tiistaina, heinäkuuta 27, 2021

Helsingin Sanomat vääntää kokoomuksen apumediana materiaalipuoluetta parrasvaloihin?

2165.


Piirros: ~ https://yle.fi/uutiset/3-12011416


***


..


Maamme yksityinen valtamedia - laatumediaksikin itseään kutsuva Helsingin Sanomat suuntaa uutisointityyliään [ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008077546.html - ] tarkoitushakuisesti ja manipuloiden - tässä Kokoomusta erityisesti mainostaen. Onko tuo 'HS-trolling manipulation' -ilmiö lukijoita halventava - jää maksavien tilaajien osalta nähtäväksi.



Mielipidetiedustelun kakkonen PM Sanna Marin' in johtama SDP uutisoidaan esille vasta jutussa puolivälin jälkeen! .. " .. Tutkijoiden mukaan puolue näyttää kestäneen hallituksen suurimman vastuun kohtuullisen hyvin ja 19,2 prosentin kannatusta voi pitää tässä valossa korkeana. .." -HS

Toki sananvapaus suo tällaisen HS-mahdollisuuden, mutta tavan mukaisesti ykkönen ja kakkonen esitellään heti alussaan, varsinkin kun ero on hyvin pieni - virhemarginaalikin julkistetaan vasta aivan HS-jutun lopussa.

Kaikki toimittajat tietävät, ettei kovin moni lukija kahlaa juttua loppuun saakka ja näin aivan oleellinen tieto jää pimentoon. Virhemarginaali oli 2,1 prosenttia suuntaansa eli Kokoomus ja demarit olivat tuon marginaalin sisällä.

Sanoma konsernin toinen aviisi, Ilta-Sanomat uutisoi samaa tutkimusta paljon rehdimmin [ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008151903.html - ] - mainiten ykkösen ja kakkosen nopeasti jo otsikossaan.



HS hersyttää Kokoomuksen ykköstilaa saman päivän lehdessä näin otsikoiden: "Puoluekannatus on kunnon liikkeessä, kun kokoomus kerää ja perussuomalaiset menettää kannatusta" -HS-otsikko löytyy linkin https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008149706.html - alta.

Tuota tapaa uutisoinnissa kutsutaan lukijoiden "väsyttämiseksi", jolloin hienostuneesta piilovaikutustuutista suolletaan tarkoitushakuisesti suunnattua manipulaatiota - Näinkö HS-vastaava päätoimittaja Kaius niemi?

.. tosin tähän on heti vastavuoroisesti mainittava,

.. että niin HS kuin konsernin 'rahvasmedia' ja etusivujulistaja Ilta-Sanomat uutisoivat myös NNV-hallituksen PM Sanna Marin' in olevan kansakunnan mieleen [ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008151912.html - ], saman aihealueen HS-uutinen on tässä https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008151921.html - Marin' in ollen tämän vuosisadan suosituin pääministeri - Kokoomuksen Jyrki Kataisen ja Alexander Stubb' in jäädessä kauas taakse - liki hännille.
--



Yleensä hallitusvastuussa oleva pääpuolue kantaa raskaan taakan päätöksistä!

Erityisesti tänään, kun maamme on Koronavaikutteen alla. NNV-hallitus (Nuorten Naisten Voima) on onnistunut toistaiseksi hyvin, jopa erinomaisesti ja kansa kiittää tästä Marin' ia - antamallaan suosiolla. NNV-hallitus valitsi linjakseen "Elämä ensin", kun taas esimerkiksi Ruotsissa "tegnelismi" julisti sanattomasti "Talous edellä" -linjaansa.

Mutta! Huominen on monien osalta edelleen pahasti pimennossa ja tapahtumasarjat voivat karata päättäjien käsistä [ ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008151622.html - ] - ote HS-otsikosta: " .. deltamuunnos voi olla alkusoittoa vielä vaarallisemmille muunnoksille"!
--

Herääkin kysymys aiheellisena lukijoiden suunnalta -

.. miksi HS julistaa niin voimallisesti talous edellä ajattelevaa kokoomuksen ideologiaa - heidän ollen oppositiossa "vastuuttomassa tilassa" heitellen vain lyhytjänteisiä väitteitä oppositiopolitiikkana, kun taas NNV on joutunut kantamaan kaiken vastuun - mutta onneksi tavalla, jossa asiantuntijoita on kuunneltu, on pohdittu (ehkä pitkäänkin?) - mutta toistaiseksi onnistuttu jopa Euroopan laajuisesti kärkisijoille tylyimpien koronatunnuslukujen välttelijänä.

--

Entä perussuomalaiset - PS, joka otti suhteellisesti suurimman voiton kunnallisvaaleissa - nousten kannatuksessaan aivan uusille tasoille? Miksi nyt tikunnokkaan on nostettu PS, joka vielä vaihtaa kaukoviisaasti johtajaansa.

Onko PS' n reviiripuolustus maahanmuuttokriittisyydessään liikaa laatumedia HS' lle, vaikka jokainen HS-toimittaja - ainakin sisimmässään oivaltaa, että reviiripuolustus on evoluution ja koko biosfäärillisen monimuotoisluontobiologian suurin keino turvata sukupuun jatkuminen lajeittain.



Miten käy HS-manipulaation, jos PS yltää 25 prosentin kannatukseen seuraavista eduskuntavaaleista, jos puolue osaa terävöittää oman reviiripuolustusteesinsä koko kansan ymmärtämälle tasolle?

--



Miten käy PM Marin' in NNV-hallituksen kolmiyhteyden, herääkö ajatuksia "erkkituomiojamaisesti" yhdistymisestä SDP ja Vasemmiston kesken; ja entä jos Vihreätkin löytävät uudistuvan "Elämän ensin" -linjauksen päätavoitteekseen - kolmiyhteyden vihertäjänä, sillä:


 'Gaia kuumenee ja meidän on opittava vähentämään

[ https://www.tiede.fi/keskustelu/77241/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko-kulutustamme?changed=1627012305 - ] - jo henkilötasollakin kulutustamme!
--



JK. "Kyllä kansa tietää" -sanoi muinoinen Veikko Vennamo, ja tässä kohdin PM Marin' in kansasuosiolle on vankka perusteensa!




..
35653 - SUOMI24  |  TIEDE 239/633  |   VU  |

Ei kommentteja: