keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2022

Olemmeko yksin universumissa?

2250

Graf.: ~ https://en.wikipedia.org/wiki/J-invariant


***


..

Yksinolon haikeus ja pelko havaituksi tulemisesta


Ihmistä on kauan jo sitten kiinnostanut olemmeko yksin vai onko meitä enemmän (kaltaisiamme) - tuolla jossain?

- olemme silti kaukaa aikojen alusta säteilyn tuottama väliaikainen lopputulos jatkuvuuden kelkassa ..

[katso: Iltalehti: "Avaruudesta kantautuu selittämättömiä radioaaltoja: "Tähtitieteilijälle tällainen on pelottavaa"
" https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/33ea0891-3eed-46e3-98ed-7d498d391db0 - ]

On varmaa, että "meitä on enemmän ja paljon onkin", sillä me koostumme maailmallisista aineosasista - atomeista, joista koko universumi - maailmankaikkeus - on koostunut.

Oikeastaan me emme ole koostuneet mittakaavallisen välivaiheen atomeista, vaan paljon pienemmistä osasista, jopa niin pienistä, ettei niitä ole käsittämällämme tavalla edes "olemassa" - säikeistä, energiasta (String Theory https://en.wikipedia.org/wiki/String_theory - ] - häviämättömyydellä, sillä meidän ylätasolla lisääntyminen on myötäsyntyinen tapa jatkaa sellaista, minkä käsitämme Elämäksi.

"Elämä on" -kuten tunnetussa mainoksessa todetaan.


--
Onko nykyinen avaruuden "ikuinen laajentuminen" sitä lisääntymistä -herää mietteliäs kysymys vääjäämättä!
--
Atomi on välivaihe kokonaisista konstruktioista aina molekyylien kautta atomeista kvarkkeihin ja lopulta noihin "String Theory' n" [ https://phys.org/news/2022-08-quantum-gravity.html - |  ~  https://brilliant.org/wiki/string-theory/  -  ] teoreettisiin atmosfääreihin, sanoisinko energeettisiin sinfonioihin, joissa "viulujen jouset värähtelevät ikuista säveltään".


--

Evoluutio loi meidät, kuten meidän uteliaisuuden -

.. ja tuo halu tietää ajaa meitä yhä kauemmaksi avaruuden pölyihin, harventumiin ja tihentymiin [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/12/tihentymista-ja-harventumista-oppi.html - ], joita itseasiassa on vain kemiallisesti (?) olemassa - ei ole mitään rajapintoja, jos osaamme katsoa riittävän tarkasti mittakaavojen syvyyksiin. Sieltä syvyyksistä löytyy se meille mystinen Elämän ajallinen - hetkellisjatkumollinen - syntyhetkikin, kunhan oivallamme sen!

--
Olemme uteliaita tietämään onko meitä enemmän!

Kyllä on - sillä todennäköisyys rakenteisiin joissa elää ajatus, systematiikka ja ohjelmoitavuus on lähes pakonomainen aksiooma, koska jo pelkästään atomeja voidaan asetella lähes äärettömään monivalikoimaan esiintymisvaihtoehtoina, josta sieltä se aina meille Elämä lopulta syntyy - kunhan hoksaamme, että meidän kaltainen "Elämä" ei saata olla se ainoa vaihtoehto havaita, kokea, tuntea ja inhimillistää ajan virtaa.



Meitä kiusaa mittakaavat, vaillinainen ja juuri evoluution tähän mennessä luoma aistien vajavaisuus -

.. emme näe, kuule, haista kuin muutoinkaan saa kuin olemattoman informaatiomäärän ymmärryskoneistomme käsitteistöön, ja näin tuntemuksemme jää aina vajavaiseksi.

Olemme omassa lokerossamme vankina, ja ehkä juuri evoluutio loi meille rajat, reviirit ja olemisalueet, ettemme sekoitu ajan suureen virtaan liian universaalina, sillä kaikelle on sijansa kuten olevaisuudelle, josta emme toistaiseksi ymmärrä juurikaan isossa kuvassa mitään.

Teemme vain parhaita ajan hetkeen sopivia arvauksia, olettamuksia ja väittämiä joita koetamme todistella vertaisarvioin, vaikka koko systeemimme on tarkoitettu vain meidän rajalliseen arvioitiin, jota joskus tiedoksi sanotaan.

--
Radioaallot - säteily on sekin vain ilmiö atomistiikan syvyyksistä -lopulta!

Spektri, jonka havaitsemme, on sekin oppimisen ja luulon tulos, josta emme täyttä varmuutta saa, sillä syvyyksien olemukset ovat meille värähtelyjen myötä edelleen suuria tuntemattomuuksia - olemmeko matkalla tietoon, jää nähtäväksi.

Kaikkeuden kokonaisvaltaisia teorioita on viritelty ja uskomus Elämän oloon muualla on se suuri tuntematon, joka kiihottaa aistejamme, mielikuvitustamme kuin halua kokea meidät luomakunnan kruunuksi, ainakin täällä Maan pinnalla, jonka olemme ihmiskuntana sotkemassa monimuotoisuuden heikkouden tilaan ajassa -

--- ja jälleen ajan virrassa kohden täydellistä haihtumista -

.. ehkä lopulta säteilyksi, joka sitten "joskus" synnyttää uuden uljaan ihmisen tai muun aineellistuneen ehkä henkistyneen konstruktion, joka osaa olla harmonisempi kuin nykyihminen omassa itsekkyydessään -

.. ehkä olemme evoluution koekappaleita, prototyyppejä, joiden aika on luettavissa jo etukäteen aikajanalta, jos oivallemme katsoa todellisuuteen mitä olemme aikaansaaneet tässä viimeisen 200-300 vuoden aikana.

Ehkä meitä tarkkaillaan, tai sitten atomit, kvarkit ja säikeiden teoriat vain ovat ja asettavat uusia hahmoja syntysijoilleen, koska kuitenkin kaikki on jatkuvaa - ikuisiin sfääreihin asti.



Miten juuri Sinä koet Elämäsi - tässä ja nyt?

Pelottaako sinua yksinolo vai odotus, että meidät löydetään - ehkä säteilyn saattelemana ..




..

|  5  TIEDE  19 |  SUOMI24  eSUOMI24  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |



..
EKSTRA
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/voyager-ii-matkaa-yha-syvemmalle.html -
"Voyager II matkaa yhä syvemmälle universumin harventumiin [ja tihentymiin]"
.
PS.
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/kaiken-kysymys-ja-siihen-vastaus.html -
"Kaiken kysymys ja siihen vastaus"

...
62188

Ei kommentteja: