisimmin myös suoraan Rovaniemelle. Mikä on kiinalainen ”kohta” - se on venyvä käsite, sillä kiinalaiset etenevät liki aina hitaasti kiiruhtaen


[2006!] ” … Yhtiönä Finnair on tosipaikan edessä. Kilpailukykyä on saatava; Kiinan koneet ovat jo melkein 'tankkauksessa' ja on vain ajan kysymys, milloin ne ilmestyvät Suomen taivaalle. EU on hyvin suopea kilpailulle ja ajaa kuluttajien etuisuuksia halvempina lentolippuina. Vastavuoroisesti Kiina on ostanut Airbus-koneita noin 150 kappaletta, pitäen osaltansa pystyssä kyseistä lentokoneen rakentajaa ja sen työpaikkoja. … ”, … tässä linkki ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/11/finnairin-koneet-ovat-toimineet.html – koko kirjoitukseen vuodelta 2006.

Kestävätkö Finnairin siivet Kiinan kovaa painetta?



Yle uutisoi fiksusti Kiinan uudesta lentomaihinnoususta Suomeen
[ … unohtamatta nykyisen Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramon ylimääräisiä eläke-etuuksia, samaan aikaan kun finnairilaisten palkkoja ja palkkakuluja on haluttu jopa voimakkaasti alentaa[2 ]

... Finnair voi olla hyvin kiitollinen niille kiinalaisille, jotka aikanaan edesauttoivat Siperian ylilentoja. Kiina halusi lyhyen reitin Eurooppaan. Osa Finnairin Kiinan lennoista ovat niin sanottuna Air China lentoja.

Kiina ei ollut vain ystävällinen aikanaan, sillä Kiinalla oli huutava pula suihkumatkustajakoneista ja näin niin Airbus kuin Boeing kuittailivat jättiläistilauksia kiinalaisilta lentoyhtiöiltä. Nykyisellä Finnairin toimitusjohtajalla ei ole mitään tekemistä Finnairia pystyssä pitäviin Aasian ja juuri Kiinan lentoihin! … (kirjoittajan kommentti yllä olevaan Yle-uutiseen [1)

Ote Yle-uutisesta [1
” … Finnairin menestys nojaa tällä hetkellä hyvin vahvasti Aasian markkinoihin. Etuna sillä on Venäjän antama lupa lentää lentoja Siperian kautta. Nyt Norja yrittää saada Venäjältä lupaa myös halpalentoyhtiö Norwegianille lentää lentoja Venäjän yli Aasiaan. Vauramo ei pidä tätäkään uhkana … ” -Yle


Finnairin onni oli kiinalaisten ja venäläisten suopeus!

[2014] … Finnair osasi pääjohtaja Keijo Suilan aikana neuvotella erinomaisesti kiinalaisten kanssa 2] – neuvottelumenestys kulminoituu osaksi Kiinan Kulosaaren suurlähetystön pitkäaikaiseen kaupallisen osaston päällikköön, herra Li Guangyun´ hin – hän osasi järjestellä tilanteita, joissa Finnair lentää Euroopan yksiä lyhimpiä vuoroja useisiin kiinalaisiin suurkaupunkeihin.

Merkittävää on se, ettei Helsinki-Vantaan lentoasemalla näy Air China´n
3] tai muitakaan kiinalaisten lentokoneita, tosin jotkut Finnairin Kiinan vuoroista lennetään niin kutsuttuina Air China -lentoina. Air China on kasvamassa ehkä maailman suurimmaksi lentoyhtiöksi?


Syntyykö Air China lentoyhtiöstä maailman suurin? 




Kiinalaisten lentokoneostot ovat olleet tuhansissa – ja konetarpeeksi vuoteen 2025 lasketaan olevan uskomattomat 8000 suihkumatkustajakonetta, jotka nyt ovat pääsääntöisesti eurooppalaisia Airbus – ja amerikkalaisten Boeing koneita –
mutta ei enää kohta --- …


Siperia opettaa?
[ … sahasimme oksaa, jolla istuimme, kun EU-solidaarisuusajattelemattomina ryhdyimme Venäjän pakotteisiin ja saimme vastatoimet päällemme … entä miten se Siperia voi opettaa? … ]

Otan otteen aiemmasta tekstistä:
[2014] … Mikäli epätodennäköinen Siperian ylilentokielto tulisi EU -maiden lentoyhtiöiden lentovuoroille

