keskiviikkona, heinäkuuta 07, 2021

West trolling manipulation -ilmiö .. kauppasotaa Kiinaa vastaan


Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-11987880


*** 


..

--

West trolling manipulation! -tarkoitushakuista mustamaalisyritelmää - vieläpä valtiolliselta informaatioväylältä

Länsi ja tässä kohdin EU-jäsenvaltiot - eräät - kuin myös EU-komissio käyvät kovenevaa vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Kiinaa vastaan. Ensin poliittisesti, sitten asenteellisesti ja nyt lopulta myös kaupallisesti.


.
YLE: "Suomi osti itärajalle läpivalaisulaitteet kiinalaisyhtiöltä – Liettuassa yhtiön teknologian tilaus kiellettiin turvallisuusriskinä"
~ https://yle.fi/uutiset/3-11987880 -
.

Kiina kasvoi kokonsa mukaisesti maailman suurimpana maailman suurimmaksi - muun muassa kansakuntansa taloudessa (bkt/PPP - IMF 2016) - tämä herätti länsimaat Yhdysvaltojen johdolla vastarintaan idän suuntaan, jottei länsi menettäisi lähinnä viime vuosisadalla asein ja kaupalla hankkimaansa maailmallista hegemoniaansa - populaatiokohtaisesta vähemmistöstään huolimatta.



On kysymys merkityksestä, vaikuttamisesta kuin yhteiskuntamalleista ja niillä esiintymisestä

Länsi pitää oma yhteiskuntamalliaan oikeana |* - hyljeksien vaikkapa kiinalaista tapaa olla sekaantumatta ja sotkeutumatta muiden sisäisiin omiin asioihin - tämä on ehkä se merkittävin ero lännen ja idän välillä. Nyt se kumpuaa myös kauppaan ja mitä ihmeellisimpiä väitteitä, "todisteita" kuin syytteitä esitetään. Ehkä on olemassa pelko, e3ttä amerikkalaisen laatuaviisin T%he Newsweek' in kansiotsikko China's Century -todellakin toteutuu tai on jo toteutumassa.
.
|* Edellinen us-presidentti Donald Trump kysyi ja ihmetteli: "Miksi me koetamme opettaa, neuvoa ja opastaa [jopa asein] sellaisia valtioita, jotka eivät edes halua tapojamme ja mallejamme?" -osapuilleen näin.
--



Nythän Liettua esittää vankkoja todisteita itsestään selvyyksistä, eihän laitteistoa hankita, jos se ei kerää tietoa hankkijalleen -

.. tässä Liettuan viranomaisille - väite ja luulo, että tieto keräytyy nyt myös Kiinan valtiolle - kommunismille, on todistetaakkana toteennäyttämätön. Mutta ainahan voidaan väittää - kuten tapaus Huaweissa, jossa ei edelleenkään, ainakaan julkisesti ole esitetty vankkoja todisteita syytteiden tueksi.



Onneksemme meillä viranomaiset ovat pragmaattisia ja tekevät asiapohjaisesti päätöksiä -

.. välittämättä poliittisen maailmannäkemyksen usein todisteettomista väitteistä ja luuloista.

Nytkin Suomeen EU-jäsenvaltiona hankittiin rajavalvontalaitteisto todellisten speksien ja faktojen perusteella - suomalainen teknologinen tietämys on riittävää arvioimaan analyyttisesti turvallisuusuhkia eri laitekombinaatioiden osalta.



Me elämme Suomessa idän ja lännen vedenjakajalla

Meillä on näkemystä ja tietoa miten eletään meille itsellemme siten ettei aiheuteta turhaa ongelmakasaumaa turhilla luuloilla, väitteillä ja syytteillä. Tosin jouduimme EU-jäsenenä maataloutemme vahingoksi ryhtymään Venäjän pakotteisiin, jossa maksumieheksi tuli suomalainen elintarviketuotanto ja maanviljelyselinkeino.



Kiina on maailman suurin viejävaltio ja meille suuri mahdollisuus

Meidän ei kannata lähteä "kaiken maailman" huhuihin, väitteisiin, luuloihin kuin todisteettomiin syytöksiinkään mukaan, vaan vaalia omia etujamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

Aikanaan F-secure' n tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kuvasti tuon jo sammuneet Huawei-väitteet näin - [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-10546742 - -YLE].
--



Miksi lännestä käydään tätä rankkaa - myöhemmin omaksi haitaksemme - informaatiosotaa?

Onko Kiina jo niin suuri uhka maailmankaupassa, että sitä vastaan pitää käydä jopa protektionistisin keinoin sotaa - käydä paljolti todisteettomasti sotaa maailman suurinta vastaan, joka on muun muassa maailman suurin yhtenäinen sisämarkkina ja juuri ympäristöteknologioissa, joka on monin osin juuri meidän suomalaisten erityisosaamisaluetta.

Onko lännellä pelko uhasta, jossa kiina sitoo yhä voimallisemmin yhteiseksi hyödyksi Venäjää rinnalleen, jossa kaksi maailman suuruutta kohtaa toisensa - maailman suurimpana liukuhihnana, tuotekehityskoneistona kuin raaka-aine- ja energialähteenä - ja HUOM! myös tulevana ravinto- ja puhtaan makean veden varantona!
--

Meillä on tuon Venäjän kanssa yhteistä rajaa 1300 kilometriä ja heti Venäjän takana on Kiina, jonka kanssa meillä on edelleen monin osin erinomaiset kaupalliset suhteet - juuri ympäristöteknologioiden osalta [ ~ https://www.ymparistoteollisuus.com - ].

Eikä sitäkään kannata unohtaa, että juuri Kiina nosti Nokian kännykät muinoin maailman suurimmaksi - tosin se on jo historiaa ja Nokia käveli onnensa ohi, kun ei tarttunut Huaweista ojennettuun käteen aikana, jolloin Nokiassa oli vielä voimaa.



Entä nyt?

Miksi tässäkin meidän valtiollinen laatumedia alentuu näin vahvaan paatokseen 'West trolling manipulation' -ilmiönä. Miksi uutisoidaan tavalla, jolla on meille vahingollista merkitystä - vääjäämättä?



Milloin opimme, ettemme sekaannu muiden vieraiden sisäisiin omiin asioihin -

.. emmekä lähde sopuleina huutamaan muiden julkitodisteettomia väitteitä - luomalla "pahaa kaikupohjaa" meidän omille talous- ja kauppapyrkimyksille - maailman suurimman kanssa.

..
34625 - SUOMI24




..

TIEDE 80/233  |  TIEDE  |  SUOMI24  |  

Ei kommentteja: