tiistaina, joulukuuta 22, 2020

Kansalaiskirjoitus: Laatumedian infosota populismia vastaan

 


Piirros: ~ https://beta.oikeamedia.com/o1-21518

*

...

Laatumedian hienostuneesti luova manipulaatio!

1 - Näin HS-jutun myötä luovasti luodaan hienostunutta manipulaatiota liki synniksi luettavasta populismista - käyttämällä arvioitsijana lähinnä talousajatuksistaan kuulua emeritus prof. Sixten Korkmanin suotuisaa mainetta (Sixten tuli aikanaan tunnetuksi - lausunnostaan, että euroon meno oli virhe, mutta siitä ei voida enää erota).

 

Sen sijaan nollasta jytkyn tehnyt aiempi PS-pomo Soini ilmoitti iloisesti olevansa populisti

Timo Soini kävi nopsasti sisäsiisteyskurssit ja luotsasi katraansa hallituskelpoiseksi, jolloin PS-kenttä ärsyyntyi, valtasi puolueen ja nosti uuden "populistin" - tohtori Jussi Halla-ahon joukkojen älykkääksi johtajaksi. Herää kuitenkin kysymys, kun katsoo perussuomalaisten toimintaa lähempää, mistä se johtajuus lopulta porukasta kumpuaa?

Nyt itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotorvi käy luovasti hienostunutta manipulaatiotäyteistä infosotaa populisteja vastaan - perustelematta syvällisemmin mitä populismi voisi myös käytännössä tarkoittaa. Nyt ollaan löydetty vain negaatiot, fake-news' sit ja salaliittoteoriat, joita näitäkin mahtuu jatkuvasti kehittyvään populismiin.

 

Populismi on parhaimmillaan selkokielisyyttä kansanomaisesti (popularisointia) –

Nythän monia asiakokonaisuuksia selitellään niin monikielisesti, että jopa asiantuntijatkin ajautuvat keskenään solmuun, mitä milläkin aate- ja ajatusvirralla tarkoitetaan. Rehti populisti osaa selkokielistää monimutkaisuudet - puhdistaen niistä pois aristokraattisiksi tehdyt sanaverbaliikat.

 

Historia todistaa monet aiemmat totuudet vääriksi!

Laatumedia hakee mielellään asiantuntijavaltaa selostamaan populismin vainoharhaisuutta, valheellisuutta kuin sananlevitystä arkikansan keskuuteen - vain vaikuttajajohtajuus mielissään.

..

Asiantuntijavallan sokeaksi pisteeksi” -esimerkin voisimme löytää ulko- ja turvallisuuspolitiikan - jo kaukaa, mutta koskettavasti läheltä:

Talvisodan aatto, siis aika, jolloin maamme hallitus kävi "Erkon sotaan" päätynyttä ... >

 

.

HS: ” Populismi on varoituskello, joka kielii tarpeesta asettaa politiikalle uusia vaatimuksia

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007697069.html  

.

Piiros: ~ https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/talous-yhteiskunta/vaitos-populisti-kyseenalaistaa-asiantuntijat


.

"1939 populistit kannustivat neuvottelemaan!"

2 - Käytiin rajankäyntineuvotteluja. Suomen silloinen hallitus ei käynyt loppuun "populismista kannustettuja" neuvotteluja Karjalan kannaksen rajankäynnistä.

Kannustajina olivat C.G.E. Mannerheim, J.K. Paasikivi ja Mannerheimin luottokenraali Rudolf Walden, jotka kaikki osasivat venäjää. Näitä kolme 'populistia' ei kuunneltu – Neuvostoliitto hyökkäsi, alkoi Talvisota.

Entä, jos tuossa Talvisodan aattona olisi voitu järjestää kansanäänestys, jossa nämä ’populistit’ olisivat saaneet laatia kansanäänestyskysymyksen perusteluineen - miten kansa olisi äänestänyt? Äänestystulos jää tietenkin piiloon - mennyttä ei voida tekemättömäksi tehdä, mutta ideahan oli hakea esimerkki, miten 1939 populistit olisivat voineet vaikuttaa historiaan, joka maksoi meille kymmeniä tuhansia - kaatuneina.

..

Populismi parhaimmillaan on "vain" eräs kannatuskeskittymä kansasta

Tänään PS luetaan populistiseksi puolueeksi, näin, mutta meidän on viisasta kuunnella mitä jopa 25 prosentin kansalaiskannatus haluaa sanoa yhteiskuntamme hoitajille.

Saattaahan käydä niin, että nämä populistit nousevat hallitusvastuuseen, jos sopiva sisäsiisteyskurssien jatko-osat järjestävä yhteistyökumppani sittenkin löytyy!

 

Yhteiskunta kehittyy, niin kehittyy myös populismi

Jos katsomme vapaan markkinatalouden, vapaan sanan demokratiaa liberalismissaan, niin havaitsemme sen johtajavaltion, Yhdysvaltojen olevan voimakas muiden sisäisiin asioihin sekaantuja - todisteeksi käy erinomaisesti US' n käymät sodat - kutsuttuna ja kutsumattomana - vaikkapa viimeiseltä 20 vuodelta - paljon uhreja on syntynyt suoraan ja epäsuorasti liberalistisen sotakoneen toimista - Afganistanista Syyriaan.

Miksi maailmallinen vähemmistö vapaan sanan demokraattisliberaaleina saa ylläpitää maailmanpoliisiroolia sellaista osaa vastaan, joka muodostaa maailmastamme noin 5,8/7,8 osan?

 

Tai kuten vielä istuva US-presidentti Donald Trump sanoi:

"Miksi opettaa sellaisia, jotka eivät halua oppejamme ottaa vastaan?!" e

..

HS-ingressi: ” Liberaalia demokratiaa ja oikeusvaltiota tulee puolustaa populistien hyökkäyksiltä.

 

..

Rauhaisaa Joulun odotusta lähimmäistensä kera

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingin Lassilasta


 .

| TIEDE | SUOMI24 | VU | 

 

..

PS Kun vastaanottavat sähköpostipalvelimet vieroksuvat linkkejä, ovat ne tähän kansalaiskirjoitukseen saatavilla täysin samasta tekstistä – täältä ~ "tässä" - , alkaen 24.12.2020 – Jouluaaton kunniaksi.

HUOM! Tämä Kansalaiskirjoitus on lähetetty Ympäristöteollisuus ry:n sähköpostipalvelimelta. Ylläoleva kirjoitus ei ole Ympäristöteollisuusyhdistyksen kannanotto, ei mielipide eikä edusta yhdistyksen virallista linjaa, joka on puolueeton toimija ympäristöasioiden suunnittelun, kehittämisen ja valmistamisen edunvalvojana. Kansalaiskirjoitus on allekirjoittaneen henkilökohtainen mielipidekirjoitus....

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

jussi.halla-aho@eduskunta.fi; timo@timosoini.fi; kaius.niemi@hs.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; matias.turkkila@perussuomalaiset.fi; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi; simo.gronroos@perussuomalaiset.fi

Kopio:

anton.ronholm@sdp.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; olli.immonen@eduskunta.fi; vilhelm.junnila@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; riikka.slunga-poutsalo@eduskunta.fi
.