… on siihen meillä jo takaportti. Finnairin lennoista on jo tähänkin mennessä Kiinaan (merkittävin kohdemaa kauko-idässä) lennetty niin kutsuttuina Air China vuoroina, ja olemme varmoja, ettei Venäjä halua hankaukseen Kiinan kanssa – näin Finnairin sinivalkoiset lentävät edelleen, jos ja kun muut EU-lentoyhtiöt kiertävät Pohjoisnavan kautta vuoronsa Pekingiin, Shangaihin jne … . Jotkut osasivat aikanaan tehdä oivan lentoliikennesopimuksen kiinalaisten kanssa, jossa venäläisillä oli myös ratkaiseva rooli, ylilentojen suhteen …


Kun Moskova ja Peking päättävät – me olemme kovin pieniä, ja Finnair vieläkin pienempi!


Viite tekstistä
[2 … [2006!] … Lopuksi kysymys Finnairin pääjohtajalle Jukka Hienoselle: "Oletko valmis pudottamaan palkkaasi 10-20% Finnairin kustannuskilpailukyvyn eduksi ja hyödyksi? Saisitko näin paremman vastaanoton palkkakululeikkurillesi? Voisitko myös motivoida alemmat johtajat samaan 'uhraukseen'?" …



Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T BL BL BL FB FB BLOG 151913

DOC finnair_26092017.doc – OpenOffice Writer
PVM 26072017

570_5079

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

HS: Tibet Airlines alkaa lentää joka viikko kaksi kertaa Helsinki-Vantaalta Jinaniin – Mistä ihmeestä on kyse?

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006061795.html -

...
Ilkka Luoma 6.4.2019 - 19:43:

Takana Air China vaikuttaa voimakkaasti. On ollut vain ajan kysymys, jolloin Kiina alkaa lentää omilla koneilla Suomeen - Finnairille on ollut täyspottinen Lotto-voitto nämä Kiinan lennot. On toki selvää, että Venäjän kanssa on pitänyt myös sopia asioista - se taas ei ole Kiinalle mikään ongelma. Toisaalta useat Finnairin vuorot Kiinaan ja erityisesti Kiinasta ovat olleet Finnairin koneilla Air China -lentoja.

Finnairin omistuslaajennus itään! -- Finnair saneerataan myyntikuntoon!

Muutoin voidaan todeta, että Finnairille hyödyllinen omistuskumppani olisi kiinalaisten Air China, sillä Kiinassa on lentokonepula, Helsinki on hyvä välietappi muualle Eurooppaan, Finnair osaa kaukoidän eurooppalennot ja Finnairilla on paljon teknologista turvallisuusosaamista, mitä ei saata niin paljon olla Air China´lla [?] - ostaako Air China Finnairista vähemmistöosuuden ja kuinka suuren?

[2014] Lennämme vielä ”omilla siivillä”!

Meillä on sinivalkoiset siivet – Finnair, kansallinen ylpeys turvallisuuden osalta – ehkä turvallisin lentoyhtiö maailmassa, tai toiseksi …? Finnair oli kotimaan monopoli, lentoliput olivat usein kalliimpia kuin kilpaillut lennot muualle Eurooppaan. Ei ollut saneeraustarpeita. Nyt ollaan täydessä kilpailussa, mitä tehdään? No – Finnairilla on kaukoidän – ja tarkemmin sanoen erittäin tuottoisat Kiinan lennot.

Finnair osasi pääjohtaja Keijo Suilan aikana nauvotella erinomaisesti kiinalaisten kanssa 2] – neuvottelumenestys kulminoituu osaksi Kiinan Kulosaaren suurlähetystön pitkäaikaiseen kaupallisen osaston päällikköön, herra Li Guangyun´ hin – hän osasi järjestellä tilanteita, joissa Finnair lentää Euroopan yksiä lyhimpiä vuoroja useisiin kiinalaisiin suurkaupunkeihin.

Merkittävää on se, ettei Helsinki-Vantaan lentoasemalla näy Air China´n 3] tai muitakaan kiinalaisten lentokoneita, tosin jotkut Finnairin Kiinan vuoroista lennetään niin kutsuttuina Air China -lentoina. Air China on kasvamassa ehkä maailman suurimmaksi lentoyhtiöksi?