perjantaina, heinäkuuta 30, 2021

Yhdysvallat on ahkera sotija vapaa maailman puolesta -sanotaan

 DRAFT 0.3.


Kuva: ~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/1699849-yhdysvalloilla-on-maailmalla-761-sotilastukikohtaa


***


..




USA hyökkäsi Irakiin vuonna 2003 |1 -ilman mitään YK' n tai muunkaan mandaattia. Syy hyökkäykselle oli selvä, sama kuin Afganistaniin [ https://www.tiede.fi/keskustelu/84016/afganistan-2001-sota-jonka-usa-havisi?changed=1627582869 - ], piti kostaa ja käydä eliminoimassa pahuuden pesäkkeet, joista käsin väitettiin US' n 9/11 terrori-iskujen lähteneen ..

..
HS: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008152046.html -
"Yhdysvaltain joukot lopettavat taistelutehtävänsä Irakissa vuoden loppuun mennessä"
..

Ehkä samaan 9/11 teemaan vuodelta 2001, tai sitten vapauden vahvistamiseksi US aloitti myös Libyan pommitukset 2011 |2 - tapattaen Libyan laillisen itsevaltaisesti toimineen Muammar Gaddafin - Irakissahan US kaivoi esille sen laillisen ja myös itsevaltaisesti johtaneen presidentti Saddam Husseinin.

Kolmas kerta Syyriassa [https://www.tiede.fi/keskustelu/75192/todellisuutta-syyrian-juurisyista-alkaen-jo-sadan-vuoden-takaa?changed=1627138226 - ] ei sitten toistaiseksi ole tuottanut tulosta, vaikka USA vahvasti CIA' n kautta aseisti, avusti ja rahoitti Syyrian kapinallisia |3 - virallisena ajatuksena turvata vapaan maailman Arabikevään leviämistä. Syyrian pommitukset USAF aloitti jo vuonna 2014 - jälleen ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia.

Myöhemmin Venäjä liittyi Yhdysvaltojen 'kumppanivastavoimaksi' Syyrian laillisen hallituksen kutsusta, tullen omine pommikoneineen vuonna 2015 Syyrian valtion avuksi. Syyrian itsevaltainen presidentti Bashar al-Assad on yhä vallassa ja Venäjä on ottanut roolin USA' n rinnalle puolustettaessa laillisia hallintoja - olivatpa ne itsevaltaisia tai eivät.
--


Herää kysymys miten olisi maailmallisen vapauden, valtioiden itsemääräämisoikeuden kuin itsenäisyyden, jos USA vetäisi kaikki sotavoimansa pois omien rajojen ulkopuolelta

USA pitää yllä maailman suurinta sotilastukikohtien verkostoa kaikkialla maailmassa |4. Samalla US on maailman suurin asekauppias |5 kuin myös aktiivisin sotija viimeisen 40 vuoden aikana |6. US käyttää myös eniten rahaa oman sotilasiskuvoimansa ylläpitoon |7.



Miten maailmallisuus muuttuisi tilasta, jossa nyt vallitsee väkevä lähinnä länsiohjattu vastakkainasettelu -

.. erilaisine uhkailuineen, kiristelyineen kuin pakottamisineen, jos USA vähentäisi reilusti aktiivisuuttaan sekaantua ja sotkeutua vieraiden valtioiden omiin sisäisiin asioihin* - tuntuisi se sitten vaikka kuinka 'pahalta tahansa', kun läntiset hokemateesit ovat vapauden -, demokratian -, oikeusvaltioperiaatteen - kuin ihmisoikeuksien mantrat, joita esimerkin antajat lännessä eivät aina itsekkään noudata.
..
|* Edellinen us-presidentti Donald Trump oivalsi erään asia kohdilleen - nimittäin hän kysyi osapuilleen "Miksi USA menee opettamaan, kurittamaan kuin sotimalla neuvomaan sellaisia, jotka eivät edes halua meidän tapoja oppia!"
--



Yhdysvallat hankki viime vuosisadalla maailmanpoliisin valtuudet -
https://www.tiede.fi/keskustelu/55395/ketju/usa_lupa_tappaa_suvereeni_maailmanpoliisi?changed=16274 -

.. itse ottamalle ne, sekaantuen voimallisesti monin eri tavoin - armeijan kuin CIA' n toimesta vieraiden sisäisiin asioihin (case Chile) - sotien määrä oli suuri ja kaupallisuus vahvan us-dollarin avulla ryyditti USA' n valta-asemaa. US käytti kauppamahtiaan voimallisesti hyväkseen - estäen muun muassa suomalaisia tekemästä kauppaa venäläisten kanssa (case Rauma-Repola ja syvänmeren sukelluspallot).



Yhdysvallat operoi myös hyvänä ostajana ja näin julistaen "ostava asiakas on aina oikeassa" mentaliteettia -

.. näin jopa kiristäen Yhdysvaltoihin myyviä valtioita pysymään "herran nuhteessa" - muutoin ostot voivat jäädä vähäisiksi tai loppua kokonaan. Samalla US velkaantui valtavasti Bretton Woodsin jälkeen |8 - niin ulos kuin itse sisään |Graf - edelleen vahvan USD' n ansiosta, joka oli ja on edelleen merkittävin maailmanvaluutta.
--


|Graf 



Entä jos US Army, US Navy ja USAF vetäytyisivät kaikkialta maailmasta - miten kävisi maailmanyhteisön ajassa, jossa kaikkien yhteiseksi uhaksi on syntynyt ihminen itse kulutushokemineen ja näyttö- ja vertailutalouksineen.

Elämme biosfäärillisessä kriisissä, jossa 'Gaia kuumenee |9 ja Elämän monimuotoisuus kutistuu - kulutuksemme kasvuhokeman tahdissa'

Olisiko aika julistaa yhteinen "sota" omaa itseämme ja kulutustamme kohtaan - tasapainottaen haitallisen jäljenjätön vastuu yksilötasoille - pelastamaan biologinen maailma, joka lopulta Elättää meidät kaikki.

Pitäisikö esimerkiksi amerikkalaiset sotavoimat valjastaa meitä itseämme kohtaan edesauttamaan vaikka pakolla kulutusvähenemää siellä missä siitä suurin henkilökohtainen vastuujälki jätetään.



Voisimme jopa sanoa, että yhtykää yhteisen uhan edessä

Tässä olisi maailmallisuus uuden aikakauden edessä, jossa maailmojen armeijoita ei tarvittaisi tappamiseen eikä valtapeleihin. Tätä aihetta on käsitellyt omin ehdotuksin emeritus professori Eero Paloheimo - suurisuuntaisine ajatuksineen ja toimenpide-ehdotuksineen, jo vuosia sitten. Eero on ollut useasti airut ja edellä kävijä ymmärtämään missä maailma makaa >[B] 9

..
| 35921 - SUOMI24  |  TIEDE - 59/343  |   VU  |

..




HUOM! Kun klikkaat piirrosta, saat sen kokonaan näkyville!


**




[B]


Miksi USA sekaantuu niin aktiivisesti muiden sisäisiin asioihin?

Yhdysvallat on saanut nyt vierelleen vieläkin vahvemman maailmallisvoiman - maailman suurimmaksi kasvaneen Kiinan [ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.html
 - ], joka ilmaisee selkeästi, ettei maailma enää voi olla yhden komennossa - omalla kiinalaisella menetelmällä olla sotkeutumatta vieraiden omiin asioihin.

Kiina antaa näin kunnioituksen itsenäisille valtioille itselleen heidän omissa pyrkimyksissään ajaa sitä parasta mahdollista yksilö- ja valtioratkaisua kuinkin kansakunnan parhaaksi. Kiinalla on varmasti mielipide erilaisista yhteiskuntamalleista, mutta niihin se ei julkisesti sekaannu - olivatpa ne sitten "hyviä tai huonoja". Kukin valitkoon omansa, kunhan pysyvät reviirillänsä.

Ongelma on siinä, että miten "kansakunnan parhaaksi" katsotaan ja tässähän on erilaisia mielipiteitä, valtapyyteitä, reviiripuolustamista kuin -hyökkäämistä syyllä, jossa ylläpidetään omaa valtahegemoniaa esimerkiksi kaupallisin intressein.
--


Maailma on lopulta valtioiden yhteisjärjestelmä, jos katsomme luontobiologian näkökulmasta, sen merkiten sitä, ettei biosfääri hyvin ohuena kerroksena koe valtiollisia rajoja - vaan etenee yli kaiken - nykyään ihmisestä johtuen kaikkien vahingoksi, uhaksi jopa kriisiksi saakka.

USA' n armeija on tuon valtiollisen yhteisjärjestelmän vihollinen, tuoden vain omaa näkökulmaa valtapyyteenä 'opastamaan', vaikka väkivalloin muita sellaiseen nuhteeseen ja oppiin, jonka läntinen maailma on luonut. Tämä ei enää käy suurelle osalle maailmaa, jossa läntinen yhteiskuntajärjestys edustaa vähemmistöä.


Idän ja lännen nokittelu -

West trolling manipulation -ilmiöineen on jo uhka koko maailmalle - samalla idänkin on ymmärrettävä, ettei vastakkain asettuminen ole enää ratkaisu, vaan ongelma meille kaikille. Tämä vastakkaisuus on luomassa nyt armeijoiden kehityskiihtymän, jossa omia taisteluvoimia ja tuhoamismenetelmiä vahvennetaan yli mittojen |10, jotka totaalisesti käytettynä lopettavat ihmiskunnan elinmahdollisuudet.
--


Heräämisen aika!

Yhdysvallat on airut, joka voi näyttää 'vapaan maailman johtajan' esimerkkiä ja vetää presidenttinsä Joe Biden' in käskyillä armeijansa kotiin rakentamaan omaa lahoamassa olevaa yhteiskuntainfrastruktuuria - kansalaistensa ja oman luontobiologian eduksi, onhan USA kumulatiivisesti suurin haitallisen jäljen jättäjä viimeiseltä 150 vuodelta |11.

Kiina ei ole Yhdysvalloille uhka, ehkä vain sen kunniantunnolle, kun Kiina otti oman roolinsa (1,4/8,0) maailmastamme - ei sotimalla, vaan kaupalla. USA voi vastata yhteistyöllä tunnustaen samalla oman roolinsa kokosuhteesta 0,33/8,0.

Pahin skenaario Yhdysvalloille on se, jossa Kiina kasvattaa oman puolustautumis- ja reviirivarmentamisen kykynsä |12 suuremmaksi kuin USA' n oma reviiripuolustamisen systeemi - tämä on todennäköistä, koska Kiinan resurssit ovat valtavat niin suunnitteluna kuin valmistamisena.

..
Suurin rauhanteko tänään olisi se, että us-presidentti Biden kutsuu US-taisteluvoimat pois koko Korean niemimaalta |13 ja antaa korealaisten itsensä ratkaista alkaen vuodesta 1945  patissa olleen 'sotatilan'.
--

Vai onko niin, että ihmiskunta tarvitsee yhteisen vihollisen kaukaa avaruudesta
, jotta se yhdistyisi huolehtimaan koko ihmiskunnan menestyksestä osana kokonaisvaltaista biologiakiertoa, josta ihminen on vain pieni osahiukkanen .. , ollen kuitenkin jäljen jättäjänä se suurin ja vaikuttavin?

Ihmistä itseään ajatellen olisi sääli, jos evoluutio ottaa roolinsa täysillä ja "huolehtii ohjelmallaan haitalliset biologiapartikkelit" kiertoon jäljelle jäävien kehityslinjojen ravinnoksi.
--


PS. Oli aika, jolloin yksilöapina hoksasi mahtavuutensa, kun puolihuolimattomasti vahingossa kiihdyksissään toistaan löi kivellä otsaan |14 - tappaen tämän .. Tänään kivi on jo muuntunut kehityksessään ydinpommiksi.

..
Viitteet ja internet-linkit
|01
|02
|04
|05
|06
|07
|09
|10
|11
|12

..


..





Ei kommentteja: